- 27 Δεκ 2021, 17:40
Και πάνω που είχα αποφασίσει να υπάγει οπίσω μου ο εξ Ανατολών σατανάς, η μπεμπέκα είχε πολύ διαφορετική άποψη.
Την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί, πηγαίνοντας με την τσίμπλα στο μάτι τα παιδιά στο σχολείο, κάνω να ανεβάσω ταχύτητα από 2η σε 3η και τραντάζεται το αμάξι, σαν να πάτησε σε πολύ κατσαρό οδόστρωμα... Αλλά δεν ήταν το οδόστρωμα... Το έκανε σε ανεβάσματα, όχι όλα, αλλά ιδίως αν είχες 2500σαλ και πάνω όταν άλλαζες ταχύτητα, αλλά και κάποιες φορές στο άφημα του γκαζιού. "Φτου, γμτ χριστουγεννιάτικα, μάλλον ο συμπλέκτης μας αποχαιρετά"... Αφήνω τα παιδιά και βουρ στο συνεργείο.
Το οδηγάει ο μάστορας... διάγνωση: Ο κεντρικός άξονας (και να δούμε και τι άλλο) μας στέλνει τα χαιρετίσματά του.

Να σημειώσω πως εδώ και τουλάχιστον 30Κ χλμ είχε ένα τσικ και ο ίδιος μάστορας τον είχε αποσυναρμολογήσει και είχε αποφανθεί πως βγάζει αρκετά χλμ ακόμα, όπως και έγινε. Αλλά μέχρι τα 110Κ άντεξε...

Γερμανική πχοιότητα...

Σημειώνω επίσης πως, εκτός από ας πούμε το 1-2% των χλμ που θα πάω σε κανένα βουνό και θα του δώσω να καταλάβει, οδηγάω πάρα πολύ στρωτά, χωρίς να πιέζω το αμάξι... Αφού όλοι οι συνάδελφοι που με έχουν πετύχει στο δρόμο για τη δουλειά πιστεύουν πως οδηγάω σαν τη γιαγιά τους (μην μιλάς εσύ, ξέρει αυτός!

)
Εντωμεταξύ, ο κεντρικός άξονας είναι γνωστό αδύναμο σημείο στις Ε90 μου λέει ο τύπος...

(μαζί με πολλαπλασιαστές, φλάντζα ψευτοκάπακου και κάρτερ και ξερωγω τι άλλο

). Το ραντεβού κλείστηκε για 4/1 και από την παλαιότερη κουβέντα, το κόστος εκτιμάται σε κανένα 500άρι...

Το δωράκι του αυτοκινήτου μου για τις γιορτές...
Και φυσικά, μου ξαναμπήκε ο σατανάς στο μάτι...

Γιατί αν άρχισε από τα 110Κ χλμ να διαλύεται η μπεμπέκα, ποιός ξέρει τι θα βγάλει σε 50Κ χλμ...

Βέβαια, καλύτερα να τα δίνεις λίγα λίγα για να φτιάχνεις ότι σου βγάλει, παρά να τα δώσεις προκαταβολή, με την ελπίδα να μην... Αλλά είναι και το σπαστικό της υπόθεσης...

Ευτυχώς, μπόρεσα και πήρα το Α3 της μητέρας μου, γιατί πρέπει να πάω και ένα ταξίδι 300-400χλμ για πολύ σοβαρό λόγο μέχρι τις 4/1 και, παρόλο που ο μάστορας είπε πως με βγάζει (με πολύ ήρεμη οδήγηση προφανώς), μιας και αν είναι στα πρόθυρα του να διαλυθεί ο άξονας ακούγονται γρανάζια και σίδερα, που δεν ... μέχρι στιγμής, δεν το εμπιστεύομαι να μην με αφήσει στη μέση του πουθενά.
Χώρια που η markvagαινα επιμένει να κρατήσουμε το Α3

, παρόλο που, μεταξύ άλλων, είναι 3θυρο...

Της είπα ότι προτιμώ να σπρώχνω την μπεμπέκα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και μου απάντησε πως δεν θα αντέξω, είμαι τελείως αγύμναστος
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>