Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#741543 Απεναντιας, οι γερακοι και οι γριουλες θα ηταν η αποκλειστικη πηγη χρηματορροων ( απο subscriptions :whistlink: ) στην τοπικη ενορια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Serf έγραψε:Εναλλακτικά, η εκάστοτε ενορία να αναλάμβανε το μισθό του ιερέα της... Να βλέπαμε πόσες ενορίες θα είχαν ιερέα....

< Note >

μέχρι τό 1945 οἱ ἱερεῖς ἀμείβονταν ἀπό τή λεγόμενη εἰσφορά τῶν ἐνοριτῶν. Τότε λοιπόν ἐκδόθηκε ὁ Α.Ν. 536/1945 «Περί ρυθμίσεως τῶν ἀποδοχῶν τοῦ Ὀρθοδόξου Ἐφημεριακοῦ Κλήρου τῆς Ἑλλάδος, τοῦ τρόπου πληρωμῆς αὐτῶν καί περί καλύψεως τῆς σχετικῆς δαπάνης». Καί ἀπό τήν 1.10.1945 ἄρχισε ὄχι μόνον ἡ μισθοδοσία ἀλλά καί ἡ «εἰσφορά 25% ἐπί τῶν ἀκαθαρίστων εἰσπράξεων τῶν ἐνοριακῶν καί συναδελφικῶν, ὡς καί τῶν ὑπό εἰδικῶν νόμων διεπομένων Ναῶν» (ἄρθρο 2, § 2Α). Ἡ εἰσφορά 25% αὐξήθηκε σέ 35% μέ διάταξη τοῦ Α.Ν. 469/1968, ἀλλά καταργήθηκε ἀπό 1.1.2004 (ἄρθρο 15 τοῦ Νόμου 3220/2004). Σημειώνεται ὅτι ἐπί 60 χρόνια ἡ εἰσφορά 25% καί 35% καταβαλλόταν ἀπό τούς Ναούς στά Δημόσια Ταμεῖα «ἀνά τρίμηνον

Γενικά τα δύο κατεστημένα κράτος και εκκλησία μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.

Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο, από την άλλη η εκκλησία φροντίζει να του παρέχει φιλετάκια και ψήφους για να διατηρήσει τα προνόμια της.

Μία ολοκληρωτική ρήξη δεν συμφέρει κανέναν γιατί η εκκλησία, η μαλλον τα χιλιάδες νομικά πρόσωπα που την απαρτιζουν, έχουν (νόμιμα βλ απόφαση ΕΔΑΔ παραπάνω) την περιουσία για να συντηρηθουν και παράλληλα να κάνουν την ζωή του κράτους δύσκολη.
+φυσικά ψηφαλακια, αριστερά και δεξιά σε αυτά δεν χωράνε ιδεολογίες

πχ https://www.tanea.gr/print/2018/11/13/g ... ekklisias/

Κράτος=εκκλησία και το αντίστροφο γιατί από ιδρύσεως (και πιο πριν βασικά) πορευτηκαν χέρι χερι.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη τα οποία από την σφιχτή υπαγωγή στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησία στον μεσαίωνα κατέληξαν με δικές τους εκκλησίες οπότε και ο διαχωρισμός ήταν ευκολότερος.
Όσα παρέμειναν σφιχταγκαλιασμενα με τον Πάπα συνεχίζουν να είναι βλ Πολωνία.

Το γιατί είναι προφανές, όσο μεγαλύτερος ο οργανισμός τόσο δυσκολότερο να απεμπλακεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:Δεν φοβαμαι το δημοψήφισμα λες και έχω κάτι να χάσω ή να κερδίσω προσωπικά. Σκασίλα μου γενικώς για τους παπάδες οσο δεν θέλουν να επιβάλουν οπισθοδρομικες απόψεις στις κοινωνιες μπορούν να συνεχίσουν να την ζωή τους.
Θα το ξαναπώ, μπας και καταλάβεις τι εννοω. Στο συγκεκριμένο θέμα, φόρος = το καλύτερο δημοψήφισμα put your mouth where your money is που λένε και στο χωριό μου.
Η φαση που βάζεις ταμπέλες και τσουβαλιαζεις κοσμο με διάφορους χαρακτηρισμους πραγματικά κουράζει. Δεν ειναι βεβαια η πρώτη φορά που το κάνεις μαζί με πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα αλλα δε βαριέσαι. Το κορυφαίο δε, ειναι πως αν το κάνει κάποιος σε εσένα δεν σου αρέσει αλλά το κάνεις κατά κόρον και σε όλα τα θέματα.
Υ.Γ. Επειδή μας τα έχεις σκοτισει με τον Ριζοσπάστη και ειναι το νέο σου υπερατου ακομα δε μου έχεις γράψει τις πηγες ενημέρωσης σου. Στις δικές μου παντως δεν ανήκει ο Ριζοσπαστης για να καταλάβεις πόσο λιγο με ξέρεις στο λέω :)

ο Ριζοσπάστης είναι " όργανο του ΚΚΕ" δεν είναι Εφημεριδα, το γράφει τόσα χρόνια στον τίτλο του. οπότε ενημερώνομαι για τα πιστεύω, και τους στόχους του ώστε μην με δουλεύουν οι οπαδοί του. Εσένα προφανώς δεν σ ε ενδιαφέρουν αυτά.
κάποιοι άλλοι βρίζουν και χαρακτηρίζουν κατ' επαναληψη τους παπάδες όλους= τσουβαλιαζουν, όχι εγώ.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
224v έγραψε:φοβάστε λοιπόν το δημοψήφισμα??? για δημοκράτες που λέτε ότι είστε, δεν συμβαδίζει το παραπάνω.

edit mod Να ψηφίσουν 100 και οι 55 να ψηφίσουν οι 45 να τους πληρώνουν τα γούστα. :lol: :help: Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό. :yahoo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Corto Maltese έγραψε:
224v έγραψε:φοβάστε λοιπόν το δημοψήφισμα??? για δημοκράτες που λέτε ότι είστε, δεν συμβαδίζει το παραπάνω.

edit modΝα ψηφίσουν 100 και οι 55 να ψηφίσουν οι 45 να τους πληρώνουν τα γούστα. :help: Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό. :yahoo: :metalo:
Η αλήθεια είναι ότι και τώρα το κράτος πληρώνει τις μεταγραφές του Ολυμπιακού... Απλά εκκρεμεί να το νομιμοποιήσουμε :)

< Note >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο

Τι πάει να πει "παράνομο"; Αλλάζεις τον Νόμο και γίνεται νόμιμο! :rtfm:

Corto Maltese έγραψε:Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό.

Μόνο στους Διονυσίου!!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο

Έβαλα πιο πάνω αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΔΑΔ υπέρ της εκκλησίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#741876 Ο νόμος φτιάχτηκε από κάποιους για να δικαιωθεί η Εκκλησία. Αν ο νόμος ήταν διαφορετικός, και η απόφαση θα ήταν διαφορετική.
Ακόμη και σήμερα αν θέλει η πολιτεία θα έκανε κάτι παρόμοιο : "κατά παρέκκλιση κάθε άλλης νομολογίας /διάταξης" και τέλος.
Τόσο απλό είναι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#741911 Και ήρθε μετά το ΕΔΑΔ και το έλυσε...

Διαπίστωσε ὅτι ὁ Νόμος 1700 παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα τῶν ἱερῶν Μονῶν γιά τά περιουσιακά τους δικαιώματα.

• Ἀνέτρεψε τή μέχρι τότε ὑπέρ τοῦ Κράτους νομολογία τῶν ἑλληνικῶν Δικαστηρίων καί ἐπέβαλε σ’ αὐτά πλήρη συμμόρφωση πρός τή Σύμβαση τῆς Ρώμης.

• Διακήρυξε ὅτι οἱ Μονές –καί ἄρα ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος– δέν εἶναι κρατικοί ὀργανισμοί, ἔστω κι ἄν χαρακτηρίζονται νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

• Διασαφήνισε ὅτι οἱ Μονές μποροῦν νά ἐπικαλοῦνται κάθε τρόπο κτήσεως τῆς κυριότητας τῆς περιουσίας τους (καί μέ χρησικτησία), ἀφοῦ «δέν ὑπάρχει κτηματολόγιο στήν Ἑλλάδα», καί διότι ἦταν ἀδύνατη ἡ μεταγραφή τίτλων πρό τοῦ 1856 καί ἡ μεταγραφή κληροδοσιῶν καί κληρονομιῶν πρό τοῦ 1846, καί

• Ἐπέλυσε τήν ἀμφισβήτηση, ὑπέρ τῶν ἱερῶν Μονῶν, τοῦ θέματος τῶν «διακατεχομένων» (κτημάτων χωρίς νόμιμους τίτλους) τά ὁποῖα νέμεται ἡ Ἐκκλησία, μέ τό τεκμήριο τῆς τακτικῆς ἤ ἔκτακτης χρησικτησίας.

Μόνο απλό δεν είναι... εκτός αν έβαλε δάκτυλο η εκκλησία και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Όλα αυτά όχι πολύ μακριά το 1994

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Έβαλα πιο πάνω αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΔΑΔ υπέρ της εκκλησίας.

< >

Αν αλλάξει ο Νόμος (και το Σύνταγμα) δεν μπορεί κανένα ΣτΕ να σου πει κάτι. Το ΕΔΑΔ μπορεί, αλλά τους γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι κι αυτούς. Αυτό βέβαια θέλει σωστό κόμμα στην εξουσία, κανένα ΚΚΕ π.χ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#741950 Να χαρώ εγώ το "σωστό κόμμα" που θα κάνει την "παρέκκλιση" και θα "γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι το ΕΔΑΔ".
Πιστεύετε μετά ότι αυτό το "σωστό κόμμα" δε θα ελαφρώσει κατά τον ίδιο τρόπο τις τσέπες σας; :lol: με παρόμοια "παρέκκλιση" και στα παπ@ρια του το ΕΔΑΔ; :help:
Πώς ακριβώς το φαντάζεστε;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#741951 Όταν καταλάβει κάποιος ότι το ΕΔΑΔ, και το κάθε ΕΔΑΔ, δεν είναι υπέρ του λαού, θα έχουμε μια βάση συζήτησης. Το ΕΔΑΔ βασίζεται στις αξίες της "Αστικής Δημοκρατίας" και του Καπιταλισμού. Αυτό δεν εκφράζει πολλούς πολίτες. Γιατί θα πρέπει να το σεβόμαστε λοιπόν; Είναι το ίδιο αστείο με το να σεβόμαστε την Εκκλησία γιατί "δεν τα βάζουμε με τα Θεία!!!". :svivhaha: