Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#735726 Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει το 55 αλλά για αυτά που λες όντως το 245 ίσως είναι πιο καλό από όσο χρειάζεσαι.
Τα Venu είναι διαφορετικού στυλ και προτεραιοτήτων. Δες τα συγκριτικά να καταλάβεις ποιο σου κάνει καλύτερα. Όντως δεν είναι εύκολο για άλλον να σου πει τι χρειάζεσαι, ίσως αν κάνει τα ίδια πράματα με σένα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Ove20 έγραψε:Και έχε κατά νου ότι αν θες να παρακολουθείς γυμναστήριο τότε κανένα ρολόι δεν είναι αξιόπιστο. Μόνο ζώνη παλμών.
Γενικά η ζώνη είναι πάντα πιο ακριβής και αντιδρά αμέσως σε σχέση με την οπτική μέθοδο των ρολογιών που υστερούν σημαντικά σε ταχύτητα απόκρισης.
Το ρολόι μου τρέχει το πρόγραμμα εύρεσης Lactate Threshold μόνο αν συνδεθεί εξωτερική ζώνη και όχι με το εσωτερικό αισθητήριο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#735845 τελικά πήρα το 55 καινουριο στο κουτι του, ελληνικης αντιπροσωπίας, στα 135€.

Σημαντικά ελαφρύτερο απο το huawei που είχα, καλά καλά δεν θυμαμαι οτι το φοράω.

Το οτι δεν εχει οθόνη αφής είναι μεγαλη δυσκολία για μένα (τουλάχιστον στην αρχή).
Δεν μπορω καν να βρω το μενού :lipsealed:

Ειδα κατι βιντεάκια στπ ΥΤ και αναθάρρησα, πιστεύω με τον καιρό να το συνηθίσω.

Η αγορά ηταν καθαρα θέμα συγκυρίας, βρέθηκε ετοιμοπαράδοτο και σε καλη τιμή και το πήρα.
Οταν μου έστειλε μνμ ο άνθρωπος (απάντηση στο αιτημα μου), κυριολεκτικά ήμουν με την κάρτα στο χέρι μιλώντας με εκπρόσωπο του Κωστσόβολου για να πάρω ενα venus που ειχε προσφορα στα 250€ (απο 350 και ενα μονο ρολόι διαθέσιμο στο κατάστημα) :oops:

Δεν ξέρω πόσο καινούρι είναι το 55 σαν μοντέλο, αλλά μου εκανε εντύπωση που δεν το βρήκα σε κάποια απο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mirage έγραψε:Θα το συνηθίσεις, για μενα καλυτερα χωρις οθόνη αφής.

Φανταζομαι σε τηλεφωνα με καμποσα κουμπια γινεται πιο ευκολα η περιηγηση στα μενου. Αλλα στο δικο μου που εχει μονο 2 κουμπια βοηθαει αρκετα η οθονη αφης, οπως επισης και το στεφανι του ρολογιου που γυρναει κι αλλαζεις τις σελιδες/μενου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#735890 Το 55 είναι το πιο καινούργιο μοντέλο παιδάκι του καλού 45 και εγγονάκι του επίσης καλού για την εποχή του 35.
Μεγειά.
Τα Garmin έχουν απίστευτα πολλά μενού και υπομενού (επειδή έχουν πολλές δυνατότητες και κόλπα), θέλει λίγο εξοικείωση. Μετά όμως όλα μια χαρά.
Το αφής που είχα (Vivoactive 3) υστερούσε σαφώς σε ευχρηστία κατά την άθληση. Και δεν λειτουργεί καλά με γάντια, στο ντους/βροχή/θάλασσα και πρέπει να κάνεις 2-3 πράματα αντί να πατήσεις απλά ένα από τα κουμπιά. Πολύ πιο σωστό με τα κουμπιά, λειτουργεί πάντα, σωστά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#736694 Δεν ξέρω πόσο καλά ειναι τα ρολόγια της Huawei, αλλά το σέρβις τους τα σπάει.
Τετάρτη έστειλα το ρολόι (Πέμπτη παρέλαβαν0, και σήμερα πρωι πρωι το πήρα πίσω.
Σε 23+ μηνών ρολόι, μου άλλαξαν πλακέτα, πρόσοψη και πίσω κάλυμμα (με αισθητήρες και μπαταρία).

Θα το δοκιμάσω στην προπόνηση φορώντας το παράλληλα με το garmin για να δω αν εχουν διαφορές στη μέτρηση των σφυγμών.

Το Garmin εχει πολύ πιο πλούσιο μενού για ασκήσεις*, εχει μάλλον και customizing το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσω, ειναι πιο δύσκολο στην "καθημερινή" χρήση (εδω η οθονη αφής κανει τη διαφορα οτι κι αν λέτε), εχει πολύ πιο πλούσια και αναλυτική εφαρμογή στο κινητό.
Η μπαταρία του είναι στο 36% μετα απο 3,5 μέρες (το ειχα φορτίσει Παρασκευή βράδυ), δεν θα βγάλει ουτε εβδομάδα, οχι τις 15 ημέρες που λέει.

Θα το δοκιμάσω λίγο στις προπονήσεις και θα σας πω.

*πχ εχει ξεχωριστο πρόγραμμα για διάδρομο, για ελλειπτικό και για πιλάτες (αυτα που χρησιμοποιώ εγω).
Το Huawei για παράδειγμα ολα αυτα τα μετρούσε με ενα πρόγραμμα "others'
Άβαταρ μέλους
By bebes
#742125 Σε διαφορετικά χέρια τα έβαλα, αλλά πάλι το Huawei εκανε τα δικά του στους σφυγμούς.

Το Garmin φαίνεται βα μετραει πιο σωστα, αρχισε για κάποιον λόγο να κραταει πολυ και η μπαταρία του, μάλλον πάμε για τις 15 μερες που υπόσχεται.

Το "πρόβλημα" μου ειναι -ας πούμε- η ανάλυση της προπόνησης.
Το Χουαουάι ανάλογα με την ενταση μου έβγαε και περίοδο αποκατάστασης και έτσι υπολόσγια στο περίπου πόσο δυνατη ήταν η προπόνηση.
Το Garmin βγάει τα διαγράμματα ανάλογα με το άθλημα που βάζω, αλλά μονο αυτό.

Εβαλα το strava μηπως εχει πιο πολλά στατιστικά, αλλά νομιζω ειναι μονο για τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι.
Δεν ειδα κατι για γυμναστική σε κλειστο χώρο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#742151 Αν δεν βάζεις GPS κρατάει πολύ.
Δεν σου βγάζει recovery? Ανάλογα με το μοντέλο ίσως να έχει body battery που είναι πολύ καλό. Θέλει ψάξιμο, πολλά μενού και υπομενού.
Άβαταρ μέλους
By bebes
sknipper έγραψε:Αν δεν βάζεις GPS κρατάει πολύ.
Δεν σου βγάζει recovery? Ανάλογα με το μοντέλο ίσως να έχει body battery που είναι πολύ καλό. Θέλει ψάξιμο, πολλά μενού και υπομενού.

Δεν μπορω να βρω το recovery, αυτό ήθελα γιατι θεωρώ οτι είναι ανδεικτικό της έντασης.

Το body battery μου το βγάει στην εφαρμογή, ουσιαστικα επηρεάεται απο το ποσο καλά κοιμάμαι
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#742562 Το recovery θέλει και λίγα "data" για να δώσει ένδειξη (πρέπει να τρέξεις 3 4 φορές νομιζω)