Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By markvag
kovathe έγραψε:Αν έχουμε συνάχι κάνουμε εμβόλιο?
Έχω 2-3 μέρες ελαφρύ συνάχι χωρίς πόνους ή βήχα. Μόνο μπούκωμα.
Σελφ τεστ αρνητικό αλλά με την όμικρον ποτέ δεν ξέρεις.
Έχω αύριο ραντεβού..

Απ' όσο ξέρω, η οδηγία λέει πως δεν πρέπει να έχεις απολύτως τίποτα τις τελευταίες 2-3 μέρες. Το ξέρω, γιατί όταν η μεγάλη μου ήταν να κάνει τη δεύτερη δόση είχε για καμιά δεκαριά μέρες συνεχώς δέκατα και μία γενικότερη αδιαθεσία και μας είπαν πως πρέπει να περάσει τελείως.

Τώρα βέβαια, με ένα ελαφρύ συνάχι, πιθανώς δεν είναι τίποτα... Αλλά δεν ρωτάς και στο εμβολιαστικό κέντρο να σου πουν πιο υπεύθυνα;
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#744482 Γιατί εγώ θα μαι γραφείο το πρωι που έχει κλείσει ραντεβού.
Θα πάω πιο μετά κι από το κανονικό δικό μου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Και μέχρι να κάνουν όλοι το 4ο θα έχει βγει άλλη μετάλλαξη. Παγιδευμένοι σ' ένα αέναο loop

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν πολλοί είναι πως ο εμβολιασμός θα γίνει κάτι σαν το εμβόλιο της γρίπης, που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6-12 μήνες. Εκτός αν βγει κάτι που θα χτυπάει τον ιό σε σημείο που να μην μπορεί να μεταλλαχθεί και η ανοσία να διαρκεί (κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν).
H γρίππη δεν είναι κάτι περίεργο και διαφορετικό, κι αυτή κορωνοιός είναι, κι αυτή μεταλλάσσεται και για αυτό το εμβόλιο της γρίππης κάθε χρόνο είναι διαφορετικό και στοχεύει στα πιο σημαντικά/συνήθη στελέχη της χρονιάς. Ζούμε λοιπόν με κορωνοιούς και τα εμβόλιά τους, κάθε χρόνο διαφορετικά, χρόνια τώρα.

markvag έγραψε:Εναλλακτικά (στον μαγικό κόσμο) να πατήσουμε ένα κουμπί και να εμβολιαστούν ταυτόχρονα ΟΛΟΙ σε όλο τον κόσμο, οπότε σε 1-2 μήνες θα εξαφανιστεί ο covid.
Τόσα κουμπιά πατάνε, το κουμπί των ανεμβολίαστων ακόμα δεν το έχουν βρει. Και όχι δεν θα εξαφανιστεί όπως δεν εξαφανίστηκε η γρίππη. Αλλά θα είναι υπό έλεγχο. Πιθανότατα σε λίγα χρόνια στο εμβόλιο της γρίππης να περιλαμβάνεται και τμήμα για τα τελευταία στελέχη του COVID-19.
Άβαταρ μέλους
By mirage
sknipper έγραψε:H γρίππη δεν είναι κάτι περίεργο και διαφορετικό, κι αυτή κορωνοιός είναι,

Η γρίπη δεν ειναι κορωνοϊός
Influenza viruses belong to a virus family known as Orthomyxoviridae. COVID-19 is caused by a coronavirus named SARS-CoV-2, which is classified in the family Coronaviridae. Both families consist of RNA viruses, but they differ particularly with regard to the protein layer that encapsulates the RNA.

https://www.britannica.com/story/what-i ... d-covid-19

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Geo f1 έγραψε:Δεν σας δινουν αδεια για εμβολιασμο?
Όχι.
Κανονικά είχα τηλεργασια και θα πήγαινα αλλά έπρεπε να λείψει άλλος σήμερα και εγώ να έρθω τελευταία μέρα γραφείο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:
markvag έγραψε:Εναλλακτικά (στον μαγικό κόσμο) να πατήσουμε ένα κουμπί και να εμβολιαστούν ταυτόχρονα ΟΛΟΙ σε όλο τον κόσμο, οπότε σε 1-2 μήνες θα εξαφανιστεί ο covid.
Τόσα κουμπιά πατάνε, το κουμπί των ανεμβολίαστων ακόμα δεν το έχουν βρει. Και όχι δεν θα εξαφανιστεί όπως δεν εξαφανίστηκε η γρίππη. Αλλά θα είναι υπό έλεγχο. Πιθανότατα σε λίγα χρόνια στο εμβόλιο της γρίππης να περιλαμβάνεται και τμήμα για τα τελευταία στελέχη του COVID-19.

Ναι, βρε το ξέρω, σχήμα λόγου είναι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#744590 Κατω δεξια αναβοσβηνει η ταυτοπροσωπια.
Πατας και θελει κωδικους ταξις η τραπεζας. Αντλει απο κει τα στοιχεια.