Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#734430 @ Ove20:
Το ίδιο συνέβη και σε τοπική σουβλακερί. Ο ντελιβεράς μου είπε πως το 1€ το παίρνει η e-food και όχι αυτοί. Τώρα, γιατί χρεώνει το e-food 1€ στο συγκεκριμένο μαγαζί, ενώ σε άλλα δεν υπάρχει αυτή η χρέωση, άγνωστο. Πάντως το παιδί ήταν βέβαιο ότι δεν τα παίρνει η σουβλακερί (και σίγουρα δεν τα παίρνουν οι διανομείς) και μου συνέστησε να παραγγέλνω από αυτούς τηλεφωνικά (όπως και κάνω).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#734446 δεν το χρεωνει το efood,το καταστημα το χρεωνει για να βγαλει τα ''σπασμενα'' απο το efood
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#734448 Θα κόψουμε το έξω τότε. Εντάξει μια στο τόσο παραγγέλνουμε αλλά μου έκατσε πολύ στραβά σε μια παραγγελία 37 ευρώ σε σουβλάκια να μου χρεώνεις 1 ευρώ διανομή. Κάποτε σου έφερναν δώρο αναψυκτικά.

* Εγώ αναφέρομαι στο box.

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
alex έγραψε:απατη ειναι το μποξ,αστο..ποτε δεν βολευτηκαμε,ασε που σχεδον ποτε δνε πηραμε ποντους

Εγώ πάλι δεν έχω κανένα παράπονο από το box.
Και αρκετούς πόντους έχω πάρει σε παραγγελίες και κουπόνια 5€ έχει δώσει και σε 1 κατάστημα που προτιμώ έχει προσφορές που στο efood το ίδιο κατάστημα δεν τις έχει.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#734593 Δεν ξέρω ποιος παίρνει το 1€ (ή 0.90€ που βλέπω εγώ σε κάποια καταστήματα) αλλά στην αρχή υπέθεσα ότι αυτή τη χρέωση την έχουν μαγαζιά που κάποτε δεν καλύπτανε μεγάλες αποστάσεις (γιατί μάλλον δε τους συνέφερε) οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να κάνουν μεγαλύτερο δρομολόγιο με έξτρα χρέωση. Βλέπω όμως ότι αυτή τη χρέωση την έχει και γυράδικο δύο τετράγωνα μακριά μου.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#734600 Μόνο box. Τσιμπάω και τα gb όποτε θέλω και πριν καμιά βδομάδα εξαργύρωσα όλους τους πόντους και είχα έκπτωση 12€.
Αυτό με τη χρέωση του μαγαζιού το χω δει σίγουρα σε Mc Donald's μέσω efood & Wolt και κατά κόρον στην Wolt.
Στο Box δεν μου έχει τύχει.

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By alex
panos2171 έγραψε:Δεν ξέρω ποιος παίρνει το 1€ (ή 0.90€ που βλέπω εγώ σε κάποια καταστήματα) αλλά στην αρχή υπέθεσα ότι αυτή τη χρέωση την έχουν μαγαζιά που κάποτε δεν καλύπτανε μεγάλες αποστάσεις (γιατί μάλλον δε τους συνέφερε) οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να κάνουν μεγαλύτερο δρομολόγιο με έξτρα χρέωση. Βλέπω όμως ότι αυτή τη χρέωση την έχει και γυράδικο δύο τετράγωνα μακριά μου.

θα σου δωσω μια εξηγηση χωρις να ειναι η μονη..μιλωντας με ενα σαντουιτσα που εχει αλλεργια στις αποδειξεις, του εκατσε πολυ ασχημα τωρα με τις καρτες γιατι κοβει αποδειξεις και πληρωνει και προμηθεια στην τραπεζα για το ΠΟΣ..οποτε θελει το κοστος του ντιλιβερι να το αποδεσμευσει και να πληρωνουμε εμεις το ντιλιβερι..εκει μπαινουν οι εταιρειες..ειδικα τωρα με τις αυξησεις σε καυσιμα..επεισης θελει να μοιρασει το κοστος της προμηθειας η' οποιο αλλο κοστος με τον πελατη..και αντι να αυξησει δραμτικα την τιμη ,προσπαθει να το μετακυλησει στο ντιλιβερι ..
Άβαταρ μέλους
By Ove20
alex έγραψε:
panos2171 έγραψε:Δεν ξέρω ποιος παίρνει το 1€ (ή 0.90€ που βλέπω εγώ σε κάποια καταστήματα) αλλά στην αρχή υπέθεσα ότι αυτή τη χρέωση την έχουν μαγαζιά που κάποτε δεν καλύπτανε μεγάλες αποστάσεις (γιατί μάλλον δε τους συνέφερε) οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να κάνουν μεγαλύτερο δρομολόγιο με έξτρα χρέωση. Βλέπω όμως ότι αυτή τη χρέωση την έχει και γυράδικο δύο τετράγωνα μακριά μου.

θα σου δωσω μια εξηγηση χωρις να ειναι η μονη..μιλωντας με ενα σαντουιτσα που εχει αλλεργια στις αποδειξεις, του εκατσε πολυ ασχημα τωρα με τις καρτες γιατι κοβει αποδειξεις και πληρωνει και προμηθεια στην τραπεζα για το ΠΟΣ..οποτε θελει το κοστος του ντιλιβερι να το αποδεσμευσει και να πληρωνουμε εμεις το ντιλιβερι..εκει μπαινουν οι εταιρειες..ειδικα τωρα με τις αυξησεις σε καυσιμα..επεισης θελει να μοιρασει το κοστος της προμηθειας η' οποιο αλλο κοστος με τον πελατη..και αντι να αυξησει δραμτικα την τιμη ,προσπαθει να το μετακυλησει στο ντιλιβερι ..

Ναι ωραία. Το φαγητό delivery όμως είναι ένα είδος ψιλο-πολυτέλειας. Και επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι δεν θέλουν πολύ οι οικογένειες να φτιάξουν "fast food" στο σπίτι. Δες τον 224v με τα ψωμάκια burger στο άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By alex
#734621 αν το λες σε εμενα,μπες εσυ να δεις ,γιατι τελευταια εγω του εδωσα μια συνταγη.

το ντιλιβερυ ποικιλει.φανταζομαι αναφερεσαι γενικα,ενω εγω τρωω μονο συγκεκριμενα πραγματα.πιτσα φτιαχνω σπιτι μου με την συνταγη που εδωσα στον φιλο μας που λες αλλα θα παρω και απο εξω..θα φαω μονο απο 1-2 στην πολη αλλα μονο αν βρεθω κοντα εκει γιατι ειναι μακρια μου.απο γυραδικα παιρνω μονο απο εναν που επειδη δεν ερχεται ,ειναι σε γειτονια λιγο περα απο τα ορια της περιοχης μου,διπλανος δημος,και συνηθως τρωω σουβλες που ξερω οτι τις φτιαχνει χειροποιητα καθοτι θεσσαλος,και σπανια γυρο τον οποιο γνωριζω απο που τον προμηθευεται που ξερω οτι εχει πολυ καλο κρεας .με λιγα λογια καποτε κουραζεσαι να μαγειρευεις και αν εισαι και μερακλης οπως εγω και εχεις μαθει στα καλα γουστα απο μικρος οπως εχω γραψει σε αλλο τοπικ,να ειναι καλα οι γονεις μου,τοτε ψαχνεις για ντελικατεσεν ντιλιβερυ οχι οτι και οτι οπως οταν εισαι 14 χρονων σημερα.
μερικα πραγματα δεν μπορεις να τα φας εξισου καλα στο σπιτι οπως τις πιτσες..π.χ σουβλα κεμπαπ,μπριζολα σχαρας,ελλασονιτικο κ.λ.π.
το ιδο κανω σε ολα τα τροφιμα μου,απο οσπρια μεχρι ψαρια και καλο ψωμι ,ειδος προς εξαφανιση..ψαχνω και παρακολουθω τα παντα με την διατροφη και την τροφη.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#734627 όπως λέει και ο alex, τρώω σπιτικό φαι σχεδόν καθημερινά, μπορω και μαγειρεύω μόνος μου αφού η γυναίκα μου εργάζεται ακόμα!!, πίτσες κλπ τα φτιάχνουμε σπίτι όπως και τα ψάρια κρέατα στο barbecue γκαζιού στη βεράντα. μια πίτσα μόνο παίρνω απ' έξω αυτή του Porto Fino στο Χαλάνδρι λόγω της ιδιαίτερης ζύμης της που δεν είναι σαν τις άλλες και την κρατάει μυστική!!! είναι κοντά μου και πάω και την παίρνω ο ίδιος για να μην κρυώσει!!!
μαγειρευτά κλπ στο σπίτι με υλικά από γνωστές πηγές λαϊκής από την γειτονιά. τυριά πάλι από προμηθευτές που κάνουν εκθέσεις όπως αυτές τις μέρες στο Ζάππειο, μέλι...κλπ. καρύδια από Αμφίκλεια!!!.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#734630 Γενικα παντως ειναι νομίζω πιο σωστό να αποδεσμευεται το κόστος της παράδοσης από το κόστος του φαγητού. Δηλαδή πιο λογικό θα μου φαινόταν το σουβλατζιδικο να χρεώνει Χ τιμή για take away (σίγουρα φθηνότερη του να φας εκει) και κάτι επιπλέον ο παροχος του ντελιβερι, όποιος κι αν είναι αυτός.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#734631 Και γιατι να μη σε χρεωνουν τπτ οπως γινοταν μεχρι να εδραιωθουν ολοι αυτοι οι απατεωνες στην αγορα????

Και μη μου πεις πως το κοστος του ντελιβερι παλιοτερα ηταν μεσα στο κοστος του φαγητου, γιατι σιγα μην εριξε κανεις τις τιμες τωρα που χρεωνουν για την παραδοση

Δεν καταλαβαινω πως ξαφνικα θεωρουμε δεδομενο και αποδεκτο ενα εξτρα κοστος απο το μαγαζι και αλλο ενα απο το καθε βολτ, 2 συνολο κατευθειαν :omg:

Εγω μια ζωη ηξερα πως σηκωνω το τηλ παραγγελνω σουβλακια, δινω πουρμπουαρ (δικη μου αποφαση), τρωω
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#734632 Εγώ πάλι δεν έχω δει καμία έξτρα χρέωση ούτε εδώ που είμαι, Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, ούτε Περιστέρι που πάμε συχνά σε φίλο, τουλάχιστον στα μαγαζιά που ψωνίζουμε.

Οπότε μάλλον δεν είναι των εφαρμογών η χρέωση αυτή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Hellenic tifosi έγραψε:Γενικα παντως ειναι νομίζω πιο σωστό να αποδεσμευεται το κόστος της παράδοσης από το κόστος του φαγητού. Δηλαδή πιο λογικό θα μου φαινόταν το σουβλατζιδικο να χρεώνει Χ τιμή για take away (σίγουρα φθηνότερη του να φας εκει) και κάτι επιπλέον ο παροχος του ντελιβερι, όποιος κι αν είναι αυτός.

Μία πιτσαρία εδώ στη Δράμα σου χρεώνει την πίτσα 1 ευρώ παραπάνω αν στη φέρει. Δεν ξέρω από πότε το κάνει αυτό, την ανακαλύψαμε τους τελευταίους 5-6 μήνες.