Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754772 Η Haas τον έδιωξε γιατί κόπηκε η χρηματοδότηση του μπαμπά του, αφού πάγωσαν τα λεφτά του λόγω κυρώσεων και κόπηκε η χορήγια. Η χορηγία βέβαια θα κοβόταν και χωρίς τις κυρώσεις γιατί η Haas δε νομίζω να ήθελε να τρέχει με κύριο χορηγό μια τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
Για τις κυρώσεις στους ολιγάρχες και τις οικογένειες του τι ακριβώς προτείνεις δεν έχω καταλάβει ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#754775 Κόπηκαν τα λεφτά, έσπασε το συμβόλαιο του pay seat.
Δεν έφαγε κάποιο αθλητικό ban.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#754776 Δεν ξερω για whataboutism αλλα εμενα μου μοιαζουν για απλες διωξεις κοινωνικων φρονηματων.

Οταν ζητας απο αρχιμουσικο να "αναθεωρησει" για τον Πουτιν και τον απολυεις επειδη δεν το εκανε. Οταν ακυρωνεις παραστασεις μπαλετου, οταν σταματας να καλεις Ρωσους καλλιτεχνες
https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/334 ... allitehnon

https://www.lifo.gr/now/entertainment/y ... heseis-ton

Οταν θες να μποικοταρεις προιοντα απο την Ρωσια τα οποια εχουν ηδη πληρωθει και βρισκονται στα ραφια προκαλωντας ζημια στις δικες σου επιχειρησεις
https://amp-cnn-com.cdn.ampproject.org/ ... index.html

Υποτιθεται οτι 80 χρονια μετα απο την Νυχτα των Κρυσταλλων και την Sippenhaft, ξερουμε καλυτερα. Ή μηπως οχι;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#754779 Νίκο συμφωνω μαζί σου και πως το είπε ο Ομπράντοβιτς

"Δεν ήσασταν το ίδιο λαλιστατοι όταν οι Αμερικάνοι βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία"

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#754780 Ο Ομπραντοβιτς θέλει καμιά φώτο από την Σρεμπρενιτσα μάλλον...

Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία στις περιπτώσεις γιατί η Δύση φρόντισε να επιτεθεί σε αυτούς που είχαν περάσει στην συνείδηση της υφηλίου ως κακοί και μάλιστα έμπρακτα.

Το Ιρακ με την εισβολή στο Κουβέιτ και τον Σανταμ ακόμα στην εξουσία μια 10ετια μετά με αντιδυτικη ρητορική + Δίδυμοι Πύργοι = άξονας του κακού.
Οκ η αφορμή με τα WMD ήταν τραγική.

Σερβία με Μιλόσεβιτς και αποδεδειγμενες μαζικές δολοφονίες από τους warlords του.

Οι αιτίες ήταν σαφώς βαθύτερες και προς όφελος των δυτικών συμφερόντων αλλά δεν ήταν και αθώες περιστερες οι άλλοι.

Τα παραπάνω με το επιτίθεμαι σε μια χώρα, η οποία δεν μπορεί να με απειλήσει, γιατί θέλει να συμμαχήσει με τους εχθρούς μου, ενώ της έχω επιβάλλει κυβερνήσεις μαριονέτες, έχω πάρει κομμάτια του εδάφους της, έχω υποκινησει και βοηθάω κινήματα ανεξαρτητοποιησης έχουν μεγάλη διαφορά.

Αυτά τα περί αποναζιστοποιησης κλπ είναι απλά μια αφορμή τύπου WMD και Ιράκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
glf έγραψε:Κόπηκαν τα λεφτά, έσπασε το συμβόλαιο του pay seat.
Δεν έφαγε κάποιο αθλητικό ban.

Αυτό είναι αλήθεια, δεν αναφέρομαι στην απόλυσή του από τη Haas. Αναφέρομαι στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ απευθείας στον υιό Μαζεπιν την επομένη της απόλυσής του, τις οποίες θεωρώ μεγάλο φάουλ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754785 Γιατί τις θεωρείς μεγάλο φάουλ, μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Ο Ομπραντοβιτς θέλει καμιά φώτο από την Σρεμπρενιτσα μάλλον...

Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία στις περιπτώσεις γιατί η Δύση φρόντισε να επιτεθεί σε αυτούς που είχαν περάσει στην συνείδηση της υφηλίου ως κακοί και μάλιστα έμπρακτα.

Το Ιρακ με την εισβολή στο Κουβέιτ και τον Σανταμ ακόμα στην εξουσία μια 10ετια μετά με αντιδυτικη ρητορική + Δίδυμοι Πύργοι = άξονας του κακού.
Οκ η αφορμή με τα WMD ήταν τραγική.

Σερβία με Μιλόσεβιτς και αποδεδειγμενες μαζικές δολοφονίες από τους warlords του.

Οι αιτίες ήταν σαφώς βαθύτερες και προς όφελος των δυτικών συμφερόντων αλλά δεν ήταν και αθώες περιστερες οι άλλοι.

Τα παραπάνω με το επιτίθεμαι σε μια χώρα, η οποία δεν μπορεί να με απειλήσει, γιατί θέλει να συμμαχήσει με τους εχθρούς μου, ενώ της έχω επιβάλλει κυβερνήσεις μαριονέτες, έχω πάρει κομμάτια του εδάφους της, έχω υποκινησει και βοηθάω κινήματα ανεξαρτητοποιησης έχουν μεγάλη διαφορά.

Αυτά τα περί αποναζιστοποιησης κλπ είναι απλά μια αφορμή τύπου WMD και Ιράκ.

< >

Το Ιρακ ηταν αμερικανοκινητο οταν πολεμουσε το Ιραν για να φυγουν οι μουλαδες και οι αμερικανοι ηταν πισω απο την εισβολη στο Κουβειτ. Μετα με γελοιες αφορμες αφου οι ιδιοι τα προκαλεσαν ολα, βρηκαν ευκαιρια να πατησουν ποδι στην περιοχη για τα πετρελαια.
Σημερα αγοραζουν και πουλανε το LNG του Κουβειτ και ο πολεμος οπως και οι κυρωσεις στην Ρωσια τους συμφερουν ( ασχετα αν δεν ειναι τα ενεργειακα μεσα σε αυτες για την Ευρωπη, ακομα :iconcool: )

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ( προκειται περι καθαρματος ) για την εισβολη στην Ουκρανια αλλα οχι να το παιζουν τιμητες της ανεξαρτησιας, της δημοκρατιας και των ελευθεριων αυτοι που δημιουργησαν τις banana republics, αυτοι που εισεβαλαν σε Κεντρικη, Λατινικη Αμερικη, Αφρικη, Μεση Ανατολη, Νοτιοανατολικη Ασια, προκαλεσαν δικτατοριες, ανεβασαν εκλεκτους, γονατισαν λαους και οικονομιες για το συμφερον τους, βομβαρδισαν οποιον δεν γουσταραν και εχουν κανει τον πλανητη ολο τσιφλικι τους.

Επι 48 χρονια κρατος μελος του ΝΑΤΟ κατεχει παρανομα εδαφος χωρας του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και δεν τρεχει καστανο περα απο μερικα ψηφισματα του ΟΗΕ.
Τωρα τους πειραξε η εισβολη στην Ουκρανια, την οποια παιζει και να προκαλεσαν αφου υπαρχουν απο παλια αναφορες και αναλυσεις οτι η ενταξη της στο ΝΑΤΟ πιθανα θα πυροδοτουσε αντιδρασεις μεχρι και πολεμο, αρα δεν ηταν κεραυνος εν αιθρια, παρα μια παρα πολυ καλη ευκαιρια να χωθουν στα ενεργειακα της Ευρωπης.

Ο πονος και η δυστυχια των Ουκρανων δεν θα φτασει στην αλλη ακρη του Ατλαντικου ομως, εμεις στη Ευρωπη θα τον λουστουμε οπως και τις συνεπειες ( προσφυγικα κυματα, ακριβεια τροφιμων, ενεργειας, ελλειψεις πρωτων υλων, κλπ ).

Προφανως αυτο που εκανε ο Πουτιν δεν θα επρεπε να μεινει αναπαντητο αλλα δεν δεχομαι τον φιλειρηνικο τους ρολο και κινητρο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#754789 Παραδοσιακά, ο ισχυρός απλώς θα επιβάλει τα συμφέροντά του. Όποιος και αν είναι αυτός. Παλιά το λέγανε αποικιοκρατία, κατόπιν ιμπεριαλισμό. Ακόμη και οι σοβιετικοί, δεν έκαναν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#754790 Κάνεις δεν είναι με τους Αμερικανούς ή τους Ευρωπαίους ή τον οποιονδήποτε, φαντάζομαι όμως ότι όλοι είμαστε με το δίκαιο και αυτή την στιγμή η Ουκρανία έχει όλα τα δίκια του κόσμου.

Αν παράλληλα την υποστηρίζουν και μπαγλαμαδες που έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα ο καθένας για τους δικούς του λόγους γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και να το αναφέρουμε με κάθε ευκαιρία;

Έτσι παίζεται παγκόσμια το παιχνίδι δεν είναι ούτε κάτι νέο ούτε πρωτοφανές.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#754791 Η Ουκρανία έχει δεχτεί κανονική εισβολή από την Ρωσία, εννοείται πως έχει το δίκιο όλο με το μέρος της. Προσωπικά ακόμη και τα περί ναζιστών, τ'ακούω βερεσέ, μην ξεχνάμε πως κάποτε στην Ελλάδα η ΧΑ ήταν τρίτο κόμμα με 13% θυμάμαι σωστά;
Και αυτή την στιγμή, η Ουκρανία έχει μείνει μόνη με ελάχιστη βοήθεια από τους και καλά συμμάχους της.
Ας είναι καλά ο Μητσοτάκης με τα Καλάσνικοφ του Χαρδαλιά βέβαια, χωρίς αυτά θα είχαν συνθηκολογήσει άνευ όρων...
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754792 Ακόμη και σήμερα χα, βελοπουλος και λοιπές δυνάμεις στην Ελλαδα εχουν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογες από τους Νεοναζί της Ουκρανίας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#754793 Δεν μιλησα για την Ουκρανια, προφανως και εχει δικιο, ολα τα δικια του κοσμου. Σε καθε εισβολη το δικιο ειναι με τον αμυνομενο . & -

Μιλησα για τις κυρωσεις που περα απο εταιριες , ολιγαρχες, την κυβερνηση, στρεφονται κατα θεατρων, μουσικων, καλλιτεχνων ή απλων πολιτων απλα γιατι ειναι Ρωσοι.

Ο πολιτισμος ειναι το αντιθετο του πολεμου, ενωνει δεν χωριζει και αν παιζανε Σοστακοβιτς στα πεδια των μαχων θα σταματαγαν να ακουσουν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754794 Κάποιοι απο αυτούς δεν ειναι απλοί πολίτες Νίκο, δυστυχώς.
Τώρα τα μποϋκοτάζ προϊόντων βιβλίων συνθετων κλπ ειναι αστεία οπως αστείο ηταν τοτε που δεν αγοράζαμε γκούντα και νουνού λογω Μακεδονικού.