Geralt έγραψε:markvag έγραψε:
Προσωπικά πάντως, δεν είμαι καθόλου κατά του να δίνεται κάποιο πχ κουπόνι, αρκεί να είναι με εισοδηματικά κριτήρια.
δεν νομιζω παντως τα εισοδηματικα κριτηρια να ειναι της ταξης των 100κ
γιατι εχω την εντυπωση οτι παλι μεχρι εκει στα 20κ θα σταματησει?
για την μεσαια ταξη των 30-40κ δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης?
bill33 έγραψε:Γιατί τα καυσιμα πρέπει να έχουν εισοδηματικά κριτήρια;
Συμφωνώ και με τους δύο, αλλά εάν θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση, λογικό δεν είναι να αρχίσεις από αυτόν που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη;
Για παράδειγμα αν το εισόδημά σου είναι 500 ευρώ / μήνα και η βενζίνη σου ανέβηκε κατά 50 ευρώ / μήνα, επιβαρύνθηκες με το 10% του εισοδήματός σου... Αν το εισόδημά σου είναι 5.000€ / μήνα, με την ίδια αύξηση η επιβάρυνση είναι 1% του εισοδήματός σου. Οπότε δεν είναι παράλογο να θέλει μία κυβέρνηση να βοηθήσει περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα απ' ότι τα υψηλά... ή με τους περιορισμένους πόρους που έχει να θέλει να βοηθήσει περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη...
Ιδανικά, θα έπρεπε να υπάρξει μία μείωση του ΕΦΚ, αλλά επειδή όλοι μας γνωρίζουμε πως όταν είναι να οφεληθούμε η κυβέρνηση μετράει κουκιά και δεν βγαίνουν (ενώ αν είναι να οφεληθεί το 0,01% "περιέργως" πάντα βγαίνουν τα κουκιά ή κανείς δεν τα μετράει), ότι γίνει δεν θα είναι οριζόντιο. Οπότε προτιμώ να μπει κάποιο εισοδηματικό κριτήριο γιατί κάποιος με υψηλότερο εισόδημα μπορεί καλύτερα να αντέξει την επιβάρυνση.
Τώρα βέβαια, θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει, γιατί αν πχ το όριο είναι 800€ / μήνα, τότε χέσε μέσα...
Σαν ιδέα πάντως, δεν είμαι αρνητικός, στην πράξη θα το δούμε...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>