Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#74114 Χαλκιδική δίπλα στο κύμα σπάνια έχουμε κάτω από 5 βαθμούς.
Υδραυλικό τζάκι δε βάζω για 2 λόγους. Πρώτος ότι φοβάμαι ότι θα κλαίω σωλήνες και πάτωμα. Δεύτερος ότι έχω τη σόμπα που την πλήρωσα αρκετά.
Το θέμα με τα φανκοιλ είναι από τη μία η υγρασία, και από την άλλη ότι την ψύξη το καλοκαίρι τη θες άμεσα. Οπότε η χρήση της ενδοδαπεδιας για δροσισμο, δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει. Δοχείο αδράνειας θα μπει σίγουρα, για να χησιμοποιήσω τις υπάρχουσες λάμπες κενού. Έχω 75 λάμπες για το ζεστό νερό το καλοκαίρι στο ένα κτήριο του ξενοδοχείου και θα προσθέσω και κάποιες στην σκεπή του σπιτιού. Ελπίζω τις ημέρες με ήλιο να ξοδεύω λίγο. Αυτό για αντλία μη inverter δε το πρότεινε κανείς. Μάλλον για να κερδίσει περισσότερα χρήματα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#74181 το manual του καυστηρα, 27-60kw τον δινει/ Το σπιτι εχει' δεν εχει 25-30 kw απωλειες. Εχω βαλει το μικροτερο δυνατο μπεκ, 065gl με γωνια 60o.

Εικόνα

Εικόνα

ηδου και ο δικος μου λεβητας μαυρου χρυσου.

Εικόνα
Εικόνα

πως ειναι εσωτερικα, τα διαφραγματα για τη ροη των καυσαεριων
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

η φλογα πως φαινεται απο το παραθυρακι ελεγχου και μετρησεων
Εικόνα

Εικόνα

να πω οτι ο λεβητας ειχε αρκετη καπνα στα τοιχωματα, μαλλον απο τις πολλες δοκιμες.
Το μπεκ φαινεται λερωμενο επειδη ειχα τριψει το διασκορπιστηρα για καθαρισμα μιας και ειχε λιγη σταχτη οπως και ενα κολλημενο αυτοκολλητο!! απο που ηρθε αυτο... :hmmm:

Τον αερα των εχω λιγο πανω απο το 2 και το διασκορπηστηρα στο 1-2 περιπου, ενω ο κατασκευαστης δινει 3,5 αερα και 0,5 διασκορπιστη. σε αθτες τις τιμες ομως σβηνει η φλογα. ΤΟ ειχα πετυχει στο περιπου το φθινοπωρο με ζεστο καυστηρα και εξωτερικη θερμοκρασια υψηλη. η φλογα δυνατη και φωτεινη σαν τον ηλιο. Οταν αυξανω τον αερα ακουγεται βουητο και μικραινει η φλογα. Οπως τον εχω τωρα εχω μια σχετικα μεγαλη φλογα, δεν ακουγεται μπαμ στην εναρξη, ειναι πολυ smouth και κατα τη λειτουργια επισης ακουγεται καλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ/ δεν υποστηριζω οτι εχω ρυθμισει το λεβητα σε σωστη λειτουργια, οικονομικη και με ελαχιστους ρυπους. Αυτο μπορει να το κανει μονο ενας επαγγελματιας συντηρητης καυστηρων με τα καταλληλα οργανα και εμπειρια στο θεμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#74202 kyr80
Τις λάμπες κενού που έχεις στο ξενοδοχείο, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για το σπίτι;
Αν ναι, και από την στιγμή που το χειμώνα το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί, μάλλον Τις περισσότερες φορές δεν θα χρειάζεσαι έξτρα ενέργεια, αφού η ενδοδαπέδια θα κάνει την δουλειά της μια χαρά.
Βάλτε και μια αντλία θερμότητας αν χρειάζεται λίγη επιπλέον ενέργεια τις κρύες μέρες και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.
Καυστήρα πετρελαίου, δεν βλέπω κανένα λόγο να βάλεις: έξοδα, νοθεία, βρώμα, χαμένος χώρος, είναι αρκετά σαν μειονεκτήματα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#74208 Προφανώς, γιατί το χειμώνα είμαστε κλειστά.
Το κτήριο βέβαια που είναι οι λάμπες, από το σπίτι, απέχει καμιά 70 μέτρα. Θα μονώσω τις σωλήνες, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποια απώλεια. Το κύκλωμα όπως σκέφτομαι θα αποτελείται από 3 πηγές ενέργειας. Λάμπες ξενοδοχείου + λάμπες σπιτιού + αντλία θερμότητας. Υπάρχει λέβητας υγραερίου και λέβητας πετρελαίου για το ζεστό νερό στο ξενοδοχείο, αλλά το κόστος χρήσης είναι μεγάλο για σπίτι. Ίσως να συνδέσω εφεδρικά ένα από τα δύο, σε περίπτωση βλάβης της αντλίας. Αλλά με προβληματίζει αυτό που είπε ο glf για τα μαστόρια. Θα κάνει κανένα μεγαλοπρεπές μπαμ, και θα κλαίω.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#74248 Κυριάκο, φίλος του πατέρα μου έχτισε πρόσφατα δύο μεζονέτες με τριάντα τόνους δοχείο αδράνειας - στα θεμέλια κατά την κατασκευή - αντλίες θερμότητας ιδιοκατασκευές που δουλεύουν μόνο με νυκτερινό ρεύμα και θερμαίνει τα σπίτια με το 1/3 του κόστους των ξύλων!!

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By kyr80
leonp έγραψε:Κυριάκο, φίλος του πατέρα μου έχτισε πρόσφατα δύο μεζονέτες με τριάντα τόνους δοχείο αδράνειας - στα θεμέλια κατά την κατασκευή - αντλίες θερμότητας ιδιοκατασκευές που δουλεύουν μόνο με νυκτερινό ρεύμα και θερμαίνει τα σπίτια με το 1/3 του κόστους των ξύλων!!

Tapatalk

Μήπως εννοείς 3 τόνους;
Άβαταρ μέλους
By leonp
#74265 30!!!

8 τόνους έχει στη παλιά μονοκατοικία του 1980.

Εγώ με 2 τόνους - το ζεσταίνω όμως με λέβητα πυρόλυσης πάνω από τους 70C - μετά από 4-5 ώρες είναι χλιαρό, μια τρίοδη ηλεκτροβάνα βγάζει εκτός κυκλώματος τα δοχεία αδράνειας και ζεσταίνει τα καλοριφέρ με πετρέλαιο.

Η θερμοστάτες μου ανοίγουν στις 6 το πρωί, έτσι έχω περιθώριο μέχρι τις 10-11 να ανάψω τα ξύλα ώστε να μην κάψω πετρέλαιο.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#74269 30 τόνους. Πόσο κόστισε όλο αυτό;
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#74271 Γνωρίζεις κανείς κάποιον υδραυλικό που να κινείται προς τα Ν.Α. Μεσόγεια και να κατέχει το θέμα με κυκλοφορία νερού
και πυκνωτές πληρότητας ; Έχω θέμα με τη πίεση του νερού στο δίκτυο σε μονοκατοικία.
Άβαταρ μέλους
By leonp
kyr80 έγραψε:30 τόνους. Πόσο κόστισε όλο αυτό;

Δεν ξέρω. Νομίζω αν το έχεις προβλέψει και γίνει καθώς ρίχνεις την θεμελίωση, θα έχει μικρό κόστος

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By nEK
#74283 Ποιες ειναι αυτες οι λαμπες που αναφερεσαι κυρ kyr?

Και μια τελευταια φωτογραφια, με τη θερμοκρασια καυσαεριων με νερα περιπου στους 65C. Μετα το καθαρισμα και "συντηρηση" βλεπω περιπου 30 βαθμους χαμηλοτερα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
leonp έγραψε:
kyr80 έγραψε:30 τόνους. Πόσο κόστισε όλο αυτό;
<br abp="810">Δεν ξέρω. Νομίζω αν το έχεις προβλέψει και γίνει καθώς ρίχνεις την θεμελίωση, θα έχει μικρό κόστος<br abp="811"><br abp="812">Tapatalk
Πρακτικά είναι ένα δωμάτιο 3Χ3 στα θεμέλια. Θέλει όμως μόνωση. Και πως ζεσταίνει τόσο νερό όμως; Όσο ήλιο και να έχει, μου φαίνεται δύσκολο. Το πιο δύσκολο μου φαίνεται όμως, πως θα μηδενίσει τις απώλειες. Βέβαια μου φαίνεται υπερβολικό για σπίτι 30 τονοι, όταν για το νερό του ξενοδοχείου έχουμε 2 τόνους(από μπόιλερ βέβαια) αποθήκη.
Λεωνίδα ευχαριστώ. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Βέβαια σε εμένα είναι δύσκολο, καθώς το "σπίτι" προϋπάρχει, και γίνεται ολική ανακαίνιση. Αλλά δεν μπορώ να σκάψω, κυρίως γιατί στα 3-4 μέτρα βρίσκεις νερό. Όταν ρίξαμε τα θεμέλια στο καινούριο κτήριο, είχαμε αντλίες να βγάζουν νερά. Για αυτό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε υπόγεια. Στο χαμηλότερο σημείο έχουμε 2 αντλίες που εναλλάξ αδειάζουν νερό.

nEK έγραψε:Ποιες ειναι αυτες οι λαμπες που αναφερεσαι κυρ kyr?

Λάμπες κενού. Μια φωτογραφία από το μπαλκόνι που έβγαλα τώρα, πιστεύω να βοηθάει
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#74320 Περοχή Θέρμης. Αντλία θερμότητας + ενδοδαπέδια θέρμανση. +αέριο φυσικό.
1) έχω ξύλινο δάπεδο. Ειδικής προδιαγραφής κ για θέρμανση κ δροσισμό. Κολλητό . είναι φυσικό και έχει ειδική επεξεργασία με ένα μεσαίο μέρος ανθυγρο.
2) έχουμε κ χαλιά ... Απλά εκεί θέλει πολύ ώρα να ζεσταθούν..(2 χαλιά) η διάφορα ξύλου μάρμαρο και άλλων υλικών είναι η διαφορετική αντίσταση στη θερμική αγωγιμότητα. Αργούν να ζεσταθούν δηλαδή τα υλικά...
3) αντλία + fan coil = κλιματισμός κ έλεγχος υγρασίας. Αν βγάλεις τα fan coil έχεις απλό δροσισμό.
Αν έχεις καλή μόνωση θα παίζεις με διάρκεια που λειτουργεί η ενδοδαπέδια. Έχω προγραμματιζόμενο θερμοστάτη . μετά τις 9 κλείνει για να μπορώ και να κοιμάμαι... Γενικά όλο το σπιτι είναι ένα σώμα ΜΕ πλεονέκτημα τη μεγάλη αδράνεια... Χάνει και βάζει αργά θερμότητα...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#74330 Αυτό φοβάμαι για το δάπεδο. Αλλά είναι πολύ συγκεκριμένα τα ξύλα που μου αρέσουν, ιρόκο π.χ.. Οπότε πάμε σε λύση τύπου κουρασανίτ(ΜΑΚΡΥΑ από τον συγκεκριμένο βέβαια).
Για τον προγραμματισμό ενέργειας, θα βάλω μονάδα συνολικής διαχείρισης με απομακρυσμένο έλεγχο. Στα υπνοδωμάτια θα προσπαθήσω να έχω άλλες θερμοκρασίες για τον ύπνο. Ελπίζω ή αδράνεια που είπες να μη λειτουργήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό και αποτύχει η σκέψη. Λόγο διαμονής κάποιο διάστημα στο εξωτερικό ή στην Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσω να διαχειριστώ μέσω ιντερνετ τα πάντα. Από πόρτες και φώτα, μέχρι τη θέρμανση. Δηλαδή να μπορώ και να δίνω σημεία "ζωής", αλλά και όταν γυρνάω να βρίσκω ένα ζεστό σπίτι. ΄
Από εντελώς κρύο, πόσες ώρες-μέρες κάνει για να ζεσταθεί το σπίτι; Φαντάζομαι τις αντίστοιχες και για να κρυώσει.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#74359 Στο πιο κρύο δωμάτιο (έχω ανεξάρτητη θέρμανση σε κάθε δωμάτιο) από 19 βαθμούς πάει 18.6 18.4 έως το πρωί 7 που σηκωνομαστε. Μέχρι 9:30 το έχω για καθημερινές. Σ/Κ άλλο πρόγραμμα φυσικά αφού είμαστε άλλες ώρες σπιτι.. Θα μάθεις και το σπιτι και τις ιδιαιτερότητες του... Στην αρχή έβαζα θερμοστάτη στους 21.... Σήμερα είναι στους 19. Στα πολύ κρύα πάει 18.6 ή18.4. Στο καθιστικό με κρυουλιάρα του σπιτιού τη σύζυγο αναβει το τζάκι αερίου και για ατμόσφαιρα και όλοι χαρούμενοι...Ο απομακρυσμένος έλεγχος θα σου λύσει τα χέρια και για θέμα ασφάλειας και για πρακτικούς λόγους.... σε θέρμανση ψύξη.