Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NickTG έγραψε:Εγώ πάλι δεν έχω δει καμία έξτρα χρέωση ούτε εδώ που είμαι, Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, ούτε Περιστέρι που πάμε συχνά σε φίλο, τουλάχιστον στα μαγαζιά που ψωνίζουμε.

Οπότε μάλλον δεν είναι των εφαρμογών η χρέωση αυτή.

Δυτικα προαστια rulezzzzzzz!! :inlove:

πτανα φτωχια :(
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#734679 Πολλά μαγαζιά έχουν διαφορετική τιμή take away και sit in. Γιατί λοιπόν να μην έχουν και κόστος delivery ; Απλώς κάποια το παρουσιάζουν ως έκπτωση αν το πάρεις take away αντί για delivery, πχ dominos.

Αν στο ξεκαθαρίζει εκ των προτέρων ότι υπάρχει το τάδε κόστος delivery, δεν υπάρχει κάποιο θέμα, μετά είναι στην ευχέρεια του καταναλωτή αν θα προτιμήσει αυτόν ή κάποιον άλλον.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#734683 Ναι καλά χρυσά όσα λέτε αλλά θεωρώ απαράδεκτο σε παραγγελία 37 ευρώ να ζητάς 1 ευρώ διανομή. Το λες και γυφτιά.
Επίσης σε παραγγελία που θεωρείται η λεγόμενη «ελάχιστη» για να σου τα φέρουν σπίτι πχ 6 ευρώ ζητάς 1 ευρώ delivery???
Άβαταρ μέλους
By dimik
#734710 Είναι όπως συνηθίσει κάνεις.

Στην Κύπρο μου κακοφαινοταν το 1.5 ευρώ ντελιβερι όταν πρωτοηρθα, τώρα δίνω και 3 για απομακρυσμενα καταστήματα αλλά δεν με νοιάζει γιατί πρώτα από όλα τρώω αυτό που θέλω όπως το θέλω και στο 99% των περιπτώσεων ζεστό και δεύτερον ζούνε άνθρωποι από αυτό.

Το να κάθεσαι στον καναπέ σου και να σου φέρνουν το φαγητό πρέπει να πληρώνεται και να χρεώνεται και ξεχωριστά στην απόδειξη.

< >
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#734711 Αρα έπρεπε να μην δώσω tip εφόσον τα προζητάνε? Σωστά? Γιατί έδωσα και tip στον άνθρωπο που μου τα έφερε επειδή ακριβώς κάθομαι στον καναπέ μου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Ove20 έγραψε:Αρα έπρεπε να μην δώσω tip εφόσον τα προζητάνε? Σωστά? Γιατί έδωσα και tip στον άνθρωπο που μου τα έφερε επειδή ακριβώς κάθομαι στον καναπέ μου. :rtfm:

Στο παράδειγμα της σουβλακερί που προανέφερα, ο διανομέας με παρότρυνε να παίρνω τηλέφωνο γιατί το 1€ δεν το παίρνουν αυτοί (οι διανομείς). Αντιθέτως, όταν βάζω 1€ tip κατά την online παραγγελία, το λαμβάνουν κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Ove20 έγραψε:Αρα έπρεπε να μην δώσω tip εφόσον τα προζητάνε? Σωστά? Γιατί έδωσα και tip στον άνθρωπο που μου τα έφερε επειδή ακριβώς κάθομαι στον καναπέ μου. :rtfm:
Το tip είναι άλλο πράγμα και όχι ο μισθός κάποιου.
Η χρέωση ντελιβερι με απόδειξη κλπ έχει η θα πρέπει να έχει καλύτερα και κάποια νομική υπόσταση και να συμπεριλαμβάνει ασφάλιση κλπ κλπ.

Πλέον μόνο μέσω εφαρμογών παραγγέλνω κι ας πληρώνω περισσότερο το ντελιβερι, τουλάχιστον ξέρω ότι δεν δουλεύει μαύρα ο άνθρωπος.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#734735 Ξέρω αυτόν που νοικιάζει τα μηχανάκια στις εταιρείες και έχει πάρε δώσε καθημερινά με όλους τους ντελιβεραδες.

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#734755 Α οκ.

Απλά αν είναι κάποιο μαγαζί στο efood δεν σημαίνει ότι τα delivery του είναι και ασφαλισμένα.

Παίζουν διάφορες συμφωνίες πάντως μεταξύ efood και μαγαζιού και όλες οι χρεώσεις είναι πιθανές.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#734759 Πλέον λίγα καταστήματα έχουν δικό τους ντελιβερι γιατί δεν συμφέρει και δεν πηγαίνει κανένας, όλοι πηγαίνουν στις εταιρείες.

Υπάρχει εταιρεία που προσλαμβάνει οδηγούς και νοικιάζει μηχανάκια τα οποία μετά νοικιάζει πακέτο σαν υπηρεσία σε καταστήματα και τα κλασικά Wolt, Bolt food και foody που ανήκει στον ίδιο όμιλο με το efood. Επίσης έσκασε πρόσφατα και μια ουκρανική ανάλογη η Rocket.

Παίζει και freelancing φυσικά αλλά εκεί είσαι υποχρεωμένος από τον νόμο να πληρώνεις την ασφάλιση σου σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By alex
#734760 εγω παντως επειδη συμπονω τα παιδια των ντιλιβερυ που μεσα στην πανδημια ηταν και αφανεις ηρωες,παντα θελω το τιπ να το λαμβανουν αυτοι και οχι τριτος..
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#734761 Γι αυτο μη δίνεις τιπ μεσω της εφαρμογής. Πέραν του ότι δεν ξέρεις αν όντως τα παιρνει ο διανομέας, εφ' όσον τα βάζεις "επισημα", λογικά εχουν και ενα σκασμό κρατήσεις - καλύτερα να του τα δώσεις στο χέρι.

Απο εκει και πέρα, αξιολογει κανεις τη συνολική τιμή για γεύμα "παραδοτέο στην πόρτα". Αν θεωρεί κανεις ότι το αθροισμα "κοστος φαγητου + ντελίβερι" ειναι ακριβό, μπορεί να προτιμήσει άλλο κατάστημα.
Άβαταρ μέλους
By alex
#734763 δεν χρησιμοποιω ποτε εφαρμογη..απλα γιατι δνε παραγγελνω,οπως ειπα, ειναι μακρια τα της επιλογης μου.ειμαι επιλεκτικος στο τι τρωω απεξω και ευτυχως -δυστυχως ειναι εξω απο το πεδιο για να παραγγειλω.αλλα και παλαιοτερα που δοκιμαζα για να κατασταλαξω ,οποτε εβλεπα μεσω εφαρμογης του ελεγα χωρις,μονο με τον δικο του ντιλιβερα.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#744661 Που μπορω να μαθω ποτε εχει δακτυλιο αυτες τις μερες,δηλαδη απο σημερα εως και 6 Ιανουαριου;