- 10 Μαρ 2022, 13:58
Giuseppe Busso έγραψε:Πραγματικά απορώ τίνος τις ντιρεκτίβες ακολουθεί αυτός ο βαλτός Ζελένσκι.
Για κάθε έναν άμαχο νεκρό, αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος εδώ και μέρες.
Χωρίς να κάνω πλάκα, κάθε μέρα πείθομαι όλο και περισσότερο ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν.
Ποια είναι τα επιχειρήματά μου;
- Αποκλείεται ο Πούτιν από το 2014 και μετά, να μην είχε προσπαθήσει να ελέγξει την πολιτική της Ουκρανίας. Τί διάλο; Από εκεί που έχανε οριακά ή κέρδιζε τις εκλογές, ξαφνικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη; Κάποιον έχει, όχι όμως φανερά. Ο Ζελέ πήρε 75% στο Β' γύρο μεν αλλά οι περιφέρειες που κέρδισε άνετα ήταν οι Ρωσόφωνες
- Από το 2014 και μετά ποιο είναι ρεαλιστικά το best case σενάριο για τη Ρωσία; Να μείνει η Ουκρανία ουδέτερη. Να κατοχυρώσει την Κριμαία και να ελέγξει οριστικά το Ντονμπάς
- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πήγε ένα πολιτικό κόμμα, μία κυβέρνηση και να είπε. Τί είναι το καλύτερο να κάνουμε για την Ουκρανία μας; Να αρχίσουμε να προκαλούμε το Ντονμπάς και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Πού ξέρεις; Μπορεί ο Πούτιν να έχει πάει για κυνήγι αρκούδας στο Γιακούτσκ και να μην το πάρει χαμπάρι. Άλλωστε δεν είναι όλοι προδότες σαν τους δικούς μας που δεν βάζουν τα εθνικά ύδατα στα 12 μίλια, αυτός είναι ψυχάρα Ουκρανιάρα
- Τί ηγέτη θα ήθελε η Ρωσία για την επόμενη μέρα. Μπορεί να έχει ανδρείκελο δικό της; Σαφώς και όχι. Θέλει κανέναν Κλίτσκο με το το μαχαίρι στα δόντια; Και πάλι όχι. Τί καλύτερο από έναν φαινομενικά ορκισμένο εχθρό τους, αλλά που κατά βάση θα έχει την ατζέντα που θα ήθελαν οι Ρώσοι; Ουδετερότητα (μας πούλησε το ΝΑΤΟ - ήδη τα λέει), ενεργειακή συμφωνία και ανοικοδόμηση με ξένα κόλυβα (τα κορόιδα της ΕΕ θα πληρώσουν το λογαριασμό προφανώς)
Και ο πρόχειρος τρόπος που μοιάζει να γίνεται ο πόλεμος, η χαλαρότητα των Ρώσων κλπ μου δίνει κι άλλες υποψίες. Προφανώς ούτε ξέρω τί συμβαίνει ούτε παίρνω όρκο για τίποτα και το παιχνίδι ακόμα και έτσι να είναι στημένο είναι πολύ high risk, αλλά δεν το βλέπω ως απίθανο σενάριο, για την ακρίβεια το βλέπω όλο και πιθανότερο.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”