Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#726379
axel12p έγραψε:Βασικά αν προσπαθούσε να αλλάξει το κακό κράτος, θα γκρινιάζατε ακόμη περισσότερο :lol:


Όχι βέβαια*, αλλά θα ήταν καλό να προσπαθούσε. Υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί κατά πολύ το κράτος, χωρίς α) να τα γ@μήσει τη μάνα όλα και β) να διώξει τους "άλλους" και να βάλει τους "δικούς μας" (που είναι και οι βασικοί άξονες των βελτιώσεων στο κράτος εδώ και πάρα πολύ καιρό). Μερικοί τρόποι είναι μάλιστα και πάρα πολύ απλοί, απλά είναι δεδομένο πως θα κοστίσουν σε ψήφους, οπότε δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εφαρμοστούν.

Προς το παρόν, ανακοινώθηκε η υποβάθμιση του νοσοκομείο Δράμας σε Κέντρο Υγείας, ως βασική τομή στο θέμα της περίθαλψης στο νομό Δράμας, που μένει χωρίς νοσοκομείο. Με αυτό να είμαι σύμφωνος; Δεν είναι δα ότι έχουμε και πανδημία... Αλλά εντάξει, θα εξοικονομήσουμε μερικά ευρωπουλάκια, τώρα αν μερικοί πρέπει να τρέχουν μέχρι την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη, ε... ας πεθάνει και κανένας παραπάνω, νορμάλ πράγματα...


*edit: Δεν θυμάμαι να έχει μιλήσει ΚΑΝΕΙΣ άσχημα για τις αλλαγές σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφάρμοσε ΑΥΤΗ η κυβέρνηση. Ένα παράδειγμα. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#759207 Πανεπιστήμια: Μόνο σε τρία μεγάλα ΑΕΙ η αστυνομία (link)
Στα κάμπους των μεγάλων ΑΕΙ θα αναπτυχθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, ξεκινώντας από το καλοκαίρι. Θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο η παρουσία των μελών της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι πιο λειτουργική και αποτελεσματική, αφού στα μεμονωμένα κτίρια των ΑΕΙ είναι εύκολο να κληθεί η ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες πράξεις που διενεργούνται μέσα στα ιδρύματα.
...
Από την άλλη, ο σχεδιασμός αποκλείει τα πανεπιστημιακά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, καθώς στην περίπτωσή τους είναι εύκολο να κληθεί και να επέμβει γρήγορα η αστυνομία. Ενδεικτική είναι, όπως ανέφερε στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος, η επέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που εξωπανεπιστημιακοί επιχείρησαν καταστροφές μέσα στο ΟΠΑ.

Όλος ο χαμούλης λόγω της ΑΣΟΕΕ και τώρα τελικά αρκεί ένα τηλέφωνο στην ΕΛΑΣ για το εν λόγω ίδρυμα.
Στο μεταξύ προσέλαβαν ήδη μια 400άρα ειδικούς φρουρούς στο δημόσιο χωρίς να ξέρουν καν πόσους και πού χρειάζονται.
Ομορφιές
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#759227 Μην τους πεις να πάρουν καμιά νοσοκόμα μόνο και γίνουμε τίποτα σοβιετία
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#760129 Έχω πάρει το μάτι μου εδώ και μια-δυο μέρες ότι ζητήθηκε η ανάρτηση στο ίντερνετς ενός 25% των βιβλίων, και ότι όσοι αποτύχουν να συμμορφωθούν θα έχουν συνέπειες αποκλεισμού και αναφορικά για τα αντίστοιχα έντυπά τους. Αν και η ψηφιοποίηση και οι ηλεκτρονικές διαδικασίες > physical μεθόδους, βλέπω ενστάσεις περί ύπαρξης πρόβληματος με τη δωρεάν διανομή, μέχρι και για κατάργηση αυτής.

Υπάρχει κάποια σχετική πηγή για το θέμα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#760262 https://www.dardanosnet.gr/140422-1/

Όποιος εκδότης δεν παρέχει μέχρι τον Μάιο του 2022 το 25% των συγγραμμάτων του προς τους φοιτητές και σε ηλεκτρονική μορφή, πέραν της έντυπης, δεν θα του επιτραπεί να μοιράσει ούτε τα έντυπα συγγράμματα. Δεδομένης της βέβαιης παράνομης αναπαραγωγής και διακίνησης (όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία αναπαράγονται παρανόμως) και της τεράστιας απώλειας εσόδων από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων, οι οποίοι δεν θα έχουν επιπλέον κίνητρο προς συγγραφή νέων βιβλίων, οι Έλληνες εκδότες αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό και να θέσουν στη διάθεση του Υπουργείου τα συγγράμματά τους ηλεκτρονικά, χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#763311 https://alterthess.gr/vivliothiki-i-steki/

Διαφωνώ με την τελευταία παράγραφο κυρίως για λόγους αρχής. Όχι πως δεν πρέπει κάπου να δοθούν χώροι στους φοιτητές αλλά κυρίως στο ότι ο χώρος δεν ήταν "των φοιτητών" αλλά μίας πάρα πολύ συγκεκριμένης πολιτικής θέσης και δευτερευόντως στο ότι το Ίδρυμα θα πρέπει να επιλέγει που θα βρίσκεται αυτός ο χώρος.

Αλλά η περιγραφή της κατάστασης και η ανάλυση των πεπραγμένων είναι πάρα πολύ ακριβής, θα σας βοηθήσει (όσους δεν έχετε ήδη διαμορφώσει άποψη από άσχετους με τον χώρο) να καταλάβετε λίγο την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#763325 Σώθηκες
Έπαιξε ρόλο που πήρε σύνταξη η Νάστα ή δεν είχε ερωτηθεί έτσι κι αλλιώς; (ο συντάκτης υπονοεί πως αποφάσισε και διέταξε ο πρύτανης)
Ο αντιπρυτανης ακαδημαϊκών ή όποιος τέλος πάντων είναι αρμόδιος για τη βιβλιοθήκη τι λέει;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#763333 Γενικά από την διαθεσιμότητα και μετά γίνεται προσπάθεια να κλείσουν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες για λόγους μείωσης προσωπικού και μόνο. Η Νάστα ήταν στην κεντρική βιβλιοθήκη, εδώ μιλάμε για τις περιφερειακές. Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Δε λέω ότι δεν ήταν μία αυθαίρετη κατάληψη χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το ΑΠΘ πλέον, γιατί ήταν. Αλλά στο τελευταίο τμήμα πριν συναινέσουμε είπα ότι θα γίνουμε ΑΕΚ. Γκρεμίζουμε τη βιβλιοθήκη μας για ένα πλάνο που είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δε θέλω εύσημα ήταν πανεύκολη πρόβλεψη. Το σχέδιο πέρασε για να φύγει το Στέκι. Και φυσικά με πυγμή και κουραδομαγκιά. Την ώρα που πχ η πάνω Λέσχη είναι κλειστή και θα μπορούσαν να δώσουν από 300 τετραγωνικά σε κάθε παράταξη που υπάρχει, υπήρχε ή θα υπάρξει και να μείνει άλλο τόσο να το κάνεις ότι θες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#763336
Corto Maltese έγραψε:θα μπορούσαν να δώσουν από 300 τετραγωνικά σε κάθε παράταξη που υπάρχει

:dizzy: , όπως Αμερική. ΄
Άμα θέλουν παράταξη να πάνε να νοικιάσουν όξω.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#763347
Corto Maltese έγραψε:Γενικά από την διαθεσιμότητα και μετά γίνεται προσπάθεια να κλείσουν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες για λόγους μείωσης προσωπικού και μόνο. Η Νάστα ήταν στην κεντρική βιβλιοθήκη, εδώ μιλάμε για τις περιφερειακές. Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Δε λέω ότι δεν ήταν μία αυθαίρετη κατάληψη χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το ΑΠΘ πλέον, γιατί ήταν. Αλλά στο τελευταίο τμήμα πριν συναινέσουμε είπα ότι θα γίνουμε ΑΕΚ. Γκρεμίζουμε τη βιβλιοθήκη μας για ένα πλάνο που είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δε θέλω εύσημα ήταν πανεύκολη πρόβλεψη. Το σχέδιο πέρασε για να φύγει το Στέκι. Και φυσικά με πυγμή και κουραδομαγκιά. Την ώρα που πχ η πάνω Λέσχη είναι κλειστή και θα μπορούσαν να δώσουν από 300 τετραγωνικά σε κάθε παράταξη που υπάρχει, υπήρχε ή θα υπάρξει και να μείνει άλλο τόσο να το κάνεις ότι θες.
Αυτή ήταν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, κεντρικής και περιφερειακων, οπότε κανονικά θα έπρεπε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο (τι λέω τώρα )
Η πολιτική αυτή είναι ναι : περιορισμός του μπάτζετ, μείωση προσωπικού, συρρίκνωση.
Φέτος ειδικά έχουν γίνει απίστευτα πράγματα, οπότε ναι, το άρθρο είναι ακριβές.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#763362
Corto Maltese έγραψε:Γενικά από την διαθεσιμότητα και μετά γίνεται προσπάθεια να κλείσουν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες για λόγους μείωσης προσωπικού και μόνο. Η Νάστα ήταν στην κεντρική βιβλιοθήκη, εδώ μιλάμε για τις περιφερειακές. Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Δε λέω ότι δεν ήταν μία αυθαίρετη κατάληψη χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το ΑΠΘ πλέον, γιατί ήταν. Αλλά στο τελευταίο τμήμα πριν συναινέσουμε είπα ότι θα γίνουμε ΑΕΚ. Γκρεμίζουμε τη βιβλιοθήκη μας για ένα πλάνο που είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δε θέλω εύσημα ήταν πανεύκολη πρόβλεψη. Το σχέδιο πέρασε για να φύγει το Στέκι. Και φυσικά με πυγμή και κουραδομαγκιά. Την ώρα που πχ η πάνω Λέσχη είναι κλειστή και θα μπορούσαν να δώσουν από 300 τετραγωνικά σε κάθε παράταξη που υπάρχει, υπήρχε ή θα υπάρξει και να μείνει άλλο τόσο να το κάνεις ότι θες.


Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ίδια θα έλεγε ο Corto Maltese αν η κατάληψη ήταν από Χρυσαυγίτες που είχαν τόση σχέση με το πανεπιστήμιο όση και οι αναρχικοί:

«Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Και βιβλιοθήκη είχαμε και απ´ όλα. Αλλά εσείς λυσσάξατε με κουραδομαγκια να το διώξετε και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.»
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#763364 Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση, μην το ξεχνάμε έτσι;
Οπότε δεν έχει δικαίωμα να κατέχει οτιδήποτε.

RMX3363
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#763365 Μερικοί από ότι φαίνεται ακούνε τώρα πρώτη φορά ότι έχουν χώρους σε σχολές οι παρατάξεις.
Απλά για μερικές είναι αυτονόητο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#763366
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση, μην το ξεχνάμε έτσι;
Οπότε δεν έχει δικαίωμα να κατέχει οτιδήποτε.

RMX3363
Ναι αφού έχουμε καημό και θέλουμε να έχει λόγο και βήμα γιατί να μην το πούμε;

Και βέβαια όταν όλο το πανεπιστήμιο εχει αφίσες, τραπεζάκια κλπ Δαπ νδφκ παλι δεν μας πειράζει