Lippi έγραψε:αεροζολ έγραψε:
Δεν ξερω τι εννοεις οταν λες οτι σε φέρνουν πιο κοντά σε φαινόμενο "Κύπρος" , αλλα εχεις μπερδευτει.
Στην Κυπρο δυο συστημικες τραπεζες ειχαν προβλημα ιδιων κεφαλαιων . Το κουρεμα των καταθεσεων εγινε ωστε το μερος των καταθεσεων που κουρευτηκαν να γινει μετοχικο κεφαλαιο των τραπεζων (οι καταθετες εγιναν με το ετσι θελω μετοχοι των τραπεζων).
Ο ELA ή η ρευστοτητα απο την ΕΚΤ καλυπτει το χρηματοδοτικο κενο , καμια σχεση με ιδια κεφαλαια (περιπτωση Κυπρου) . Συμφωνα με αυτα που εχουν ανακοινωθει , οι ελλ. τραπεζες ειναι επαρκως κεφαλαιοποιημενες (ιδια κεφαλαια).
Έχεις δίκιο, δεν ήμουν σαφής. Περίπτωση "Κύπρος" όσον αφορά την ρευστότητα των τραπεζών (αν σου κόψει η EKT τον ELA θα έχεις θέμα με την κίνηση κεφαλαίων και την παρεχόμενη ρευστότητα) και όχι τα εποπτικά κεφάλαια τους τα οποία είναι μια χαρά όπου και υπάρχει και το αποκούμπι του ΤΧΣ σε περίπτωση που χρειαστεί. Κούρεμα καταθέσεων (bail in) δεν θα υπάρξει λόγω αυτής της κίνησης
Για να σου κοψει τον ΕΛΑ πρεπει να εχει τα 2/3 των ψηφων στην ΕΚΤ . 18 που ειναι οι χωρες μελη συν αλλοι 6 που επισης ειναι στο Δ.Σ = 24 . Θελει τουλαχιστον 16 ψηφους . Δεν το θεωρω δεδομενο οτι τις εχει και πολυ περισσοτερο δεν βρισκω κανενα λογο να σπρωξει τα πραγματα στα ακρα. Τεσπα , θα δουμε τι θα γινει.




Αυτοί οι δραμινοί είναι τα μεγαλύτερα ζωντόβολα της επικράτειας