Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#74871 Το να λέει κάποιος ότι τα fl είναι αυταπόδεικτα χειρότερα είναι απλά αστείο. Κάθε σχέδιο κρίνεται κατά περίπτωση.

Και μια δική μου φωτό:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By IKE
#74874 Αχ καημενάκι, με το τυφέκιο ψάχνεις αφορμή για να κράξεις :lol:

IKE έγραψε:Πόσο τραγικό είναι που το 96.4% των f/l καταλήγουν σε ασχημότερα (ή πολύ σαχημότερα) σχέδια :(

(που και πάλι, η αρχική Diablo είναι καλύτερη, απλά η τελευταία σαν αυτή που έβαλες, είναι καλύτερη από τα ενδιάμεσα f/l)

on topix:

Από τα αγαπημένα μου αγωνιστικά αυτοκίνητα :

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#74886 f/l όπως αυτό της στρογγυλοφάναρης corolla και της Ε-Class τελευταίας γενιας πετυχημένα θα τα έλεγα. Γούστα είναι αυτά πάντως.

Στο θέμα μας...

Εικόνα

:twisted:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#74939 Παραξήγησις...
Όταν είπα pre-f/l 129, το είπα κυρίως βασιζόμενος στο ότι είναι καλύτερο ποιοτικά αυτοκίνητο.
Ούτως ή άλλως οι διαφορές είναι μικρές (άλλοι προφυλακτήρες ανασχεδιασμένα φανάρια_στα ίδια πλαίσια όμως_ και μικροαλλαγές στο εσωτερικό) αλλά γενικά είναι πιο καλοκατασκευασμένα, χωρίς δίκτυα πρώτης γενιάς κλπ κλπ ενώ ειδικά το 300SL-24 είναι, νομίζω από τα πιο ενδιαφέοντα ΜΒ της εποχής.
Εμφανισιακά, ναι μεν δε μου αρέσουν τα φανάρια με τους προτζέκτορες και τα άσπρα φλας (μπλιαχ) όπως και οι τεράστιες ζάντες αλλά δεν τρέχει και τίποτε.
Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά F/L άλλα που με ενοχλούν. Τα παραδείγματα πολλά, κυρίως στα κλασσικά αυτοκίνητα που έχουν ¨ωριμάσει¨ σα σχέδια. Δείτε, πχ τις κλασσικές 911, τα MG, τις Jaguar (τύπου Ε, xj), σε μερσεντές τα 114-5 και πάει λέγοντας.
Βέβαια, εκείνη την εποχή οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι βελτιώσεις είχαν να κάνουν με ζητήματα ασφαλείας, πράγμα που σήμερα μάλλον δεν ισχύει (κατά κανόνα πάντα) αφού περισσότερο γίνονται για εμπορικούς λόγους.
Οι βελτιώσεις στα f/l υπάρχουν, φυσικά, αλλά είναι πολύ λίγες (τυπικό παράδειγμα το αισθητικό λάθος που λέγεται pre-f/l w212)...
Μπροστά στην αυθεντική diablo με τις 17άρες και χωρίς τα φτερά (ή έστω την πρώτη VT) τα ρημέικ ωχριουν..
Άβαταρ μέλους
By j.marr
D-Jet έγραψε:Κοίτα, το ότι είναι καθίκια είναι γνωστό τοις πάσι αλλά, από την άλλη, είναι καθίκια που ξέρουν (ή "τολάιστο" ήξεραν) να φτιάγνουν αυτοκίνητα

Το βασικότερο πρόβλημά μου με πολλά προϊόντα -Mercedes συμπεριλαμβανομένων- είναι το προφίλ των αγοραστών. Δεν ξέρω αν φταίνε οι εταιρίες που τα πούλησαν (target group) σε αυτούς αλλα μου βγάζει κάτι το αρνητικό. :s_no

ον ντοπικ.
Εικόνα

Όσο ομορφο ήταν σαν αγωνιστικό τόσο ατσούμπαλο φαινόταν σαν καθημερινό.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
j.marr έγραψε:Το βασικότερο πρόβλημά μου με πολλά προϊόντα -Mercedes συμπεριλαμβανομένων- είναι το προφίλ των αγοραστών. Δεν ξέρω αν φταίνε οι εταιρίες που τα πούλησαν (target group) σε αυτούς αλλα μου βγάζει κάτι το αρνητικό. :s_no

Δε γουστάρεις τους λεφτάδες, δλδ; Δεκτόν, αν είναι έτσι, διότι δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο κοινό μεταξύ των αγοραστών μερσεντές σε εθνικό επίπεδο, πολύ περισσότερο σε διεθνές...
Μ'αυτά που βάζω, πάντως, δεν υπάρχει θέμα μιας και ούτε απευθύνονται σε λεφτάδες πλέον, ούτε υπάρχει το ανήθικο θέμα εξαγωγής κεφαλαίου προς το βορρά αφού συνήθως είναι ΟΤΚΖ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
D-Jet έγραψε:Δε γουστάρεις τους λεφτάδες, δλδ; Δεκτόν, αν είναι έτσι, διότι δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο κοινό μεταξύ των αγοραστών μερσεντές σε εθνικό επίπεδο, πολύ περισσότερο σε διεθνές...
Μ'αυτά που βάζω, πάντως, δεν υπάρχει θέμα μιας και ούτε απευθύνονται σε λεφτάδες πλέον, ούτε υπάρχει το ανήθικο θέμα εξαγωγής κεφαλαίου προς το βορρά αφού συνήθως είναι ΟΤΚΖ! :lol:

Όχι. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Αισθητικής είναι το θέμα. Η "γεροντιλα" και το δήθεν στάτους που εκπέμπουν οι περισσότεροι που τα οδηγούν -είτε το έχουν είτε οχι- είναι που με χαλάει χωρίς να σημαίνει κάτι για το πόσο καλά αμάξια είναι. Νομίζω οτι κανένας (σχήμα λόγου) απο αυτούς που τα οδηγούν δεν θα επέλεγε ποτέ ενα Tesla, ενα NSX, μια DS κλπ.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#76332 Μιας και συζητάει -not- όλη η Ευρώπη και η Ρωσία το ΠΟΝΥ, το αυθεντικό αριστούργημα:

Εικόνα

ΥΓ. Αυτό που εκτιμώ αφάνταστα στις Mercedes (και όχι μόνο, απλά εδώ τυγχάνει ευρείας εφαρμογής) είναι το σωστό και τίμιο© engineering (δε μεταφράζεται) εν απουσία εφήμερου "ΣΠΟΡ" αμπαλάζ. Πχ η Mercedes εδώ και δεκαετίες βάζει διπλά ψαλίδια σε μη-ΣΠΟΡ μοντέλα τα οποία αγοράζουν άνθρωπες (όλων των ειδών) που απλά εμπιστεύονται ότι θα είναι σωστά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ασχέτως αν έχουν ιδέα ή όχι.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και αυτή η εταιρία μεταμορφώνεται στην generic-sport-premium εταιρία που βλακωδώς και κοντόφθαλμα θέλουν όλοι να γίνουν. Νομίζω η αρχή έγινε με την εμπλοκή της στην F1 και την R171, σταδιακά όλο και περισσότερα μοντέλα της απεμπολούν αυτό που έδινε αξία στην εταιρία για τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Αρκεί να δει κανείς πχ το design της τελευταίας E63 σε σχέση με την 2 γενιές πίσω προκάτοχου της, πόσο πιο κιτς και φτηνιάρικο είναι (αλλά και πόσο πιο ΣΠΟΡ). Φυσικά οι δύο κορωνίδες είναι η GLK45 (με τα έξτρα ΣΠΟΪΛΕΡΖ) και η GLK, ίσως λείπει μία GLK AMG Black SPORT για να τερματίσει η φάση.