Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#769909 Revealed: Greek police coerce asylum seekers into pushing fellow migrants back to Turkey

Τι περιμένει ακόμα αυτός ο κύριος Δένδιας για να μηνήσει τον Guardian (και Le Monde, Der Spiegel κ.α.); :sleep:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#769911 Αχ ελαδδιτσα, κάποτε τα κάναμε με 4μετρα βενζινοκινητα, τώρα με 2.80 την βενζίνη κάθονται να φουσκώνουν βάρκες να τις φορτώνουν και να βάζουν 2 άτομα να κωπηλατουν και να γυρίζουν και πίσω

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Zorz έγραψε:Revealed: Greek police coerce asylum seekers into pushing fellow migrants back to Turkey

Τι περιμένει ακόμα αυτός ο κύριος Δένδιας για να μηνήσει τον Guardian (και Le Monde, Der Spiegel κ.α.); :sleep:

Να γραφτεί σωστά το ρήμα νομίζω :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:Revealed: Greek police coerce asylum seekers into pushing fellow migrants back to Turkey

Βλέπεις ποιό είναι το πρόβλημα με το παραπάνω;

Η λάθος ορθογραφία και το ότι η βενζίνη έχει ακριβύνει...
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:

Τι περιμένει ακόμα αυτός ο κύριος Δένδιας για να μηνήσει τον Guardian (και Le Monde, Der Spiegel κ.α.);

Το πρόβλημα markvag είναι ότι τα μισά που γράφει το άρθρο είναι παπαριες καμαρωτές.

Γίνονται επαναπροωθησεις; Ναι εδώ και καμιά 15ρια χρόνια τουλάχιστον, δεν είναι καμιά νέα μεγάλη ανακάλυψη.

Χτυπάνε οι συνοριακοι; Ναι, έχουν κάτι μεγάλα ραβδια σαν καλαμιές, τους κατεβάζουν από το φορτηγό και τους καθοδηγούν με τα ραβδια στην βάρκα.

Είναι δυνατόν να κάνεις επαναπροωθηση στον Έβρο με φουσκωτή βάρκα και κουπιά; Όχι, το θέμα είναι να γίνει ότι είναι να γίνει το γρηγορότερο δυνατό χωρίς να έρθει τουρκικό περιπολο από απέναντι.

Είναι δυνατόν να συνεργάζονται κάποιοι να κάνουν κουπί και να γυρίζουν πίσω; Δύσκολο, καταρχήν οι επιβάτες στην απόγνωση τους θα τους ρίξουν στο ποτάμι και θα πάρουν την βάρκα να κατέβουν κάπου παρακάτω, έχουν περάσει τόσα για να φτάσουν Ευρώπη δεν θα κολλήσουν εκεί προκειμένου να μην γυρίσουν στην Τουρκία.

Αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου και έχω πάρει μέρος ως παρατηρητής της απέναντι οχθης για παρουσία περιπολων τον Δεκέμβρη του 2007, δεν τα διάβασα στις εφημερίδες.

< >
Άβαταρ μέλους
By NiTse
dimik έγραψε:
markvag έγραψε:

Τι περιμένει ακόμα αυτός ο κύριος Δένδιας για να μηνήσει τον Guardian (και Le Monde, Der Spiegel κ.α.);

Το πρόβλημα markvag είναι ότι τα μισά που γράφει το άρθρο είναι παπαριες καμαρωτές.

Γίνονται επαναπροωθησεις; Ναι εδώ και καμιά 15ρια χρόνια τουλάχιστον, δεν είναι καμιά νέα μεγάλη ανακάλυψη.

Χτυπάνε οι συνοριακοι; Ναι, έχουν κάτι μεγάλα ραβδια σαν καλαμιές, τους κατεβάζουν από το φορτηγό και τους καθοδηγούν με τα ραβδια στην βάρκα.

Είναι δυνατόν να κάνεις επαναπροωθηση στον Έβρο με φουσκωτή βάρκα και κουπιά; Όχι, το θέμα είναι να γίνει ότι είναι να γίνει το γρηγορότερο δυνατό χωρίς να έρθει τουρκικό περιπολο από απέναντι.

Είναι δυνατόν να συνεργάζονται κάποιοι να κάνουν κουπί και να γυρίζουν πίσω; Δύσκολο, καταρχήν οι επιβάτες στην απόγνωση τους θα τους ρίξουν στο ποτάμι και θα πάρουν την βάρκα να κατέβουν κάπου παρακάτω, έχουν περάσει τόσα για να φτάσουν Ευρώπη δεν θα κολλήσουν εκεί προκειμένου να μην γυρίσουν στην Τουρκία.

Αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου και έχω πάρει μέρος ως παρατηρητής της απέναντι οχθης για παρουσία περιπολων τον Δεκέμβρη του 2007, δεν τα διάβασα στις εφημερίδες.

< >

Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ, τους έχεις στη σειρά όλους άνδρες, γυναίκες παιδιά για ποιο λόγο τους χτυπάνε; Επειδή τους χάλαγαν το Σαββατοκύριακο με τις αλεπούδες και τα κύπελλα;;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#769998 Γυναίκες και παιδιά προσωπικά δεν είδα ποτέ να στέλνουν πίσω.

Άνδρες νεαρής ηλικίας σε κλειστό φορτηγό ήταν συνήθως, άνοιγε η υδραυλική πόρτα του φορτηγού, ήταν 2 σειρές από συνοριακούς με τα καλάμια στα χέρια και τους σαλαγούσαν προς την όχθη και την βάρκα που είχε ρίξει ήδη στο νερό η αστυνομία.

Επιβιβάζονταν μαζί με συνοριακούς, με μια γκαζιά ήταν απέναντι η βάρκα, τους ξεφόρτωναν και γρήγορα πίσω.
Όταν κανένα τουρκικό περίπολο που είχε ακούσει τον θόρυβο έφτανε στην περιοχή η βάρκα ήταν ήδη φορτωμένη στο τρειλερ κι έφευγε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#770006 Το ηθικό δίδαγμα ποιο είναι .

Ότι αν ζητήσεις κάτι πολυυυυυυ ευγενικά , τότε θα πετύχεις τον σκοπό σου.

:iconcool:

Πάει αυτό. Πάμε τώρα στο άλλο τοπικό,να δούμε τί θα κάνουμε με τις τσούχτρες. :superman:
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimik έγραψε:Γυναίκες και παιδιά προσωπικά δεν είδα ποτέ να στέλνουν πίσω.

Άνδρες νεαρής ηλικίας σε κλειστό φορτηγό ήταν συνήθως, άνοιγε η υδραυλική πόρτα του φορτηγού, ήταν 2 σειρές από συνοριακούς με τα καλάμια στα χέρια και τους σαλαγούσαν προς την όχθη και την βάρκα που είχε ρίξει ήδη στο νερό η αστυνομία.

Επιβιβάζονταν μαζί με συνοριακούς, με μια γκαζιά ήταν απέναντι η βάρκα, τους ξεφόρτωναν και γρήγορα πίσω.
Όταν κανένα τουρκικό περίπολο που είχε ακούσει τον θόρυβο έφτανε στην περιοχή η βάρκα ήταν ήδη φορτωμένη στο τρειλερ κι έφευγε.

Ελπίζω να έχεις διασφαλίσει το απόρρητο της IP σου... γιατί πρακτικά καταγγέλλεις την χώρα σου για πράξεις που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο... με την ιδιότητα του αυτόπτη μάρτυρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Το σαλαγούσαν το λες υποτιμητικά άραγε; :hmmm:
Κάνω κι εγώ κάτι ερωτήσεις τώρα ε;

Εμενα με σοκαρει η ευκολια παραδοχης και αποδοχης τετοιων σαν να ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα του κοσμου.
Οπως και του GTS στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ, viewtopic.php?f=9&t=2309&start=8355

Θα επρεπε να μας εξοργιζουν κατι τετοια και οχι να τα θεωρουμε φυσικα κι επομενα.

Δεν αναρωτιεμαι ομως, στο εκλεψα g8777²
Άβαταρ μέλους
By g8777
#770014 Νικολαε .

Θα σου πω μια ιστορία.
Η μάλλον θα σου προτείνω μία ιστορία.

Εικόνα

Μαζί με τα 2 προηγούμενα του, τα παίρνεις πακέτο -------> έρχεσαι με αναφιλητα να μου πλύνεις τα πόδια, ( ρεζίλι πάλι στην πλάζ προχτές).

Νικόλαε εγώ δεν είμαι Τσούχτρα. Εγώ καθαγιάζω τα σκατονερα στα φόρα.

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Το σαλαγούσαν το λες υποτιμητικά άραγε; :hmmm:
Κάνω κι εγώ κάτι ερωτήσεις τώρα ε;
Είναι η λέξη που ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο που τους οδηγούσαν στην βάρκα, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

@Serf ναι πως χαμός θα γίνει

@ΝΠ όταν τα ζεις καθημερινά για αρκετό καιρό μαθαίνεις να αποστασιοποιεισαι γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Τουλάχιστον έχω την συνείδηση μου καθαρή ότι όσους έπεσαν στα χέρια μου τους περιεθαλψα με τον καλύτερο τρόπο, από την στιγμή που περνούσαν στα χέρια των συνοριακων δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Αν ήταν άλλος πιο μάγκας στην θέση μου ας έπαιρνε το γεμάτο όπλο του να απειλήσει τους συνοριακους να σταματήσουν. Εγώ ήμουν κότα κι έκανα ότι διατάχθηκα.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
markvag έγραψε:

< >

Α, τότε όλα καλά.

Δεν τα έκανε πρώτη η κυβέρνηση σωτηρίας, άρα όλα πρίμα και υπέροχα.

Εικόνα