Hellenic tifosi έγραψε:Έχουμε άποψη για net metering ΦΒ;
Στο καινουριο μας σπίτι έχουμε Α/Θ, και αρκετό χώρο στην κεραμοσκεπή (+ δωμα ακριβώς απο κάτω για να μπουν όλα τα παρελκόμενα). Θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο αξίζει; Επίσης, μπορεί κανεις βάζοντας μπαταρίες να τροφοδοτήσει αρκετά το σπίτι σε περίπτωση διακοπης, ή συνηθως δε φτάνουν ούτε για ζήτω;
Αν βάλεις net metering, δεν χρειάζεσαι μπαταρίες, τις βάζεις μόνον για δική σου χρήση σε περίπτωση διακοπής.
Αν η περιοχή είναι απομονωμένη, να βάλεις εννοείται, γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα τις χρειαστείς. Για να τις βάλεις όμως, θα πρέπει να έχει γίνει η αρχική μελέτη σωστά.
Έχεις κόστος αντικατάστασης όμως, όπως και το κόστος ενός UPS γιατί οι μπαταρίες δεν μπορούν να μπουν χωρίς αυτό.
Υπολόγισε για κάτι που θα έχει νόημα, κάνα 5Κ τουλάχιστον, ενώ κάθε το πάρα πολύ 10 χρόνια, θα πρέπει να τις αλλάζεις.
Εγώ θα έβαζα οπωσδήποτε πάντως φωτοβολταϊκά, αφού σε λιγότερο από 10 χρόνια, θα έχεις πάρει τα λεφτά σου πίσω, ειδικά με τις σημερινές τιμές του ρεύματος, μπορεί να ρεφάρεις και σε 5 χρόνια.



