- 03 Ιουν 2022, 09:35
#766133
Για να δούμε λοιπόν...
Πάει το FBI και τί λέει;;

Ότι ο Λοβέρδος πήρε 20 κολλαριστά χιλιαρικάκια, για μία μικρή εξυπηρετησούλα... Μαζί με αρκετούς άλλους...
Το έγγραφο φυσικά μεταφράστηκε από το υπουργείο (διόρθωση από εξωτερικό συνεργάτη του - θα το δούμε σε λίγο αυτό), γιατί κανένας δεν γνωρίζει Αγγλικά σ' αυτή τη χώρα και έπρεπε να το έχουμε στα Ελληνικά για να το διαβάσουμε. Ωραία... Στην μετάφραση όμως, η οποία ήταν και το μόνο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέχρι πρόσφατα, υπάρχουν μερικές "μικρο"διαφορές... ΟΚ θα μου πείτε, λογικό κάποιες λεπτομέρειες να χάνονται στη μετάφραση...
Για να δούμε...

Τί του λείπει;; Τί του λείπει;;;
Όλα καλά είναι, σωστό φαίνεται...
Για δες καλύτερα...
Ένα ονοματάκι...
Ενός υπουργού...
Α, ναι... το ονοματάκι του αθώου Λοβέρδου...
Ρε την άτιμη τη μεταφράστρια, έκανε τέτοια πατάτα;; Εξάλλου
το ανακοίνωσε και το υπουργείοΗ Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων.
Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης.
Όλα καλά λοιπόν, όλοι αθώοι.
Εεεε...
Συγνώμη λίγο, κύριε...
Σκάνδαλο Novartis: Η μεταφράστρια απαντά στο Documento και διαψεύδει το ΥΠΕΞ – «Στην μετάφρασή μου υπάρχουν τα ονόματα»«Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία θεώρησα ότι η μετάφραση στην οποία αναφέρεστε ήταν με το νέο σύστημα μετάφρασης και θα ήταν πολύ εύκολο να συγκρίνουμε την μετάφραση βάσει του κειμένου που παρέλαβα για μετάφραση. Ωστόσο, βάσει της ημερομηνίας και λοιπών χαρακτηριστικών της μετάφρασης προκύπτει ότι το μόνο που μπορώ να ανακτήσω είναι το κείμενο της μετάφρασης μου.
Μεταφραστική Υπηρεσία
Η μετάφραση έγινε με το παλιό σύστημα, δηλαδή μέσω της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΕΞ. Η υπηρεσία αυτή καταργήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2021 και έκτοτε η αρμοδιότητα διεξαγωγής μεταφράσεων για τις διακρατικές ανάγκες πολιτών και υπηρεσιών περιήλθε στους Πιστοποιημένους Μεταφραστές του ΥΠ.ΕΞ.
Με το σύστημα της Μεταφραστικής Υπηρεσίας τα κείμενα – πηγή τα παραλάμβανα σε έντυπη μορφή από τη Γραμματεία. Η παράδοση της μετάφρασης ήταν επίσης σε έντυπη μορφή και την καταθέταμε μαζί με τα κείμενα – πηγή. Οι μεταφραστές δεν κρατούσαμε αντίγραφο των κειμένων – πηγή. Ούτε η Μεταφραστική Υπηρεσία.
Νέο Σύστημα
Με το νέο σύστημα, η όλη διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Η παραλαβή και παράδοση εγγράφων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των μεταφραστών όπως είναι δημοσιοποιημένη στο gov.gr. Άρα είναι εύκολο να εξετασθεί το κείμενο πηγή με την μετάφραση καθώς και τυχόν απόπειρες διαστρέβλωσης – παραποίησης των παραδοτέων και από τις δύο πλευρές. Οι πολίτες έχουν λατρέψει το νέο σύστημα.
Ανυπόστατη κατηγορία – απειλή – συκοφαντική δυσφήμιση
Είπατε ότι δεν αναφέρονται τα ονόματα τεσσάρων (4) ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Από μια γρήγορη ματιά στη μετάφραση μου που ανέσυρα, βλέπω όχι μόνο τα ονόματα αυτά αλλά και τις ιδιότητες τους. Καθώς και άλλα ονόματα.
Άρα, για να με κατηγορήσετε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος για παραποίηση, θα πρέπει να προσκομίσετε το κείμενο – πηγή που είχα στη κατοχή μου και μετέφρασα στην μετάφραση μου της 12 Απριλίου 2021.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σας ενημέρωσα, ο φόρτος εργασίας που αντιμετωπίζω δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα. Ίσως την άλλη εβδομάδα κάνουμε σύγκριση της μετάφρασης που έχετε εσείς και αυτή που έχω εγώ. Για ότι αφορά το κείμενο – πηγή, δυστυχώς δεν έχουμε αυτό που μετέφρασα. Και προσωπικά δηλώνω ότι μετέφρασα το κείμενο που παρέλαβα.
Με εκτίμηση,
drs. Δέσποινα Ι. Καρατζά
Πιστοποιημένη Μεταφράστρια ΥΠ.ΕΞ.»
Συγνώμη για την μη εγκεκριμένη πηγή, αλλά δυστυχώς, η παραπάνω ανακοίνωση δεν έπαιξε σε πολλά ΜΜΕ, αναρωτιέμαι γιατί;;

Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την κατάταξη στη λίστα των RsF... Κάτι άλλο θα είναι... Υπάρχει (πολύ συνοπτικά

) και
εδώ μία μικρή περίληψη
Συνοψίζοντας λοιπόν, το FBI είχε συντριπτικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για δωροδοκίες
ΚΑΙ πολιτικών προσώπων από τη Novartis
στην Ελλάδα (εξάλλου η εταιρεία πλήρωσε εκατομμύρια για αυτό σε εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ) και έστειλε τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες.
Εκεί όμως, η επίσημη μετάφραση ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ για να αφαιρεθεί ένα όνομα πολιτικού...
Άρα, παρά τις περί αντιθέτου απόψεις που διαβάσαμε εδώ μέσα, υπάρχει εμπλοκή πολιτικών στην Ελλάδα.
Αλλά η πάντα αδέκαστη Ελ δικαιοσύνη, αποφάσισε πως όλοι είναι αθώοι, απέλυσε τη δικαστικό που ερευνούσε το θέμα, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο (στη μαύρη τρύπα όλα τα στοιχεία δηλαδή) και επιπλέον την διώκει και ποινικά.
Αλλά είναι η μόνη λύση η ΝΔ στις εκλογές...

Αποδεδειγμένα η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τίποτα, προκειμένου να προστατέψει τα δικά της παιδιά και να λεηλατήσει το δημόσιο ταμείο. Ας τους ψηφίσουμε.
Όχι στην 108η θέση, ούτε πάνω από την Ερυθραία δεν είμαστε.
Α, συγνώμη, ξέχασα: Μαρφίν, 17Ν (έχει ξεχαστεί αυτό, γιατί; ντεφορμέ σας βλέπω), βίλα Τσίπρα, Μάτι.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>
