Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#749577 Η ποσότητα χιονιού ήταν πάνω κάτω η ίδια. Αλλά οι θερμοκρασίες ήταν πιο χαμηλές, με αποτέλεσμα να μην έχει λιώσει ακόμη. Προφανώς και δεν ήταν κάτι πρωτοφανές, αυτό το λένε όλοι (ΟΚ, πλην της κυβέρνησης).
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#749581 Νομίζω επισης ότι φέτος φύσαγε με αποτέλεσμα να μην μείνει πολύ πάνω στα δέντρα (ίσως γι' αυτο δεν έπεσαν τόσο πολλά όσο πέρσι).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Νομίζω επισης ότι φέτος φύσαγε με αποτέλεσμα να μην μείνει πολύ πάνω στα δέντρα (ίσως γι' αυτο δεν έπεσαν τόσο πολλά όσο πέρσι).

Το χιονι της Μηδειας περσι ηταν βαρυ, υγρο. Το φετινο ηταν ελαφρυ, ξηρο. Φαινοταν αυτο στο πατημα, περσι αφηνε νερο μολις σηκωνες το ποδι, φετος εβλεπες πατημενο χιονι μονο. Ως εκ τουτου ηταν ευκολοτερο να πεσει απο τον αερα οπως και επιβαρυνε λιγοτερο τα δεντρα. ( Συν οτι περσι πεσανε πολλα, κλαδευτηκαν περισσοτερα οποτε σε ενα χρονο ποσο να μεγαλωσαν ). Αν και παλι υπηρχαν προβληματα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#749586 Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω/υποστηρίξω κανέναν, σχετικά με την ποσότητα και ένταση του χιονιού, εδώ Παλλήνη (κοντά στην έξοδο 15 που έγινε ο χαμός) μέτρησα μέσα σε λίγες ώρες 68 πόντους χιόνι ενώ πέρυσι είχα μετρήσει 49 μετά από αρκετή ώρα χιονόπτωσης. Στις 8:00 το πρωί δεν υπήρχε νιφάδα, στις 10:00 δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει αυτοκίνητο στο δρόμο. Η αίσθησή μου, όπως και όλων στη γειτονιά, είναι ότι η φετινή χιονόπτωση ήταν αρκετά χειρότερη από την περσινή.
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 27 Ιαν 2022, 18:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#749587 Αναλόγως την περιοχή. Φίλος στο Αιγάλεω μου είπε πως είχαν πολύ πολύ λιγότερο. Εμείς πάλι είχαμε μάλλον λίγο περισσότερο. Δεν νομίζω πάντως πως ήταν τόσο παραπάνω από το περσινό. Απλώς ετούτο εδώ δεν έλιωσε αμέσως.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αναλόγως την περιοχή. Φίλος στο Αιγάλεω μου είπε πως είχαν πολύ πολύ λιγότερο. Εμείς πάλι είχαμε μάλλον λίγο περισσότερο. Δεν νομίζω πάντως πως ήταν τόσο παραπάνω από το περσινό. Απλώς ετούτο εδώ δεν έλιωσε αμέσως.

Ειχε πολυ περισσοτερο χιονι απο περυσι στα β. προαστεια. Εγω δεν εχω ξαναδει τοσο χιονι στην περιοχη μου. Αντικειμενικα παντως το χιονι δεν ειναι πολυ (παρομοιο ειχε πεσει και στο Λονδινο πριν μερικα χρονια, καλα για Καναδα απλα ειναι ελαχιστο) και αν ειχαν καθαρισει ακομα και το 1/3 των δρομων δεν θα υπηρχε προβλημα σημερα αφου ειναι καλοκαιρι σχεδον (με τα δεδομενα του βορρα).

Παντελη απουσια του δημου στην περιοχη μας, μονο κατοικοι με φτιαρια που εκαναν κατι, στα σημεια που καθαριστηκαν τα πεζοδρομια ειναι στεγνα σημερα.

Για τον κοσμο που κυκλοφορει στα στενα με καλοκαιρινα λαστιχα αυτο ειναι φαουλ αφου μονο αν καθαριστουν οι δρομοι θα ηταν σιγουρα δυνατο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#749590 η αφεντικινα μου στην Αγ Παρασκευη δεν μπορει να βγαλει το αυτοκινητο.Δεν περασε να καθαρισει κανεις το στενο της,οπως ακομα κατω ειναι και ενα καλωδιο της δεη.
Ακουω στο ραδιοφωνο,οτι ειναι πολλοι ανθρωποι χωρις ρευμα (και χωρις θερμανση)απο τη Δευτερα.Γεροι ,αλλοι με μικρα παιδια κλπ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#749591 Φέτος και περσι. Είναι εμφανής η διαφορά της χιονοστρωσης στον ίδιο δρόμο. ΕικόναΕικόνα

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε: καλα για Καναδα απλα ειναι ελαχιστο

Ε, καλά, για Καναδά είναι μια ευχάριστη, ζεστή ημέρα του Απρίλη, έπεσαν και 2 νιφάδες... :lol: :lol:

Ξαναλέω, είναι λογικό σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, που τέτοια φαινόμενα είναι εξαιρετικά σπάνια, άντε πες 1 βδομάδα το χρόνο, να μην υπάρχει ούτε ο εξοπλισμός, ούτε η εμπειρία να τα χειριστούμε σωστά. Οπότε είναι λογικό πως αυτή την μία εβδομάδα τον χρόνο θα υπάρξει ταλαιπωρία. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί τους όποιους λάθος χειρισμούς μπορεί να έγιναν (και έγιναν), πχ στην Αττική Οδό και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Βέβαια, σε μπανανία ζούμε, χρόνια τώρα, δεν θα πρέπει να έχουμε και ιδιαίτερες απαιτήσεις... :vava:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#749595 πρωκτοθεμα,πουθενα στα κυριως θεματα για χιονια,προβληματα,ρευματα κομμενα κλπ
αρση περιορισμων στα μετρα για κορονα,28χρονος εστελνε γυμνες φωτο σε 16χρονη κλπ
https://www.protothema.gr/
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Anonymous Founder έγραψε:Η ποσότητα χιονιού ήταν πάνω κάτω η ίδια. Αλλά οι θερμοκρασίες ήταν πιο χαμηλές, με αποτέλεσμα να μην έχει λιώσει ακόμη. Προφανώς και δεν ήταν κάτι πρωτοφανές, αυτό το λένε όλοι (ΟΚ, πλην της κυβέρνησης).

σε αυτο το ανατολικο τοξο της αττικης ηταν πανω απο το 2002 σε πολλες περιοχες τωρα φυσικα ολο αυτο το χιονι σε 1-2 μερες θα γινει χειμαρρος και αυτο το νερο το βραδυ θα γινει ξανα παγος...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749602 Βασικά, πάλι καλά που έχουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και από 1.5 μέτρο χιόνι στο Θησείο, φτάσαμε να συζητάμε για τους 20 πόντους της "Ελπίδας" :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#749611 Πάντως κι εδώ που δεν είναι βόρεια προάστια (tbh δεν κατάλαβα ποτέ πού κατατάσσεται το Ολ. Χωριό) και το χιόνι δεν ήταν περισσότερο από πέρυσι, δε λέει να λιώσει. Εντάξει, και πέρυσι έμεινε σε ανήλιαγες επιφάνειες χιόνι για μέρες, αλλά φέτος είχαμε μάχη με φτυάρια και μηχανοκίνητα μέσα για να ξεπαρκάρει ο κόσμος, τόσο μετά από τη λήξη.

Εντωμεταξύ βλέπω πόσο κουραμπιεδιασμένος παραμένει ο Υμηττός, όπου συνήθως σηκώνονταν τα πολλά χιόνια μετά από μια δυο μέρες χιονίσματος, ή τέλος πάντων γρηγορότερα από την Πάρνηθα. Εδώ βέβαια δεν έχουν ξεχιονίσει τα τουρκοβούνια, τί να λέμε.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
bibendum έγραψε:Εδώ Βριλήσσια μια πέργκολα που είναι απεναντι έχει μαζέψει πάνω από 50 πόντους.

+
ambient έγραψε:Έχουν λυγίσει τα δέντρα από το βάρος :s_omg

Ολοκληρώνοντας χθές και σήμερα τις εργασίες "καθαρισμού και αποχιονισμού" σε όλους του "υπαίθριους" χώρους του σπιτιού (όαλ είναι πλέον πεντακάθαρα), συμπληρώνω :
<<Μακάριοι οι μη έχοντες και πέργκολες και δέντρα και ... άλλα πολλά! >> :oops:
Ευτυχώς καμία ζημιά, αλλά δουλειές ... "με τη σέσουλα".
Θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε καμιά βδομάδα ακόμα να λιώσουν τα χιόνια και ... δε βαριέ, ότι "ζήσει" μωρέ!
Επισημαίνω ότι το φετινό χιόνι στο Μέτς, ήταν σχεδόν διπλάσιο σε ύψος στρώσης-ποσότητα, απ΄το περσινό . :s_crazy