Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:
sknipper έγραψε:H γρίππη δεν είναι κάτι περίεργο και διαφορετικό, κι αυτή κορωνοιός είναι,
Η γρίπη δεν ειναι κορωνοϊός
Influenza viruses belong to a virus family known as Orthomyxoviridae. COVID-19 is caused by a coronavirus named SARS-CoV-2, which is classified in the family Coronaviridae. Both families consist of RNA viruses, but they differ particularly with regard to the protein layer that encapsulates the RNA.

https://www.britannica.com/story/what-i ... d-covid-19
Συγνώμη λάθος, έχεις δίκιο mirage ή μάλλον η brittanica. Καλό είναι κάποιος να αναγνωρίζει τα λάθη του. Βασικά χάθηκα στη μετάφραση.
Το κοινό κρυολόγημα (common cold αλλά που το λέμε και flu) είναι κορωνοιός (4 κορωνοιοί) ενώ η γρίππη (influenza που όμως επίσης λέγεται flu για αυτό μπερδεύτηκα) αν και μορφολογικά είναι παρόμοιος με τους κορωνοιούς επίσημα δεν είναι.
Και για το κοινό κρυολόγημα ζούμε μια χαρά τόσα χρόνια και ούτε εμβόλια δεν κάνουμε.
Βέβαια στους κορωνοιούς ανήκουν πολλοί άλλοι πιο σοβαροί μεταξύ των οποίων και οι υπεύθυνοι για τις επιδημίες του SARS-1 (2002) και MERS (2012).

Ακούγεται για μείωση του χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμούς από 6 σε 3-4 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
skous έγραψε:
St.Devote έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
Τι διαφορά έχει δηλαδή από το να δείξεις την φυσική ταυτότητα από το μια εικόνα στην εφαρμογή. Την ίδια φωτό έχουν και οι δύο.

Η διαφορά είναι ότι έχεις μόνο ένα κινητό και κάνεις τη δουλειά σου πρακτικά.
Δεν κουβαλάς επιπλέον χαρτιά.
Αν έχεις και nfc, έχεις και τη χρεωστική/πιστωτική σου, δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο.

Ρε συ δεν λέω αυτό, ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ εξ'αρχής :lol:

Προσπαθώ να πειράξω τον Γιώργο για το ποιά η διαφορά μεταξύ φυσικής και ηλεκτρονικής φωτό ταυτότητας. :iconcool:

Εγω την έχω φώτο στο κινητό ... ποιος ο λόγος ?
Πλεον πολλα καταστηματα (ορθώς) δεν δέχονται ψηφιακο αντιγραφο ταυτοπροσωπείας (εννοω εκτος του επίσημου).
Διότι αν δεν κάνω καθώς σε ενδεχόμενο έλεγχο, παίζει να έχουν πρόβλημα.
Χθες τουλάχιστον σε 3 περιπτώσεις δεν έγινε δέκτη η φωτογραφία.

< >

Δεν θα με κάνει εμένα αντιεμβολιαστή ο ηλίθιος ο μπάτσος που δεν θα δεχθεί φωτο της ταυτότητας μου ( μπρος πίσω παρακαλώ ) που συνοδεύει το QR code του τριπλού εμβολιασμού μου !!!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#744846 Μια απλή εικόνα ενός κρατικού εγγράφου σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει την αυθεντικότητά του. Ένα απλο Paint είναι αρκετό να αλλάξω φωτογραφία προσώπου σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#744951 αυριο κανω εγω 3η φαιζερ.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#744958 Μετα απο δυο δοσεις Astra Zeneca, 1/5 και 1/7 με ηπια συμπτωματα μετα την 1η δοση...

Στις 27/12 εκανα Pfizer. Λιγος πονος στο χερι και λιγη κουραση, τιποτα αλλο 2 μερες τωρα.

Ενας φιλος που ειχε κανει και αυτος Astra Zeneca το καλοκαιρι και ειχε ακομα πιο ηπια συμπτωματα απο εμενα τοτε, τωρα με το Pfizer τον πηγε αιμα. Εντονη κουραση, πονος στα κοκκαλα, 38.5+ πυρετο, καψιμο στα ματια, υπνηλια.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Focusman91 έγραψε:Τόσο καιρό εδειχνα δίπλωμα που μαι 19!
Η ταυτότητα μου έχει φωτό απ' όταν ήμουν 3η γυμνασίου!

Είναι μόνο ιδέα μου ότι η ταυτότητα έχει διάρκεια ισχύος 10 έτη από εκδόσεως;
Δε χρειάστηκε ποτέ να βγάλετε δίπλωμα; (ώστε να σας ζητήσουν υποχρεωτική ανανέωση ταυτότητας σε "νέου" τύπου; )
Άβαταρ μέλους
By diplomat
JarnoT έγραψε:Είναι μόνο ιδέα μου ότι η ταυτότητα έχει διάρκεια ισχύος 10 έτη από εκδόσεως;
Δε χρειάστηκε ποτέ να βγάλετε δίπλωμα; (ώστε να σας ζητήσουν υποχρεωτική ανανέωση ταυτότητας σε "νέου" τύπου; )

Όντως; :lipsealed:

H δική μου ταυτότητα είναι του 2006, χειρόγραφη και χωρίς την κανονική μου υπογραφή, μα ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα όταν την έδειχνα/δείχνω. Δίπλωμα έβγαλα το 2009 και δε μου είχαν ζητήσει ανανέωση σε νέου τύπου. Βασικά μέχρι και στο Χίθροου έσκασα μύτη με δαύτη το 2011, εν μέσω προετοιμασιών για την Ολυμπιάδα δηλαδή, και ούτε εκεί αντιμετώπισα πρόβλημα. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#745094 Σαν ταξιδιωτικό έγγραφο λήγει... και σαν έντυπο ταυτοπροσωπίας αλλά Ελλάδα είσαι...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#745098 Ήταν 10 χρόνια η ισχύς της ταυτότητας, πλέον είναι τα 15 χρόνια. Αν πάει κάποιος πχ να βγάλει διαβατήριο και η ταυτότητα του είναι πάνω από 15 χρόνια, πρέπει πρώτα να βγάλει καινούρια ταυτότητα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
diplomat έγραψε:Άρα φέτος θα πρέπει να βγάλω. Οι νέου τύπου είναι μικρότερες, ας πούμε όπως ένα δίπλωμα ή μπα;

Οχι και ουτε πρόκειται σύντομα, για αυτο και δεν εχει νόημα να την αλλάξεις αν δε χρειάζεται

Dodger έγραψε:Ήταν 10 χρόνια η ισχύς της ταυτότητας, πλέον είναι τα 15 χρόνια. Αν πάει κάποιος πχ να βγάλει διαβατήριο και η ταυτότητα του είναι πάνω από 15 χρόνια, πρέπει πρώτα να βγάλει καινούρια ταυτότητα.

Και ναι και οχι, εξαρτάται απ τον υπεύθυνο στα διαβατήρια. Απ όσο κατάλαβα πρακτικά αν η ταυτότητα σου ειναι σε καλή κατάσταση δεν σου λενε κάτι (αν και προφανως αν ειναι τυπικοί μπορούν να σου απαιτήσουν να την αλλάξεις)

Φέτος έβγαλα διαβατήριο με ταυτότητα του 2004 χωρις προβλημα. Το καλύτερο ειναι να τους δείξεις την ταυτότητα σου και να τους ρωτήσεις αν χρειάζεται να βγάλεις καινούργια