Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
axel12p έγραψε:Φυσικά κάποιοι φαίνεται να αγνοούν πως σε ΟΛΑ τα περιφερειακά Πανεπιστήμια δεν υπάρχει αυτό το χάλι σε αυτό τον βαθμό με τους αναρχικούς, ούτε φυσικά αστυνομία (απλή ή Πανεπιστημιακή).

Άρα είτε θεωρείς πως τα περιφερειακά Πανεπιστήμια είναι ανώτερα και θα επέμενες να πάει εκεί να σπουδάσει το παιδί σου είτε λες εν γνώσει σου edit mod
Άβαταρ μέλους
By red_monster
popolaros έγραψε:τωρα το θυμήθηκες αυτο που συμβαινει τα τελευταια 50 χρονια;

Στα ιδιωτικά κολλέγια που φοίτησα μετ’ επαίνων δεν υπήρχαν αυτά. Να είναι καλά ο Τατι που δεν έμπλεξα με φτωχατζες :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:Εσυ έχεις δει σε κανένα πανεπιστήμιο της Ευρώπης αφίσες, τραπεζάκια δαπιτοπαπαρων και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια ;

Θα σου απαντήσω μόλις μου δείξεις σε πιο πανεπιστήμιο έχει αστυνομία.

axel12p έγραψε:
Δείξε μου εσύ σε ποια χώρα του κόσμου οι "φοιτητές" πάνε έτσι στην σχολή τους και εγώ θα σου βρω μετά και την φωτογραφία που θέλεις ;-)

Εικόνα

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από φοιτητές που πάνε στο μάθημα, αλλά από πολιτική διαμαρτυρία και αν ψάξεις, υπάρχουν αντίστοιχες από πολλά άλλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

axel12p έγραψε:Εσύ αλήθεια πέρασες από Πανεπιστήμιο; Είδες τους τοίχους γεμάτους με αφίσες και συνθήματα των κομμάτων, τους "φοιτητές" που χτίζουν τις πόρτες στα γραφεία των καθηγητών, που σπάνε την Πρυτανεία, που καταλαμβάνουν χώρους του Πανεπιστημίου με το έτσι θέλω, που βρίζουν και διακόπτουν το μάθημα των καθηγητών που δεν γουστάρουν ιδεολογικά, τους ναρκέμπορους που κυκλοφορούν ελεύθεροι στους χώρους του Πανεπιστημίου λόγω "ασύλου";

6 χρόνια στο Πα.Μακ. μετράνε ή όχι; :hmmm: Η αλήθεια είναι πως οι αφίσες με τα πάρτυ της ΔΑΠ ήταν ενοχλητικές, γιατί γέμιζαν το φουαγιέ, αλλά όχι και να φέρουμε τα ΜΑΤ...

Αλήθεια, αυτά τα περιστατικά που αναφέρεις είναι ο κανόνας ή μήπως κάποια εξαίρεση; Γιατί αν είναι κανόνας, εγώ είμαι πολύ τυχερός που δεν είδα ποτέ ούτε ένα τέτοιο περιστατικό (μόνο στην τηλεόραση 1-2 φορές), το ίδιο και ο πρώτος μου ξάδερφος που είναι καθηγητής με δημοσιεύσεις στο top 1% παγκοσμίως στον κλάδο του (σε Ελληνικό πανεπιστήμιο) :hmmm:

red_monster έγραψε:Να θέλει ο νοσταλγός των καθεστώτων να κρυφτεί και η χαρά να μην τον αφήνει :inlove:

Η αλήθεια είναι πως μία φορά είχε μπει αστυνομία (και στρατός) σε πανεπιστήμιο πριν την ΝΔ (τι καθεστώς είχαμε άραγε τότε;;). Και βλέπω πολύ χαρά που τους ξανάβαλε η ΝΔ :inlove:
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
red_monster έγραψε:Εσυ έχεις δει σε κανένα πανεπιστήμιο της Ευρώπης αφίσες, τραπεζάκια δαπιτοπαπαρων και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια ;

Εγώ έχω δει. :)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
markvag έγραψε:
axel12p έγραψε:
Δείξε μου εσύ σε ποια χώρα του κόσμου οι "φοιτητές" πάνε έτσι στην σχολή τους και εγώ θα σου βρω μετά και την φωτογραφία που θέλεις ;-)

Εικόνα

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από φοιτητές που πάνε στο μάθημα, αλλά από πολιτική διαμαρτυρία και αν ψάξεις, υπάρχουν αντίστοιχες από πολλά άλλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

"πολιτική διαμαρτυρία" είναι οι πέτρες στο κεφάλι, κάτι μάθαμε και σήμερα :lol:

Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#766248 Την πέτρα την έριξε ο ασφαλίτης που πήγαινε και πείραζε τα παπάρια των συναδέλφων του πριν κάτι εβδομάδες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#766321 Σχετικά με το θέμα που είχα αναφέρει νωρίτερα και τους καθηγητές "τσεκούρια"

Το νέο σχέδιο νόμου υπάρχει το εξής:

Διάταξη για περίπτωση «στοχοποίησης» φοιτητών

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν περιπτώσεις «στοχοποίησης» φοιτητών, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, θεσπίστηκε διάταξη που προβλέπει, ότι εάν φοιτητής αποτύχει περισσότερες από τρεις φορές στο ίδιο μάθημα, μπορεί να ζητήσει με αίτησή του προς τον πρόεδρο του Τμήματος να αξιολογηθεί από τριμελή επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχει ο διδάσκων του μαθήματος.

Εάν ο πρόεδρος του Τμήματος δεν ορίσει τα μέλη της επιτροπής εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης, ο φοιτητής μπορεί να ζητήσει τον ορισμό τους από τον Κοσμήτορα της Σχολής και εάν πρόκειται για Μονοτμηματική Σχολή από τον Πρύτανη του Ιδρύματος.

Εφόσον δεν ορισθεί επιτροπή από κανένα από τα αρμόδια όργανα εντός εξήντα ημερών από την υποβολή του αιτήματος, ο φοιτητής υποβάλλει την αίτησή του στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ελέγχει τον Πρύτανη για τη μη υλοποίηση του αιτήματος.

Επισημαίνεται, ότι η αξιολόγηση από την τριμελή επιτροπή πραγματοποιείται οποτεδήποτε εντός του ακαδημαϊκού έτους.

https://www.lifo.gr/now/greece/nomoshedio-aei-dyo-allages-stis-exetaseis-foititon-ti-problepei-gia-periptoseis

Δεν αναφέρεται βέβαια αν οι τριμελής επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές του Τμήματος. Έχω την αίσθηση πως τα περισσότερα Τμήματα δεν βρίσκεις τέσσερις καθηγητές με παρεμφερές αντικείμενο. Αν τα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζουν το γνωστικό αντικείμενο πως θα αξιολογήσουν τον φοιτητή; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#766380 Δεν είναι νέα διάταξη στην έννοια, μπορεί να άλλαξαν κάποιες διατυπώσεις, σε λίγο θα αλλάξουν 2 λέξεις στην προκήρυξη των Γυμνασίων και θα λένε ότι η παπαδιά ίδρυσε Γυμνάσια
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#766385 Κάπου εδώ να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο καλό μας υπουργείο που τόσο νοιάζεται για τις ακαδημαϊκές μας βιβλιοθήκες έχοντας για χάρη τους στήσει τρελό πανηγύρι με τα ΜΑΤ τόσες βδομάδες, που στο σχέδιο που έβγαλε στη διαβούλευση καταργεί (!) τον ΣΕΑΒ και δεν τις περιλαμβάνει (!) στις οργανικές μονάδες των ΑΕΙ.
Απίστευτα πράγματα, γυρνάμε 30 χρόνια πίσω.
Η γενιά μας δεν τα έχει ξαναζήσει αυτά :dizzy:

ΥΓ. Όσοι ερευνητές αναρωτιέστε γιατί δεν μπαίνετε στη Scopus να μην αναρωτιέστε, δεν έχει πέσει το παραδάκι. Κι είναι μόνο η αρχή
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#766393 Άλλο ένα άρθρο για τα περίφημα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων, που θεσμοθετεί ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αλλη μία ήττα για μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ
...Τι θα ανέμενε κάθε λογικός άνθρωπος; Οτι πάνω από αυτούς που ασκούν διοίκηση θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί ένα εποπτικό όργανο που θα έχει ανεξαρτησία ως προς αυτούς που έχουν την εκτελεστική εξουσία και στο οποίο η διοίκηση θα λογοδοτεί, δεδομένου ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και το υπουργείο κάνει –αν κάνει– μόνο τυπικό, νομικό, έλεγχο. Τι έχουμε όμως αντ’ αυτού; Ενα μικρό συμβούλιο από έξι εσωτερικά και πέντε εξωτερικά μέλη, με πρόεδρο τον ίδιο τον πρύτανη, που θα είναι ένας εκ των εσωτερικών μελών! Δηλαδή, ο πρύτανης που διοικεί θα λογοδοτεί στον εαυτό του!

...Ας δούμε τι θα γίνεται στα πανεπιστήμια με το σύστημα που προαναγγέλθηκε. Αυτός που θέλει να γίνει πρύτανης θα συνεννοείται εξαρχής με άλλους πέντε από τις διάφορες σχολές του ΑΕΙ και θα συγκροτούν ατύπως ένα ψηφοδέλτιο. Θα κατεβαίνουν στις εκλογές λέγοντας «ψηφίστε εμάς και εμείς θα εκλέξουμε πρύτανη τον Α», ενώ οι αντίπαλοι θα λένε «ψηφίστε εμάς τους έξι και θα εκλέξουμε πρύτανη τον Β». Η κάθε εξάδα θα έχει φροντίσει από πριν να συνεννοηθεί και με τους αντίστοιχους εξωτερικούς που θα εκλεγούν σε δεύτερο χρόνο. Ετσι, τα τέσσερα από τα έξι εσωτερικά μέλη θα μπορούν να ελέγξουν τελικά όλο το συμβούλιο και, στη συνέχεια, όλο τον διοικητικό σκελετό του πανεπιστημίου. Ούτε η ταξινομική ψήφος ούτε οι αυξημένες πλειοψηφίες μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Διότι οι αυξημένες πλειοψηφίες, όταν δεν επιτυγχάνονται, υποχωρούν σε λιγότερο αυξημένες και η ταξινομική ψήφος, με περιορισμό δύο σταυρών όπως αναγγέλθηκε, δεν είναι ταξινομική

https://www.kathimerini.gr/opinion/561882661/alli-mia-itta-gia-metarrythmisi-sta-aei/
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Asimov έγραψε:Κάπου εδώ να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο καλό μας υπουργείο που τόσο νοιάζεται για τις ακαδημαϊκές μας βιβλιοθήκες έχοντας για χάρη τους στήσει τρελό πανηγύρι με τα ΜΑΤ τόσες βδομάδες, που στο σχέδιο που έβγαλε στη διαβούλευση καταργεί (!) τον ΣΕΑΒ και δεν τις περιλαμβάνει (!) στις οργανικές μονάδες των ΑΕΙ.

ΥΓ. Όσοι ερευνητές αναρωτιέστε γιατί δεν μπαίνετε στη Scopus να μην αναρωτιέστε, δεν έχει πέσει το παραδάκι. Κι είναι μόνο η αρχή
Και, πριν αλεκτορα φωνησαι:
Ενώ μιλούν για "βαριοπούλες", η Κεραμέως ξέχασε στον νέο νόμο τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Τα ΜΑΤ δεν τα ξέχασε βέβαια
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Asimov έγραψε:
Asimov έγραψε:Κάπου εδώ να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο καλό μας υπουργείο που τόσο νοιάζεται για τις ακαδημαϊκές μας βιβλιοθήκες έχοντας για χάρη τους στήσει τρελό πανηγύρι με τα ΜΑΤ τόσες βδομάδες, που στο σχέδιο που έβγαλε στη διαβούλευση καταργεί (!) τον ΣΕΑΒ και δεν τις περιλαμβάνει (!) στις οργανικές μονάδες των ΑΕΙ.

Και, πριν αλεκτορα φωνησαι:
Ενώ μιλούν για "βαριοπούλες", η Κεραμέως ξέχασε στον νέο νόμο τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Τα ΜΑΤ δεν τα ξέχασε βέβαια
Τελευταία στιγμή την πρόλαβα τη Νίκη και την έπεισα να το βγάλει, μόνο και μόνο για να σε πονέσει λίγο ακόμα Ασίμω
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#767966 Απόρριψη του νομοσχεδίου από την σύνοδο πρυτάνεων

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/ ... -prytaneon

Θα πάει να περάσει το έκτρωμα στη βουλή η Νικούλα? Θα φάει πολλές σφαλιάρες.