ταπαταπαλκ!
KiloMeater έγραψε:Πρωί με -5 όταν ξεκινάω τον THP του c5 , πολύ κροταλισμα μέχρι να ζεσταθεί... Είναι νορμάλ;
Καλού κακού ρίξε μια ματιά και στον τεντωτήρα της καδένας χρονισμού.
Εμένα μου το έκανε μία φορά στα πρώτα κρύα, και ποτέ ξανά, ακόμη και στους μείον 5. Στο εξουσιοδοτημένο μου είπαν να το ξεχάσω.
Που να πάω στο μαστροΦριτζ τώρα εδώ να του πω για τον τεντωτηρα....
dimitrisB έγραψε:Merc C-200 K, 2λιτρη-2002 mod , ενώ είναι σε λειτουργία ρελαντί , (πρίν βγεί απ΄το γκαράζ-όχι εν κινήσει με χ χλμ/στροφές), αφού δουλέψει κάποια λίγα λεπτά, ή και περισσότερα και ανεβάσει και θερμοκρασία (αλλά και με ψυχρότερο κινητήρα), ξαφνικά χάνει στροφές και ή επανερχεται μόνη της ή σβήνει.
Ορισμένες φορές καταφέρνει να επανέλθει (με αλλά και χωρίς βοήθεια απο γκάζι), όμως πάλι σβήνει ο κινητήρας κάποια στιγμή, αφήνοντας (όχι πάντα) και την αίσθηση άκαυστης βενζίνης, οπότε και βλέπεις στο δάπεδο λεκέδες απο νερό (όχι βενζίνη) που βγαίνει απ΄την εξάτμιση.
Οταν λειτουργεί κανονικά, δεν δίνει την αίσθηση κάποιου χαμένου κυλίνδρου, παρά μόνο τα 5-10 δεύτερα πρίν σβήσει ή ώσπου να επανέλθει.
Τελικά όμως, σε όλες τις περιπτώσεις, σβήνει μόνος του, είτε σε 1 είτε σε 5-10 λεπτά, άλλοτε τρέμοντας και άλλοτε ομαλά, χωρίς "θορύβους".
Βενζίνη υπάρχει στο 1/4, η μπαταρία όμως είναι τελειωμένη, με το ζόρι παίρνει, αλλά... παίρνει με 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω μιζάρισμα.
![]()
Είχα παρόμοιο πρόβλημα και ήταν η αντλία βενζίνης. Ζοριζόταν να πάρει μπροστά ενω εν κινήσει μου νέκρωνε το γκάζι για μερικά δευτερόλεπτα και έπεφταν οι στροφές. Σε μένα ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος της αντλίας όπως εδω: https://www.youtube.com/watch?v=C1g7jf7HcjU παρατηρησετο. Πάντως άλλαξε πρώτα μπαταρία που χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς και μετά βλέπεις λογικά για αντλία αν συνεχίζει το πρόβλημα
mirage έγραψε:Οι ψ5 δεν εχουν θεωρητικα τον βελτιωμενο απο το εργοστασιο;
Ναι, σωστά. Πλην όμως... :-P
ενταξει ειναι και απο την Ελλαδα το C5 δεν ειναι μαθημενο σε τετοια :-)
Μου φαίνεται δε το σηκώνει το πολύ το κρύο το αμάξι.... αναρωτιέμαι οι προδιαγραφές του για τι θερμοκρασίες είναι, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα για τα αυτοκίνητα.
Γνώμη μου μην το αμελεις. Πήγαινε έλεγξε τον τεντωτηρα που λένε τα παιδιά και μετά ψαξου για λάδια. Αποκλείεται να μην υπάρχει λύση.
<
KiloMeater έγραψε:Χα... παρατήρησα ότι λόγω κρύου οι LCD οθόνες ζορίζονται.... Όταν αλλάζεις από τη μια ένδειξη στην άλλη κάνει κάτι σαν αργό fade out , παίρνει πάνω από ένα δευτερόλεπτο να σβήσει τελείως τα προηγούμενα φωτεινά pixel....
Μου φαίνεται δε το σηκώνει το πολύ το κρύο το αμάξι.... αναρωτιέμαι οι προδιαγραφές του για τι θερμοκρασίες είναι, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα για τα αυτοκίνητα.
Μιά χαρά το σηκώνει το κρύο η C5, αυτά που αναφέρεις είναι τυπικά για κάθε LCD οθόνη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Η δική μου C5 που κυκλοφορεί στα highlands της Δυτ.Μακεδονίας έχει ξεκινήσει απροβλημάτιστα σε -25 ενώ πριν 4 χρόνια που είχε πραγματικά βαρύ χειμώνα κάθε μέρα έβλεπε θερμοκρασίες κάτω από -18.
Το μόνο θέμα που έχει η C5 στο πολύ κρύο είναι με το ηλεκτρικό χειρόφρενο που καλό είναι να μένει εκτός τα βράδυα (το αφήνεις δλδ χωρίς χειρόφρενο).
Αυτό γιατί μπορεί να κάνεις μία off road διαδρομή στα χιόνια και αρκετά νερά να παγιδευτούν μέσα στα διάφορα εξαρτήματα, να φτάσεις σπίτι και να το παρκάρεις όπου τη νύχτα όλη αυτή η υγρασία θα γίνει ωραιότατο παγάκι => σπάει ένα μαύρο προστατευτικό πλαστικό σε πρώτη φάση, σπάει ένας πλαστικός κύλινδρος σε 2η φάση, φεύγει μία ροδέλα (που το τερματίζει σε 3η φάση), δεν κουμπώνει το χειρόφρενο τελικά (4η κ τελευταία φάση).
Από τη 2η φάση κ μετά το πρόβλημα είναι πως η Citroen δε δίνει μεμονωμένα τα διάφορα εξαρτηματάκια του ηλ. χειρόφρενου, το πουλάει ολόκληρο κομπλέ με μοτέρ/ντίζες στην απίστευτη τιμή των 750ε.
Φυσικά το θέμα λύνεται αναίμακτα με πατέντα των 10-20ε, απλά δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει...
...μέχρι το επόμενο μπάλωμα των 10-20ε.
KiloMeater έγραψε:Το χειρόφρενο μπαίνει μόνο του μόλις σβήσεις, Πώς το απενεργοποιω;
Με το αυτοκίνητο σε στάση, πατάς το αριστερό ροδάκι του τιμονιού, μπαίνεις στο μενού comfort και ξετσεκάρεις την επιλογή automatic handbrake, esc 2 φορές και είσαι έτοιμος.
Θα ανάψει ένα κίτρινο λαμπάκι που σου θυμίζει πως δεν έχεις πλέον οτοματίκ το χειρόφρενο, οπότε στις ανηφόρες να μην ξεχνιέσαι και αφήνεις το φρένο.
Edit: Ή απλούστερα χωρίς να απενεργοποιήσεις τίποτα, αφού σβήσεις το αυτοκίνητο γυρίζεις το κλειδί στη σκάλα πριν τη μίζα και κατεβάζεις το χειρόφρενο (φρένο+πάτημα το διακόπτη). Θα κουδουνάει για να σου το θυμίσει πως πάρκαρες χωρίς χειρόφρενο.