Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#767379 σταματαμε σε ενα ρεστ να φαμε Αυστρια.Πολυ καθαρο και πολυ καλο φαγητο.
Δεν θυμαμαι το ονομα,αλλα πιο κατω ειδα και αλλα ρεστ με το ιδιο ονομα,αλλα μαλλον ηταν αλυσιδα.
Τρια πιατα φαγητο και ενα γλυκο 52 ευρω.Χαλαλι ομως γιατι ηταν το ενα καλυτερο απο το αλλο.Δεν το περιμενα να πω την αληθεια.
Την πλοηγηση την εχει αναλαβει η γυναικα.
Μου λεει να πεταχτουμε λιγο στην Βιεννη,εστω μια βολτα στα γρηγορα.
Ξεχασε το της λεω, εχουμε να κανουμε αλλα 600-700 χλμ μην φτασουμε φυτιλια στην Ουγγαρια κατα τις 12 το βραδυ,γιατι εχουμε αλλα 1350 χλμ αυριο και ειναι πιο δυσκολα χλμ με τελωνεια μπλοκα κλπ.
καλα μου λεει.
Σε καποια φαση πριν τη Βιεννη βλεπω αρχιζει και πυκνωνει η κινηση.
Ρε συ παμε καλα της λεω?
Ναι μου λεει καλα.
Μετα απο λιγο βλεπω μπροστα μου φαναρι.
Ρε συ εχεις μπερδευτει της λεω,στην εθνικη φαναρι?
Ειχε κανει |λογοκρισία|,οταν κατεβηκα για βενζινη,και αλλαξε το προορισμο με κατευθυνση το κεντρο της Βιεννης :x
:x :x
Τελος παντων κανουμε μια γρηγορη βολτα,φαγαμε καμια ωρα δλδ,και συνεχιζουμε για Ουγγαρια.
Ουγγαρια η χωρα για να δοκιμαζεις Βειρον.
Δεν ειδα βουνο,μια απεραντη ευθεια,ολες οι στροφες στριβουν με 400.Ποιοτητα σφαλτου επιπεδου Γερμανιας.
Μπραβο τους.Επιθετικοι λιγο στην οδηγηση,κολλαγαν απο πισω εκβιαζωντας τα προσπερασματα,αλλα δεν μασαμε καθοτι σε αυτα στην Ελλαδα πιανουμε κορυφη.
Φθανουμε Σεγκεντ κατα τις εντολες του Θωμα,βρισκουμε ξενοδοχειο 50 ευρω με παρκινγκ λεει.
Το βρισκουμε δεν βλεπω γκαραζοπορτα απο εξω.
Μπαινουμε μεσα,του λεω που ειναι το γκαραζ,μου λεει ενας Ουγγρος παππους με πατεριτσες εξω στο δρομο.
Γραφεις παρκινγκ του λεω στο μπουκινγκ.Ε ναι εχει στο δρομο απο εξω ξαναλει.
Θελω κλειστο του λεω(καταλαβε μετα απο 15 λεπτα μιας και τα Αγγλικα του δεν ηταν καλα)
Α μου λεει κλειστο εχει 5 ευρω μου λεει.
Δεν με πειραζει,που ειναι να το βαλω μεσα.
Με στελνει 100 μετρα πιο περα σε μια πυλωτη πολυκατοικιας που την εχουν κλεισει με πορτες με τζαμι,που ανοιγουν υδραυλικα.Ειχε πληκτρολογιο απο εξω εβαζες τον κωδικο,ανοιγαν οι πορτες και το εβαζες μεσα.
Παλι καλα γιατι ηταν αργα και ουτε κουραγιο ειχα να ψαξω για κατι αλλο,αλλα και ουτε εξω ηθελα να το αφησω,μιας και δεν ειχε ασφαλεια για κλοπη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#767383 την προηγουμενη μερα εχουν πεσει τα τηλεφωνα με BARHonda ,μου λεει ξεκιναω 3 το πρωι απο Βρνο,λες να συνατηθουμε στα συνορα για Σερβια?
μεσα του λεω ξαναμιλαμε το πρωι να συντονιστουμε.Μιλαμε το πρωι, κλεινουμε ραντεβου ενα ρεστ μολις μπεις στη Σερβια.Καθυστερουμε λιγακι γιατι το πρωι που πηγα να παρω το αυτοκινητο δεν ανοιγε η μια γκαραζοπορτα απο τις δυο,και δεν χωραγε να βγει το αυτοκινητο εξω απο την πυλωτη/γκαραζ.
Ξανα χριστοκαντηλα πρωινιατικα δλδ
Φτανουμε συνορα Ουγγαριας με Σερβια τρωμε κανα 45 λεπτο εκει,απλα για να δειξουμε τις ταυτοτητες μας.
Ελεγχος πουθενα.
Φθανουμε στο ρεστ,τα λεμε/γνωριζομαστε με τον ΒΑΡΗονδα,περνουμε κατι καφεδες(σαν να εχεις πλυνει το σεικερ απο φραπε δλδ) και φευγουμε κονβοι.Μπροστα η μεγκαναρα πισω η κλειω.
Εικόνα
Εικόνα
Δεν ειχαμε κανει κανα 2-3 χλμ περναμε το 1ο πιστολι που μας σημαδευε οριακα στο οριο ταχυτητος.
Μαζευομαστε λιγακι και παμε προσεκτικα και με τα ορια. Περασαμε και 2ο μπλοκο,ολα καλα.
Φαγαμε και μια βροχα καλη για αρκετη ωρα που εριχνε καρεκλες.
Ακομα μεγαλυτερη βροχη ειχαμε φαει στην Ουγγαρια,σε καποια φαση σταματησαν τα αυτοκινητα στην εθνικη με αλαρμ γιατι δεν εβεπες ουτε 3 μετρα(κυριολεκτικα)Ευτυχως ηταν για κανα 10λεπτο μονο.
Φωτο απο συνορα Ουγγαριας Σερβιας
Ουγγρος τραβαει ρενω με Αυστριακες πινακιδες με σχοινι μεσα στα συνορα με την Σερβια :lol: :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#767388 Μια χαρα η Σερβια,καλοι γενικα δρομοι,λιγα τα κομματια που δεν ηταν σωστη η ασφαλτος,φαγαμε και κανα μισαωρο σε κατι εργα που ειχαν κανει παρακαμψη με μια λωριδα μονο.
Σταματησαμε και σε ενα ρεστ γιατα κλασσικα,συν βγαλσιμο μυγακια με το ποτιστηρι του βενζιναδικου,γιατι στο μπροστινο προφυλακτηρα ειχε γινει μακελειο απο τα μυγακια.
Φθανουμε αισιως στα συνορα με Σκοπια.Εκει απο μια λαλακια ενος αστυνομικου ,ενω υπηρχαν 4 γκισε αυτοι εφτιαξαν 7 σειρες.Οποτε καποιες σειρες εμπαιναν στον ιδιο γκισε.Φυσικα εγω ημουν σε αυτη τη σειρα.
ΒΑΡΗονδα εφυγε δλδ μιση ωρα νωριτερα απο εμενα προς Σκοπια.
Εγω εφαγα 1,5 ωρα εκει με τους 3μπουρδελους.
Ωραιο ομως το κονβοι με τις ρενες στη Σερβια,Αντωνη ευχαριστω για τη παρεα!!

Μπαινω στα Σκοπια και κατευθειαν νιωθεις την αλλαγη.Οι δρομοι καμια σχεση,τα διοδια στο 1 με 1,5 ευρω,ποιοτητα σφαλτου οχι καλη,αλλα επειδη εχω αργησει το παω γοργα.Το αναγλυφο τελειως διαφορετικο απο τις προηγουμενες χωρες,αρκετα ορεινη,θυμιζει εντονα Ελλαδα.
Στο τελευταιο βενζιναδικο φουλαρω με φθηνο μαζουτ εκει που μου ειχε πει ο Θωμας(Lukoil λιγα χλμ πριν τα συνορα με Ελλαδα) φανταστικο ρεστ,με πολυ ευγενικους υπαλληλους,ειχαν τα παντα μεσα,καλυτερα και πληρεστερα απο της Γερμανιας.Ειχαν και ενισχυτικο πετρελαιου που στη Γερμανια εψαχνα να το βρω,το βαζω και αυτο και φυγαμε για τα Ελληνικα συνορα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#767392 Φθανουμε Ελληνικα συνορα,κατα τις 19,30
Ανετοι με τα χαρτια,ειχαμε περασει τοσα τελωνεια/συνορα,εχουμε ετοιμες τις ταυτοτητες,φθανει η σειρα μας,δινουμε τις ταυτοτητες,ολα κομπλε,προχωραμε στο επομενο που κανουν ελεγχο,βγαινει ενας κοιταει τις πινακιδες(βλεπει οτι ειναι πινακιδες εξπορτ),μου λεει αδεια αυτοκινητου και αριθμο ΔΑΟ.
ΔΑΟ= δελτιο αφιξης αυτοκινητου=πρεπει να το κανει ο εκτελωνιστης λιγες μερες πριν μπει το αυτοκινητο στα συνορα ωστε να ξερει το κρατος τι θα ερθει σε ποιο συνορο θα μπει κλπ
Μολις μου λεει αριθμο ΔΑΟ θυμαμαι οτι ο εκτελωνιστης μου ειχε πει να τον παρω τηλεφωνο μολις ξεκινησω απο Γερμανια να του πω τα χλμ του αυτοκινητου.
Μισο λεπτο του λεω να παρω τηλεφωνο τον εκτελωνιστη να μου το πει.
Με λουζει κρυος ιδρωτας μεχρι την κωλοτρυπιδα. :ninja:
Σαββατο απογευμα τωρα ετσι? θα σηκωσει τηλ? εχει παει για μπανιο? εχει σημα εκει που ειναι μιας και ειναι και 3ημερο?
μεσα στην αναμπουμπουλα με ολα αυτα που ειχαν συμβει το ειχα ξεχασει παντελως :lipsealed: :omg:
Παει να τον παρει τηλεφωνο η γυναικα μου δεν ειχε σημα στα συνορα :lipsealed:
Παω περπατωντας λιγα μετρα πιο εκει γιατι ουτε εμενα επιανε,μπας και βρω σημα.Τελικα καταφερνω να τον παρω τηλ,μου λεει στο στελνω με μηνυμα σε λιγο.
Οντως μου ηρθε,τους το λεω εκει στα συνορα,κατι εγραψαν σε καποιο χαρτι δικο τους και φυγαμε.
Ανακουφιση,και ξεκιναω για Αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#767397 ειμαστε σχεδον νηστικοι ομως,με κατι κρουασαν και μισκοτα και εχει κολλησει το στομαχι στην πλατη.
Που να φαμε στην εθνικη τωρα,ολα σκατα ειναι.
Θα βγουμε Κατερινη της λεω,ειναι κοντα στην εθνικη,παμε να φαμε κανα σουβλακι στα γρηγορα,γιατιεχουμε αλλα 500+ χλμ
Ψαχνουμε για κριτικες καλες βρισκουμε ενα σουβλατζιδικο ''Τομις''(πολυ καλο,φοβερος γυρος,και εχει μια σαλτσα μουσταρδολαδολεμονο που γαμει)
παιρνουμε απο 2 πιτες καθομαστε σε ενα παγκακι πιο εξω προς την εξοδο για εθνικη,τα τρωμε,παιρνω και μια κοκα κολα 500αρα για το δρομο,και φευγουμε καρφι για Αθηνα.
Απαλλαγμενος απο το αγχος πλεον των μπλοκων σε αγνωστες χωρες,ειναι αργα βραδυ,κινηση μηδενικη,λεω ηρθε η ωρα να γινει η επινικελωση στο dpf :metalo:

Εκανα 2,647 χλμ εκαψε 147 λιτρα μαζουτ πριμιουμ,και 3 μπουκαλια ενισχυτικο πετρελαιου.
Η μεση καταναλωση μεχρι και την Κατερινη ηταν 5,2.Μεχρι και την Ουγγαρια ηταν 5 στρογγυλο.
Εικόνα

απο Κατερινη μεχρι Αθηνα πηγε τερματα,οσο μπορουσε να παει,και μου χαλασε τη μεση σε 5,4 λιτρα για ολα τα 2647 χλμ
Εικόνα

Πολυ σταθερο παντως το κλιο,στριβει αψογα,δεν γερνει,δεν καιει, φρενα σε κατι ξενες ματσολιες που χρειαστηκαν δυνατα,πολυ ευχαριστημενος.Και ειλικρινα ρε παιδες παρολα τα τοσα χλμ,ειναι ξεκουραστο για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας.
Ωραια εμπειρια,ειχε τα χτυποκαρδια της,ειχε την πλακα,το γελιο,το αγχος,εναλλαγη συναισθηματων με τους 3μπουρδελους απο ζεστη σε κρυο μεσα σε δευτερολεπτα,το αγνωστο απο εκει που περναγες,το αγχος στα συνορα μηπως εχουμε καμια κομπλα με τα χαρτια,αλλα τελος καλο ολα καλα.
Εαν θυμηθω κατι αλλο θα το προσθεσω.

Να ξαναευχαριστησω τον Θωμα για τις υπερπολυτιμες πληροφοριες του,και τον Αντωνη για τη γνωριμια και την παρεα σε ολη τη Σερβια. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:Στο ρυζόγαλο των 50ml λύγισα λίγο, τράβηξες πολλά :s_empathy

αυτο ηταν μια χαρα.Που να δεις κατι κρουασαν που πηραμε απο σμ στο Ντισελντορφ,που γινοταν σαν πηλος μεσα στο στομα,και κολλαγε στα δοντια και ουλα.
Εκει λυγισα και εγω,που τρωω οτι σαβουρα υπαρχει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#767411 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :metalo: :metalo: :metalo:
Μπραβο παιδιά, αχ ενα ταξιδακι κομβοι θα το εκανα. Σου ειχα πει προσοχη στα ορια αλλα ευτυχως :iconcool: . Αυτο το ταξιδι εχω μαθει να κανω το ακατορθωτο. Ρεκορ καταναλωσεις και ταχυτητες μαξ 140χλμ/ω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Thomas_C200K έγραψε:ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :metalo: :metalo: :metalo:
Μπραβο παιδιά, αχ ενα ταξιδακι κομβοι θα το εκανα. Σου ειχα πει προσοχη στα ορια αλλα ευτυχως :iconcool: . Αυτο το ταξιδι εχω μαθει να κανω το ακατορθωτο. Ρεκορ καταναλωσεις και ταχυτητες μαξ 140χλμ/ω.

Θωμα δεν το φυλαξα πουθενα απο θεμα οικονομιας,απλα οπου με επαιρνε η νομιζα οτι με επαιρνε το παταγα στις ξενες χωρες.Πιστευω οτι με μαξ 140 σε εθνικες θα εγραφε απο 4,5-4,7.Το οποιο θεωρω τιμιο για τετοιες ταχυτητες.
Ακου τωρα εκει στις βινιετες τι εκανα ο γιδοβοσκος.
Το ειχα στο νου μου εκει που μου ειχες πει,προσεχε μην το περασεις ειναι κολλητα με το σελ βενζιναδικο,και ειχα το νου μου.Καπως τα σκατωσα και βγηκα απο τη μεσα μερια του βινιετ στορ,στον παραδρομο ας πουμε.
Αφηνω την γυναικα μεσα με αλαρμ,και παω να παρω τις βινιετες.
Γεια σας βινιετα για 10 μερες Αυστρια και Ουγγαρια.
Μαλιστα μου λεει την αδεια κυκλοφοριας.
Εγω ο γιδοβοσκος ειχα παρει μονο το πορτοφολι. :lol:
Παω παιρνω την αδεια και ξαναπαω εχωντας γινει ρεζιλι. :oops:

Το Λουκοιλ παντως στα συνορα με Σκοπια πολυ καλο! Φθηνο,ειχε τα παντα,καθαρισαν και παρμπριζ,το καλυτερο ρεστ με διαφορα που σταματησα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#767417 Έχεις ξεχάσει ν αναφέρεις δύο καντήλια τλχ η απλά κοκοκο. Ένα καντήλι για την γυναίκα που σε πήγε Βιέννη και εμένα για σένα που ξέχασες να πάρεις λογιστή.

Κατά τ αλλά τα έγραψες πολύ ωραία, ξαναπηγαινε πίσω να γράψεις άλλα τόσα.

Καλορίζικο και καλοταξιδο.

Μεταξύ μας και εγώ στα ταξίδια περισσότερο χρησιμοποιώ το captur παρά την 1.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
dimviii έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :metalo: :metalo: :metalo:

Θωμα δεν το φυλαξα πουθενα απο θεμα οικονομιας,απλα οπου με επαιρνε η νομιζα οτι με επαιρνε το παταγα στις ξενες χωρες.Πιστευω οτι με μαξ 140 σε εθνικες θα εγραφε απο 4,5-4,7.Το οποιο θεωρω τιμιο για τετοιες ταχυτητες.
Ακου τωρα εκει στις βινιετες τι εκανα ο γιδοβοσκος.
Το ειχα στο νου μου εκει που μου ειχες πει,προσεχε μην το περασεις ειναι κολλητα με το σελ βενζιναδικο,και ειχα το νου μου.Καπως τα σκατωσα και βγηκα απο τη μεσα μερια του βινιετ στορ,στον παραδρομο ας πουμε.
Αφηνω την γυναικα μεσα με αλαρμ,και παω να παρω τις βινιετες.
Γεια σας βινιετα για 10 μερες Αυστρια και Ουγγαρια.
Μαλιστα μου λεει την αδεια κυκλοφοριας.
Εγω ο γιδοβοσκος ειχα παρει μονο το πορτοφολι. :lol:
Παω παιρνω την αδεια και ξαναπαω εχωντας γινει ρεζιλι. :oops:
Το Λουκοιλ παντως στα συνορα με Σκοπια πολυ καλο! Φθηνο,ειχε τα παντα,καθαρισαν και παρμπριζ,το καλυτερο ρεστ με διαφορα που σταματησα.
Τετοια χαζομαρα εκανα τον Δεκεμβρη, πρωτη φορα στα χρονικα εκανα λαθος. Μιλαγα με την πρωην στο τηλ και ξεχαστηκα. Και το εκοψα πεζος με ψωλοκρυο εξω :lol: . Νταξει σιγα το ρεζιλικι παντως που ξεχασες την αδεια, πιο πολυ θα συγχιζομουν για το περπατημα :lol:
Στην Βιεννη ελπιζω αν πηρατε τα βαφλακια/γκοφρετακια Manner απο την Stephanplatz :eat: αν οχι μην το πεις στην συζυγο :shifty:
Ουγγαρια στελνει το προστιμο με φωτογραφια οπως στην Γερμανια, αλλα ησουν με προσωρινες πινακιδες οποτε ολα καλα :shifty: :s_cool
Ειμαι μπερδεμενος ως προς τα πια συνορα τιμησες απο Ουγγαρια για Σερβια. Αυτα στον αυτοκινητοδρομο ή τα μικρα που σου ειχα στειλει σε λινκ? Γιατι εκανες πολυ ωρα για να περασεις αν δεν απατωμαι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:Έχεις ξεχάσει ν αναφέρεις δύο καντήλια τλχ η απλά κοκοκο. Ένα καντήλι για την γυναίκα που σε πήγε Βιέννη

την εβαλα να πληρωσει ενα ρεζερβουαρ,οποτε πατσισαμε. :metalo:
bibendum έγραψε: και εμένα για σένα που ξέχασες να πάρεις λογιστή.

εκτελωνιστης ηταν οχι λογιστης,και μου το ειχε πει εμενα δυο μερες πριν φυγω για το ταξιδι που μιλησαμε για τα σχετικα.
Δεν θυμοταν ομως καλα,και στο τηλεφωνο μου λεει ''αφου το ειχα πει στη γυναικα σου να με παρετε τηλ για τα χλμ για να τα γραψω στη ΔΑΟ''.
Το ξεχασε ρε Κυριακο του λεω,τι να την κανω ? :innocent:
Νταξ μου λεει θα το φτιαξουμε.Εαν δεν μπορω να σε πιασω λογω κακου σηματος,θα στο στειλω με σμς.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Thomas_C200K έγραψε:Στην Βιεννη ελπιζω αν πηρατε τα βαφλακια/γκοφρετακια Manner απο την Stephanplatz :eat: αν οχι μην το πεις στην συζυγο :shifty: .

δεν μου το ειχες γραψει αυτο. :x ελλειπης πληροφοριες :rtfm: :lol:

Thomas_C200K έγραψε:Ειμαι μπερδεμενος ως προς τα πια συνορα τιμησες απο Ουγγαρια για Σερβια. Αυτα στον αυτοκινητοδρομο ή τα μικρα που σου ειχα στειλει σε λινκ? Γιατι εκανες πολυ ωρα για να περασεις αν δεν απατωμαι.

δεν πηγα απο τα μικρα που μου ειχες στειλει,γιατι ηταν ο Αντωνης σε αυτα στον αυτοκινητοδρομο,και αρχικα ειχαμε το ραντεβου εκει. Εγω αργησα με τη γαμωγκαραζοπορτα που δεν ανοιγε, και ο Αντωνης προχωρησε στο ρεστ να φαει κατι για να μην καθυστερουμε και αλλο, οποτε δεν μπορουσα να παω απο το μικρο που μου ειχες πει.Δεν ειχε πολλα αυτοκινητα παντως,αλλα αργησαμε.Αργουσε να προχωρησει.
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 12 Ιουν 2022, 21:00, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#767422 Χαχχαχαχα

Ήθελα να γράψω ότι και για εκτελωνιστή η γυναίκα θα φταιει γι'αυτό δεν φουντωσες.

Καλοταξιδο να είναι να το χαρειτε