- 03 Ιουν 2022, 11:43
saxon_747 έγραψε:axel12p έγραψε:Σε όλο τον κόσμο αν οι καταληψίες δεν φύγουν ειρηνικά από μόνοι τους, αναγκαστικά θα μπει η αστυνομία.
Σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία.
Εγώ δεν αναφέρθηκα ποτέ σε πανεπιστημιακή αστυνομία. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος υπεύθυνος, πέρα από την αστυνομία για να σταματήσει μια κατάληψη. [/quote]
saxon_747 έγραψε:Τεσπα, φάυλος κύκλος είναι. Βια -> Βία. 35 χρόνια δεν ενοχλούσε κανέναν η κατάληψη, το στέκι αυτό καθαυτό δεν διατάρασσε τη ζωή στο πανεπιστήμιο, ε βρήκαμε την αφορμή της βιβλιοθήκης.
Κοίτα, και στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου αν έρθουν οι καταληψίες, κανέναν δεν θα ενοχλήσουν πέρα από εσένα. Αλλά προφανώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα, δίνουμε σημασία μόνο στην ιδιωτική περιουσία και όχι στην δημόσια.
Υ.Γ. Όποτε βρεις χρόνο, απάντησε μου για το πως σταματάς με μη βίαιο τρόπο μια κατάληψη, από την οποία οι καταληψίες δεν θέλουν να αποχωρήσουν ειρηνικά.
markvag έγραψε:Ειλικρινής απορία. Έχεις περάσει από το ΑΠΘ;;
Από πανεπιστήμιο γενικά;
Αν έχεις δει πουθενά στον κόσμο αυτές τις εικόνες και την αστυνομία να δέρνει φοιτητές, έλα να τα ξαναπούμε.
Δείξε μου εσύ σε ποια χώρα του κόσμου οι "φοιτητές" πάνε έτσι στην σχολή τους και εγώ θα σου βρω μετά και την φωτογραφία που θέλεις ;-)

Εσύ αλήθεια πέρασες από Πανεπιστήμιο; Είδες τους τοίχους γεμάτους με αφίσες και συνθήματα των κομμάτων, τους "φοιτητές" που χτίζουν τις πόρτες στα γραφεία των καθηγητών, που σπάνε την Πρυτανεία, που καταλαμβάνουν χώρους του Πανεπιστημίου με το έτσι θέλω, που βρίζουν και διακόπτουν το μάθημα των καθηγητών που δεν γουστάρουν ιδεολογικά, τους ναρκέμπορους που κυκλοφορούν ελεύθεροι στους χώρους του Πανεπιστημίου λόγω "ασύλου";
Αλλά αφού ανήκουμε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, αυτά δεν τα σχολιάζουμε, δεν ενοχλούν και κανένα που λέει και ο saxon. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μην κυνηγήσει η αστυνομία τα παλικάρια με τα κράνη και τα στυλιάρια που με τον μανδύα του φοιτητή μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν τόσα χρόνια.
Δείξε μου τέτοιες φωτογραφίες από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου και έλα μετά να συζητήσουμε για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
Υ.Γ. Φυσικά κάποιοι φαίνεται να αγνοούν πως σε ΟΛΑ τα περιφερειακά Πανεπιστήμια δεν υπάρχει αυτό το χάλι σε αυτό τον βαθμό με τους αναρχικούς, ούτε φυσικά αστυνομία (απλή ή Πανεπιστημιακή). Εκεί δεν έχει "φοιτητές" να χτυπήσει η αστυνομία;
Υ.Γ. Το εξώφυλλο πολύ δυνατό! Ίσως να του πήγαινε και σε ασπρόμαυρο!