Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
0
N/A
2
20%
0
N/A
4
40%
0
N/A
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Vaskir έγραψε:Όχι είχε και άλλη επιλογή ο Μεξικανός να σηκώσει το πόδι από το γκάζι και να ανοίξει τη γραμμή του μένοντας πίσω από το Russell.
Αυτή την τσαμπουκαλιδικη βουτιά που έχουν καθιερώσει από την εξωτερική τα αλητάκια της RB και να κλείνουν εκβιαστικά στο εσωτερικό χωρίς να έχουν τον πίσω τροχό τους τουλάχιστον λίγο πιο μπροστά από το εμπρός εξωτερικό τροχό του αντιπάλου δεν την ανέχεται κανείς σε αγωνιστικό επίπεδο εκτός αν η διαφορά των δύο αυτοκινήτων είναι τεράστια σε grip που επιτρέπει να περάσεις όπως είσαι από έξω χωρίς να διακινδυνεύσεις έξοδο.
Εντελώς αντίστοιχα η No2 αλητικη βουτιά που καθιέρωσε ο Maxαρος από την εσωτερική μέχρι τη μέση του μπροστινού αυτοκινήτου για να χαλάει τη γραμμή του άλλου μένοντας δίπλα και ανοίγοντας γραμμή εκβιαστικά αντί να χτυπήσει apex .

Παρακαλώ πολύ δείτε τη μάχη Leclerc - Hamilton στον προηγούμενο αγώνα ή του Hamilton με τον Mich χθες στο sprint race να δείτε τι θα πει οριακή αγωνιστική οδήγηση.

Στην τελική όταν πας για εκβιαστικά προσπερασματα όπως κάνουν πολλοί μεγάλοι οδηγοί βουτάς ΟΛΟΣ , στα όρια της πρόσφυσης , τρως τα λαστιχακια σου , και έρχεσαι τουλάχιστον δίπλα και λίγο πιο μπροστά ! Όχι λωκο - λωκο φουστικα.

.

Σε αυτή τη στροφή δεν είχε περιθώριο να ανοίξει τη γραμμή του και άλλο ο Τσέκο.
Δεν είναι όλες οι στροφές ίδιες.
Δεν αρκεί μόνο ο χώρος που βλέπεις αριστερά του μετά το άπεξ.
Αν πήγαινε εκεί δε θα έστριβε καν εντός πίστας.
Έδωσε επαρκή χώρο στο Φονέα και ο Φονέας έστριψε λίγο πιο ανοιχτά ακόμα και από το Σάινθ.

Τώρα αυτό που γράφεις, ότι για να δωθεί χώρος στην εξωτερική, πρέπει ο πίσω τροχός αυτού που είναι στην εξωτερική να είναι μπροστά από τον μπροστά αυτού που είναι στην εσωτερική, νομίζω ότι είναι πολύ τραβηγμένο.
Τα έχουμε γράψει και στο παρελθόν...
Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Geo f1 έγραψε:
kubiak έγραψε:[
Εικόνα

Σε αυτη τη φωτο βλεπουμε την ωραια ιδανικη γραμμη που αποτελειται απο Λουη,Οκον,Περεζ,Φονεα,Λεκλερ
Ε ο Σαινθ ειναι εκτος πως να το κανουμε. Λιφτ ισιωμα τιμονιου και παραμονη στην πιστα για μενα θα ηταν το σωστο.

Τεσπα μικρη σημασια εχει τωρα.

Όχι Γιώργο, δεν βλέπουμε αυτό.
Δεν ακολουθείς ιδανική γραμμή στην έξοδο όταν έχεις τον άλλο δίπλα σου και είσαι μόνο 50-70 πόντους πιο μπροστά, αφήνεις χώρο.

Ο Οκόν που ανέφερες άφησε χώρο στην έξοδο να στρίψει και το άλλο μονοθέσιο.
Άβαταρ μέλους
By ripper
Geo f1 έγραψε:Με οποιο δασκαλο καθισει ο Φονεας
https://www.youtube.com/watch?v=EHBgQw5OecA

Δικαιη η ποινη στον Χαμιλτον τοτε? Ναι
Δικαιη στον Γκασλυ σημερα? Ναι
Γιατι οχι δικαιη στον Ρασσελ? Τι διαφορετικο βλεπουμε ριππερ?

Λογικα θα βγουν και αλλα βιντεο και θα εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα. Αλλα με τα μεχρι τωρα δεδομενα γιατι δεν το βλεπεις σαν λαθος του Φονεα?

Αν και γράφτηκαν πολλά ήδη απαντώ:
Χωρίς να το έχω δει αναλυτικά, θεωρώ ότι ο Russel στρίβει κανονικά και έχει μια χαρά χώρο να χωρέσει και ο Perez. Την στιγμή που χτυπάνε ο Checo είχε άσφαλτο και πιο πέρα.
Δεν μπορεί να μην δίνονται ποινές δεκάδες φορές σε οδηγούς που πετάνε τους άλλους εκτός πίστας φτάνοντας μέχρι την άκρη της και εδώ να είναι δεδομένη η ποινή στο Russel. Η φάση με τον Gasly είναι πολύ διαφορετική, ο Seb είναι στην άκρη της πίστας και δέχεται χτύπημα.
Εδώ διαφωνώ και με τον Yugo. O Perez επιχειρεί προσπέρασμα άρα ο Russel πρέπει να του αφήσει χώρο. Του αφήνει. Όταν χτυπάνε ο Perez δεν είναι στην άκρη. Αν θα μπορούσε ή όχι να στρίψει στην άκρη είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα ανοίξει και τα πόδια ο Russel επειδή αποφάσισε να περάσει ο Checo.
Έχει χώρο αριστερά, δεν θα στρίψεις εκεί που θες με τον άλλο δίπλα.
Γενικά για μένα το παν είναι αν (και να) έχει χώρο. Είχε; Είχε.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
ripper έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Με οποιο δασκαλο καθισει ο Φονεας
https://www.youtube.com/watch?v=EHBgQw5OecA

Δικαιη η ποινη στον Χαμιλτον τοτε? Ναι
Δικαιη στον Γκασλυ σημερα? Ναι
Γιατι οχι δικαιη στον Ρασσελ? Τι διαφορετικο βλεπουμε ριππερ?

Λογικα θα βγουν και αλλα βιντεο και θα εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα. Αλλα με τα μεχρι τωρα δεδομενα γιατι δεν το βλεπεις σαν λαθος του Φονεα?

Αν και γράφτηκαν πολλά ήδη απαντώ:
Χωρίς να το έχω δει αναλυτικά, θεωρώ ότι ο Russel στρίβει κανονικά και έχει μια χαρά χώρο να χωρέσει και ο Perez. Την στιγμή που χτυπάνε ο Checo είχε άσφαλτο και πιο πέρα.
Δεν μπορεί να μην δίνονται ποινές δεκάδες φορές σε οδηγούς που πετάνε τους άλλους εκτός πίστας φτάνοντας μέχρι την άκρη της και εδώ να είναι δεδομένη η ποινή στο Russel. Η φάση με τον Gasly είναι πολύ διαφορετική, ο Seb είναι στην άκρη της πίστας και δέχεται χτύπημα.
Εδώ διαφωνώ και με τον Yugo. O Perez επιχειρεί προσπέρασμα άρα ο Russel πρέπει να του αφήσει χώρο. Του αφήνει. Όταν χτυπάνε ο Perez δεν είναι στην άκρη. Αν θα μπορούσε ή όχι να στρίψει στην άκρη είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα ανοίξει και τα πόδια ο Russel επειδή αποφάσισε να περάσει ο Checo.
Έχει χώρο αριστερά, δεν θα στρίψεις εκεί που θες με τον άλλο δίπλα.
Γενικά για μένα το παν είναι αν (και να) έχει χώρο. Είχε; Είχε.
Και εγώ αυτό είδα με τον Vettel...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#771529 ripper ξέρεις το σεβασμό που σου έχω οπότε μη με παρεξηγείς αλλά αν η ίδια φάση ήταν Μαξ στην εσωτερική, Λούης στην εξωτερική θα την έβλεπες όπως τη βλέπω εγώ.

Ο Πέρεζ δεν μπορεί να είναι πολύ πιο εξωτερικά σε εκείνο το σημείο γιατί η γεωμετρία της στροφής είναι περίεργη και το νοητό τόξο αν έβγαινε πιο ανοιχτά θα τον έβγαζε εκτός πίστας.
Είναι όσο άκρη μπορεί για να στρίψει εντός ορίων πίστας στο κερμπ της εξόδου και 1+ πλάτος μονοθεσίου πιο ανοιχτά από το Σάινθ μπροστά.

Αν θες απάντησε μου.
Ο Φονέας όφειλε να είναι πιο εσωτερικά από τη γραμμή του Σάινθ μετά το άπεξ και προς την έξοδο, εφόσον είχε κάποιον δίπλα του;
Σε κάποιο σημείο είναι και λίγο πιο ανοιχτά από το Σάινθ;
Αυτό δεν αρκεί για να δείξει ότι ευθύνεται;

Μη με κάνετε να μάχομαι για την απαίσια ομάδα...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Vaskir έγραψε:Όχι είχε και άλλη επιλογή ο Μεξικανός να σηκώσει το πόδι από το γκάζι και να ανοίξει τη γραμμή του μένοντας πίσω από το Russell.
Αυτή την τσαμπουκαλιδικη βουτιά που έχουν καθιερώσει από την εξωτερική τα αλητάκια της RB και να κλείνουν εκβιαστικά στο εσωτερικό χωρίς να έχουν τον πίσω τροχό τους τουλάχιστον λίγο πιο μπροστά από το εμπρός εξωτερικό τροχό του αντιπάλου δεν την ανέχεται κανείς σε αγωνιστικό επίπεδο εκτός αν η διαφορά των δύο αυτοκινήτων είναι τεράστια σε grip που επιτρέπει να περάσεις όπως είσαι από έξω χωρίς να διακινδυνεύσεις έξοδο.
Εντελώς αντίστοιχα η No2 αλητικη βουτιά που καθιέρωσε ο Maxαρος από την εσωτερική μέχρι τη μέση του μπροστινού αυτοκινήτου για να χαλάει τη γραμμή του άλλου μένοντας δίπλα και ανοίγοντας γραμμή εκβιαστικά αντί να χτυπήσει apex .

Παρακαλώ πολύ δείτε τη μάχη Leclerc - Hamilton στον προηγούμενο αγώνα ή του Hamilton με τον Mich χθες στο sprint race να δείτε τι θα πει οριακή αγωνιστική οδήγηση.

Στην τελική όταν πας για εκβιαστικά προσπερασματα όπως κάνουν πολλοί μεγάλοι οδηγοί βουτάς ΟΛΟΣ , στα όρια της πρόσφυσης , τρως τα λαστιχακια σου , και έρχεσαι τουλάχιστον δίπλα και λίγο πιο μπροστά ! Όχι λωκο - λωκο φουστικα.

.

Καλώσηρθες στο forum. :inlove:

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
Vaskir έγραψε:Αυτή την τσαμπουκαλιδικη βουτιά που έχουν καθιερώσει από την εξωτερική τα αλητάκια της RB και να κλείνουν εκβιαστικά στο εσωτερικό χωρίς να έχουν τον πίσω τροχό τους τουλάχιστον λίγο πιο μπροστά από το εμπρός εξωτερικό τροχό του αντιπάλου δεν την ανέχεται κανείς σε αγωνιστικό επίπεδο εκτός αν η διαφορά των δύο αυτοκινήτων είναι τεράστια σε grip που επιτρέπει να περάσεις όπως είσαι από έξω χωρίς να διακινδυνεύσεις έξοδο.

1) Αυτή την "τσαμπουκαλιδικη βουτιά" τη θυμάμαι από καταβολής Φ1.
2) Τα αλητάκια της RB δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από τόσα και τόσα που έχει κάνει ο Χάμιλτον. Και άλλοι πριν από αυτόν. Και είναι συνήθως φυσιολογικά πράγματα.
3) Λίγο οι οπαδοί της Μερσέντες , και μόνο αυτοί, καλό θα ήταν να χαλαρώσουν λίγο και να μη μας περνάνε για χαζούς.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#771533 Για να μην απαντώ σε μακρόσυρτες δημοσιεύσεις με ατελείωτες παραθέσεις, έχω να κάνω δήλωση αποποίησης. Λέω όσα βλέπω. Δεν διαβάζω άρθρα για F1, δεν διαβάζω απόψεις ειδικών. Δεν παρακολουθώ την Πόπη, τον Τάκη τον Πουρναράκη, τον Κορόβηλα.

Vaskir τα λες ωραία, καλύτερα και από το Busso μη σου πω.
Άβαταρ μέλους
By Vaskir
#771535 https://youtu.be/AMKPJlV-srE

Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο , αλλά επιβεβαιώνει το ορισμό του προσπερασματος από εξωτερική , μεχρι και ...ανάποδα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να μη κλείσεις τη γραμμή σου εκβιαστικά.

Στα υπόλοιπα παλιός κλασσικός Λούης
https://youtu.be/ZUfXX1ig_1U

.
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
uncle_nontas έγραψε:Δεν είχε καν σωστά κουμπωμενο το μπουλόνι, ΕΛΕΟΣ!Εικόνα
Και για αυτό, αφότου άλλαξε λάστιχα, ξαναμπήκε για στοπ στα καπάκια. Και πάλι μπήκε 10αδα. ΑΡΡΩΣΤΙΑ
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
uncle_nontas έγραψε:Οι θεουληδες στη φινλανδική περιγραφή έλεγαν στον Αλόνσο ότι χρησιμοποίησε λάθος δάχτυλο όταν εκραζε τον Τσουνοντα!

:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By ripper
Yugo_para_siempre έγραψε:ripper ξέρεις το σεβασμό που σου έχω οπότε μη με παρεξηγείς αλλά αν η ίδια φάση ήταν Μαξ στην εσωτερική, Λούης στην εξωτερική θα την έβλεπες όπως τη βλέπω εγώ.

Ο Πέρεζ δεν μπορεί να είναι πολύ πιο εξωτερικά σε εκείνο το σημείο γιατί η γεωμετρία της στροφής είναι περίεργη και το νοητό τόξο αν έβγαινε πιο ανοιχτά θα τον έβγαζε εκτός πίστας.
Είναι όσο άκρη μπορεί για να στρίψει εντός ορίων πίστας στο κερμπ της εξόδου και 1+ πλάτος μονοθεσίου πιο ανοιχτά από το Σάινθ μπροστά.

Αν θες απάντησε μου.
Ο Φονέας όφειλε να είναι πιο εσωτερικά από τη γραμμή του Σάινθ μετά το άπεξ και προς την έξοδο, εφόσον είχε κάποιον δίπλα του;
Σε κάποιο σημείο είναι και λίγο πιο ανοιχτά από το Σάινθ;
Αυτό δεν αρκεί για να δείξει ότι ευθύνεται;

Μη με κάνετε να μάχομαι για την απαίσια ομάδα...

Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος! :iconcool:
Δεν μου είναι αντιπαθητικος ο Checo, θεωρώ ότι το βλέπω αντικειμενικά.
Βάσει κανονισμού η υποχρέωση που έχει ο καθένας δεν είναι να δώσει χώρο για το άλλο μονοθέσιο; Δεν θεωρώ ότι όφειλε να έχει την αγωνιστική γραμμή του Sainz ή πιο εσωτερικά. Όταν υπάρχει μάχη, συνήθως θα καθυστερήσεις το φρενάρισμα, θα στριμώξεις τον αντίπαλο, θα πάρεις αμυντική γραμμή. Εφόσον έχει χώρο εντός πίστας για αυτόν που είναι δίπλα σου είσαι ΟΚ. Καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν νομίζω να το απαιτεί ο κανονισμός, γραπτός ή άγραφος.
Στην άλλη φάση πχ, ο Seb είναι στο όριο της πίστας οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για τον Gasly.
Όλα αυτά, όπως λέμε πάντα, χωρίς να γνωρίζουμε τον κανονισμό ή τις οδηγίες-συμφωνίες που έχουν οι οδηγοί.
Εγώ έτσι το βλέπω. Βάσει του αν έχει αφήσει ο καθένας χώρο για το αντίπαλο μονοθέσιο.
Αν ήταν σε αυτό το χώρο ο Perez και δεν μπορούσε να στρίψει όπως λες, τότε οφείλει να σηκώσει όπως έκανε πχ ο Hamilton με τον Mick.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#771586 Η κίνηση του Πέρεζ δεν έχει να κάνει με το αν χωράνε ή όχι. Αν άνοιγε λίγο την γραμμή του πάλι θα περνούσε. Σκοπός αυτής της βουτιάς είναι να κάνει αυτόν που τρώει την προσπέραση ΚΑΙ να φρενάρει έτσι ώστε να χάσει ταχύτητα και να μην προσπαθήσει να ανακτήσει την θέση του άμεσα, ειδικά σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος που δεν θα μπορούσε να απομακρυνθεί άνετα. Αυτό που δεν υπολόγισε είναι πως ο Τζακ Ράσελ είχε λιγότερα να χάσει από τον ίδιο οπότε φυσικά και δεν φρέναρε ή δεν φρέναρε όσο θα ήθελε ο Τσέκο. Ένα ακόμη στοιχείο που δεν υπολόγισε είναι πως όταν κάνει αυτή την κίνηση είτε ο 0κις είτε ο 8κις, ο μέσος οδηγός το σκέφτεται δις για να μην χαλάσει τον αγώνα του "πρωταθλητή". Ο Τσέκο είναι το παιδί για τις πετσέτες, άντε βαριά να κουβαλάει τα ισοτονικά του Μαξ, οπότε δεν βαραίνει και πολύ στην συνείδηση του αντιπάλου να του κάνει τάκλιν στην καρωτίδα και να του κόψει την καριέρα. Ειδικά αν είναι ο Γιωργάκης ο Ράσελ που δεν έχει κανέναν λόγο να μην αμύνεται σαν τον Βίνι Τζόουνς στο σύντομο πέρασμα του από τα γήπεδα.

Γενικά πάντως εμένα με έχει κουράσει αυτή η γκρίνια των οδηγών για τα πάντα στις ομάδες τους. Είμαι πιο γρήγορος πες του τάδε να με αφήσει να περάσω, με έκλεισε, μου έκανε, μου έρανε. Αν είσαι πιο γρήγορος από τον team mate σου πέρνα τον κι εξαφανίσου. Αν είσαι πιο γρήγορος από αυτόν που σε κυνηγάει, άνοιξε την διαφορά. Αν βουτάς κι εκβιάζεις προσπέρασμα να είσαι έτοιμος να δεχτείς πως μπορεί ο μπροστά να έχει άγνοια κινδύνου ή απλά εγωισμό. Αν πας να προσπεράσεις με την λογική "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" να ξέρεις πως μπορεί κι ο άλλος να σου απαντήσει "ποιος να είσαι ρε φίλε πρωί πρωί στο λεωφορείο;", όπως λέει το παλιό ανέκδοτο. Αλλιώς αν θες σήκωσε το μονοθέσιο στις 2 ρόδες και πέρασε τον.

Ξαναλέω πως ο Εκλέρ είναι ό,τι καλύτερο αυτή την στιγμή στο γκριντ. Η βουτιά στα φρένα πριν την πρώτη προσπέραση στον Μαξ, είναι για σεμινάριο, άσχετα αν δεν του βγήκε. Κίνηση μεγάλου παίχτου κι απορώ πως δεν είχε πρόβλημα με τα πεντάλ νωρίτερα μιας και θέλει έξτρα λαρτζ κοχόνες για να το δοκιμάσεις εκεί στον Μαξ που οδηγάει Ρεντ Μπουλ. Φαντάζομαι πως λόγω μεγέθους σε κάποιο πεντάλ θα ακουμπούσαν.

Ο Μαξ την έχει πάρει χαμπάρι την δουλειά πως οι τίτλοι κερδίζονται φασούλι το φασούλι και με εντυπωσίασε με το πως διαχειρίστηκε την ήττα γενικά και το πως τον περνούσε όποτε ήθελε ο Εκλερ. Ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού, πλην της Φερράρι που έχουν 2.000 θέματα να λύσουν, δεν βλέπω πως μπορεί να το χάσει φέτος. Καλά για τον Χόρνερ δεν το συζητώ. Με την τύχη που έχει φέτος παίζει να συνεννοηθεί και με μέλη του φόρουμ που έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα. :shifty:

Επειδή από συνήθεια πρέπει να σχολιάσω και την στρατηγική της Φερράρι, ήταν τυχεροί θεωρώ που δεν είχαμε κανένα SC εκεί προς το τέλος, να ξεκινήσουν πορείες διαμαρτυρίας οι Τιφόζι έξω από το σπίτι του Μπινότο. Ομολογώ πως πήγε λίγο περίεργα ο αγώνας και τελικά τους βγήκε μιας και δεν έδειξε ποτέ ο Εκλέρ πως θα μπορούσε να φτιάξει διαφορά άνετου πιτ στοπ.