Κι ενα τυχαιο παραδειγμα απο πειραια, βλεπω τετοια ποστς σχεδον καθημερινα, αλλα εκει δε θα γινει ποτε τιποτα δυστυχως
κατα νου) , ετσι απλα για να μην γουρλωσετε τα ματια οταν βγει βουλευτρια. 
Ρε μλκες ελατε να δειτε τι γραφει ο ΗΦ. Μπαχαχαχαχαχα μπα σε καλο μας![]()
![]()
![]()
. Που σαι Ηταφι, κοιτα λιγο να μαθαινεις μπαλιτσα :
).
G πονας ρε μλκσμενο; Amador XL μονο εγω και ο νικοπαππας φοραμε στην Ελλαδα
( Α, και ο νικοπαππας εχει το απλο Amador. Φακιν πλεμπ
)
markvag έγραψε:bibendum έγραψε:Τόσα χρόνια γίνονται τα αισχη στο Αιγαίο εμείς αποφασίσαμε να επιβάλλουμε την τάξη απέναντι στους καλούς Ρώσους που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο.
Φυσικά.
Όταν το μεταφέρουν οι Ελ εφοπλιστές δεν τρέχει κάστανο, τώρα θυμηθήκαμε τις κυρώσεις...![]()
![]()
![]()
Βασικά, δεν είναι καθόλου κακή πολιτική (αν είσαι Ελ εφοπλιστής). ΚΑΙ μεταφέρεις το ρωσικό πετρέλαιο (και έχεις μία χώρα - μέλος της ΕΕ υποτελή σου, για να μπλοκάρει τυχόν κυρώσεις) ΚΑΙ χρησιμοποιείς την ίδια χώρα για να εξαλείψεις τον ανταγωνισμό στη μεταφορά Ιρανικού πετρελαίου...
Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό ιστότοπο «Lloyd's List», ο λόγος φέρεται να σχετίζεται με την κατάληψη των δυο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον Περσικό κόλπο: ένα γεγονός που έχει θέσει σε έντονη διπλωματική κινητικότητα τη χώρα μας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, αξιωματούχοι στον λιμένα Πειραιά έχουν μπλοκάρει προσωρινά το δεξαμενόπλοιο «Ice Energy», ιδιοκτησίας Dynacom, από τις 3 Ιουνίου, έπειτα από επιθεώρηση – και προφανώς κατόπιν αιτήματος του ελληνικού Υπουργείου Ναυτιλίας. Πρόκειται για το ένα από τα δύο πλοία που ναυλώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, μέρος του ιρανικού αργού που κατασχέθηκε. Συγκεκριμένα, είναι ήδη φορτωμένο με περίπου το μισό πετρέλαιο που υπήρχε στο πλοίο «Lana».
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί η απόφαση της εισαγγελέως Χαλκίδας, που έκρινε παράνομη τη μετάγγιση πετρελαίου.
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής της Dynacom, δήλωσε στη Lloyd’s List ότι είναι «αναστατωμένος» από τις εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι η κράτηση του πλοίου είναι «100% πολιτική». Όπως τόνισε, η εντολή των επιθεωρητών ήταν να βρουν ζητήματα που θα δικαιολογούσαν την αποτροπή του απόπλου του δεξαμενόπλοιου, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στην έκθεση ελέγχου του πλοίου, ως «ανόητες».
Η κυβέρνηση είχε «αλλάξει γνώμη» τόνισε επίσης ο Γ. Προκοπίου, προσθέτοντας πως «έχουμε βρεθεί στη μέση» και πως «δεν είναι αυτός ο τρόπος» για να γίνονται τα πράγματα. Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο «Ice Energy» ήταν έτοιμο να αποπλεύσει, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει «για ποιον προορισμό και πού θα παραδοθεί το πετρέλαιο».
Ένα δεύτερο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Dynacom, το «Ice Victory», πρόκειται να δεχθεί το υπόλοιπο φορτίο από το τάνκερ «Lana», όμως κι αυτό έχει μπλοκαριστεί και βρίσκεται εν αναμονή νομικής επανεξέτασης. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο δίπλα στη «Lana» από την 1η Ιουνίου. Το πλοίο «δεν πρόκειται να φορτώσει αν δεν επιλυθεί αυτό το ζήτημα», είπε ο κ. Προκοπίου.
Ανατροπή έχουμε όπως όλα δείχνουν στην υπόθεση του ιρανικού πλοίου (Lana) στο οποίο έγινε κατάσχεση φορτίου ανοιχτά της Καρύστου.
To Reuters μεταδίδει ότι μετά από απόφαση ελληνικού δικαστηρίου ανατράπηκε η προηγούμενη απόφαση σύμφωνα με την οποία είχε επιτραπεί η κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του φορτίου του ιρανικού πλοίο ενέργεια που δημιούργησε προστριβές μεταξύ Ελλάδας και Ιράν καθώς και κατάληψη δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων (Prudent Warrior και Delta Poseidon) στον περσικό κόλπο.
Η πηγή που μίλησε στο Reuters ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η αγωγή αναίρεσης έγινε δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο, απόφαση που είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί στο εφετείο". Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από δύο άλλες πηγές.
Θυμίζουμε ότι στις 20 Απριλίου, οι ΗΠΑ ζήτησαν τη δέσμευση του φορτίου με βάση διμερή συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τη χώρα μας και με το επιχείρημα ότι το πλοίο ανήκε στη ρωσική Promsvyazbank, μία από τις τράπεζες εναντίον των οποίων οι Αμερικανοί έχουν επιβάλει κυρώσεις. Οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν επίσης τον κίνδυνο τα έσοδα από τη διάθεση του συγκεκριμένου φορτίου ιρανικού πετρελαίου να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές ενέργειες".
Στις 4 Ιουνίου σε ανάρτησή του στο twitter, την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο από το ρεσάλτο των Ιρανών στα ελληνικά πλοία, ο αγιατολάχ Χαμενεΐ επικαλείται τους "γενναίους Ιρανούς που απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού", ενώ καταλήγει λέγοντας: "Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;".
"Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;", έγραψε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.
Αναμένονται πλέον οι νομικές κινήσεις είτε της Ελλάδας είτε των ΗΠΑ στην απόφαση η οποία πάντως δεν έχει κοινοποιηθεεί ακόμη.
Στο απολαυστικό βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Η καριέρα» (εκδόσεις Νήσος) για τον κύριο πρωθυπουργό μας, μεταξύ πολλών άλλων καταγράφονται και οι άδειες που ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο ήταν απλός βουλευτής για να ταξιδεύσει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ο βουλευτής όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό πρέπει να πάρει άδεια. Για το εσωτερικό, για τριήμερο στο Μαράθι των Χανίων π.χ., δεν χρειάζεται καμία άδεια.
Τις κατέγραφε λοιπόν ο Δημήτρης Ψαρράς όσο προχωρούσαν οι σελίδες στο βιβλίο του, τις αποκωδικοποιήσαμε κι εγώ με την Εύα αμέσως μετά και σας τις παρουσιάζουμε. Πάρτε ανάσα:
2004 (η πρώτη χρονιά)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (4.5.2004)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (15.6.2004)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (8.10.2004)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (3.12.2004)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (1.2.2005)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό(23.2.2005)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες (21.10.2005)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (16.2.2006)
άδεια απουσίας στο εξωτερικό (28.3.2006)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (22.5.2006)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (16.6.2006)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό. (30.6.2006)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (28.9.2006)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (1.12.2006)
άδεια έγκρισης απουσίας στο εξωτερικό (31.1.2007)
άδεια απουσίας στο εξωτερικό (7.3.2007)
άδεια απουσίας στο εξωτερικό (8.3.2007)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (8.6.2007)
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του 2007 η Βουλή δεν θα ανοίξει, εφόσον προκηρύχθηκαν εκλογές.
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (6.2.2008).
Το 2008 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο δωροδοκιών σε πολιτικά πρόσωπα από την εταιρία Siemens και στην υπόθεση αναμείχθηκε το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτό το διάστημα δεν αιτείται καμίας άδειας και δυο μέρες μετά την πανηγυρική απόρριψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας του, ήταν αναμενόμενο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ζητούσε άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (16.1.2009)
![]()
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (28.1.2010)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (9.3.2010)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (15.6.2010)
Το ίδιο αίτημα για απουσία στο εξωτερικό επανέλαβε και μετά την επιστροφή του (28.6.2010)
άδεια απουσίας στο εξωτερικό (3.2.2011)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (1.3.2011)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (13.5.2011)
ολιγοήμερη άδεια στο εξωτερικό (12.10.2011)
ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό (28.11.2011)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας του στο εξωτερικό (13.2.2012)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (24.9.2012)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (5.10.2012)
αίτημα για μια ακόμη άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό. (9.11.2012)
άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό (28.5.2013).
Corto Maltese έγραψε:Πέφτει το χειροκρότημα σύννεφο
Λυπάμαι... απλά λυπάμαι.

Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]