Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Να σου φτιάξω εγώ αριθμούς. Άσε με με dimik που πιστεύεις κιόλας.
Δεν έχεις ιδέα που μπορούν να φτάσουν τα nerds του ίντερνετ.
Φυσικά αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε οικονομικό όφελος τελικά.

Σημασία όμως έχει ότι δεν κάθεται ο άλλος να μελετάει φωτογραφίες και βίντεο κάθε κατεστραμενου ή παρατημενου εξοπλισμού, να κάνει geolocation, να βρίσκει τύπο και να συντηρεί λίστα γιατί είναι όργανο της δύσης και του Biden.
Ούτε υποστηρίζει κανείς ότι τα νούμερα είναι απόλυτα σωστά, παραμένουν όμως μια καλή ένδειξη της κατάστασης.

< >
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
mirage έγραψε:https://www.thenationalnews.com/world/2022/03/06/ukraine-receives-more-armed-drones-from-turkey-during-russia-crisis/?outputType=amp&d=233
https://www.aerotime.aero/articles/3035 ... rom-turkey
Μου πήρε 10 δευτερόλεπτα μπορούσες να το βρεις και μονος σου.

Λυπάμαι που δεν έχω τις ικανότητές σου. Αυτό που ρωτώ είναι αν τα drones παραδόθηκαν σε εκτέλεση συμφωνίας που συνήφθη πριν την εισβολή.
Αποχωρώ, αντίο σας.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
ArrowsFA1 έγραψε:
mirage έγραψε:https://www.thenationalnews.com/world/2022/03/06/ukraine-receives-more-armed-drones-from-turkey-during-russia-crisis/?outputType=amp&d=233
https://www.aerotime.aero/articles/3035 ... rom-turkey
Μου πήρε 10 δευτερόλεπτα μπορούσες να το βρεις και μονος σου.

Λυπάμαι που δεν έχω τις ικανότητές σου. Αυτό που ρωτώ είναι αν τα drones παραδόθηκαν σε εκτέλεση συμφωνίας που συνήφθη πριν την εισβολή.
Αποχωρώ, αντίο σας.

τα τελευταια drones δεν νομιζω
αλλα ετσι και αλλιως οι τουρκοι πηραν οτι ηθελαν απο τους ουκρανους τεραστειο tech transfer για την κατασκευη κινητηρων για αεροσκαφη μεχρι και drones
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754910 Δεν εχω ανοιχτή γραμμή με τον προμηθευτή τους αλλα και να είχα δεν θα ήξερα. Αυτα τα πραγματα δεν λέγονται αν ο αλλος δεν θελει να τα πει. Οι φήμες λένε πως δεν ειναι παλιά συμφωνία και πως δεν είναι απαραίτητα μονο drones αλλα ισως και πυρομαχικά για τα drones ισως και κατι άλλο. Το μόνο που ξέρουμε ειναι πως η Τουρκία έστειλε κάτι συγκεκριμένες μέρες. Παραδόξως αυτο συνέβη ακριβως μετά την εισβολή. Μπορει να ηταν τυχαία η ημερομηνία μπορεί και όχι.
Τέλος πάντων αν η Τουρκία οντως ηθελε να παραμείνει ουδέτερη οπως λες δεν θα είχε στείλει τπτ ακομα και αν ηταν μερος κάποιας συμφωνίας. Αλλα έστειλε κάτι και αυτο δεν μπορώ να το αλλάξω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#754914 Πολλες φορες η "ουδετεροτητα" ειναι απλα αυτο που δηλωνεις στα ΜΜΕ και οχι αυτο που κανεις. Η Τουρκια το παιζει εξυπνα το παιχνιδι. Την ιδια στγμη που στελνει drones στην Ουκρανια μπορει καλλιστα να εχει ανοιξει καναλια που να περνανε χρηματα στους Ρωσους. Το εχει ξανακανει αλλωστε
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ArrowsFA1 έγραψε:Όμως θα διαφωνήσω μαζί του σχετικά με τους ειδικούς, θεωρώ ότι πράγματι είναι κατά 95% ένα τσίρκο, αυτό που αντικατέστησε τους 'ειδικούς' τύπου Παγώνη-Μαγιορκίνη-Βασιλακόπουλου κλπ.
Ένα 5% ίσως εισφέρει κάτι αξιόλογο στη σύζητηση, και πράγματι πιο πιθανό να το βρεις στο Όπεν που νομίζω είναι το μόνο ελληνικό κανάλι που κάπως τουλάχιστον προσπαθεί να ενημερώσει λίιιιιιιιιγο πιο σφαιρικά.

Πρώτα από όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για την νηφάλια αντιμετώπιση και τον σεβασμό. :s_howdy
Σε αυτό που λες, δεν μπορώ να μπω σε ποσοστά, απλά αυτοί που βγαίνουν στο Open είναι γενικά σοβαροί (όχι όλοι φυσικά και διαφωνώ με τους δημοσιογράφους περισσότερο - ειδικά με τον Ιγνατίου που είναι αμερικανικό φερέφωνο). Όντως υπάρχουν διαφωνίες και μεταξύ μας για το ποιος είναι σοβαρός συνάδελφος, αλλά μερικά ονόματα είναι "σχεδόν εγγύηση". Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, οπότε δεν θα τα αναφέρω. Θα κάνω μια εξαίρεση για τον Στγο Στεφανή (που βγήκε σε άλλο κανάλι όμως), τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά, και δεν έχω ακούσει ποτέ να λέει έστω και κάτι αμφιλεγόμενο - από τους εξαιρετικότερους για μένα, μαζί με τον Στγο Γράψα, ο οποίος απέχει από την δημόσια ζωή πια.

dimik έγραψε:παραμένουν όμως μια καλή ένδειξη της κατάστασης.

Το πρώτο θύμα κάθε πολέμου είναι η αλήθεια.
W. Churchill (το ήξερε πολύ καλά γιατί έλεγε ο ίδιος τερατώδη ψέμματα στους Άγγλους τις πρώτες μέρες του Β' ΠΠ - δείτε την ταινία Darkest Hour αν δεν την έχετε δει)

ΥΓ: Τα τουρκικά drones πάντως πέφτουν σαν τις μύγες, από ότι διαβάζουμε. Βέβαια κάνω τώρα το ίδιο που κατηγορώ, περί πηγών. :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
REALZEUS έγραψε: ειδικά με τον Ιγνατίου που είναι αμερικανικό φερέφωνο

Προσπαθησε να μην συγχέεις το ρεπορταζ-ανταποκριση για τις θέσεις των ΗΠΑ με τον δημοσιογράφο. Ο Ιγνατιου μια χαρά κάνει την δουλειά του. Ενημερώνει για τις θέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης μαζι με κάποιες εκτιμησεις του για την ροη των πραγμάτων.

Μακάρι να μπορουσαμε να πουμε το ιδιο για τον Ελληνα Ζαχάροβο, τον Αυγερινό που ξεφεύγει απο τα πλαίσια του ρεπορτάζ, υπερασπίζεται με θέρμη τις θέσεις του Κρεμλίνου και ουκ ολιγες φορές τα παίρνει και σε προσωπικό επίπεδο και εκνευρίζεται οταν διαφωνει καποιος μαζι του.

Αν υπηρχε Ραδιοτηλεοπτικο θα τον ειχε κόψει για κακη ασκηση του επαγγελματος του.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
corsair έγραψε: Ο Ιγνατιου μια χαρά κάνει την δουλειά του.

Ούτε για αστείο. Ούτε η Psaki τόση θέρμη για αμερικανική προπαγάνδα...

Από NewYorker: https://www.newyorker.com/news/q-and-a/ ... gJ1z54QuD8

Το ζουμί: "First of all, Ukraine is winning this war only on Twitter, not on the battlefield. They’re not winning this war. Russia is advancing very well in the south, which is an extremely valuable place because of the Black Sea littoral and the ports. They are advancing in the east. If the southern and eastern advances meet up, they will encircle and cut off the main forces of the Ukrainian Army. What’s failed so far is the Russian attempt to take Kyiv in a lightning advance. Otherwise, their war is unfolding well. It’s only a couple of weeks in; wars last much longer."
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
corsair έγραψε: Ο Ιγνατιου μια χαρά κάνει την δουλειά του.

Ούτε για αστείο. Ούτε η Psaki τόση θέρμη για αμερικανική προπαγάνδα...

Από NewYorker: https://www.newyorker.com/news/q-and-a/ ... gJ1z54QuD8

Το ζουμί: "First of all, Ukraine is winning this war only on Twitter, not on the battlefield. They’re not winning this war. Russia is advancing very well in the south, which is an extremely valuable place because of the Black Sea littoral and the ports. They are advancing in the east. If the southern and eastern advances meet up, they will encircle and cut off the main forces of the Ukrainian Army. What’s failed so far is the Russian attempt to take Kyiv in a lightning advance. Otherwise, their war is unfolding well. It’s only a couple of weeks in; wars last much longer."

Κυκλωση και αποκοπή σημαίνει ότι έχεις δυνάμεις να υπερασπιστείς όλη την περίμετρο του κύκλου.

Αν σου χτυπάνε τις εφόδιοπομπές ανά την περίμετρο τότε δεν έχεις κυκλωσει τίποτα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στους χάρτες βλέπουμε εισεχουσες των Ρώσων οι οποίες μπορούν εξίσου εύκολα να αποκοπούν και είτε να διαφύγουν οι κυκλωμενοι είτε να κυκλωθουν οι επιτιθεμενοι.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Βλέπεις να γίνεται κάτι τέτοιο; Όχι από το twitter του Ζελένσκι προφανώς...
Βλέπω μειωμένη έως μηδενική πρόοδο στην κατάληψη της χώρας και φωτογραφίες και βίντεο με εγκατελειμενα/κατεστραμενα φορτηγά και άρματα σε λεωφόρους.

Δεν είναι δύσκολο να βγει συμπέρασμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#754944 Εγώ πάλι βλέπω κατάληψη περί 30% του εδάφους και κύκλωση των μεγάλων πόλεων μιας τεράστιας χώρας με σύγχρονο στρατό, μέσα σε 15 μέρες, χωρίς χρήση κτηνώδους βίας*. Όντως βγαίνει συμπέρασμα... προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί.

*σαν το ΝΑΤΟ που βομβάρδιζε 30 μέρες την Βαγδάτη, ή 80 μέρες την Σερβία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#754953 Να αυτό θέλει, να αποκτήσει τον έλεγχο περιμετρικά ώστε να μην έχει θάλασσα ή υπόλοιπη Ουκρανία. Και στις κουβέντες μετά θα ζητήσει να μην έχει νατοϊκής προέλευσης στρατό.

.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
REALZEUS έγραψε:Εγώ πάλι βλέπω κατάληψη περί 30% του εδάφους και κύκλωση των μεγάλων πόλεων μιας τεράστιας χώρας με σύγχρονο στρατό, μέσα σε 15 μέρες, χωρίς χρήση κτηνώδους βίας*. Όντως βγαίνει συμπέρασμα... προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί.

*σαν το ΝΑΤΟ που βομβάρδιζε 30 μέρες την Βαγδάτη, ή 80 μέρες την Σερβία.

ειναι απιστευτο πως δεν βλεπουν τι γινεται και κοιτανε μονο το τι εχει χασει η ρωσια
μιλαμε για 492 τανκς ετσι απο τα 22.000 σε ενεργο δραση που εχουν και τα 10-13.000 που ειναι σε storage