Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:Για τα μπάζα είναι (για να μην πω τίποτα χειρότερο), αλλά δεν μπορώ να κάνω roll back, πρέπει να κάνω clean install και είναι τρελή μανούρα (για διάφορους λόγους). Προτιμώ να πάω να πάρω καινούργιο scanner (αλλά λυπάμαι να παροπλίσω αυτά που έχω).

Μήπως να στήσεις ένα VM με κάποιο Linux αν υπάρχουν drivers για το scanner σου; Θεωρώ πως θα παίξει πιο εύκολα. Δες αν υπάρχουν και αν ναι, κατέβασε ένα Ubuntu ή ένα Mint και παίξει μ'αυτό. Έτσι θα γλιτώσεις και τα λεφτά για την άδεια, που προφανώς και χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimik έγραψε:Δες ποια Visual C++ του λείπει και κάνε manually download και εγκατάσταση μονο της Visual.

Από πού το βρίσκω αυτό; :oops: Κατέβασα και τον assitant για το nuc αλλά δεν προτείνει κανέναν driver για το vm.

Anonymous Founder έγραψε:Μήπως να στήσεις ένα VM με κάποιο Linux αν υπάρχουν drivers για το scanner σου; Θεωρώ πως θα παίξει πιο εύκολα. Δες αν υπάρχουν και αν ναι, κατέβασε ένα Ubuntu ή ένα Mint και παίξει μ'αυτό. Έτσι θα γλιτώσεις και τα λεφτά για την άδεια, που προφανώς και χρειάζεται.

Θα το ψάξω αλλά δυστυχώς έχω μεσάνυχτα από άλλα λειτουργικά... :( Προς το παρόν δεν εγκαθιστά τους drivers του scanner, οπότε μάλλον θα με απασχολήσει σε 2η φάση η άδεια. Εκτός κι αν με άλλο λειτουργικό εγκαθίστανται οι drivers.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#749726 Τσέκαρα λίγο και δεν υπάρχουν καθόλου επίσημοι drivers για Linux. Άρα η λύση είναι μόνον τα Windows. Δοκίμασες να εγκαταστήσεις του drivers από Windows 10 στα 11 από το setup αρχείο τους;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Τσέκαρα λίγο και δεν υπάρχουν καθόλου επίσημοι drivers για Linux. Άρα η λύση είναι μόνον τα Windows. Δοκίμασες να εγκαταστήσεις του drivers από Windows 10 στα 11 από το setup αρχείο τους;

Δεν δοκίμασα στα 11 να κάνω νέα εγκατάσταση. Ήταν ήδη εγκατεστημένοι, πριν την αναβάθμιση από 10 σε 11, και δείχνουν να παραμένουν. Αλλά ενεργοποιώντας το scanner, ακούγεται ο ήχος σύνδεσης νέας συσκευής, αλλά το scanner δεν λειτουργεί (αναβοσβήνει το led και στα windows δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ έπρεπε να παραμένει αναμένο και στα windows να ξεκινάει η εφαρμογή σκαναρίσματος).

edit: Ανέλπιστο! Δοκίμασα "restart the WIA service" σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ και δούλεψε :yahoo:
Απλά μάλλον πρέπει να κάνω κάθε φορά αυτή τη διαδικασία. Ας είναι...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#749759 @Scotch
Αν δεν βγάλεις άκρη δοκίμασε το VueScan (https://www.hamrick.com/)
υποστηρίζει τους scanners σου και θα δουλέψει γιατί έχει δικούς του drivers.
Είναι επί πληρωμή αλλά το βρίσκεις πανεύκολα και λαβωμένο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#749783 Ευχαριστώ παιδιά. Μάλλον βρέθηκε λύση, έστω αυτή που απαιτεί 2-3 κλικς παραπάνω. Θα έχω υπόψη μου και τις προτάσεις σας.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#749987 Έχω ένα παροπλισμένο φορητό HP pavilion DV9680ev με 17αρα οθόνη.
Αυτό μου είχε βγάλει ένα γνωστό θέμα με το VGA chip που ήθελε reflow.
Εκείνο τον καιρό δεν είχα πρόσβαση σε air flow πιστόλι και... έπιασα να το κάνω με πιστόλι θερμού αέρα με προφύλαξη γύρω γύρω μη τα κάψουμε όλα.
Να μη τα πολυλογώ, ο αέρας έσπρωξε το chip εκτός θέσης και το άφησα έτσι από τότε χωρίς να δοκιμάσω φυσικά να το ξανανοίξω, μην κάψουμε τίποτα.

Οπότε πιστεύω ότι κατά 99% θέλει να αποκολληθεί το VGA chip, να καθαρίσουν επαφές και να κολληθεί σωστά από την αρχή.

Έχει κάποιος να προτείνει σωστό εργαστήριο; Είναι ψιλοστάνταρ διαδικασία αν έχεις τα σωστά εργαλεία.

Τώρα πια έχω σταθμό hot-air αλλά δεν έχω το ειδικό screen για το VGA chip που του βάζεις σωστά το καλάϊ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#749988 και #2, δοκιμάζω πρώτη φορά να βάλω asterisk για εσωτερικά VOIP τηλέφωνα στο σπίτι.
ποιος έχει σχετική εμπειρία ρυθμίσεων; dimik ;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#749991 Τελευταία φορά που έμπλεξα με τέτοια πράγματα ήταν το 2008-2010 με Avaya.

Από τότε Skype for Business Enterprise Voice και ησύχασα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#750004 glf στη δουλειά έχουμε στήσει το issabel
https://www.issabel.org/
Asterisk core έχει.

Το σημαντικό είναι να έχεις τους κωδικούς IMS από τον πάροχο και να έχεις στήσει το Trunk εντός μισαωρου γιατί μετά αλλάζει αυτόματα ο κωδικός, στην Cosmote τουλάχιστον
Άβαταρ μέλους
By glf
#750006 Ναι. FreePBX και Issabel είναι περιβάλλον διαχείρισης με βάση το asterisk.

Εγώ επειδή θέλω 3 τηλέφωνα όλα κι όλα και 1-2 γραμμές, δε με πειράζει να το κάνω με το χέρι στα αρχεία conf του asterisk.

Τρέχει σε ένα jail στο nas, στήθηκε οκ, έβαλα μια δοκιμαστική ρύθμιση demo, καλώ το νούμερο, μου απαντά το asterisk και παίζει ένα wav. Εγώ όμως δεν ακούω τίποτα γμτ. Και κλείνει τη γραμμή οταν τελειώσει η διάρκεια του ηχητικού.

Παω σε λίγο δύσβατο μονοπάτι με freebsd 12.2 και asterisk 18.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#750022 Δες στο inbound route το Signal RINGING να είναι τσεκαρισμένο

Βάλε μωρέ εκεί ένα από τα δύο που έχουν UI μην παιδεύεσαι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#750027 Η βασική λειτουργία με 3 softphones είναι ok. Μιλάς δηλαδή από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Πχ ένα σταθερό pc με ένα κινητό. Πάντα στο LAN του σπιτιού.

Αυτό που δε δουλεύει είναι η "αναγγελία" του ίδιο του asterisk. Δηλαδή ένα μήνυμα καλωσορίσματος κτλ. Ίσως μικρό το κακό.

Επόμενο level να προσθέσω trunk. Είχα παλιά και ένα VOIP account στην omnivoice σε ένα Linksys SPA 3102.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#750028 Σου αρέσει να παιδεύεσαι μου φαίνεται! Asterisk για 3 τηλέφωνα; :lol:
Γιατί δεν βάζεις από ένα Echo dot και να παίζεις με drop in πανεύκολα και απλά;
https://www.theverge.com/2019/11/21/209 ... pp-devices
Εγώ όταν είμαι σε δωμάτιο που δεν με ακούει η γυναίκα μου, έτσι της μιλάω: Alexa, drop in kitchen echo. Και της λέω κάτι σαν το παρακάτω σαν A-male που είμαι:
"Ναι αγάπη μου, τρέχω να πλύνω τα πιάτα, μην φωνάζεις"

:s_sorry :s_dance