Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:
Asimov έγραψε:Και 20ετιας 90 τμ 4ου στο Γαλάτσι, απέναντι από πλατεία, με παρκινγκ και αποθήκη, σε πολύ καλή κατάσταση (δεν θέλει κάτι άμεσα), πουλήθηκε 165.000 πρό 2-3 εβδομάδων.
Πολύ καλή τιμή.
George_Prix έγραψε:
alex έγραψε:...δεν ξερω ρε παιδια αλλα στην ελλαδα και ειδικα σε μικροτερες πολεις οπως θεσσαλονικη ,βολος ,καβαλα κ.λ.π. το βρισκω χαζο με τοσο ωραιο καιρο και κλιμα να δινεις τοσα χρηματα για πρωτο σπιτι αφου ειμαστε σχεδον παντα εξω..

ΤΟ ΜΟΝΟ εξοδο που θεωρω εξυπνο για τον καθε ανθρωπο, ειναι αυτο της πρωτης κατοικιας. Κι επισης ΤΟ ΜΟΝΟ δανειο που σιγουρα αξιζει καποιος να παρει. Ζοριζεσαι λιγα χρονια, αλλα στο τελος κανεις αποσβεση στα σιγουρα κι επισης αφηνεις ενα σπιτι στα παιδια σου.

Τα νοικια φευγουν και πισω δε γυρνανε. Κανεις τις πραξεις μετα απο χρονια και βλεπεις ποσα σπιτια εχεις πληρωσει στη ζωη σου, χωρις τελικα να εχεις κανενα στην ιδιοκτησια σου.

Το εννοείς ζορίζεσαι για λίγα χρόνια; :s_no
Όσοι ξέρω έχουν δάνεια από 20 χρόνια και βάλε, συχνά και 30 και 40 ακόμη.

Το λιγα χρονια ειναι σχετικο. Αναλογα με το ποσο μπορει να ζοριστει στη δοση ο καθενας. Αλλα το σκεπτικο παραμενει το ιδιο. Η πιο σιγουρη επενδυση που μπορει να κανει καποιος.

Νοικιαζα σπιτι απο τα 18 μεχρι τα 30φευγα μου κι οταν εκανα τις πραξεις για τα πεταμενα λεφτα λαλησα εντελως :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#734677 Δεν είναι πεταμένα πάντα θα πω εγώ. Δεν είναι δυνατόν στα 20 να μπορείς να βρεις τα χρήματα ν'αγοράσεις, άσε που συνήθως αλλού ζεις στα 20 και αλλού στα 30 και συχνά αλλού στα 40. Στην δική μου περίπτωση ήταν ακριβώς έτσι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Το εννοείς ζορίζεσαι για λίγα χρόνια; :s_no
Όσοι ξέρω έχουν δάνεια από 20 χρόνια και βάλε, συχνά και 30 και 40 ακόμη.

To θέμα είναι πως παλιότερα με τον πληθωρισμό, πολύ σύντομα η δόση του δανείου ήταν αστείο ποσό... Οπότε το μεγάλο ζόρι ήταν για πχ 5-10 χρόνια συνήθως...

Επιπλέον, η "συνηθισμένη" πορεία είναι να αυξάνεται το εισόδημα όσο μεγαλώνεις - αποκτάς εμπειρία στη δουλειά, κτλ, οπότε, και το πρώτο να μην συμβεί, η δόση θα είναι μικρότερο ποσοστό του συνολικού σου εισοδήματος.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων τα τελευταία 15-20 χρόνια (και σίγουρα μετά το 2010), τουλάχιστον για την Ελλάδα.

edit: Συμφωνώ (μέχρι ένα σημείο) για τα πεταμένα λεφτά του ενοικίου. Το σκεφτήκαμε με τη γυναίκα μου, αντί για ενοίκιο στη Δράμα, να αγοράσουμε ένα σπίτι, που οι τιμές είναι ακόμα νορμάλ. Αλλά εν τέλει δεν το κάναμε γιατί θα έπρεπε να δώσουμε όλες μας τις οικονομίες και να βάλουμε μία υποχρέωση που τώρα δεν έχουμε. Και θεωρώ πως αυτά τα χρόνια δεν είναι για τέτοιες κινήσεις.
Άβαταρ μέλους
By alex
George_Prix έγραψε:
alex έγραψε:...δεν ξερω ρε παιδια αλλα στην ελλαδα και ειδικα σε μικροτερες πολεις οπως θεσσαλονικη ,βολος ,καβαλα κ.λ.π. το βρισκω χαζο με τοσο ωραιο καιρο και κλιμα να δινεις τοσα χρηματα για πρωτο σπιτι αφου ειμαστε σχεδον παντα εξω..

ΤΟ ΜΟΝΟ εξοδο που θεωρω εξυπνο για τον καθε ανθρωπο, ειναι αυτο της πρωτης κατοικιας. Κι επισης ΤΟ ΜΟΝΟ δανειο που σιγουρα αξιζει καποιος να παρει. Ζοριζεσαι λιγα χρονια, αλλα στο τελος κανεις αποσβεση στα σιγουρα κι επισης αφηνεις ενα σπιτι στα παιδια σου.

Τα νοικια φευγουν και πισω δε γυρνανε. Κανεις τις πραξεις μετα απο χρονια και βλεπεις ποσα σπιτια εχεις πληρωσει στη ζωη σου, χωρις τελικα να εχεις κανενα στην ιδιοκτησια σου.

δεν καταλαβες τι ειπα..να αγοραζουμε σπιτι αλλα να μην δινουμε τρελλα χρηματα για αχρηστα τετραγωνικα και κομφορ σε μια χωρα με τοσο ομορφο κλιμα,να περναμε περισοτερο χρονο εξω απο το σπιτι και αν εχουμε το δικο μας σπιτι μονο για τις βασικες αναγκες..τωρα να εχει πισινα,οταν υπαρχει θαλλασα,κινημτογραφος,10 στρεματα κιπο κ.λ.π. ενω υπαρχουν τοσο κοντινες αποστασεις να κανουμε βολτα,ε το θεωρω υπερβολη στην χωρα μας..
Άβαταρ μέλους
By alex
Νίκος Παππάς έγραψε:
alex έγραψε:επειδη δνε ειμαι και πολυ ειδικος στα οικονομικα-φορλογικα,αυτοι που βγαζουν τα χρηματα ξαφνικα και τα εμφανιζουν,πως τα δικαιολογουν? δεν υπαρχει ποθεν εσχεις? δεν του ελεγχει η εφορια? ( εδω μην γελατε,η' μπορειτε να γελασετε λιγο)..

δεν ξερω ρε παιδια αλλα στην ελλαδα και ειδικα σε μικροτερες πολεις οπως θεσσαλονικη ,βολος ,καβαλα κ.λ.π. το βρισκω χαζο με τοσο ωραιο καιρο και κλιμα να δινεις τοσα χρηματα για πρωτο σπιτι αφου ειμαστε σχεδον παντα εξω..

Ποιος ειναι παντα εξω; :svivhaha:

Αυτος που εχει καλη δουλεια χωρις υποχρεωσεις και ζει με γονεις η συντροφο.
Αυτος που εχει οικογενεια αλλα ειναι στελεχος και η συζυγος εργαζεται, τα παιδια εχουν μεγαλωσει αρκετα και ειναι ανεξαρτητα.
Αλλος;
:s_dunno

οχι φιλε δεν το ειπα ετσι..λεω να αγορασουμε σπιτι αλλα οταν φευγουμε απο την δουλεια και εχουμε ωρα για ελευεθερο χρονο να βγαινουμε εξω..να μην καθομαστε μεσα σαν τους βορειους που δεν εχουν καλο καιρο.και φυσικα αν ακολουθεις αυτην την πρακτικη δεν χρειαζεσαι τοσο μεγαλο σπιτι..καλο ειναι οταν σχολας και ξεκουραστεις να βγαινουμε εξω που εχουμε καλο κλιμα.ειτε για βολτα ειτε για δραστηριοτητες..να μην γινουμε αμερικανοι σωνει και καλα ,μπικ χαουζ,μπικ καρ κ.λ.π. φυσικα αυτο ειναι πιο ευκολο στις μικρες πολεις,σε εσας εκει οκ ειναι πιο δυσκολο να εφαρμοστει γιατι οι αποστασεις ειναι μεγαλες για εξορμησεις αλλα το κλιμα ειναι το ιδιο και μεσα σητν πολη παλι μπορεις να βρεις κατι να ασχοληθεις ..αποψη ζωης αυτο οκ?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
alex έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
alex έγραψε:επειδη δνε ειμαι και πολυ ειδικος στα οικονομικα-φορλογικα,αυτοι που βγαζουν τα χρηματα ξαφνικα και τα εμφανιζουν,πως τα δικαιολογουν? δεν υπαρχει ποθεν εσχεις? δεν του ελεγχει η εφορια? ( εδω μην γελατε,η' μπορειτε να γελασετε λιγο)..

δεν ξερω ρε παιδια αλλα στην ελλαδα και ειδικα σε μικροτερες πολεις οπως θεσσαλονικη ,βολος ,καβαλα κ.λ.π. το βρισκω χαζο με τοσο ωραιο καιρο και κλιμα να δινεις τοσα χρηματα για πρωτο σπιτι αφου ειμαστε σχεδον παντα εξω..

Αυτος που εχει οικογενεια αλλα ειναι στελεχος και η συζυγος εργαζεται, τα παιδια εχουν μεγαλωσει αρκετα και ειναι ανεξαρτητα.
Αλλος;

οχι φιλε δεν το ειπα ετσι..λεω να αγορασουμε σπιτι αλλα οταν φευγουμε απο την δουλεια και εχουμε ωρα για ελευεθερο χρονο να βγαινουμε εξω..να μην καθομαστε μεσα σαν τους βορειους που δεν εχουν καλο καιρο.και φυσικα αν ακολουθεις αυτην την πρακτικη δεν χρειαζεσαι τοσο μεγαλο σπιτι..καλο ειναι οταν σχολας και ξεκουραστεις να βγαινουμε εξω που εχουμε καλο κλιμα.ειτε για βολτα ειτε για δραστηριοτητες..να μην γινουμε αμερικανοι σωνει και καλα ,μπικ χαουζ,μπικ καρ κ.λ.π. φυσικα αυτο ειναι πιο ευκολο στις μικρες πολεις,σε εσας εκει οκ ειναι πιο δυσκολο να εφαρμοστει γιατι οι αποστασεις ειναι μεγαλες για εξορμησεις αλλα το κλιμα ειναι το ιδιο και μεσα σητν πολη παλι μπορεις να βρεις κατι να ασχοληθεις ..αποψη ζωης αυτο οκ?

αυτη ειναι μια οπτικη που μπορείς να εχεις στα 20σου.. και ειναι οκ να ζεις σε μια γκαρσονιερα 20 τμ

ΟΤΑΝ ομως μεγαλωσεις και αρχισεις να εχεις παιδια και ειδικα teens που θελουν το δικο τους δωματιο, αν εχεις να δουλεψεις και απο το σπιτι , θες να εχεις χωρο να κανεις τα χομπι σου, την ησυχια σου.. οταν θα γυρνας κουρασμενος απο τη δουλεια και καμια ορεξη δε θα εχεις να βγεις εξω το βραδυ ή θα θες το ΣΚ να το περασεις μεσα να ξεκουαρστεις να διαβασεις ενα βιβλιο η να κανεις κατι που οι ρυθμοι της εργασιακης εβδομαδας δεν επιτρεπουν
ΤΟΤΕ δεν υπαρχει σπιτι που να ειναι πολυ μεγαλο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
KiloMeater έγραψε: οταν θα γυρνας κουρασμενος απο τη δουλεια

Douze Points
Άβαταρ μέλους
By alex
KiloMeater έγραψε:
alex έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Αλλος;

αυτη ειναι μια οπτικη που μπορείς να εχεις στα 20σου.. και ειναι οκ να ζεις σε μια γκαρσονιερα 20 τμ

ΟΤΑΝ ομως μεγαλωσεις και αρχισεις να εχεις παιδια και ειδικα teens που θελουν το δικο τους δωματιο, αν εχεις να δουλεψεις και απο το σπιτι , θες να εχεις χωρο να κανεις τα χομπι σου, την ησυχια σου.. οταν θα γυρνας κουρασμενος απο τη δουλεια και καμια ορεξη δε θα εχεις να βγεις εξω το βραδυ ή θα θες το ΣΚ να το περασεις μεσα να ξεκουαρστεις να διαβασεις ενα βιβλιο η να κανεις κατι που οι ρυθμοι της εργασιακης εβδομαδας δεν επιτρεπουν
ΤΟΤΕ δεν υπαρχει σπιτι που να ειναι πολυ μεγαλο.

δεν ειπα για 20τ.μ αν ειναι δυνατον..επειδη πριν το ποστ που εκανα,ειχαν μπει κατι σπιτια τεραστια των 600.000 ευρω..για αυτα μιλαω.βεβαια εξαρταται το ποσα παιδια..αλλα για 4αμελη οικογενεια εγω το θεωρω σπαταλη..αποψη μου βεβαια.ενα σπιτι με 3 δωματια των 200.000 ευρω μια χαρα ειναι.δεν εχω παραπονο.να σκιστω να παρω ενα διπλασιας αξιας ,δεν με ενδιαφερει..θεμα οπτικης ειναι βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#735444 κάποτε το 60 στα 75 τμ έβγαζαν τρία δωμάτια αλλά ας πούμε το ένα ήταν το σαλόνι, και γενικά το γενικό μέγεθος ήταν περιορισμένο. τώρα βλέπω στα 90-95 βγάζουν 2 υπνοδωμάτια και κλπ. το κόστος στα 200 είναι αρκετό, για 20ετιας η σε φτηνή περιοχή οικοπέδων. χθες φίλος νοίκιασε γκαρσονιέρα στη Μιχαήλ Βόδα, 350 ευρώ, και για μέρα δέχθηκε 50 τηλέφωνα, τρελάθηκε από τη ζήτηση που είδε.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#735461 Φαντάζομαι στην Βόδα κυρίως αλλοδαποί θα μπήκαν.
350€. Για γκαρσονιέρα. Μάλιστα...

Μ' αυτά που διαβάζω, το σπίτι της πεθεράς μου, πρπ 95τμ, άνετα της το σπρώχνω 450 αμάσητα αβάδιστα. Που θα μείνει, δεν ξέρω :innocent:
Άβαταρ μέλους
By 224v
edmond έγραψε:Φαντάζομαι στην Βόδα κυρίως αλλοδαποί θα μπήκαν.
350€. Για γκαρσονιέρα. Μάλιστα...

Μ' αυτά που διαβάζω, το σπίτι της πεθεράς μου, πρπ 95τμ, άνετα της το σπρώχνω 450 αμάσητα αβάδιστα. Που θα μείνει, δεν ξέρω :innocent:
όχι φοιτήτρια το πήρε!!! ήταν η πρώτη που τηλεφώνησε, εάν γνώριζε τη ζήτηση ίσως το ζητάγε παρά πάνω. ούτε αυτός το πίστευε, το είχε χρόνια με ένα ενοικιαστή και έφυγε σε άλλη πόλη.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Μ' αυτά που διαβάζω, το σπίτι της πεθεράς μου, πρπ 95τμ, άνετα της το σπρώχνω 450 αμάσητα αβάδιστα. Που θα μείνει, δεν ξέρω :innocent:

Στην κρεβατοκάμαρά σου, εσύ θα πας στον καναπέ του σαλονιού. :rtfm: :shifty: :shifty: