Για το KIA e-Niro από την άλλη, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 6,2%, ποσοστό αρκετά χαμηλό πιστεύω.
Για το KIA e-Niro από την άλλη, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 6,2%, ποσοστό αρκετά χαμηλό πιστεύω.
axel12p έγραψε:Και συνεχίζοντας με ευχάριστες ειδήσεις...![]()
Ακριβαίνουν οι μπαταρίες, θα ακριβύνουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνηταΠροφανώς και αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε, καθώς, η τιμή του λιθίου επταπλασιάστηκε (!) σε έναν χρόνο, αυτή του κοβαλτίου διπλασιάστηκε και το θειικό νικέλιο αυξήθηκε κατά 50%. Η έλλειψη πρώτων υλών και η πίεση στην αξία τους αφορά και τα υλικά που χρειάζονται για τις ανόδους και τους ηλεκτρολύτες. και γενικότερα για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Πράγματι, και άλλες πρώτες ύλες, σταθερές ή πτωτικές τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν επίσης άνοδο σε σχέση με το 2020 ή το 2021. Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τον χάλυβα, το αλουμίνιο και τον χαλκό.
https://www.drive.gr/news/kosmos/akribainoyn-oi-mpataries-tha-akribynoyn-kai-ta-ilektrika-aytokinita

axel12p έγραψε:Στους ηλεκτροκινητήρες ήδη δεν χρησιμοποιούνται σπάνιες γαίες.
Το νικέλιο μας βολεύει να ακριβύνει μπας και μπορέσουμε να πουλήσουμε την ΛΑΡΚΟ
11. Κάποιος μου είπε ότι μπορώ να βρω βενζινοκίνητο με 2-3 χιλιάρικα και δεν χρειάζεται να πουλήσω το σπίτι που μένω για να πάρω καινούργιο.
Με δυο τρία χιλιάρικα άντε να πάρεις ένα καλούτσικο ποδήλατο.
12. Αληθεύει ότι μπορώ να γεμίσω σε 5 λεπτά οπουδήποτε και όχι να περιμένω 1 ώρα σε ταχυφορτιστη;
Δε περιμένουμε 1 ώρα. Αλλά.. what's the hurry?
13. Ο πωλητής μου είπε ότι με ένα γέμισμα μπορώ να κάνω 1.000 χλμ, είναι αλήθεια; Στη Ρουμανία τα πας;
14. Κάπου διάβασα ότι δεν έχει μπαταρία 500 κιλών που αν χαλασει έχει 20.000. Ισχύει; Όχι, άλλαξα μετά από 15 χρόνια Με 2200 μιας δεκαετίας πιο νέα σε rx400h.

)
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]