Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#739166 Ναι ρε, μειωστε τους λιγο :lol:

Ηπια ενα καπουτσινο απο ενα ιδιο τις προαλλες, ωραιος ηταν. Αλλα ηταν το δευτερο, αλλαχθηκε στην εγγυηση, και αν θυμαμαι καλα εχει βγαλει πανω απο ενα προβληματα..
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#739168 Με 10 καφέδες την ημέρα κάθε πότε αδειάζετε το dip tray?! (μικρό tip, βάζετε ένα φλυτζάνι σε κάθε έναρξη και παύση λειτουργίας της μηχανής, όταν θα κάνει δλδ το αρχικό ζέσταμα και τελικό καθάρισμα για να μην πηγαίνει στο dip tray)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
BARHonda έγραψε:Με 10 καφέδες την ημέρα κάθε πότε αδειάζετε το dip tray?! (μικρό tip, βάζετε ένα φλυτζάνι σε κάθε έναρξη και παύση λειτουργίας της μηχανής, όταν θα κάνει δλδ το αρχικό ζέσταμα και τελικό καθάρισμα για να μην πηγαίνει στο dip tray)

μια φορα τη μερα το αδιαζω , ειναι παρα πολυ ευκολο και καθολου 'βρωμο δουλεια'
ναι βαζω ενα φλυτζανακι στο ον/οφφ

εχει φιλτρο στο νερο , δεν ξερω αν κανει διαφορα αυτο στη γευση και αν εχει νοημα να το ανανεωσω
επισης ειχε ενα κιτ μετρησης σκληροτητας νερου και το εκανα, βγηκα 3/4 , το ρυθμισα και στη μηχανη αντιστοιχα τωρα πως και αν παιζει ρολο δεν ξερω
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#739177 Τα ίδια έκανα και εγώ στην Gaggia αρχικά. Το ΟΕΜ φίλτρο είχε 3-4 σκάλες για ρύθμιση σκληρότητας, τα άφτερ που αγόρασα δεν είχαν και δεν με πολυαπασχόλησε να σου πω την αλήθεια

Στην Gaggia το manual λέει κάθε μία εβδομάδα καθάρισμα το brew group (με χλιαρό νερό να φύγουν τα υπολείμματα καφέ) και κάθε μήνα νομίζω μία ταμπλέτα εκεί που παίρνει τον αλεσμένο

Θεωρώ τα ίδια θα είναι και σε αυτήν.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#739204 https://www.ecm.de/en/products/details/ ... -profi-pid

Το «όνειρο» πάντως είναι να πάρω αυτήν ( την έχει ο [mention]PeterPan [/mention] αν δεν απατώμαι ) αλλά έχω βάλει στόχο και ένα hatchback οπότε κρατιέμαι

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#739217 καφε φτιαχνουν και τα δυο αλλα πολυ διαφορετικά προφιλ χρηστων σε σημειο πληρους ασυμβατοτητας
οι αυτοματισμοι αυτοι ολοι στον πιουριστα ειναι 'μιεχ' , χανεις ελεγχο
απο την αλλη στον τεμπελη το 'παταω ενα κουμπι και βγαινει' δεν συγκρινεται με τη χειροκινητη διαδικασια με ολα τα βηματα της
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#739246 Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, θα σου πω όμως ένα παράδειγμα που με έκανε να ξενερώσω ελαφρώς με τη δική μου

Όταν την πρωτοαγόρασα, στο Brno έχει κάτι φορητά ποδήλατα-σταντ που φτιάχνουν καφέ, τα Kofi Kofi. Είναι από τους γευστικότερους εσπρέσσο που έχω πιει. Τους ρώτησα λοιπόν έαν πουλάνε σε κόκκους τον καφέ που φτιάχνουν και για καλή μου τύχη τον είχαν

Όταν τον έφτιαξα στην αυτόματη, δεν είχε καμία σχέση η γεύση. Οπότε ή μου πουλήσανε μούφα εκείνοι :lol: ή όντως έχει τέτοια διαφορά στην "ποιότητα" και στην γεύση μία εξαιρετικά καλή χειροκίνητη από μία καλή αυτόματη (ή και πολύ καλή)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
KiloMeater έγραψε:Το νέο μέλος της οικογένειας
Εικόνα

Στη δουλειά αποκτήσαμε πρόσφατα μια μικρότερη έκδοση:

Εικόνα

Δεν ξέρω αν έχει διαφορές και στο grinder, το brewing group ή τα άλλα σωθικά ή απλώς έχει λιγότερες συνταγές και πιο απλό UI. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Zorz έγραψε:
Στη δουλειά αποκτήσαμε πρόσφατα μια μικρότερη έκδοση:

Εικόνα

Δεν ξέρω αν έχει διαφορές και στο grinder, το brewing group ή τα άλλα σωθικά ή απλώς έχει λιγότερες συνταγές και πιο απλό UI. :hmmm:

ναι ειναι παρομοιες

αυτη που εβαλες ειναι η αμεσω μικρότερη, η 3200, η δική μου ειναι η 4300.
οι διαφορες στο UI, δεν ειναι μονο οτι το ενα εχει οθονη και πιο πολλα κουμπακια αλλα εχεις και περισσοτερες επιλογες στις ρυθμισεις, προφιλ χρηστων κτλ . Επισης εχει λιγο περισσοτερα ροφηματα οπως πχ τη δυνατοτοτητα να φτιαξει σκετο καυτο αφρογαλα για σοκολατες κτλ κατι που (καθαρα για μαρκετινγκ λογους) εχουνε κοψει στη μικροτερη
Απο performance ειναι παρόμοιες, η μικρότερη ειναι λίγο πιο αργή σε καποια συγκριτικα αλλα δεν θα ηταν λόγος (μη) αγοράς αυτός.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#742024 Αν είχα ακόμα μύλο θα την είχα χτυπήσει εδώ και καιρό, ικανοποιεί πολλά γούστα (καφέ, γκατζετ, engineering).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
drdino έγραψε:Αν είχα ακόμα μύλο θα την είχα χτυπήσει εδώ και καιρό, ικανοποιεί πολλά γούστα (καφέ, γκατζετ, engineering).

330€ χωρίς αποστολή διαβάζω. :lipsealed:
Ωραίο γκατζετάκι, και ειδικά το engineering του ερωτεύσιμο, αλλά το βρίσκω καθ'όλα μη πρακτικό, ακόμη κι αν ξεπεράσεις την πανάκριβη τιμή.
:ninja: