Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#756894
Anonymous Founder έγραψε:
Ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ειρωνεύτηκε, με ανάρτησή του στο facebook τη «Συναυλία Ειρήνης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (29/03), αλλά και καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος.

«Στην συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ).
Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

Για τους δύο πρώτους, δεν έχω ειλικρινά ιδέα, αλλά ο τρίτος, συγνώμη κιόλας, αλλά καλό θα ήταν να βγάζει το σκασμό πριν μιλήσει ο γόνος

Ο ένας εκ των δύο πρώτων ήταν κολλητός του Παύλου Φυσσα.
Όσο για τον Δημήτρη Μητσοτάκη, επειδή δεν τον γνωρίζει, θεώρησε ότι είναι τρολια υποθέτω ΛΟΛ :shifty:
Αν κατάλαβα καλά δλδ, γιατί το συντακτικό του δεν είναι και για βραβείο.

Τώρα, με τη συναυλία, επίσης δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάνε στη ΔΑΠ και ο γκομενος της τενίστριας συγκεκριμένα, κάτι από τα γνωστά αυτιστικα τους θα είναι, είμαι βέβαιος : "πολλοί αριστεροί συμμετέχουν - > ιουυυυυυυυυ"
Τελευταία επεξεργασία από Asimov και 24 Μαρ 2022, 19:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#756895
Anonymous Founder έγραψε:Γίνονται πόλεμοι και στην Αφρική; Ώρα είναι να μας πείτε πως υπάρχουν και αφρικανοί πρόσφυγες, αν είναι ποτέ δυνατόν!
Γίνονται, αλλά αυτοί που φεύγουν από εκεί δεν κάθονται στην πρώτη ασφαλή χώρα που βρίσκουν μπροστά τους, αλλά κουβαλιουνται μέχρι εδώ, άρα δεν είναι πρόσφυγες!

Oh wait
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Εντάξει, είναι και μαύροι
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#756896
Asimov έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ειρωνεύτηκε, με ανάρτησή του στο facebook τη «Συναυλία Ειρήνης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (29/03), αλλά και καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος.

«Στην συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ).
Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

Για τους δύο πρώτους, δεν έχω ειλικρινά ιδέα, αλλά ο τρίτος, συγνώμη κιόλας, αλλά καλό θα ήταν να βγάζει το σκασμό πριν μιλήσει ο γόνος

Ο ένας εκ των δύο πρώτων ήταν κολλητός του Παύλου Φυσσα.
Όσο για τον Μητσοτάκη, επειδή δεν τον γνωρίζει, θεώρησε ότι είναι τρολια υποθέτω ΛΟΛ :shifty:
Αν κατάλαβα καλά δλδ, γιατί το συντακτικό του δεν είναι και για βραβείο.

Τώρα, με τη συναυλία, επίσης δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάνε στη ΔΑΠ και ο γκομενος της τενίστριας συγκεκριμένα, κάτι από τα γνωστά αυτιστικα τους θα είναι, είμαι βέβαιος : "πολλοί αριστεροί συμμετέχουν - > ιουυυυυυυυυ"
Έδωσε το σύνθημα ο Eddie και ακολούθησαν οι υπόλοιποι
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#756897 Ο λαβ όμως είναι ένας αυριανός πρωθυπουργός, δεν μπορεί να ακολουθεί, πρέπει να δίνει το σύνθημα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#756898 Ο καθένας έχει προφανως δικαίωμα να κάνει ο,τι συναυλία θέλει - απλα από τη συγκεκριμένη το μόνο που λείπει είναι το.... Ζ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#756900 Μη γίνεσαι δαπίτης tifosi.
Όταν λέμε αλληλεγγύη σε όλους εννοούμε και τον Πούτιν.
Δενκακο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#756901
Hellenic tifosi έγραψε:Ο καθένας έχει προφανως δικαίωμα να κάνει ο,τι συναυλία θέλει - απλα από τη συγκεκριμένη το μόνο που λείπει είναι το.... Ζ.

Γιατι το λες αυτο; Εχει υπαρξει αλλη ανακοινωση που κρατα ισες αποστασεις; Που υπερασπιστηκε την εισβολη;

Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#756903 Πολύ σωστά Νίκο Παππά.
Σε αντίθεση με τις κατάπτυστες εκδηλώσεις της ΔΑΠ Γερμανίας

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#756923
Νίκος Παππάς έγραψε:Μάλλον θα το βγάλει στην κιθάρα. Όταν τελειώσει το editing στο τραπ τραγούδι που έγραψε. Εικόνα

Redmi Note 8 Pro


Θες να σε πονεσει ο τζη φαινεται :omg:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#756976 ο Κουλης προφανως ειναι ικανοποιημενος με την γραμμη γερμανιας

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου μια ώρα διανεμήθηκε ένα νέο κείμενο συμφωνίας για την ενεργειακή κρίση το οποίο δεν έχει ικανοποιήσει πολλές χώρες της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Οι μόνες αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν από την Ισπανία αλλά και την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί με βέτο!

https://www.newsit.gr/kosmos/anapsan-ta ... u/3494452/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#757846 Πόσο διασκεδάζω με κάποιες ειδήσεις, που περνάνε στα ψιλά.
Πρώτο άρθρο:
Ερρίκος Ντυνάν: Στη διαχείριση της Blantyre καθαρό από χρέος
Η Πειραιώς κεφαλαιοποίησε απαιτήσεις από δάνεια, ύψους 145,2 εκατ. ευρώ και εισέφερε την Ημιθέα στη Strix Holdings, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας διαχειρίζεται η Blantyre. Ποιες άλλες θυγατρικές-συμμετοχές της Πειραιώς πέρασαν υπό τη διαχείριση του fund.

https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... tharo.html
Υπό τη διαχείριση της Blantyre περνάει η επένδυση της Πειραιώς στο Ερρίκος Ντυνάν (Ημιθέα), αφού προηγουμένως η τράπεζα κεφαλαιοποίησε το σύνολο των απαιτήσεών της από δάνεια, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ύψους 145,2 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. στις 23 Μαρτίου), η Πειραιώς υπέγραψε συμφωνητικό μεταφοράς του συνόλου της επένδυσής της (σ.σ. Ημιθέα) στη συγγενή ιρλανδέζικη εταιρεία Strix Holdings LP. Παρότι δεν παρατίθενται λεπτομέρειες της μεταφοράς, το πιθανότερο είναι ότι αυτή συντελέστηκε, μέσω κάλυψης από την Πειραιώς αύξησης κεφαλαίου της Strix Holdings με εισφορά εις είδος (σ.σ. μετοχές Ημιθέα).

Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Strix Holdings διενεργείται, βάσει μακροχρόνιας σύμβασης, από τη Strix Asset Management, η οποία ελέγχεται κατά 75% από την Blantyre και κατά 25% από την Πειραιώς. Με τη μεταφορά, η Πειραιώς σταματά να ενοποιεί την Ημιθέα λόγω απώλειας ελέγχου και μειώνεται το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της. Στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα της συναλλαγής ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ.

Της μεταφοράς και αποαναγνώρισης προηγήθηκε ανακεφαλαιοποίηση της Ημιθέα (Ερρίκος Ντυνάν). Η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -1,38%, ως μοναδικός μέτοχος της Ημιθέα, αποφάσισε στην έκτακτη γενική συνέλευση της 25ης Φεβρουαρίου την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των απαιτήσεών της από δάνεια, ύψους 145,2 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθούν 753.665 νέες μετοχές, με τιμή διάθεσης 192,70 ευρώ έκαστη. Πέραν της κεφαλαιοποίησης απαιτήσεων, η Πειραιώς έβαλε και μετρητά 115,5 ευρώ για λόγους στρογγυλοποίησης.

Η Tράπεζα Πειραιώς σύνηψε, στο τέλος του 2021, συμφωνία με θυγατρικές της Blantyre Capital για τη διαχείριση από τις τελευταίες μη βασικών συμμετοχών της τράπεζας. Η τράπεζα μεταβίβασε μη κύριες συμμετοχές στη νεοϊδρυθείσα ιρλανδική Strix Holdings, τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της οποίας ανέλαβε, για τουλάχιστον 10 έτη, η Strix Asset Management, με σταθερή αμοιβή (management fee) και αμοιβές επιτυχίας (success fees).

Η λογιστική αξία του πρώτου «κύματος» των θυγατρικών/συμμετοχών της Πειραιώς, οι οποίες εισφέρθηκαν στη Strix Holdings, ανερχόταν σε 195 εκατ. ευρώ και περιλάμβανε τις εξής εταιρείες: ETBA ΒΙ.ΠΕ, Piraeus Equity Partners, τις εταιρείες ακινήτων Euroterra, Rebikat, ΕΥΡΩΑΚ καθώς και όλες τις θυγατρικές των προαναφερόμενων εταιρειών. Στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ η Πειραιώς διατήρησε και άμεση συμμετοχή.

Βάσει της συμφωνίας, η Πειραιώς πώλησε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 στην Blantyre Capital το 75% της Strix Asset Management. Το τίμημα για την πώληση του 75% της Strix Asset Management καθώς και ενός μικρού ποσοστού της Strix Holdings ανήλθε σε 36 εκατ. ευρώ.

Μετά την πώληση του 75% της Strix Asset Management, απώλεσε τον έλεγχο των θυγατρικών, που εισφέρθηκαν εις είδος στη Strix Holdings, ενώ αναγνώρισε τις επενδύσεις στις Strix Holdings και Strix Asset Management στην εύλογη αξία τους, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσει στην κατάσταση αποτελεσμάτων κέρδος 184 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση των θυγατρικών που αποαναγνωρίστηκαν ανήλθε σε 188 εκατ. ευρώ. Τα δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Πειραιώς μειώθηκαν κατά 93 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 92 εκατ. ευρώ.


Σε απλά ελληνικά, η Πειραιώς, μπήκε εντελώς μέσα, γιατί παλαιότερα είχε γίνει αυτό:
2ο άρθρο:
"Άλλαξε χέρια" το Ερρίκος Ντυνάν
https://www.capital.gr/epixeiriseis/211 ... kos-ntunan
Η εταιρεία Ημιθέα ΑΕ, που φέρεται να είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, απέκτησε το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, προσφέροντας 115.135.251 ευρώ στο πλαίσιο του πλειστηριασμού του ακινήτου που διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο λόγω οφειλών, το ύψος των οποίων είναι αντίστοιχο του τιμήματος στο οποίο πωλήθηκε το Ντυνάν.


Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Capital.gr , το ακίνητο είχε για πρώτη φορά βγει "στο σφυρί" στις 18 Ιουνίου, διαδικασία που υπήρξε άγονη.

Την ίδια στιγμή, τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή προβλέπει ότι "σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις".

Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου παραμένει αμετάβλητο, ανεξαρτήτως αλλαγής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαδικασία του πλειστηριασμού ανέλαβε ο συμβολαιογράφος Στέφανος Βασιλάκης.

Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι εμβαδού 55.081 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε οικόπεδο 13.566 τ.μ.


Αλλά θα μου πείτε, γιατί έγινε αυτό και γιατί δεν πουλήθηκε; Μήπως δεν το ήθελε κανείς; (προσοχή, ακολουθεί λινκ από τον Πολάκη, που μεταξύ άλλων καπνίζει όταν γράφει τέτοια ποστ):


Υπήρξε λοιπόν συγκεκριμένη προσφορά να περάσει το Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ και να πάρει η Τράπεζα Πειραιώς 100 εκατομμύρια. Αν'αυτού, επιλέχτηκε να "παραχωρηθεί" σε μια εταιρεία ειδικού σκοπού, για κλάσμα αυτών των χρημάτων και η Πειραιώς έγραψε ουσιαστικά ζημία το υπόλοιπο ποσό.

Κατά τ'άλλα, μην απορούμε γιατί ο Πολάκης έχει κοινό, γιατί κανείς άλλος δεν θ'ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει, μην στενοχωρήσει τους τραπεζίτες. Οι οποίοι κάνουν πάρτι με τα λεφτά άλλων, των φορολογουμένων για την ακρίβεια.
Αλλά γιατί όχι θα μου πείτε; :s_sarcastic
Αφού γουστάρουμε, γιατί να μην μας κάνουν αυτά κι ακόμη περισσότερα; :s_dance
Άβαταρ μέλους
By markvag
#757912
Anonymous Founder έγραψε:Υπήρξε λοιπόν συγκεκριμένη προσφορά να περάσει το Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ και να πάρει η Τράπεζα Πειραιώς 100 εκατομμύρια. Αν'αυτού, επιλέχτηκε να "παραχωρηθεί" σε μια εταιρεία ειδικού σκοπού, για κλάσμα αυτών των χρημάτων και η Πειραιώς έγραψε ουσιαστικά ζημία το υπόλοιπο ποσό.


Δεν βλέπω το πρόβλημα. Ούτως ή άλλως τις ζημιές της Πειραιώς, θα τις κάνει μία (ακόμα) ανακεφαλαιοποίηση το δημόσιο σε 2-3 χρονάκια, δηλαδή θα τις πληρώσει ο φορολογούμενος. Τα πόνους θα πέσουν στους εκάστοτε τσέους και όλα καλά.

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα :s_dunno

Έτσι δεν δουλεύει το σύστημα πλέον; :hmmm:




ΥΓ: Αλήθεια, αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται τράπεζα Πειραιώς, πώς είναι δυνατό και υπάρχει ακόμα και δεν έχει γίνει μία άσχημη υποσημείωση σε κάποιο κωλόχαρτο;; :roll: