Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:Δλδ επιστρεφουμε σε βαθμολογηση 1988 πχ
Εγω διαφωνω.
Αν δεν προλαβεις για καποιο λογο ας προσεχες.
tough luck

Μην είσαι τοσο σκληρός ρε geako.
ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΒΙΔΑΑ :s_omg
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#755589 Χάνω, και άλλοι πιστεύω, κάθε χρονιά 1-3 αγώνες για διάφορους λόγους. Βάζουμε νοτιφικέισο στο κινητό αλλά έχουμε άλλες ώρες και άλλες μέρες με τα σπριντ. Κάπου θα χαθείς...
Με 1 χαμένο αγώνα δεν παίρνεις εύκολα πρωτάθλημα, έτσι γίνεται και πιο ανταγωνιστικό. Πολλοί τα παρατάνε και στη μεση με τους ξεχασμένους αγώνες.
Ας μην ξέρουμε σε κάθε αγώνα την πραγματική βαθμολογία, ας το μαθαίνουμε στο τέλος σαν έκπληξη.
Στο κάτω κάτω εμείς βάζουμε τους κανόνες στο δικό μας πρωτάθλημα. Ας το διασκεδάζουμε. Σίγουρα ευνοεί και τους τυπικούς.
Αυτά, ότι απόφαση και να παρθεί, nothing really matters....

don't panic
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#755596 Οχι οτι ειμαι αρνητικος, απλως να βαλω εναν προβληματισμο:

Εστω οτι εχουμε στο πρωταθλημα 5 αγωνες και ο JarnoT βαθμολογειται με 25, 27, 23, 28, 27, συνολο 130 και εγω στους ιδιους αγωνες εχω 24, 26, 22, 36, 6 συνολο 114.

Στο τελος ο JarnoT θα πεταξει το 23 και θα εχει 107 και εγω το 6 και θα εχω 108.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
sparticle έγραψε:Οχι οτι ειμαι αρνητικος, απλως να βαλω εναν προβληματισμο:

Εστω οτι εχουμε στο πρωταθλημα 5 αγωνες και ο JarnoT βαθμολογειται με 25, 27, 23, 28, 27, συνολο 130 και εγω στους ιδιους αγωνες εχω 24, 26, 22, 36, 6 συνολο 114.

Στο τελος ο JarnoT θα πεταξει το 23 και θα εχει 107 και εγω το 6 και θα εχω 108.
Και ο κακομοίρης ο Προστ το 1988 έτσι την πάτησε
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:Ρε μπομπαινα αφου εσυ δεν παιζεις :lol: :lol:

Μπορεί να επιστρέψω.
Μην υποτιμάς την καρδιά του παλιού πρωταθλητή. :iconcool:
Ή μήπως το ξέχασες; :x
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#755607 Και πότε περιμένεις? Αύριο ξεκινάμε...
Δεν ξεχνώ!
2009 - Bayern7 --- Phaethon --- Ferrari

2011 - Bayern7 --- Bayern7 --- McLaren

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#755629 Κρυφογριά και ο Μπάγιερν;;
Σαν πολλοί φαν του μαζευόμαστε. Να μετρηθούμε ρε :lol:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
sparticle έγραψε:Εστω οτι εχουμε στο πρωταθλημα 5 αγωνες και ο JarnoT βαθμολογειται με 25, 27, 23, 28, 27, συνολο 130 και εγω στους ιδιους αγωνες εχω 24, 26, 22, 36, 6 συνολο 114.

Εύλογος ο προβληματισμός.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, το πολύ 4-5 δε χάνουν κανέναν αγώνα, κι αυτοί σίγουρα θα έχουν να ξεφορτωθούν μια χαμηλή επίδοση (<12-15 βαθμούς). Δεν είναι δίκαιο ως προς τον ..ιδρώτα που κατέβαλαν, αλλά θα συμπιέσει κάμποσο τις διαφορές (τόσο όσο αυτοί οι 12-15 βαθμοί), θα κάνει πιο σφιχτό τον ανταγωνισμό.
Όχι ότι έχουμε πρόβλημα ανταγωνισμού, συνήθως γίνεται καλή μάχη ως το τέλος.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#755678 Έχεις δίκιο να το ζητάς. Με τις διάφορες περικοπές τα τελευταία χρόνια, έχουμε αφαιρέσει και τους Κανονισμούς. Αντιγράφω λοιπόν για τους νέους συμμετέχοντες.

Στοιχεία πρόβλεψης

Σε κάθε αγώνα προβλέπουμε:
-Τους πρώτους 6 οδηγούς της τελικής κατάταξης
-Τον οδηγό και τον χρόνο της Pole Position
-Τον οδηγό και τον χρόνο του Fastest Lap
-Τον οδηγό-νικητή του sprint (σε όποιο GP υφίσταται) *subject to change

Απονομή βαθμών:
για την τελική 6αδα κατάταξης
- 5 πόντοι για πρόβλεψη οδηγού στη σωστή θέση
- 3 πόντοι για πρόβλεψη οδηγού σε θέση +/- 1 από τη σωστή.
- 1 πόντο για κάθε άλλη περίπτωση πρόβλεψης οδηγού εντός 6αδας

για την PP και τον FL
- ΟΔΗΓΟΙ: 2 πόντοι για σωστή πρόβλεψη οδηγού PP και 2 για πρόβλεψη οδηγού FL αντίστοιχα.
- ΧΡΟΝΟΙ: 1 ως 3 πόντους για εύστοχη πρόβλεψη χρόνου PP και άλλους τόσους για FL, με μέγιστη απόκλιση +/- 1 sec (1000 ms) από τον αντίστοιχο πραγματικό χρόνο. Η απονομή βαθμών είναι αναλογική, για απόκλιση είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.

για τον νικητή του sprint
- 3 πόντοι για σωστή πρόβλεψη οδηγού.

>>>>>>>>>>

Κανονισμοί

1. Το σύνολο κάθε πρόβλεψης γίνεται σε ένα post.
2. Πρόβλεψη με το όνομα του οδηγού ή τα αρχικά του, με τρόπο που είναι εύκολα προφανές για ποιον πρόκειται, πχ MV, Λιούις, Lolonso, κλπ. Υποκοριστικά τύπου "γριά", "4κις", "χάρτινος" κ.ά. είναι αμφιλεγόμενα :innocent:
3. Οι χρόνοι PP και FL δίνονται σε milliseconds ή σε minute:seconds.milliseconds
(πχ 81.375, 81375, 1min 21sec 375msec, 1:21.375)
4. Λάθος στον τρόπο καταχώρησης ενός πεδίου της πρόβλεψης ακυρώνει μόνο το συγκεκριμένο πεδίο. Τα υπόλοιπα υπολογίζονται κανονικά.
5. Προβλέψεις ή edit στις προβλέψεις γίνονται μέχρι την έναρξη των Q, όποτε κι αν είναι αυτή. Προσοχή στους αγώνες με sprint. Οποιαδήποτε πρόβλεψη μετά την έναρξη του Q δε θα λαμβάνεται υπόψη.
6. Επίσημος χρονομέτρης είναι το ρολόι του φόρουμ.
7. Επίσημα θεωρούνται τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο formula1.com. Προσοχή σε περιπτώσεις ποινών θέσεων.
8. Οδηγός F1 που αντικαθιστά άλλον κατόπιν έναρξης των προβλέψεων, θεωρείται αυτοδίκαια ότι αντικαθιστά και τυχόν πρόβλεψη του προγενέστερου από κάποιον συμμετέχοντα.
9. Δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο, συμμετέχουμε για τη φάση.

>>>>>

Παράλληλα πρωταθλήματα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΘΜΩΝ
Βαθμολογία βάσει αθροιζόμενων πόντων, όπως υπολογίζονται από τις προβλέψεις σε κάθε αγώνα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ F1
Βαθμολογία βάσει βαθμών F1 (25 βαθμοί ο 1ος, 18 ο 2ος, 15 ο 3ος, ..., 2 ο 9ος και 1 ο 10ος), σύμφωνα με την κατάταξη πόντων προβλέψεων κάθε αγώνα. Σε περίπτωση ίσων πόντων από προβλέψεις, και οι δύο οδηγοί λαμβάνουν τους βαθμούς της θέσης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ F1
Βαθμολογία βάσει των βαθμών των οδηγών της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#755680 Ένσταση κυριε προεδρε!!
Το "χάρτινος" είναι νέος όρος μεν, ξεκάθαρα δηλωτικος για ποιον προκειται.

Οκ, σκάω..

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Νίκος Παππάς έγραψε:Ένσταση κυριε προεδρε!!
Το "χάρτινος" είναι νέος όρος μεν, ξεκάθαρα δηλωτικος για ποιον προκειται.

Χαχαχ, ήμουν σίγουρος, επίτηδες το συμπλήρωσα :twisted:
Επισήμως δεν υιοθετώ :innocent: Ό,τι έγραψε ο πίνακας.
(Ως αεκτζής το έχω ζήσει κι απ' τις δύο πλευρές, κουράστηκα)