- 10 Φεβ 2015, 23:52
#75685
Έχουν ξαναναλυθεί αυτά.
Επειδή εξ ορισμού ο εργοδότης είναι ισχυρότερος από τον εργαζόμενο (σπανίως υπάρχει "ισότητα όπλων" ή έχει το πάνω χέρι ο εργαζόμενος), το κράτος θέτει ορισμένα κατώτατα όρια αμοιβών και εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε να προστατεύσει τον πιο αδύναμο.
Γιατί η φάση δεν είναι "σού πουλάω το ΙΧ μου τόσο κι άμα θέλεις", αλλά "θα δουλέψεις με έναν μισθό που δεν θα σού φτάνει να ζήσεις και θα μείνεις με τα παιδιά σου στον δρόμο κι άμα σού αρέσει, αλλιώς περιμένουν κι άλλοι στην ουρά".
Δεν πρόκειται δηλαδή για μια συνηθισμένη έννομη σχέση, όπως συμβαίνει πχ σε μια αγοραπωλησία, αλλά για ζήτημα επιπέδου διαβίωσης του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών.
Στο κάτω-κάτω, καλύτερα ένα μίνιμουμ, παρά καμένα μαγαζιά και αδέσποτες σφαίρες (όχι από τον σύλλογο Κωστέα-Γείτονα, αλλά από ανθρώπους χωρίς ελπίδα).
Mercyful_Fate έγραψε:rx8_drifter έγραψε:Σ. Θεοδωράκης: "Επειδή ο Πάνος Καμμένος μίλησε επί προσωπικού, θα ήθελα να πάρω το λόγο."
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Προλάβατε και το ακούσατε; Γιατί μόλις σας είδα να μπαίνετε στην αίθουσα."
Γ. Ψαριανός: "Και οι τοίχοι έχουν αυτιά."
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Προφανώς, κ. Ψαριανέ, αυτοπροσδιορίζεστε ως τοίχος."

Βασικά τέτοια συμπεριφορά από πρόεδρο της βουλής είναι για να κλαις, όχι να γελάς, αλλά τεσπά...
Νταξ' μωρέ τώρα, τι να πεις για τα πράσινα καφενεία που ξαναβάφτηκαν περτικαλιά;
Όπως έχει μεγαλώσει καθένας.