- 07 Απρ 2022, 15:46
Σωστά, ισχύει αυτό που λες, αλλά είναι μέχρι 10% και μάλλον θα κοστίσει πολύ παραπάνω στον κατασκευαστή από τα τετραγωνικά που θα κερδίσει νομίζω.
http://www.opengov.gr/minenv/?p=3924Καλύτερα να φτιάξει μερικά υπόγεια πάρκινγκ ακόμη και να τα πουλήσει δηλαδή...
Η δική μου γνώμη είναι πως η ποιότητα των καινούριων είναι εξαιρετικά καλύτερη από εκείνα της 20ετίας, αλλά δεν παίρνω όρκο για τα παλιαότερα. Τα οποία βέβαια υστερούν αντισεισμικά, και δεν έχουν συχνά και πάρκινγκ.
75τμ στα 150Κ μου φαίνεται πολύ χαμηλά, αλλά για να το λες, μάλλον έχεις βρει κάτι, οπότε πάω πάσο. Μιλώ τώρα για κέντρο Αθήνας, εκτός αν μιλάμε για Πατήσια ή κάποιες περιοχές προς Ιλίσια, Ζωγράφου (που και πάλι, δύσκολο).
Αλλά μεσίτης δεν είμαι, απλώς αγόρασα σπίτι πριν 3 χρόνια, άρα και οι γνώσεις μου είναι μπαγιάτικες.
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως το σπίτι δεν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα που αγοράζουμε. Γιατί συνήθως θα ζήσουμε εκεί πολλά χρόνια (ή και όλη μας την ζωή). Άρα, καλό είναι να διαλέξουμε κάτι που μας αρέσει (ό,τι κι αν είναι αυτό).
Φίλος έκανε την βλακεία να μην με ακούσει και ν'ανεβάσει το budget του 20Κ πριν 2 χρόνια, και τώρα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Γιατί εν τέλει αγόρασε διαμέρισμα στο αρχικό budget, αλλά αρκετά χειρότερο (και σε εντελώς άλλη περιοχή) με εκείνο που ήθελε τότε (και του άρεσε πολύ).
Δεν είναι λίγα τα 20Κ (ουσιαστικά, θα έπρεπε να πάρει δάνειο 100Κ αντί για 80Κ, αλλά μιλάμε για το σπίτι και την περιοχή που θα ζεις για δεκαετίες. Το να αργήσεις λίγο περισσότερο να πληρώσεις το δάνειο, δεν είναι δα και τόσο τραγικό.
Σήμερα, αφού είδε και έπαθε, θα έκανε αυτό που είπα εξ αρχής (που είχα αναγκαστεί να κάνω και εγώ δηλαδή...).