Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
JimClark έγραψε:ΠΕτρέλαιο 1.75, όλα καλα.

τι γκρινιάζετε;

θαρρείς και κάνετε χιλιόμετρα; οι πιο πολλοί 10.000 το χρόνο μετα βίας.

δίνετε 500ευρα για ντητέηλινγκ, σας πειράζει το 4 ευρώ ακριβότερο γεμισμα.

Ουρτ. :s_wacko :s_whiteflag

Κάνω 10000 το χρόνο γιατί είμαι σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι.

Με το εταιρικό όμως που κάνω 30000 τι θα γίνει; Το επιπλέον κόστος δε θα μετακυληθεί στον καταναλωτή;

Μη γκρινιάζεις όμως όταν το προϊόν που θες εσύ να αγοράσεις πάρει αύξηση 20%...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#756057 Τι να σου πω

ολους τους βλέπω με αηφών και s22 , σταράκια, φρέντο εσπρέσο και μπραντς παραγγελία από η φουντ, Δε λείπει τπτ στον Ελληνα, παρά μονο η γκρίνια...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#756063 Ήμουν χθες και σήμερα σε ένα συνέδριο στο Βερολίνο.

Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να πάρω τρένο για να πάω.

Αφενός γιατί επέστρεψα την Τετάρτη από Αυστρία με 650 χλμ και την Πέμπτη έπρεπε να πάω Βερολίνο στο καπάκι.

Λοιπόν, έχω να πω πως και οι συγκοινωνίες δεν είναι κακές. Είχα να μπω σε τρένο για μεγάλη απόσταση χρόνια, ίσως και ποτέ.

Έπρεπε να κάνω 1000 χλμ πήγαινε-έλα, δλδ 70 λίτρα Diesel με τιμή 2,13€/λ στη Γερμανία σήμερα.

Συν 36€ parking 2 μέρες στο ξενοδοχείο. Άρα χονδρικά 190€ στο αμάξι συν φθορά.

Με 130€ πήγα και επιστρέφω κύριος-ατσαλάκωτος. Έχω κι πρίζα και wifi, μπορώ να καώ όσο θέλω στο ιντερνετ και φτάνω σε 4 ώρες.

Βέβαια βόλεψε γιατί και το Charité είναι δίπλα στον σταθμό.

Αυτά για τροφή για σκέψη. Ίσως πρέπει να προσαρμοστούμε σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
JimClark έγραψε:Τι να σου πω

ολους τους βλέπω με αηφών και s22 , σταράκια, φρέντο εσπρέσο και μπραντς παραγγελία από η φουντ, Δε λείπει τπτ στον Ελληνα, παρά μονο η γκρίνια...

τα λέει ο Άδωνις :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#756079 Μία άλλη μαγκιά που παίζει στη Γερμανία είναι η εξής:

Για κάθε χλμ διαδρομής προς τη δουλειά, παίρνεις 30 Cents για τα πρώτα 20 χλμ και 35 Cents για τα υπόλοιπα πίσω από την εφορία.

Πχ αν κάνεις 25 χλμ, παίρνεις χονδρικά 7,5€ τη μέρα πίσω. Αυτό το πολλαπλασιάζεις με 215 εργάσιμες ή με παραπάνω αν δουλεύεις εξτρά και παίρνεις πίσω ένα καλό ποσό το έτος, γύρω στα 1650€.

Το ίδιο ισχύει για επαγγελματικά ταξίδια. Και δε μιλώ για εταιρίες ή ΕΕ, μιλώ για μισθωτούς.

Στην Ελλάδα απαλλαγή από καύσιμα έχουν μόνο οι προνομιούχοι στις εταιρίες. Ο μισθωτός ξεχασμένος.

Αυτά όμως να τα πούμε στον Άδωνι για να ξέρει να παίξει μπάλα.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#756081 Άμα έχεις εταιρικό αυτοκίνητο δεν είναι έτσι.Πληρωνεις παραπάνω εφορία αν μένεις πιο μακρυά από τη δουλειά.Με τη λογική ότι είναι μεγαλύτερο το οφελος από την παροχή του αυτοκινήτου.
Τώρα για τα ΜΜΜ στην Ευρώπη τα χρησιμοποιούν μια χαρά γιατί έχουν και είναι ανθρώπινα και αξιόπιστα.
Στην Ελλάδα είναι σχεδόν τραγικά.
Το τρένο ειδικά έχει καταντήσει αστείο .Μια γραμμή ουσιαστικά και αυτή υπολειτουργεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
JimClark έγραψε:Τι να σου πω

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί.

Εγώ όμως βλέπω τους περισσότερους να παλεύουν να βγάλουν το μήνα. Ο μισθός του 40% των Ελλήνων φτάνει ως τις 19 του κάθε μήνα...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kostis20 έγραψε:Άμα έχεις εταιρικό αυτοκίνητο δεν είναι έτσι.Πληρωνεις παραπάνω εφορία αν μένεις πιο μακρυά από τη δουλειά.Με τη λογική ότι είναι μεγαλύτερο το οφελος από την παροχή του αυτοκινήτου.
Τώρα για τα ΜΜΜ στην Ευρώπη τα χρησιμοποιούν μια χαρά γιατί έχουν και είναι ανθρώπινα και αξιόπιστα.
Στην Ελλάδα είναι σχεδόν τραγικά.
Το τρένο ειδικά έχει καταντήσει αστείο .Μια γραμμή ουσιαστικά και αυτή υπολειτουργεί.

< >
Αυτό με το εταιρικό δεν το ήξερα.
Ήξερα για χρήματα από δουλειά για βενζίνη ή και για εταιρικές πιστωτικές κάρτες. πχ τιμολόγιο στην ταβέρνα που περνούσε στην εταιρία, καύσιμα επίσης κτλ.

Εγώ περιμένω πως και πως το μετρό στη Θεσσαλονίκη!

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Σάξονα. Η ενέργεια γενικώς έχει φέρει τα πάνω κάτω.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#756110 Αυτό με το τρένο πάντως ξέρω γιατρό από Θεσσαλονίκη που ερχόταν Αθήνα μόνο με αυτό.

Γιατί προετοίμαζε αυτό που θα έλεγε σε κάποιο συνέδριο, ή έφτιαχνε την καθημερινή χαρτουρα που πάντα έμενε ημιτελής, γενικά χρησιμοποιούσε τον χρόνο του ταξιδιού εποικοδομητικά.

Εγώ παλι δυο φορές έχω μπει και ήταν SABENA.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By edmond
#756132 Saxon δεν το παίρνεις σπίτι το εταιρικό;

Για να πάω στην δουλειά μου πάντως με συγκοινωνίες, θέλω:
Α. 10' περπάτημα για το λεωφορείο + 30' το δρομολόγιο + 10' περπάτημα από την στάση για να φτάσω δουλειά. Και τούμπαλιν προφανώς.

Β. 10' περπάτημα για το Μετρό + 30' το δρομολόγιο μιας και πρέπει ν' αλλάξω γραμμή στο Σύνταγμα + 10' περπάτημα στο τέλος. Και τούμπαλιν.

Ή 15' πήγαινε και 20' γύρνα με το αμάξι, που θέλει 1 λίτρο βενζίνης πήγαινέλα 20km ήγουν 2€ την μέρα.

Α και σε κανά ταξίδι για χωριό ας πούμε, θα φορτώσω την οικογένεια συν συμπράγκαλα στο ταξί για να πάω ΚΤΕΛ και από εκεί ύστερα από 6 ώρες θα φτάσω στην Πύλο όπου θέλω άλλα 20€ για να με πάει το ταξί στο χωριό. Και εκεί θα έχω την AGRIA του σχωρεμένου για να κινούμαι.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
edmond έγραψε:Saxon δεν το παίρνεις σπίτι το εταιρικό;

Minivan είναι βρε. :lol: (Για καθημερινές παραδόσεις εμπορευμάτων.)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#756162 A ok :lol:
Στην γειτονιά μου, οδηγός του Κωτσόβολου με 6τονο Iveco δεν το γυρίζει πίσω και το παρκάρει στο στενό μας. Συνάδελφος του μερικά τετράγωνα πιο πέρα το ίδιο.