Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#745350 Το βασικό είναι να μην ψηφιοποιηθεί η υπάρχουσα γραφειοκρατία και ό,τι φτιάχνεται να ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές
γιατί αλλιώς θα χρεωθούμε πολύ technical debt. Αλλά αυτό αν δεν είσαι από μέσα δεν πρόκειται να το μάθεις ποτέ.
Αν δεν γίνει σωστά η ψηφιοποίηση μιλάμε για πολύ μεγάλο κόστος στο μέλλον. Συνεπώς πέρα από το να γίνει θα πρέπει
να μας ενδιαφέρει και το πώς θα γίνει.

Τώρα επειδή μυρίζομαι ότι έχει πέσει τρελό outsourcing σε ιδιώτες, και επειδή αυτά τα applications δεν είναι καθόλου φθηνά, ταιριάζει στο
υπόλοιπο momentum της υπάρχουσας κυβέρνησης που ταίζει ημέτερους χωρίς αύριο.
Η ΝΔ βρέθηκε εκτός επίσημου μνημονίου και κακά τα ψέματα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να κάψει χρήμα από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Οπότε έχουμε win-win. Και κάνουμε δουλίτσες, και το πόπολο από κάτω χαίρεται γιατί αντιμετωπίζει την ίδια γραφειοκρατία από την θαλπωρή του σπιτιού του.

Τώρα κατά καιρούς έχουν γκρινιάξει πολλοί επί ενδείξεων (γιατί το τι γίνεται είναι μαύρο κουτί εν τέλει)
1. Είτε για το πώς δίνονται οι δουλειές: Δελτίο Τύπου - Πλατφόρμα emvolio.gov.gr έτοιμη πριν την προκήρυξη διαγωνισμού, βάσει άγνωστης διαδικασίας
2. Είτε για το αν τηρείται ο GDPR: https://twitter.com/Sotiropoulos/status/1475794909013626884link
3. Είτε για την ασφάλεια: Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στην πλατφόρμα gov.gr
4. Είτε για τα bugs: Βλέπε 13033 που απαντούσε με άλλο όνοματεπώνυμο και διεύθυνση, bugs με αλαμπουρνέζικα σε εφαρμογές φαρμακίων στην αρχή, άλλη φωτό σε ταυτοπροσωπία κτλ.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#745354 Αν κάτι με ενοχλεί στην έκδοση των ηλεκτρονικών πιστοποιητικων, είναι η έκδοση του παραβολου. Ελπίζω να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή.

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#745356 Τέτοιου μεγέθους έργα χωρίς outsourcing είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο να γίνουν.
Δεν μιλάω μόνο για το software κομμάτι αλλά και για την γενική υποδομή που χρειάζεται από πίσω σε software-hardware-networks.


Το να γίνει σωστό outsourcing με συμβόλαια, όρους, SLAs κλπ είναι μια άλλη πικρή ιστορία η όποια δυστυχώς επαφίεται στο φιλότιμο του κάθε υπαλλήλου που θα ασχοληθεί με αυτά.
Αν ο κάθε υπουργός έχει σωστούς κι έμπειρους τεχνικούς συμβούλους κάτι θα γίνει σωστά, αν έχει όπως συνηθίζεται ακαδημαϊκούς κομματοσκυλα με μηδενική πρακτική εμπειρία πέφτει κλαυσιγελος στο τέλος.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#745373
Serf έγραψε:Σε επίπεδο hardware και δικτύων θεωρητικά η Δημόσια Διοίκηση είναι αυτάρκης λόγω G-Cloud.

https://www.gsis.gr/dimosia-dioikisi/G-Cloud

< Note >


Πέρα από το ότι ανακάλυψαν το virtualization, το data center consolidation και χρησιμοποιούν ηλιθιες μεταφράσεις όρων πληροφορικής στα ελληνικά τύπου αποστατικοποιημενη ζώνη για το DMZ δεν ξέρω κατά πόσο έχουν οοολο το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζεται για να τα εγκαθιστα-συντηρεί όλα αυτά.

Αν όντως υπάρχει τέτοια στρατιά υπαλλήλων μπράβο τους, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένας κορμός ΔΥ και μετά τρέχουν συμβάσεις προμήθειας, υποστήριξης, έργου.




< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#745374
dimik έγραψε:ηλιθιες μεταφράσεις όρων πληροφορικής στα ελληνικά τύπου αποστατικοποιημενη ζώνη για το DMZ


Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από όρους πληροφορικής, αλλά στην στρατιωτική ορολογία, έτσι αποδίδεται το DMZ στα ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#745375
Corto Maltese έγραψε:Απαιτεί πολύ θράσος ένα κόμμα που κυβέρνησε τα 15 από τα τελευταία 20 χρόνια να θέλει να πανηγυρίζουμε επειδή εισήγαγε το email στη Δημόσια Διοίκηση. Αν βγει κάποιος να πούμε μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον κράξουμε κι αυτόν, μην αγχώνεστε τόσο.
Δεν πανηγυρίζουμε γιατί… «το θέλει ένα κόμμα», αγαπητέ, μη ζορίζεσαι. Πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε γλιτώσει μεγάλη ταλαιπωρία στις συναλλαγές μας με το δημόσιο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#745377 μα προφανώς σε λίγο οι υπάλληλοι που δεν προσαρμόζονται στο ναας εξυπηρετούν θα πρέπει να πάνε σε θέσεις ψυγείου ώστε να αφήσουν το σύστημα να λειτουργεί χωρίς εμπόδια.
δεν νοείται να έχει απαντήσει μια υπηρεσία στην άλλη με αρθ.πρωτοκ. και η άλλη μια βδομαδα μετά να λέει δεν το έλαβα!!!?
εκεί υποψιάζομαι λευκή απεργία.....

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#745388
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:ηλιθιες μεταφράσεις όρων πληροφορικής στα ελληνικά τύπου αποστατικοποιημενη ζώνη για το DMZ


Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από όρους πληροφορικής, αλλά στην στρατιωτική ορολογία, έτσι αποδίδεται το DMZ στα ελληνικά.


Γνωρίζω τι σημαίνει γενικά, απλά σαν όρος πληροφορικής δεν μεταφράζεται ακριβώς στα ελληνικά εκτός κι αν θέλεις να μπερδέψεις κάποιον μη σχετικό.

Δεν είναι μόνο αυτό που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ενώ είναι διεθνής αγγλικός όρος πληροφορικής.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#745419 Εγώ για το συγκεκριμένο δεν συμφωνώ πως είναι αποτυχημένη η μετάφραση. Demilitarized σημαίνει αποστρατιωτικοποιημένη και αυτάρεσκα αγγλικά και παρόμοια σημασία έχει, όπως και χρήση.
Απλώς, ο όρος DMZ έχει επικρατήσει πλήρως και όλοι το λένε έτσι.
Σωστά όμως το γράφουν στην σελίδα του υπουργείου: υπάρχει η ελληνική μετάφραση και σε παρένθεση το DMZ.
Γενικώς, έχουμε πει πως γίνεται επιτέλους δουλίτσα στην μηχανογράφηση και στην ψηφιοποίηση, χωρίς βέβαια να γίνονται και όλα τέλεια, όπως το τελευταίο εύρημα να μην επικοινωνούν οι βάσεις εμβολιασμών και νοσούντων, με αποτέλεσμα ένας να νοσεί μεν, αλλά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να πάει παντού, χωρίς πρόβλημα!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#745469 Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο λαϊκής φίμωσης από τη χούντα

https://www.news247.gr/koinonia/twitter ... 80669.html

https://sportdog.gr/ta-mesa-stin-pressa ... oyn-binteo

Με τους Αρβύλα πάντως, πέρα από το ότι είναι πραγματικό γεγονός αυτό με τον Παναγιωτόπουλο, φαίνεται ότι το σύστημα δείχνει ότι θέλει να τελειώσει με αυτούς. Να πάμε σε εκλογές χωρίς καμία αντίθετη φωνή»!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#745471 Δεν το ποσταρα για αστείο.
Επίσης τραγικά λυπηρό θα θεωρήσω το να μην καλέσουν Ζαραλικο 1-2 δελτία ειδήσεων να κάνει δηλώσεις για το θέμα (και δύο λόγια για το πρόγραμμα που κάνει, το χώρο κλπ).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#745472 Ρε.

Ουτε Πρωτοχρονιατικα δεν σας αφηνουν να παρετε ανασα; :(

Γκασμα ακομα και αυτες τις μερες; :vava:

Τα σαβανα δεν εχουν τσεπες ματακια. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#745474
g8777 έγραψε:Κοίτα δω Γκεακο


:( :( :(