Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
g8777 έγραψε:Aτζεντα, 3 €.

Όταν είσαι 200 χρόνια μπροστά! Προσκυνώ σε!!! :s_howdy

Διακο εμείς δεν θα κλαίμε με αναφιλητα όταν κοπεί το ρεύμα. :s_coffee

Ούτε όταν δεν θα έχει σήμα (γιατί ο Βλαντιμίρ θα έχει ρίξει μπόμπα EMP. )

Θα μας έρθουν Διάκο,θα μας έρθουν σαν την κυρά Τασία στην ανηφόρα για την Παναγία της Τήνου. Τό Λουγκερ να χεις έτοιμο. :s_airkiss

Έχω γεμίσει με μαύρο μπαρούτι 5 εμπροσθογεμή καργιόφυλλα και ακόνισα και τις μάχαιρες! Ρυάκι έχω παραδίπλα για να πίνουμε και να πλενόμαστε. Ξύλα ντάνιασα για να ζεσταινόμαστε και να ψήνουμε. Ρετσίνιασα και τα βαρέλια με το κρασί για να μην χαλάσει. Δεν πάει να ρίξει ο Βλαδίμηρος και Τσαρ Μπόμπα... αν δεν πεθάνουμε από την έκρηξη, θα διαβιώσουμε. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
glf έγραψε:Στο google drive; (δηλαδή τα εμπιστευόμαστε στη google και όποιον μας χακάρει το account;)

Αυτό, ή στο One Drive.

Το να χακάρουν την google ή την microsoft, ιδίως εάν τηρείς βασικούς κανόνες ασφαλείας (ασφαλές password, αλλαγή του τακτικά, 2 factor authentication, κτλ), το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι αυτές τις υπηρεσίες χρησιμοποιούν και άπειρες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Θεωρώ πως ένα cloud από σοβαρό πάροχο είναι η πιο ασφαλής επιλογή για έναν χρήστη (ΟΚ, η Mosad έχει τα δικά της :lol: ) και δεν θα σβηστεί / καεί / πεταχτεί / χαθεί κατά λάθος ποτέ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#754275 Το θεωρείς εξαιρετικά απίθανο να χακάρουν τη Google ή τη Microsoft ? Γιατί , λόγω ονόματος ? :lol:

Θα κοιτούσα , εφόσον αναγράφουν τέτοια πληροφόρηση, την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιούν και αν υπάρχουν versions των αρχείων (για να αποφευχθεί ει δυνατόν τα ransomware σενάρια) και απο κει και πέρα, τα πολύ σημαντικά αποθηκεύονται στην ασφαλέστερη επιλογή όλων : offline δίσκος :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By markvag
georgetz έγραψε:Το θεωρείς εξαιρετικά απίθανο να χακάρουν τη Google ή τη Microsoft ? Γιατί , λόγω ονόματος ? :lol:

Ε, νομίζω πως κάτι ξέρουν και αυτοί από ασφάλεια online δεδομένων... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#754313 Όσοι χρησιμοποιείτε virtualbox ΜΗΝ κάνετε αναβάθμιση στην 6.1.32. Κάτι έχουν πειράξει και σέρνονται τα VM
Άβαταρ μέλους
By georgetz
markvag έγραψε:
georgetz έγραψε:Το θεωρείς εξαιρετικά απίθανο να χακάρουν τη Google ή τη Microsoft ? Γιατί , λόγω ονόματος ? :lol:

Ε, νομίζω πως κάτι ξέρουν και αυτοί από ασφάλεια online δεδομένων... :lol: :lol:

σαφώς και ξέρουνε και είναι λογικό τα practices τα δικά τους να ενημερώνονται διαρκώς και να εμπλουτίζονται με φοβερό ρυθμό απο άτομα κορυφή στο χωρό.

υπάρχει όμως ο κανόνας στην Πληροφορική που λέει πως ότι κλειδώνει , ξεκλειδώνει , για να το πω πολύ απλά και εφόσον έχουμε δει εταιρείες και εταιρείες να πέφτουν (νομίζω πριν απο 5-6 χρόνια ήταν που διέρρευσαν της Apple? Να πούμε για Dropbox ? Να πούμε για εθνικά συστήματα χωρών με εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας ? Για NHS ? τα παραδείγματα είναι πολλά και αυτό σημαίνει οτι αν πραγματικά κάποιοι βάλουν στόχο συγκεκριμένα συστήματα , είναι πολύ δύσκολο έργο και εύχεσαι η ζημιά να είναι μικρή.

γι'αυτό φύλαγε τα ρούχα σου κ ας νομίζεις οτι είσαι ο Πούτιν και δε χωράνε Πουτινιές :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#754319 Καλά δεν έχουμε δα και κρατικά μυστικά στα data μας.

Τώρα αν δούνε και καμιά dickpic οι hakers που θα τρυπησουν την MS και την Google δεν χάλασε ο κόσμος

Η αρχή του παντώς είναι το redundancy, αν έχεις τα αρχεία σου σε 3 τουλάχιστον μέρη είσαι παραπάνω από μια χαρά για ιδιώτης.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
georgetz έγραψε:
markvag έγραψε:

σαφώς και ξέρουνε και είναι λογικό τα practices τα δικά τους να ενημερώνονται διαρκώς και να εμπλουτίζονται με φοβερό ρυθμό απο άτομα κορυφή στο χωρό.

υπάρχει όμως ο κανόνας στην Πληροφορική που λέει πως ότι κλειδώνει , ξεκλειδώνει , για να το πω πολύ απλά και εφόσον έχουμε δει εταιρείες και εταιρείες να πέφτουν (νομίζω πριν απο 5-6 χρόνια ήταν που διέρρευσαν της Apple? Να πούμε για Dropbox ? Να πούμε για εθνικά συστήματα χωρών με εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας ? Για NHS ? τα παραδείγματα είναι πολλά και αυτό σημαίνει οτι αν πραγματικά κάποιοι βάλουν στόχο συγκεκριμένα συστήματα , είναι πολύ δύσκολο έργο και εύχεσαι η ζημιά να είναι μικρή.

γι'αυτό φύλαγε τα ρούχα σου κ ας νομίζεις οτι είσαι ο Πούτιν και δε χωράνε Πουτινιές :shifty:

Καλά, προφανώς και ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει... Απλά νομίζω πως τα πιο μεγάλα και γνωστά ονόματα θα ξεκλειδώσουν πολύ πιο δύσκολα και ιδίως για τον μέσο χρήστη είναι πολύ ασφαλές για τις dick-pic του :lol: :lol: Ιδίως σε σύγκριση με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που μπορεί να πέσει, βραχεί, κτλ... Ή ακόμα και για την μέση επιχείρηση (οκ, αν μιλάμε για υπεργολάβος της Μοσάντ που εξελίσσει ΑΙ για self guided anti satellite πυραύλους, μάλλον όχι :lol: ).

ΟΚ, το απόλυτο δεν υπάρχει πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#754379 Το κινητό μας τώρα πια και έχει όλους τους κωδικούς μας.. δε χρειάζεται να χακεψουν τα συστήματα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#754392 Στη δουλειά έχω i7-3770/16GB RAM και στο σπίτι i5-10400 (νομίζω απλό, όχι Κ) και μέχρι τις προάλλες 16GB. Και οι δύο win10 σε ssd κλπ. Του σπιτιού είναι αρκετά πιο γρήγορος από της δουλειάς. Τόση μεγάλη διαφορά οι CPU δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#754397 μιας και είχαμε κουβέντα γενικά περι ασφάλειας , να κάνουμε μια υπενθύμιση απο την πλευρά του χρήστη , κακό δε κάνει :lol:

Εικόνα

brute force φυσικά είναι μία απο τις πολλές μεθόδους :)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#754411 Καλούτσικος είσαι :lol:

Μάλλον GPU θα παίζουν για τέτοιες δουλειές , CUDA (Open CL) κλποι συγγενείς

Να βάλεις μερικές 3080 να χαζέψεις τα ντικ πικς που ανταλλάσει το πετρολχεντζ κανονικά :shifty: :lol:

ΥΓ αν και όπως αποδείχτηκε , για τη Τζένιφερ Λόρενς πχ προ λίγων ετών στο "φαπενινγκ" μέσω Apple Cloud , δεν χρειάστηκαν καν brute force.
Phishing / scamming μέσω e-mail, το πίστεψαν (φαντάσου σήμερα που είναι πολύ πιο elaborate αυτά τα mails) και διέρρευσε πολύ πράμα απο πολλές σταρ.
(είμεθα καλόπιστοι και πιστεύουμε οτι έτσι έγινε , Φουρθιώτηδες κλποι δεν χωράνε...)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Dimitris_P έγραψε:Στη δουλειά έχω i7-3770/16GB RAM και στο σπίτι i5-10400 (νομίζω απλό, όχι Κ) και μέχρι τις προάλλες 16GB. Και οι δύο win10 σε ssd κλπ. Του σπιτιού είναι αρκετά πιο γρήγορος από της δουλειάς. Τόση μεγάλη διαφορά οι CPU δηλαδή.

Ο ένας είναι 4πυρηνος του 2012 και ο άλλος 6πυρηνος του 2020.
Μια ελαφριά διαφορά την έχουν.