Giuseppe Busso έγραψε:alex έγραψε:busso,
μαλλον δεν διαβασες το ποστ μου πιο πανω.
σε σχεση με τα αλλα που κυκλοφορουν παλι ειναι καλυτερο γιατι παραγεται με την μεθοδο GTL αλλα και εχει στην συνθεση του pao ,esters σε αναλογια μεγαλυτερη απο τα αλλα της σειρας.αν ειχε εγκριση η εταιρεια μου εγω θα το εβαζα.αν εχεις αποτι καταλαβα γιατι δεν γνωριζω ,το λεον και βαζετε σαν εγκριση τα ιδια με τα βαγκ
κοιτα εδω τα τεχνικα στοιχεια για να καταλαβεις ποσο καλο ειναι ακομα..
https://www.mitrovichlubrificanti.it/wp ... SP5W30.pdf
Outstanding thermal and oxidative stability πολυ σημαντικο
Excellent low temperature capabilities, επειδη εχει αν δεις πιο κατω στις ιδιοτητες Pour Point, °C (ASTM D97)
-48 που αυτο απο μονο του δεν σου χρειαζεται και τοσο αν ζεις νοτια αλλα προδιδει οτι εχει συνθετη βαση απο εστερες σε σχεση με αλλα της σειρας
εχει εκτος απο την δικια μου δυστυχως ,τις καλυτερες εγκρισεις:
ολες της μερτσεντες
MB-Approval 229.31
MB-Approval 229.51
MB-Approval 229.52
τις καλυτερες της VW
VW 504 00/507 00
502 00 / 503 00 / 503 01
505 00 / 506 00
GM dexos2
Porsche C30
τις πιο αυστηρες της ευρωπης και αμερικης
και Flash Point, °C (ASTM D93)
239, περιπου 10 πανω απο τα αλλα λαδια που παλι προδιδει καλη συνθετη βαση
και noack 7,1% οταν τα περισοτερα καστρολ κ.λ.π εχουν περιπου 10%
τι αλλο θες?
Ευχαριστώ Άλεξ.
Μίλησα και με τον τεχνικό. Θα του πάω εγώ τα Mobil ESP Formula 5W-30.
Ήταν κάθετα αρνητικός στο να πάμε σε 5-40 παρότι την εν λόγω προδιαγραφή την καλύπτει αυτός ο κινητήρας στις Νότιες χώρες της Ευρώπης.
αφου ρε Busso το εξηγησαμε στην προηγουμενη σελιδα..μαζι με την νεα συνθεση αλλαξε και το μπουκαλι..
το ακριβοτερο ειναι γιατι παλια ειχε ακριβοτερη βασικη υλη , το Visom.
δες εδω: https://www.exxonmobil.com/en-gb/basest ... som-series
πλεον παραγεται οπως αναφεραμε απο μεθοδο GTL..επισης στο ακριβοτερο μπουκαλι οπως παλι αναφεραμε γραφει φουλ συνθετικο ενω στο νεο shc synthese γιατι θελει να τονισει οτι δεν ειναι πλεον φουλ με την πληρη ενοια της λεξης οπως οταν παραγοταν απο αποκλειστικα συνθετικη μηδενικη βαση,το Visom αλλα οτι παραγεται με την μεθοδο hydrocrack που χρησιμοποιουν οι περισοτερες εταιρειες πλεον και ειναι πιο φθηνη
.βεβαια εδω η μομπιλ εκανε την υπερβαση και φτιαχνει παλι ενα πιο συνθετικο προιον σε σχεση με τον ανταγωνισμο παροτι hydrocrack,που ειναι μια συνθετικη μεθοδος, ,γιατι βαζει περισοτερους εστερες και ΡΑΟ αποτι αλλες εταιρειες . συνηθως οι γνωστες την μεθοδο hydrocrack την τοποθετουν σαν ημισυνθετικο λαδι.ακριβως γιατι δεν φτιαχνεται στην βαση απο συνθετικη ουσια αλλα απο παραγωγο του πετρελαιου η' στην περιπτωση του συγκεκριμενου μομπιλ απο GTL..οπως και τα shell απο το 2014..
αν και η εμπειρια με τα σελ εδειξει οτι η μεθοδος παραγωγης λαδιου απο φυσικο αεριο δεν φερνει καποια ανωτεροτητα στο τελικο αποτελεσμα,παρα μονο στη παραγωγη του που ειναι πιο οικολογικη ..γιαυτο και η bmw που απο το 2014 συνεργαστηκε και την εβαλε στα μπουκαλια της ,πλεον κανει επιστροφη και παλι στην καστρολ.
βασικα η μομπιλ δεν αντεξε τον ανταγωνισμο ,ηταν αρκετα πιο ακριβη και ο κοσμος ηθελε προτιμουσε πιο οικονομικα λαδια μιας και τα hydrocrack εχουν κανει μεγαλο αλμα στην αποδοση σε σχεση με τα συνθετικα και ειναι πιο οικονομικα.