Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#756191
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#758399 μπορει καποιος να εξηγησει γιατι ενω δουλευουν ολες οι λιγνητικες μοναδες πλην μιας που εχει φτασει στο τελος της ζωης της,οπως μας ειχαν πει,σημερα διαβαζω αυτο?

ο λιγνίτης συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό μόλις 4% καθώς λειτούργησε μόνο η μονάδα 3 του Αγ. Δημητρίου. Ετσι, η μεγάλη πτώση της παραγωγής των ΑΠΕ (8%) υποκαταστάθηκε από το ακριβό φυσικό αέριο, το οποίο συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό 59% εκτοξεύοντας τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η απάντηση κύκλων της ΔΕΗ στο γιατί χθες λειτούργησε μόνο μία λιγνιτική μονάδα είναι ότι η εταιρεία δεν είχε προβλέψει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί και οι τιμές θα ανέβουν ψηλά, και αυτό γιατί την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή) είχαμε πολύ χαμηλά φορτία.

https://www.kathimerini.gr/economy/loca ... s-ligniti/
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#758405
Anonymous Founder έγραψε:Οι λιγνιτικές μονάδες αν κλείσουν, μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να ξεκινήσουν.


και γιατι να κλεισουν? δεν μας ειχε πει ο Μπουμπουκος οτι δουλευουν ολες πλην μιας?
Άβαταρ μέλους
By glf
#758409 Και όταν βγαίνουν εκτός οι λιγνιτικές, κόβεται και το θερμικό φορτίο για την τηλεθέρμανση σε Κοζάνη-Πτολεμαϊδα.

03 Απριλίου 2022 - 9:06 ΠΜ
Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι μετά από απόφαση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι Μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται προς το παρόν με θερμική ενέργεια το σύστημα τηλεθέρμανσης Κοζάνης.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει οι Μονάδες αναμένεται να ξαναμπούν στο σύστημα αργά το μεσημέρι, οπότε η λειτουργία της τηλεθέρμανσης θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#758412
Anonymous Founder έγραψε:Για συντήρηση εννοώ, ή γιατί τελείωσε ο λιγνίτης...


ολα κλεισανε μαζι για συντηρηση?
πως να τελειωσει ο λιγνητης αφου εχουμε μεγαλα αποθεματα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#758416
Serf έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Serf έγραψε:Το ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να τα ενεργοποιήσω το ήξερα. Όπως με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα που μου ζήτησαν, περίμενα να μου πουν "τώρα ενεργοποιήστε αυτά". Ή σε κάποια επικοινωνία να μου τα αναφέρουν ως εκκρεμότητα. Όμως, π.χ., στο email στις 16.12.2021 αναφέρουν ότι η αίτηση έχει ολοκληρωθεί.


Στην Online αίτηση πρέπει να τσεκάρεις το απαιτούμενο checkbox που λεει:

Συναινώ στην ενεργοποίηση πάγιας εντολής χρέωσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία.


...και σε επόμενο βήμα σου ζητάει (ή ζητούσε τελοσπάντων) τα στοιχεία της κάρτας.

Γιατι να ενεργοποιήσεις την πάγια εντολή κάποια στιγμή αφού υποτίθεται γίνεται στην Online αίτηση;


Προφανώς και ενεργοποίησα/ κλίκαρα οτιδήποτε (τεχνικά) υποχρεωτικό για την καταχώρηση της αίτησης. Αλλά δε θυμάμαι τι ακριβώς εκείνη τη στιγμή μου ζήτησε. Από τη στιγμή, όμως, που με άφησε να προχωρήσω την αίτηση οτιδήποτε δεν καταχώρησα/ δήλωσα όφειλαν να μου το υπενθυμίσουν.


Τέλος καλό... όλα καλά... Πριν δύο (2) μέρες επιβεβαιώθηκε η μεταφορά μας στο myHome Online και εκδόθηκε ο σχετικός πιστωτικός λογαριασμός :yahoo:

Είδαμε το φως το αληθινό :metalo:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#758425 Το φωτοβολταικό πάρκο που θα εγκαινιάσει στην Κοζάνη ο Μητσοτάκης.

Είχα την εντύπωση πως τα φωτοβολταικά πάρκα θα δημιουργηθούν στην θέση των παλιών ορυχείων της ΔΕΗ. :hmmm:
Σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος είναι εντυπωσιακό.

Άβαταρ μέλους
By markvag
#758428
dimviii έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Για συντήρηση εννοώ, ή γιατί τελείωσε ο λιγνίτης...


ολα κλεισανε μαζι για συντηρηση?
πως να τελειωσει ο λιγνητης αφου εχουμε μεγαλα αποθεματα


Να τελειώσει στον καυστήρα ρε!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#758431
dimviii έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Για συντήρηση εννοώ, ή γιατί τελείωσε ο λιγνίτης...


ολα κλεισανε μαζι για συντηρηση?
πως να τελειωσει ο λιγνητης αφου εχουμε μεγαλα αποθεματα

Δεν αρκουν τα αποθεματα. Καπου διαβασα οτι δεν πατας ενα κουμπι και καις λιγνητη. Δεν ειναι ΦΑ. Θελει προετοιμασια, να οριστει το πεδιο εξορυξης, γραμμμες μεταφορας, χρονοδιαγραμμα, κλπς διαδικασιες που δεν ειναι τοσο απλες.
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πιαστηκαμε στον υπνο και εκει που τις κλειναμε ειπαμε να ανοιξουν παλι αλλα θελουν χρονο για να ειναι αρκετα αποδοτικες
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#758439 Υπάρχει αυτή τη στιγμή αρκετή υποδομή ώστε να είμαστε αρκετά κοντά στο σημείο "πατάω το κουμπί και παράγω ρεύμα", μέχρι να γίνουν αυτά που λες.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#758440 Όπως και να έχει, οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται πολλούς μήνες πριν. Περίμενα οι άριστοι να προβλέψουν τι θα γίνει ώστε να προετοιμαστούν, σπουδαγμένοι στα καλύτερα πανεπιστήμια είναι.