Για ειδικές χρήσεις, μια χαρά λύση είναι, αλλά δεν θ'αγοράσεις οικογενειακό διαμέρισμα με σπλιτάκια, ειδικά νεόδμητο.
Πουλιούνται από τα σχέδια εννοείται.
Εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως κοσμος να παει να δενεται με δάνεια για να αγοράσουν με 3-4 χιλιάδες το τετραγωνικό σε περιοχές Χαλανδρι-χολαργο-Αγια Παρασκευη σε καινούργιες πολύκατοικίες (που μόνο στις μακετες είναι ωραίες) και μετά να ακόμα χουν να απόπληρωσουν.
Προσωπικά θα επέλεγα να είμαι μακριά από το κέντρο στα ιδια λεφτά σε κάτι 2-3 φορές μεγαλύτερο και με καλύτερες συνθήκες (αυτονομία πλήρης)....
Δηλαδή να δίνει κάποιος μισό μυριο για 115τμ Χολαργό, μου κάθεται κάπως......
< >
Δεν είναι για όλες τις τσέπες
RMX3363
Fiat Panda 7,6l/100km
Σήμερα για παράδειγμα πήγα τη μάνα για θεραπεία στο Νέο Ψυχικό, γύρισα γραφείο και ξαναπήγα να την πάρω. Τα νεύρα μου θα γίνονταν κορδέλες εάν είχα ν' αντιμετωπίσω στην καθημερινότητά μου τέτοιες μετακινήσεις. Παρκαρίσμα δε χρειάστηκε, μα ομοίως, γινόταν χαμός. Έχοντας συνηθίσει το Ολ. Χωριό -> Κηφισιά και πίσω, βλέπω κάθε φορά τα επεισόδια που χάνω στις μετακινήσεις του μέσου πολίτη που μένει μακριά από το κέντρο (και τα πέριξ) και ανασκουμπώνομαι. Καθημερινότητα μες στο στρες.
Εκτός βέβαια των μετακινήσεων στο κέντρο, υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις για οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπου προϋποθέτει όχημα/οχήματα, και φυσικά τα χιλιόμετρα μαζεύονται για πλάκα, ακόμα και για s/m και λοιπά, και ακόμα κι αν τα κάνεις (που θα τα κάνεις) συνδυαστικά. Επιπλέον, αυξημένα είναι και τα κόστη που αναφέρει το αποπάνω ποστίνι, κι εγώ θα προσθέσω κίνδυνο πυρκαγιών (θυμίζω τα περυσινά), αλλά και γενικότερα θέματα ασφαλείας λόγω του απομακρυσμένου χαρακτήρα.
Αυτό, δεν είναι μικρό, γιατί ΤΑ ΠΑΝΤΑ γίνονται πιο γρήγορα και σου γλιτώνει χρόνο από την καθημερινότητα (για να μην βάλω το commuting στην δουλειά).
Αν πάλι μιλάμε για οικογένεια με παιδιά, τότε αυτός που μένει εκτός, είναι αναγκασμένος να είναι σε ένα αμάξι ΟΛΗ μέρα, για να τρέχει εδώ και εκεί τα παιδιά, από το σχολείο μέχρι τις δραστηριότητες, φροντιστήρια κλπ.
Επομένως, δεν είναι καθόλου προφανές, για την ακρίβεια είναι απολύτως λογικό γιατί η πλειοψηφία επιθυμεί διαμέρισμα μέσα στην πόλη, αντί μονοκατοικία μακριά από την πόλη. Και εννοείται, πως στην τιμή ενός διαμερίσματος στο Χαλάνδρι, αγοράζεις μονοκατοικία με πισίνα στην Σταμάτα ή τον Αγ. Στέφανο, αλλά αυτό δεν λέει από μόνο του κάτι. Προσωπικά, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ να πάω στην άλλη άκρη της Αττικής.
Anonymous Founder έγραψε:1500/τμ στο Παγκράτι, βρίσκεις κάτι πολύ παλιό και καθόλου ελκυστικό. Το Παγκράτι είναι μια ακριβή περιοχή πλέον, ενώ το Μετς που είναι κάτι σαν το νότιο μέρος του Παγκρατίου, εξαιρετικά ακριβή.
Επίσης, είναι μύθος πως αγοράζοντας παλιό+ανακαίνιση θα έχεις κάτι κοντά σε εντελώς καινούριο. Μόνον και μόνον οι μονώσεις και η πλήρης αυτονομία στην θέρμανση, φτάνει. Στο παλιό, θα τσακώνεσαι με τους υπόλοιπους για το αν θα μπει πετρέλαιο και πόσο.
Επίσης, ευκολίες όπως πάρκινγκ και φαρδιά μπαλκόνια, δεν υπάρχουν.
Δες τι αγοράζεις με το ποσό που λες:
https://www.spitogatos.gr/aggelia/119210314
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1112270505
https://www.spitogatos.gr/aggelia/118343064
Αυτά θέλουν το λιγότερο 30Κ για να γίνουν σωστά, ενώ εγώ θα έβαζα άλλα 10Κ το λιγότερο, για να μπει στον λογαριασμό και η ανεξαρτησία της θέρμανσης με αντλία θερμότητας.
Να πω εδώ και κάτι άλλο: εγγύτητα σε αγορά ώστε να πας παντού με τα πόδια, δεν έχει μόνον το Παγκράτι. Πάρα πολλές περιοχές το έχουν που δεν είναι τόσο ακριβές. Πχ το Περιστέρι ή και το Αιγάλεω που έχει και το πάρκο με το Μπαρουτάδικο. Η Καλλιθέα, Ζωγράφου, Καισαριανή, κλπ επίσης, και πολλές άλλες σε όλη την Αττική.
γιατι δεν κοιταει κανεις μονοκατοικιες?

.
Οποίες δεν έχει ψάξει για σπίτι τελευταία, δεν έχει εικόνα για το πού είναι οι τιμές και η προσφορά. Δεν είναι επίσης τυχαίο που όλοι όσοι γνωστοί έψαχναν, κατέληξαν σε καινούργιο, παρόλο που ξεκίνησαν να ψάχνουν παλιό.
Γιατί απλούστατα δεν συμφέρει το παλιό με αυτές τις τιμές.
Asimov έγραψε:Ε μιλάμε για κέντρο Αθήνας τώρα, όχι για βόρεια Ελλάδα ή έστω βόρεια προάστια. Χοντρό κρύο έχει 1-2 βδομάδες το χρόνο και αν. Επίσης, στα νεόδμητα η μόνωση είναι πολύ καλή και τα κουφώματα τελευταίας γενιάς. Γνωρίζω ολόκληρες πολυκατοικίες κατασκευής του τελευταίου εξαμήνου πέριξ του Α' νεκροταφειου, που η θέρμανση είναι με σπλιτακια εξ ολοκλήρου και πήραν κανονικά ενεργειακό πιστοποιητικό Α κλάσης.
μακράν χειρότερη "ποιότητα" θέρμανσης, δεν υπάρχει συζήτηση.
Και συν αυτώ, βάλε και ότι τα περισσότερα σπλιτάκια έχουν και υψηλότερη στάθμη θορύβου όταν το γυρνάνε στο ζεστό ε.
Από την άλλη το να βρεις σοβαρό σπίτι να νοικιάσεις είναι απελπιστικό. Δεν είναι μόνο τα ενοίκια, αλλά και ότι το γεγονός πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια. Οι καλές ευκαιρίες πάνε από στόμα σε στόμα, δεν βγαίνουν καν σε αγγελία.
Το σκηνικό μου θυμίζει εποχές προ 2003 που έψαχνα για φοιτητικό διαμέρισμα με το ντουφέκι. Μετά χτίστηκαν όλα και διαλέγαμε ελεύθερα