Geralt έγραψε:Οποιος θελει να καταλαβει τι εστι σωστη-μεστη μπυρα πινει Βεργινα, ειδικα η Weiss της ειναι ισως η καλυτερη Weiss που εχω δοκιμασει
Μετριότατη, χωρίς αρώματα και γλυκιά επίγευση. Η Franziskaner είναι τάξεις μεγέθους ανώτερη. Γενικά βρίσκω την Βεργίνα πολύ μέτρια ζυθοποιία. Η Μάμος είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι μια τυπική ελληνική lager κι αυτή.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι καθαρά υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με τα γούστα του καθενός. Σε άλλον αρέσει η γλυκιά lager, σε άλλον η πικρή. Ένας θέλει φρουτώδη και γλυκιά weiss, άλλος προτιμάει πιο flat γεύση. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τις αισθήσεις (ομορφιά, γεύση, μυρωδιά, ακόμα και αφή) είναι θέμα προσωπικών γούστων και δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εκτός από τις light beers και τις Μεξικάνικες. Αυτές είναι τραγικό λάθος!
Η Μαμος είναι από τις χειροτερες και την αποφεύγω ειδικά επειδή είναι και αυτή μια προσπάθεια της Αθηναϊκής ζυθοποιίας να πλασαριστεί ως ελληνική.
< >
Οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο καζάνι όλες
RMX3363
Fiat Panda 7,6l/100km
.
rafi έγραψε:Δεν ξέρω πολλά από μπίρες αλλά ειναι τελειως άκυρο να συγκρίνουμε lager με weiss και pale ale. Για lager που γενικά δε μου αρέσουν, αυτή την εποχή η Μαμος είναι πολύ ωραία, οι άλλες οριακά πίνονται.
.
Αυτο ηθελα να γραψω. Λεει ο ενας μαμος ωραια, απανταει ο αλλος χαλια, καλυτερα weiss βεργινα και φρατζισκανερ που εχει γευση μπέικον
Μου αρεσουν οι παραλιες με βοτσαλο. Εμενα καθολου, προτιμω το μπατμαν του Μπειλ
kostis20 έγραψε:Ναι για ένα περίεργο λόγο η Kaiser και μένα μου αρέσει.
< >
Επειδή είναι Pilsner μάλλον, από τα μέρη σου στην Τσεχία.
mousatos έγραψε:Λίγο πικρή για τα γούστα μου η kaiser. Πρέπει να τη συνοδέψω με κάτι φαγώσιμο , μόνη της πίνεται δύσκολα. Είναι καλή μπύρα πάντως .Περί ορεξεως, που λένε αλλά ανάποδα πάει. Οι μπύρες με γεύση πίνονται εύκολα σκέτες, οι του σωρού μόνο με συνοδεία πίτσας, πιτογυρων, μπέργκερ, κλπ
RMX3363
Fiat Panda 7,6l/100km
REALZEUS έγραψε:Στο θέμα προσωπικό γούστο έχεις απόλυτο δίκιο.Geralt έγραψε:Οποιος θελει να καταλαβει τι εστι σωστη-μεστη μπυρα πινει Βεργινα, ειδικα η Weiss της ειναι ισως η καλυτερη Weiss που εχω δοκιμασει
Μετριότατη, χωρίς αρώματα και γλυκιά επίγευση. Η Franziskaner είναι τάξεις μεγέθους ανώτερη. Γενικά βρίσκω την Βεργίνα πολύ μέτρια ζυθοποιία. Η Μάμος είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι μια τυπική ελληνική lager κι αυτή.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι καθαρά υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με τα γούστα του καθενός. Σε άλλον αρέσει η γλυκιά lager, σε άλλον η πικρή. Ένας θέλει φρουτώδη και γλυκιά weiss, άλλος προτιμάει πιο flat γεύση. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τις αισθήσεις (ομορφιά, γεύση, μυρωδιά, ακόμα και αφή) είναι θέμα προσωπικών γούστων και δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εκτός από τις light beers και τις Μεξικάνικες. Αυτές είναι τραγικό λάθος!![]()
Όταν όμως κάτι παίρνει συνεχείς καλές κριτικές από τους περισσότερους ανθρώπους, μάλλον κάτι κάνει καλά
Προσωπικά πίνω μόνο weiss, όχι μόνο επειδή μου αρέσει, αλλά όλες οι άλλες μου προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι
Ότι υπάρχει σε ετικέτα weiss και ειναι προσβάσιμο, πιστεύω το έχω δοκιμάσει.
Λόγω δουλειάς τραπεζωνω επισκέπτες που έχουν παραδοσιακά καλή σχέση με την μπύρα, Γερμανούς, Τσέχους πχ και όσοι έχουν δοκιμάσει Βεργίνα την έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά.
Αντίθετα Ιταλοί με τους οποίους έχω περισσότερο πάρε δώσε, επιλέγουν πιο ανάλαφρες lager
REALZEUS έγραψε:Το έπιασες αμέσως Alex!!kostis20 έγραψε:Ναι για ένα περίεργο λόγο η Kaiser και μένα μου αρέσει.
< >
Επειδή είναι Pilsner μάλλον, από τα μέρη σου στην Τσεχία.Πολύ ωραία μπύρα, για όποιον του αρέσει αυτό το είδος. Αυτό που έλεγα για γούστα το επιβεβαίωσε ο mousatos, που την βρίσκει πικρή.
< >