Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#751721 Scotch είδες στο video λέει ότι άλλαξε το fan μετά από 2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Άρα τα 3 τα δικά σου ίσως δείχνει ότι καλό είναι να τον αλλάξεις.
Βάλε πχ μια παραγγελία ebay να έρχεται και ας μείνει και στο ράφι. Χαμένο φε θα πάει πάντως.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Scotch έγραψε:Χμ.. μέχρι το 2,29 το έχω ανοίξει χωρίς το video, οπότε ίσως μπορώ και πιο πέρα. Θα δω μήπως το παλέψω κι άλλο. Ένα καλώδιο δεν είμαι σίγουρος αν το τραβάω ή έχει κόλπο για να βγει, αυτό με αποθάρρυνε κυρίως.

< >

Δεν ξέρω σε ποιο καλώδιο αναφέρεσαι, αλλά στο βιντεάκι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο που να έχει περίεργο κούμπωμα. Τα περισσότερα είναι κουμπωτά και απλά θέλουν λίγο κούνημα αριστερά δεξιά καθώς τα τραβάς απαλά για να τα αφαιρέσεις.
Υπάρχει και η πιθανότητα να μην χρειάζεται καν αντικατάσταση το ανεμιστήρακι σου και απλά να έχει μαζέψει πολύ σκόνη στο σημείο που συναντά την ψύκτρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751728 Δυστυχώς και αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με ... αποτυχία. Είναι διαφορετικό μοντέλο μάλλον, σε σχέση με αυτό στο video. Το έκλεισα και θα χάσω 2-3 ώρες να πάω στην MSystems (στην άλλη άκρη της Αθήνας για εμένα) που το αγόρασα να το ανοίξουν, να κάνουν μία προσπάθεια να το καθαρίσουν, να δουν ποιο είναι το part number και λογικά να το παραγγείλουν για να το τοποθετήσουν σε επόμενη επίσκεψη. :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#751732 Γιατί δεν το πας σε κάποιον κοντινό σου κατάστημα να μην παιδεύεσαι; Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πάει στην MSystems για να επισκευαστεί.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751734 Ήταν οι μόνοι που προσφέρθηκαν να επιχειρήσουν να το καθαρίσουν και γενικά μου είναι συμπαθείς. Οι κοντινοί ήθελαν να το αφήσω και να το πάρω σε 1 εβδομάδα...
Θα επανέλθω σε 1-2 κοντινούς μήπως τους πείσω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Μια βδομάδα για να καθαρίσουν ένα ανεμιστηράκι; Καλή φάση!

Δεν ρώτησα και πόσα ζητάνε γι αυτήν την επίπονη διαδικασία...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Scotch έγραψε:Δυστυχώς και αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με ... αποτυχία. Είναι διαφορετικό μοντέλο μάλλον, σε σχέση με αυτό στο video. Το έκλεισα και θα χάσω 2-3 ώρες να πάω στην MSystems (στην άλλη άκρη της Αθήνας για εμένα) που το αγόρασα να το ανοίξουν, να κάνουν μία προσπάθεια να το καθαρίσουν, να δουν ποιο είναι το part number και λογικά να το παραγγείλουν για να το τοποθετήσουν σε επόμενη επίσκεψη. :(

https://nucblog.net/2018/11/coffee-lake ... nuc8i5beh/

Ο ανεμιστήρας φαίνεται να είναι κοινός centrifugal flow σαν αυτούς που έχουν τα περισσότερα laptop.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#751763 Θυμάμαι κάποτε μας έλεγαν να πάρουμε Nuc για να μην ασχολούμαστε με ανεμιστήρες και λοιπά!
Ποιος να το περίμενε! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751765 Υποψιάζομαι ότι έχει πιάσει σκόνη/χνούδι. Έχουμε καλή παραγωγή γενικά...
Αύριο θα το πάω κάπου (μάλλον στη γειτονιά), γιατί όσο πάει χειροτερεύει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:Θυμάμαι κάποτε μας έλεγαν να πάρουμε Nuc για να μην ασχολούμαστε με ανεμιστήρες και λοιπά!
Ποιος να το περίμενε! :s_tongue

Εγώ πάντα βέβαια έλεγα αγοράστε fanless αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! :protest:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#751789 Έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο nuc, i5-8259U, αλλά ενάμιση χρόνο. Το ανεμιστηράκι ήσυχο σαν καινούριο.
Επίσης είναι τοποθετημένο ακριβώς στην άκρη του γραφείου, ώστε τουλάχιστον να μη ρουφάει την επιφανειακή σκόνη. Μπορεί να είναι και ιδέα μου βέβαια :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751792 Κι εμένα ήσυχο ήταν μέχρι πριν από κανένα μήνα... Ώσπου χτύπησα μια μέρα το χέρι μου στο γραφείο :innocent: και άρχισε να διαμαρτύρεται. Μήπως δεν είναι σκόνη τελικά... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By melos86
#751803 Στο βιντεακι φανηκε απλη δουλεια αν πιανουν τα χερια σου γεινικοτερα...
Φανταζομαι οτι δεν ειναι και δυσκολο να βρεθει σε κανενα αμαζον και ο σωστος ανεμιστηρας!
Αν εν τελει καταφερεις να φτασεις μεχρι εκει εγω θα αλλαζα και την παστα γιατι και το κοστος ειναι μικρο και με 3 χρονια χρησης λογικα θα εχει ξεραθει!