Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By alex
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:
διαβασε να μορφωθεις και να ανοιξουν τα ματια σου και τα μυαλα σου και μαθε οτι η ομοιπαθητικη στηριζεται στον ιπποκρατη που ορκιζονται και οι ιατροι της ιατρικης που κερεις,ωπα αλλα και την ομοιοπαθητικη ιατροι την ασκουν τωρα που το διαβασες,τι εκπληξη για σενα :lol:

τα εμβολια οπως διαβαζετε και η ομοιπαθητικη εχουν κοινη μεθοδο,χορηγηση με αραιοποιηση των συστατικων που την προκαλουν.ωπ τι εγινε τωρα τριπλα και γκολ και πας να ξανακοιταξεις εσυ τωρα τον καθρεπτη σου?

:omg: :lol: :lol: :lol:

σαν παιδακι κανεις..συνεχισε τα ανωριμα ειρωνικα σου σχολια,σε βλεπουν ποσο :sleep: :s_crazy εισαι
Άβαταρ μέλους
By alex
mirage έγραψε:Εγω δεν είπα τπτ για ομοιοπαθητικη αλλα ΟΚ κλασσικα γράφεις κατεβατά για την φάση.

τοτε γιατι ειρωνευτηκες? γιαυτο μιλουσαμε..και γραφω κατεβατα με πουσια γιατι απαντω,οχι για θορυβο..οπως αλλοι.και ναι μαρεσει να τα γραφω..γιατι,

μακαρι να ενημερωθουν και αλλοι και να βρουν βοηθεια γεκει που η κλασικη,πρωταρχικη ιατρικη δεν μπορεσε να βοηθησει και ειδικα τα παιδια τους..νομιζω καθε γονιος αν εβρισκε ιαση για το παιδι του και να μην το βλεπει να ταλαιπωρειται δικα ,δεν θα τον ενοιαζε που θα την εβρισκε.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
alex έγραψε:δεν ξερω αν εχεις παιδια..αλλα αν εχεις και υπεφερε το παιδι σου απο ασθμα και μετα υπεφερε και απο τις συνταγες των γιατρων επι χρονια με εισπνεομενα και αλλα φαρμακα που μονο καλυπταν το προβλημα και δεν το γιατρευαν ποτε και ακουγες και διαβαζες κυριως -μεγαλη χρησιμοτητα το ιντερνετ σε προβληματα υγειας-και εβρισκες μια φυσικη λυση που τη προσφερε η ομοιπαθητικη στο δικο μου παιδι,που οχι μονο το γιατρεψε σε 3 μηνες αλλα δεν το ξαναπαρουσιασε ποτε ,τι θα εκανες ? δεν θα αποδεχοσουν τη χρησιμοτητα της σαν βοηθητικη ιατρικη?

Άσχετο με το τοπικό, αλλά θα με ενδιέφερε να διαβάσω περαιτέρω για το συγκεκριμένο γεγονός. Είτε εδώ είτε σε pm.
Άβαταρ μέλους
By mirage
alex έγραψε:
mirage έγραψε:Εγω δεν είπα τπτ για ομοιοπαθητικη αλλα ΟΚ κλασσικα γράφεις κατεβατά για την φάση.

τοτε γιατι ειρωνευτηκες? γιαυτο μιλουσαμε..και γραφω κατεβατα με πουσια γιατι απαντω,οχι για θορυβο..οπως αλλοι.και ναι μαρεσει να τα γραφω..γιατι,

μακαρι να ενημερωθουν και αλλοι και να βρουν βοηθεια γεκει που η κλασικη,πρωταρχικη ιατρικη δεν μπορεσε να βοηθησει και ειδικα τα παιδια τους..νομιζω καθε γονιος αν εβρισκε ιαση για το παιδι του και να μην το βλεπει να ταλαιπωρειται δικα ,δεν θα τον ενοιαζε που θα την εβρισκε.
Δεν ειρωνευτηκα, μια αλήθεια έγραψα. Και όχι δεν μιλουσαμε γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
alex έγραψε:
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:
διαβασε να μορφωθεις και να ανοιξουν τα ματια σου και τα μυαλα σου και μαθε οτι η ομοιπαθητικη στηριζεται στον ιπποκρατη που ορκιζονται και οι ιατροι της ιατρικης που κερεις,ωπα αλλα και την ομοιοπαθητικη ιατροι την ασκουν τωρα που το διαβασες,τι εκπληξη για σενα :lol:

τα εμβολια οπως διαβαζετε και η ομοιπαθητικη εχουν κοινη μεθοδο,χορηγηση με αραιοποιηση των συστατικων που την προκαλουν.ωπ τι εγινε τωρα τριπλα και γκολ και πας να ξανακοιταξεις εσυ τωρα τον καθρεπτη σου?

σαν παιδακι κανεις..συνεχισε τα ανωριμα ειρωνικα σου σχολια,σε βλεπουν ποσο :sleep: :s_crazy εισαι

:lol: :lol: :lol:

Τα σχόλια είναι αντίστοιχα με αυτά που διαβάζω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:Δε θα απαντήσω σε όλο αυτό το αστήριχτο κατεβατό, απλά θα σε ρωτήσω και εσένα τί σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ καταλαβαίνεις και εγώ όχι. Είσαι εξυπνότερος ή πιο καταρτισμένος; Και πώς το κρίνεις αυτό;

Ακριβώς αυτό.

Ζούμε στην εποχή που ο κάθε ένας νομίζει πως ξέρει καλύτερα από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας επειδή "το σκέφτηκε", "δεν είναι πρόβατο" ή (το πιο αστείο) "το είπε η τάδε αυθεντία"... Από τη μία έχουμε αθροιστικά δισεκατομμύρια ώρες πάνω από βιβλία, δεδομένα, έρευνες, μελέτες, peer review papers και από την άλλη τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, που απλά όλα αυτά τα πετάει, γιατί... έτσι...

Έφαγα πολλές ώρες από τη ζωή μου προσπαθώντας να εξηγήσω ότι το Χ που λέει η επιστημονική κοινότητα ισχύει όχι επειδή το είπε ο Τάδε επιστήμονας, αλλά επειδή στηρίζεται από άπειρα ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Οπότε αν ο (μέχρι χθες έγκριτος) επιστήμονας πει το Ψ, δεν ισχύει, όχι επειδή ξαφνικά ο επιστήμονας αυτός "δεν μας κάνει", αλλά γιατί λέει κάτι παντελώς αστήρικτο. Και ΟΛΟΙ οι επιστήμονες έχουν πει κάτι παντελώς βλακώδες κάποια στιγμή στην καριέρα του. ΟΛΟΙ. Η διαφορά είναι πως οι σωστοί επιστήμονες αναγνωρίζουν το λάθος τους όταν δουν τα δεδομένα που δείχνουν κάτι άλλο.

alex έγραψε: πριν 20 χρονια αρχισα τις εναλακτικες αλλα μονο αυτες που εχουν εγκριθει και εφαρμοζονται απο ιατρους.ετσι ξεκινησα βελονισμο και ομοιοπαθητικη..και ειμαι καλα.

Ε, κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση...

alex έγραψε:
δνε φταιω εγω , διαβαζω πολυ και ενημερωνομαι..

Έχει διαφορά όμως η ενημέρωση από τη γνώση. :rtfm:

alex έγραψε:
και αυτοι φανταζομαι που την ασκουν ματζουνιστες με πτυχιο ιατρικης ειναι ,ετσι? ξυλο απελεκητο ο ελληνας..

Ξεκάθαρα ναι. :vava:

Μέχρι να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα με peer reviewed δεδομένα, η απάντηση δεν πρόκειται ν' αλλάξει.

Αλήθεια, ξέρεις πως λέγεται η εναλλακτική ιατρική που αποδεδειγμένα δουλεύει;

Ιατρική. + -
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#735097 Μισοάσχετο και δεν διάβασα τα προηγούμενα αλλά τόσο ο βελονισμός όσο και η ομοιοπαθητική δεν είναι αρλούμπες. Απλά όπως πολλά άλλα μερικοί το εκμεταλλεύονται ως δια πάσαν νόσον κλπ με αποτέλεσμα να καταδικάζονται ως παραμύθι, τσαρλατανισμός κλπ.
Ειδικά ο βελονισμός είναι απόλυτα αναγνωρισμένος από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα με ιστορία χιλιάδων ετών. Πλέον χρησιμοποιείται από το ίδιο το εθνικό σύστημα υγείας (στην Αγγλία) για εκεί που προβλέπεται. Δεν είναι εναλλακτικό, είναι επιπλέον διαθέσιμο όπλο στη φαρέτρα της συμβατικής Ιατρικής. Ας μην το βάζουμε στο ίδιο καζάνι με τα άλλα.
Κι όσο για τα ματζούνια αφενός από εκεί ξεκίνησε η φαρμακολογία και συνεχίζει να στηρίζεται σε αυτά και αφετέρου δεν αποτελούν μέρος μυστικιστικών τελετών και ματζουνοκτσαρολάτων μαγισσών αλλά προωθούνται ξανά ανοιχτά όπως πχ ο κουρκουμάς και άλλα.

Στο θέμα μας τώρα, εμβολιαστείτε για να κάνουμε Χριστούγεννα όχι κλειδωμένοι στα σπίτια μας.
Άβαταρ μέλους
By alex
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:

παλι καλα που ξερεις και να διαβαζεις :lol:
Τελευταία επεξεργασία από alex και 08 Νοέμ 2021, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By alex
markvag έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Δε θα απαντήσω σε όλο αυτό το αστήριχτο κατεβατό, απλά θα σε ρωτήσω και εσένα τί σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ καταλαβαίνεις και εγώ όχι. Είσαι εξυπνότερος ή πιο καταρτισμένος; Και πώς το κρίνεις αυτό;

Ακριβώς αυτό.

Ζούμε στην εποχή που ο κάθε ένας νομίζει πως ξέρει καλύτερα από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας επειδή "το σκέφτηκε", "δεν είναι πρόβατο" ή (το πιο αστείο) "το είπε η τάδε αυθεντία"... Από τη μία έχουμε αθροιστικά δισεκατομμύρια ώρες πάνω από βιβλία, δεδομένα, έρευνες, μελέτες, peer review papers και από την άλλη τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, που απλά όλα αυτά τα πετάει, γιατί... έτσι...

Έφαγα πολλές ώρες από τη ζωή μου προσπαθώντας να εξηγήσω ότι το Χ που λέει η επιστημονική κοινότητα ισχύει όχι επειδή το είπε ο Τάδε επιστήμονας, αλλά επειδή στηρίζεται από άπειρα ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Οπότε αν ο (μέχρι χθες έγκριτος) επιστήμονας πει το Ψ, δεν ισχύει, όχι επειδή ξαφνικά ο επιστήμονας αυτός "δεν μας κάνει", αλλά γιατί λέει κάτι παντελώς αστήρικτο. Και ΟΛΟΙ οι επιστήμονες έχουν πει κάτι παντελώς βλακώδες κάποια στιγμή στην καριέρα του. ΟΛΟΙ. Η διαφορά είναι πως οι σωστοί επιστήμονες αναγνωρίζουν το λάθος τους όταν δουν τα δεδομένα που δείχνουν κάτι άλλο.

alex έγραψε: πριν 20 χρονια αρχισα τις εναλακτικες αλλα μονο αυτες που εχουν εγκριθει και εφαρμοζονται απο ιατρους.ετσι ξεκινησα βελονισμο και ομοιοπαθητικη..και ειμαι καλα.

Ε, κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση...

alex έγραψε:
δνε φταιω εγω , διαβαζω πολυ και ενημερωνομαι..

Έχει διαφορά όμως η ενημέρωση από τη γνώση. :rtfm:

alex έγραψε:
και αυτοι φανταζομαι που την ασκουν ματζουνιστες με πτυχιο ιατρικης ειναι ,ετσι? ξυλο απελεκητο ο ελληνας..

Ξεκάθαρα ναι. :vava:

Μέχρι να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα με peer reviewed δεδομένα, η απάντηση δεν πρόκειται ν' αλλάξει.

Αλήθεια, ξέρεις πως λέγεται η εναλλακτική ιατρική που αποδεδειγμένα δουλεύει;

Ιατρική. + -

μιλαμε συγκεκριμενα ,μην αρχιζεις τις γενικολογιες.εδω ειναι συγκεκριμενο τοπικ..

για ποια δεδομενα μιλας? μα αυτην την στιγμη τα δεδομενα συνεχεια αλλαζουν.αρα δεν ειναι δεδομενα..γιατι η μια ερευνα μετα την αλλη αποριπτουν θεωριες και αυτοι ακομα ερευνουν δνε ειναι σιγουροι για κατι..και συνεχεια χρησιμοποιεις το ΕΓΩ οπως και εγω,αρα δεν εισαι πιο σωστος αποτι ο κορτο η' εγω..
καπου παρεξηγησες..δεν ισχυριζομαι οτι επειδη ψαχνω ,γνωριζω, ειμαι ειδικος..την γνωμη μου λεω,αλλα προφανως οταν δεν αρεσει ακυρωνεται .ε καντε το τοπικ τοτε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟ να μην ακουτε και την αλλη αποψη..αν και ΕΓΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ!

απλα οπως ειπε και ο vagman..

...και να πατήσω πάνω στον alex (που θεωρώ φωνή λογικής)θα πω πως:

Είμαι προβληματισμένος με τους ανεμβολίαστους που δεν φορούν μάσκα,και γενικά ζουν σαν μην υπάρχει ιός.
Είμαι προβληματισμένος με τους εμβολιασμένους που δεν φορούν μάσκα,και γενικά ζουν σαν μην υπάρχει ιός.
Είμαι προβληματισμένος με τους εμβολιασμένους που έχουν κάνει το εμβόλιο εδώ και 8-10 μήνες,και γενικά ζουν σαν μην υπάρχει ιός.
Είμαι προβληματισμένος με τους εμβολιασμένους με 2 δόσεις και διστάζουν για 3-4-5 κοκ(και είναι ένα μεγάλο ποσοστό...).
Κοινώς WTF??? :hmmm:

με καλυπτει πληρως,την αληθεια ζηταω..εσεις μπορειτε να καταπινετε οτι σας λενε εγω ειμαι προβληματισμενος.φυσικα και θα πρεπει να γινουν τα εμβολια στην φαση που ειμαστε αλλα ισχυουν και τα αλλα που αναφερονται πιο πανω,εγω εκει διαφωνω με μερικους απο εσας .

οσο για τα ματζουνια και την γνωση δεν περιμενα να το πεις εσυ,περιμενα πιο ωριμη γραφη οταν δινω τοσα επιστημονικα δεδομενα.και αυτα για μενα ειναι γνωση..παρεθεσα και αν θες παραθετω κιαλλα,δεν ειναι το τοπικ ο χωρος ,αλλα αν θες ..αλλα να προσθεσω οτι η μεγαλυτερη γνωση ειναι η εμπειρια..ημουν και εγω επιφυλακτικος γιατι οταν αρχισα δεν υπηρχε και ιντερνετ να ψαξω γνωση..αλλα δοκιμασα και ωφεληθηκα και εγω και το παιδι μου..
εδωσα λινκ για γνωση
εδωσα λινκ για επιστημονικα δεδομενα οτι ασκειται απο γιατρους
την προσωπικη μου εμπειρια
αν μετα απο αυτο δεν πειθεσαι τοτε ας σταματησει η κουβεντα ..
Άβαταρ μέλους
By NickTG
alex έγραψε:
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:

παλι καλα που ξερεςι και να διαβαζεις :lol:

Όπως ξέρω και τι να διαβάσω καθώς και που να ψάξω για να διαβάσω.
Πράγματα που μέχρι τώρα δείχνεις να μην έχεις ιδέα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
sknipper έγραψε:Κι όσο για τα ματζούνια αφενός από εκεί ξεκίνησε η φαρμακολογία και συνεχίζει να στηρίζεται σε αυτά και αφετέρου δεν αποτελούν μέρος μυστικιστικών τελετών και ματζουνοκτσαρολάτων μαγισσών αλλά προωθούνται ξανά ανοιχτά όπως πχ ο κουρκουμάς και άλλα.

Ο κουρκουμάς κάνει δουλειά όχι επειδή είναι μαγικό βοτάνι αλλά επειδή περιέχει την Χ ουσία. Αν όμως πούμε ότι τρώω μήλα επειδή έχουν κορτομαλτεζίνη, έχω πχ δίκιο. Και μαζί με την κορτομαλτεζίνη παίρνω και όλες τις άλλες ουσίες που έχει ένα μήλο (και τις θερμίδες όμως). Αν όμως ένα μήλο έχει 10mg κορτομαλτεζίνη και εγώ χρειάζομαι 30mg για την τάδε πάθηση θα πρέπει να τρώω 3 μήλα την ημέρα, αν θέλω 100; Θα τρώω 10; 2 κιλά μήλα; Αντί για φάρμακο; Εκεί έρχεται η φαρμακευτική επιστήμη και παίρνει ΜΟΝΟ τα 100mg κορτομαλτεζίνη και μου τα δίνει σε ένα σκεύασμα.

Εσύ είσαι γιατρός και τα ξέρεις αυτά ή έστω θα έπρεπε να τα ξέρεις, τα γράφω γιατί καλώς ή κακώς θα πρέπει να ξανανακαλύψουμε τον τροχό με την επέλαση της αμορφωσιάς που έχουμε γύρω μας. Οι ποσότητες της δραστικής ουσίας που έχουν οι φυσικές πηγές πολύ σπάνια επαρκούν για θεραπεία, ειδικά για σοβαρές παθήσεις. Τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε.
Άβαταρ μέλους
By alex
sknipper έγραψε:Μισοάσχετο και δεν διάβασα τα προηγούμενα αλλά τόσο ο βελονισμός όσο και η ομοιοπαθητική δεν είναι αρλούμπες. Απλά όπως πολλά άλλα μερικοί το εκμεταλλεύονται ως δια πάσαν νόσον κλπ με αποτέλεσμα να καταδικάζονται ως παραμύθι, τσαρλατανισμός κλπ.
Ειδικά ο βελονισμός είναι απόλυτα αναγνωρισμένος από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα με ιστορία χιλιάδων ετών. Πλέον χρησιμοποιείται από το ίδιο το εθνικό σύστημα υγείας (στην Αγγλία) για εκεί που προβλέπεται. Δεν είναι εναλλακτικό, είναι επιπλέον διαθέσιμο όπλο στη φαρέτρα της συμβατικής Ιατρικής. Ας μην το βάζουμε στο ίδιο καζάνι με τα άλλα.
Κι όσο για τα ματζούνια αφενός από εκεί ξεκίνησε η φαρμακολογία και συνεχίζει να στηρίζεται σε αυτά και αφετέρου δεν αποτελούν μέρος μυστικιστικών τελετών και ματζουνοκτσαρολάτων μαγισσών αλλά προωθούνται ξανά ανοιχτά όπως πχ ο κουρκουμάς και άλλα.

Στο θέμα μας τώρα, εμβολιαστείτε για να κάνουμε Χριστούγεννα όχι κλειδωμένοι στα σπίτια μας.

εγω δεν μιλησα για ολες τις εναλακτικες,τις υπολοιπες τις αποριπτω και εγω.
η υγεια ειναι μια μεγαλη μπιζνα στην εποχη μας,ενα εμποριο και γιαυτο πολεμουν την ομοιπαθητικη και τον βελονισμο.
εχει και ξεχωριστες σχολες στα πανεπιστημια της ευρωπης,γερμανια,ελβετια,αγγλια και ειδικα νοσοκομεια και μπαινουν και στα εθνικα συστηματα υγειας σιγα-σιγα και στις συνταγες.
οταν λες οτι βασιζεται στον ιπποκρατη και τα ματζουνια που εφτιαχνε τι να πεις παραπανω? ακυρωνει την σημερινη ιατρικη και τον ιδιο του τον ευατο οποιος το λεει.

οταν του λες οτι ο ιος με ιο θεραπευεται(εμβολιο) και βασιζεται η μεθοδολογια στο ''ομοιος ,ομοιο'' της ομοιπαθητικης και το ενα το αποδεχεται και το αλλο οχι,δεν μπορεις μετα να μιλας σε τοιχο!

μαρεσει που δεν αποδεχομαστε τα ματζουνια ,τα βοτανα του ιποκρατη αλλα πινουμε κανα τσαγακι οταν αρωσταινουμε η' αγοραζουμε καμια αλοιφη που εχει βοτανα,εκεινα δεν ειναι ματζουνια..

μαρεσει που αποδεχομαστε την φυσιοθεραπεια -φυση,θεραπεια- ακομα και αν γινεται με λειζερ και ρευματα ,ολοι εχετε κανει καποια στιγμη,αλλα τα ματζουνια που ειναι απο την φυση,επειδη βρισκονται στην ομοιοπαθητικη δεν τα αποδεχομαστε..υποκρισια
Άβαταρ μέλους
By alex
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:
NickTG έγραψε:
alex έγραψε:[
alex έγραψε:

παλι καλα που ξερεςι και να διαβαζεις :lol:

Όπως ξέρω και τι να διαβάσω καθώς και που να ψάξω για να διαβάσω.
Πράγματα που μέχρι τώρα δείχνεις να μην έχεις ιδέα.

μαυτα που γραφεις,''παρε - βαλε'' εισαι στον ευατο σου. :lipsealed: συνεχισε ,,all day baby ! :eat:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
alex έγραψε:μαυτα που γραφεις,''παρε - βαλε'' εισαι στον ευατο σου. :lipsealed: συνεχισε ,,all day baby ! :eat:

Πραγματικά δεν βγάζεις κάποιο νόημα. Προσπάθησε με πιο ολοκληρωμένες προτάσεις την επόμενη φορά που να έχουν κάποια συνοχή και κυρίως όπως ήδη είπαμε να βγάζουν κάποιο νόημα.

Το μόνο που αποδεικνύεις με κάθε σου μήνυμα είναι ότι δεν έχεις ιδέα. Το κακό δεν είναι αυτό βέβαια. Το κακό είναι να νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τα πάντα.