https://www.news247.gr/politiki/oikonom ... 03470.html
«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.
Αυτά να τα βλέπουν οι αχάριστοι...
https://www.2020mag.gr/themata/4923-akr ... -energeias
kubiak έγραψε:markvag έγραψε:ΓΙΑΤΙ #@%$@#%#$%#$%ρ#$^τ$%#^dimviii έγραψε:Γιατι συμβαινει αυτο ρε παιδια?
#$%@#$%^@#$^@#%^#@$%#@$%#$%
^%$#$#$%#@$%@#$%^@#$^23
@#$^^@#$^@#$^#@$%#$%#@$%@#$@#$%@#
$@#$%^$&$^&%*^&
*%^#$%^
@#$^$&%*%^&$%^$%^$$%
&%^
*&$%&%^&
*%&%^&%
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ
Να θυμίσω απλώς πως το μπουρδέλο έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, τα οποία σύντομα θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.
axel12p έγραψε:Πιστεύετε αλήθεια ότι είναι θέμα ΝΔ ή Σύριζα; Ότι δηλαδή αν είχαμε σήμερα Σύριζα θα ήταν φτηνό το ρεύμα;![]()
Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη ή χειρότερα (btw, δεν υπάρχουν μόνο 2 ψηφοδέλτια στις εκλογές, αλλά τεσπα), αυτό που ξέρω είναι πως δεν θυμάμαι τόσοι πολλοί το 2019 να μην μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους.
Η σχετική νομοθεσία για το χρηματιστήριο της ενέργειας έχει γραφτεί και ψηφιστεί πάντως από την τωρινή κυβέρνηση. Το να κατηγορούμε μία άλλη κυβέρνηση για το τι πιστεύουμε ότι υποθετικά θα έκανε, είναι αφελές στην καλύτερη.
Επίσης, προφανώς και υπάρχουν και άλλες επιλογές που δίνουν χαμηλότερες τιμές ρεύματος στον καταναλωτή, όπως μας αποδεικνύουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ Ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν φθηνότερο ρεύμα. Και φυσικά υπήρχε η επιλογή να μην ιδιωτικοποιηθεί η αγορά ρεύματος.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:Έχω χάσει κάθε ελπίδα, πλέον θα ψηφίσω όποιον μου δώσει ένα 50άρικο...kubiak έγραψε:Να θυμίσω απλώς πως το μπουρδέλο έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, τα οποία σύντομα θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.markvag έγραψε:ΓΙΑΤΙ #@%$@#%#$%#$%ρ#$^τ$%#^dimviii έγραψε:Γιατι συμβαινει αυτο ρε παιδια?
#$%@#$%^@#$^@#%^#@$%#@$%#$%
^%$#$#$%#@$%@#$%^@#$^23
@#$^^@#$^@#$^#@$%#$%#@$%@#$@#$%@#
$@#$%^$&$^&%*^&
*%^#$%^
@#$^$&%*%^&$%^$%^$$%
&%^
*&$%&%^&
*%&%^&%
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ![]()
Οι ιδεολογίες/ιδεοληψίες πέθαναν...
https://www.e-nomothesia.gr/energeia/ap ... -2020.html
Το αστείο εδώ βέβαια είναι πως "αύξηση του ανταγωνισμού" δεν υπάρχει επ ουδενί. Τα κόστη αυξάνεις κατακερματίζοντας μια αγορά που μέχρι πρότινος ήταν μονοπώλιο. Προφανώς και στο τέλος, θα πληρώνεις ακριβότερα. Ουσιαστικά, και αυτό που κανείς δεν λέει επίσης, είναι πως η ΕΕ αποφάσισε να πληρώσουν αποκλειστικά οι καταναλωτές της την πράσινη μετάβαση και τώρα και την αποκοπή από το ΦΑ της Ρωσίας.
Όσο για το παράδειγμα με την τηλεφωνία, θα πω πως είναι εξαιρετικά ατυχές. Τις τιμές τις έριξε πάνω απ' όλα η τεχνολογία και όχι ο ανταγωνισμός. Όποιος καταλαβαίνει έστω και ελάχιστα από το χώρο, θα έπρεπε να αντιληφθεί την τεράστια διαφορά αναλογικού κέντρου, ψηφιακού κέντρου και τέλος... VoIP. Σήμερα με το VoIP κάνεις ό,τι θέλεις.
Ήταν το Internet, οι υπολογιστές, τα δίκτυα που έφεραν πτώση τιμών και όχι επειδή ήρθαν οι ιδιώτες. Το ίδιο συνέβη σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα εξάλλου δείτε τι έχει γίνει στην αγορά αυτή: τρομερή συγκέντρωση που έχει οδηγήσει σε 2.5 παρόχους πχ στην κινητή τηλεφωνία (γιατί η Wind/Nova/Forthnet και η Vodafone χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο).
Στα σταθερή, επίσης έχουμε πλέον τους ίδιους ουσιαστικά, και ΟΛΟΙ έχουν εναρμονισμένες τιμές με ελάχιστες διαφορές.
Κι επίσης, έλεος με τα συριζο-νου-δου-κοκκόρια, δε θέλουμε κανέναν από τους δυο τους, πώς αλλιώς να το πούμε; Ούτε τον μισοπλέμονο γιο, ούτε τον ισόβιο τυχοδιώκτη.
Να περάσουν οι επόμενοι, και μη ρωτήσετε ποιοι. Όποιοι. Λες και έχει σημασία. Οι αποτυχημένοι, δρόμο.
(Ματθ.ιθ΄30 / Μάρκ.ι΄31)
markvag έγραψε:axel12p έγραψε:Πιστεύετε αλήθεια ότι είναι θέμα ΝΔ ή Σύριζα; Ότι δηλαδή αν είχαμε σήμερα Σύριζα θα ήταν φτηνό το ρεύμα;![]()
Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη ή χειρότερα (btw, δεν υπάρχουν μόνο 2 ψηφοδέλτια στις εκλογές, αλλά τεσπα), αυτό που ξέρω είναι πως δεν θυμάμαι τόσοι πολλοί το 2019 να μην μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους.
Η σχετική νομοθεσία για το χρηματιστήριο της ενέργειας έχει γραφτεί και ψηφιστεί πάντως από την τωρινή κυβέρνηση. Το να κατηγορούμε μία άλλη κυβέρνηση για το τι πιστεύουμε ότι υποθετικά θα έκανε, είναι αφελές στην καλύτερη.
Αφελές είναι να βλέπεις ότι μια "αριστερή" (ο Θεός να την κάνει) Κυβέρνηση άφησε τα μονοπώλια να οργιάζουν στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών και την ίδια στιγμή να πιστεύεις πως αν ήταν σήμερα Κυβέρνηση, θα τα έβαζε με τα μονοπώλια στο κομμάτι της ενέργειας (όπου τα ποσά και τα συμφέροντα είναι ακόμη μεγαλύτερα) και θα είχαμε φτηνό ρεύμα.
Ίσως και αυτοί να πρόσεξαν ότι δεν υπάρχουν πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τηλεφώνου τους, οπότε σου λέει γιατί να ασχοληθούμε, ας τους αφήσουμε να πληρώνουν 175% παραπάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Γιατί φυσικά, αντί να προσέξεις ότι είμαστε οι δεύτεροι ακριβότεροι στις τηλεπικοινωνίες, σε μια ώριμη αγορά που έχει χρόνια που απελευθερώθηκε, εσύ κατάλαβες ότι το ρεύμα είναι πολύ πιο ακριβό από το τηλέφωνο. Ο καθένας τελικά, ότι θέλει βλέπει...
Όσο για την αναφορά στον Σύριζα, έγινε προφανώς επειδή ήταν η προηγούμενη Κυβέρνηση και πιθανότατα να ξανά γίνει στο μέλλον. Τα ίδια θα έλεγα για όποιο κόμμα και αν ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι τώρα που είναι η ΝΔ έχει πέσει το κόστος των τηλεπικοινωνιών.
Υ.Γ. Μιας και αναφέρεις ότι btw δεν υπάρχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές, θα ήταν καλό να μας πεις και ποιος πιστεύεις ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα μονοπώλια για να έχουμε χαμηλό κόστος ενέργειας, ώστε να μελετήσουμε και τις σχετικές προτάσεις τους.
Προσαυξηση συμφωνα με αρθρο 8.8 618,99 ευρω.
γτμπσπκ
πρασινη ενεργεια
αυριο παω να βγαλω dpf
axel12p έγραψε:Υ.Γ. Μιας και αναφέρεις ότι btw δεν υπάρχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές, θα ήταν καλό να μας πεις και ποιος πιστεύεις ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα μονοπώλια για να έχουμε χαμηλό κόστος ενέργειας, ώστε να μελετήσουμε και τις σχετικές προτάσεις τους.
Υπαρχουν και σε αλλες χωρες μονοπωλια, υπαρχουν και αλλου κερδοσκοποι αλλα υπαρχουν και κρατικοι μηχανισμοι ελεγχου οπως και ασφαλιστικες δικλειδες οπως να μην ειναι το 100% της παραγωγης στο χρηματιστηριο ενεργειας αλλα το 20-30%.
Δεν χρειαζεται δηλαδη να εισαι καποιου ειδικου πολιτικου χρωματος για να σε νοιαζει πιο πολυ το συμφερον του πολιτη απο του μεγαλοεπιχειρηματια. Οπως κανουν οι Γερμανια, Ιταλια, Ισπανια, κλπ
Αλλο πραγμα φιλελευθερος, χριστιανοδημοκρατης, σοσιαλδημοκρατης, κλπ, κι αλλο σφουγγοκωλαριος του καθε χρηματοδοτη σου, εχει διαφορα.
Fiat Panda 7,6l/100km

