Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#734468 Συμφωνώ ρε παιδιά, κάτι ειδικά τα διπλοσύμπλεκτα είναι τζόγος, αλλά η άνεση είναι απαράμιλλη!
12Κ πάντως είναι φοβερή τιμή!
dimviii (το αλλάζουμε το nick σε κάτι πιο ταιριαστό αν θέλεις... :shifty: ) μήπως να βρούμε καμία F20 140i για τον Giuseppe Busso πριν βρεθεί με 118i και δόσεις;
:shifty:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#734477 Γιατί τη δουλειά που το θες πάντως θα μπορούσες να πάρεις το 90αρι και να μην είναι και φουλ και να σώσεις και 1-2 χιλιάρικα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
axel12p έγραψε:Τελικά όπως το πας σε βλέπω σε λίγο καιρό να παίρνεις τηλέφωνο τον Γερμανό και να λες "Έλα, ο Έλληνας ο έμπορος με τα Clio είμαι" :lol:

δεν θυμαμαι εαν το εχω ξαναγραψει,αλλα αυτη ειναι μια δουλεια που θα μου αρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να την κανω επαγγελματικα.
Εχει πολυ μεγαλο κενο η αγορα σε αυτο το χωρο.Ειναι ολοι τους ασχετοι,αφερεγγυοι και ψευτες.
Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει ανθρωπος σοβαρος να μπορει να αναλαβει μια παραγγελια για καποιο αυτοκινητο.
Μπορει να υπαρχει και να μην τον εχω γνωρισει εγω βεβαια.
Παντως εαν καποιος ασχοληθει σοβαρα, θα εχει και καλες αποδοχες.Με 10-15 αυτοκινητα το ετος περιπου μπορεις να εχεις ενα καλο εισοδημα,ενω θα σου τρωει ελαχιστο χρονο.

Οι περισσοτεροι εμποροι εδω Ελλαδα αγοραζουν απο δημοπρασιες,που ειναι κλειστες στους ιδιωτες.
Το μπεζ κλιο που ανεφερα πιο πανω στο Αγρινιο,το ειχα δει σε ενα pdf της DEKRA που μου εστειλε ενας μαντρας απο την Αθηνα πριν 40 μερες περιπου .Τοτε ο μαντρας μου ειπε οτι κατεβηκε απο την δημοπρασια χωρις να πουληθει.
Σημερα πωλειται στο Αγρινιο.Παλι ψεματα δλδ.Αρα δεν κατεβηκε ποτε απο την δημοπρασια,απλα δεν ειχε χρηματα να το αγορασει.
Το καλο ειναι οτι τα χλμ της αγγελιας συμβαδιζουν με τον ελεγχο της DEKRA.Τιμιος τουλαχιστον ο Αγρινιωτης μαντρας.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ενας λεκες που ειχε στο καθισμα,υπαρχει ακομα και σημερα.Τι διαβολο δεν καταφεραν να το καθαρισουν?
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... nault-clio

axel12p έγραψε:Πολύ καλή φάση το full extra Clio με τον 1.5 και τα 12 χιλιάρικα :thumbsup:

Και αυτο εχει βαρυνουσα σημασια,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δεν υπαρχουν αυτα στην Ελλαδα.
Μην κοιτας που τωρα εχει 5 τεμαχια,τοσο καιρο δεν ειχε κανενα.Ολα εχουν ερθει την τελευταια εβδομαδα.
Και οπως ειδατε ολοκληρωμενο αυτοκινητο δεν υπαρχει.
Αλλα εχουν λιγα χλμ αλλα δεν εχουν κανενα εξτρα.Καποια εχουν εξτρα αλλα εχουν και 120-140κ χλμ
Και φυσικα ολα πανακριβα.
Φαντασου δλδ να ειχαν φερει κανενα σαν απο αυτα που βρηκα,ποσο θα ζηταγανε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Ove20 έγραψε:
Tα αυτόματα καλά χρυσά αλλά ακόμα θεωρούνται αναξιόπιστα με ακριβή επισκευή. Οπότε συμφωνώ με dimdci. Μanual μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

και εγω ετσι το βλεπω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#734483 Τα αυτόματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν, γιατί κανείς δεν θα πληρώσει για κάτι τέτοιο. Σε 10 χρόνια θα παράγονται ελάχιστα και μόνον για συγκεκριμένες αγορές, τα υπόλοιπα θα είναι ηλεκτρικά που δεν χρειάζονται κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή την στιγμή λοιπόν, βλέπουμε ό,τι καλύτερο πρόκειται να δούμε σε αυτή την τεχνολογία.
Απλούστατα, είναι πλέον εξαιρετικά πολύπλοκα μηχανήματα και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Αλλά οταν δουλεύουν, είναι ασύλληπτα καλύτερα από τα χειροκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#734485 Eπισκευη σε διπλο συμπλεκτη ειναι μερικα χιλιαρικα.

Για να φερεις πολλα αμαξια απο εξωτερικο ημιεπαγγελματικα ρισκαρεις, ενα να βγει οχι καλο θα χασεις ολα τα κερδη της χρονιας. Και αν θελεις να φερεις πολλα θα ριξεις τα στανταρ σου και θα το κανεις το λαθος.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Συμφωνώ ρε παιδιά, κάτι ειδικά τα διπλοσύμπλεκτα είναι τζόγος, αλλά η άνεση είναι απαράμιλλη!
12Κ πάντως είναι φοβερή τιμή!

οντως ειναι,αλλα θελει ψαξιμο και υπομονη.Δεν τα βρισκεις καθε μερα αυτα.
Οταν χθες χαλασε η δουλεια με το Γερμανικο,δεν υπηρχε καποιο αλλο να διαπραγματευτω.Δεν υπηρχε αλλο με τοσα εξτρα,με τετοιο χρωμα,και ουτε καν κοντα σε αυτη τη τιμη.
βεβαια ειναι και η περιοδος δυσκολη με τις ελλειψεις στα καινουρια,αλλα και το μοντελο που δεν πολυπαρχει στην αγορα γενικα.
Anonymous Founder έγραψε:dimviii (το αλλάζουμε το nick σε κάτι πιο ταιριαστό αν θέλεις... :shifty: ) μήπως να βρούμε καμία F20 140i για τον Giuseppe Busso πριν βρεθεί με 118i και δόσεις;
:shifty:

να μην πειραξεις τιποτα στο νικ :adminpower: :x
Οποιος θελει βοηθεια εαν αποφασισει να φερει αυτοκινητο απο εξω,μην διστασει να στειλει μηνυμα η να γραψει εδω.
Τα βηματα που χρειαζονται ειναι απλουστατα.Ελεγχος σε Γερμανια μπορει να γινει μεσω DEKRA και αλλων εταιριων με ενα κοστος γυρω στα 150 ευρω.Θα παρετε ριπορτ και φωτο για τα παντα.Απο μπριζωμα για τυχον βλαβες στη μνημη του εγγφαλου,μεχρι σημειωμενα με post it πανω σε αμαξωμα φωτο με γρατζουνιες σημαδακια κλπ.Ετσι ηταν το Ολλανδικο μπεζ στο pdf της DEKRA που ανεφερα πιο πανω.
Εκτελωνιστη εχω βρει καλο φθηνο και σοβαρο ανθρωπο με εμπειρια στη δουλεια,που εχει και τους τροπους να παρακαμπτει ''θεματακια'' που μπορει να προκυψουν.
Μεταφορα εχω βρει τον φθηνοτερο με διαφορα,Ελληνας που εχει μεταφερει την εδρα στη Βιλγαρια.
Για το Γερμανικο πχ τωρα ζητησα τιμη απο Βουλγαρικη εταιρια με Βουλγαρο αφεντικο και μου εδωσε 80 ευρω πανω
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:
Για να φερεις πολλα αμαξια απο εξωτερικο ημιεπαγγελματικα ρισκαρεις, ενα να βγει οχι καλο θα χασεις ολα τα κερδη της χρονιας. Και αν θελεις να φερεις πολλα θα ριξεις τα στανταρ σου και θα το κανεις το λαθος.

κανενα αυτοκινητο δεν θα φερεις.Παραγγελιες θα παιρνεις ,θα το βρισκεις,και θα αναλαμβανεις απο τον ελεγχο,μεχρι τις πινακιδες.Τα χρηματα της αγορας κατευθειαν απο τον αγοραστη στον μαντρα/αντιπροσωπεια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Asimov έγραψε:Γιατί τη δουλειά που το θες πάντως θα μπορούσες να πάρεις το 90αρι και να μην είναι και φουλ και να σώσεις και 1-2 χιλιάρικα

για καποιον περιεργο λογο τα φουλ εξοπλισμενα 90αρια δεν ειναι φθηνοτερα.
περιεργο αλλα αληθινο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Συμφωνώ ρε παιδιά, κάτι ειδικά τα διπλοσύμπλεκτα είναι τζόγος, αλλά η άνεση είναι απαράμιλλη!

Τα έλεγα πριν από χρόνια ότι είναι θέμα διάθεσης και budget του καθενός να πληρώσει το έξτρα κόστος αγοράς\συντήρησης ενός τέτοιου κιβωτίου για να απολαύσει τα προτερήματα του και είχανε πέσει να με φάνε.

Τώρα που όλοι σιγά σιγά δοκιμάζετε τι εστι διπλοσυμπλεκτο στην πράξη είναι άνετο ε?

Για μένα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν manual τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο σε ειδικές εκδόσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dimviii έγραψε:
GTS έγραψε:

κανενα αυτοκινητο δεν θα φερεις.Παραγγελιες θα παιρνεις ,θα το βρισκεις,και θα αναλαμβανεις απο τον ελεγχο,μεχρι τις πινακιδες.Τα χρηματα της αγορας κατευθειαν απο τον αγοραστη στον μαντρα/αντιπροσωπεια.

Αν πάντως σκοπεύεις να ασχοληθείς ενημέρωσε να σε έχουμε υπόψη μας! :thumbsup:

Είχα ακούσει για γνωστό που έκανε αυτή την δουλειά στην Κύπρο. Όχι ως κύριο επάγγελμα, αλλά έβγαζε πολύ καλό εξτραδάκι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#734493 Και μερικοί το κάνουν εδώ κυρίως βορειοελλαδίτες. Το καταλαβαίνεις στο car όπου έχουν φρεσκοπινακιδωμένα με χειμερινά λάστιχα :lol:

Εδιτ
Ντίμβι δήλωσε παραίτηση στην καριώλο ΑΜΕΣΑ.
Ή μάλλον τι παραίτηση, κάντης χουνέρια για απόλυση, να πάρεις το μπαγιόκο και μ' αυτό να φέρεις τα πρώτα 2-3 αμάξια. Όλα έτοιμα ρε πστη μ :s_hang
Τελευταία επεξεργασία από edmond και 04 Νοέμ 2021, 15:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#734495 Το κακό είναι ότι το κάνουν και διάφοροι στη ζούλα, σε συνοικίες των Αθηνών, και γεμίζουν δρόμοι και πεζοδρόμια με τέτοια και πηζουν οι γείτονες
Ναι οκ, αυτοί τα φέρνουν κιόλας και τα πουλάνε μετά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#734497 δεν μπορω να την κανω επαγγελματικα.Η τωρινη δουλεια τρωει απιστευτο χρονο,πολλα ταξιδια κλπ.
Εαν την κανεις σωστα θα πρεπει να ταξιδευεις Γερμανιες, Γαλλιες, Ιταλιες.Δεν υπαρχει χρονος ουτε καν για ερασιτεχνικα να την κανω.
Εαν ημουν νεος,και δεν ειχα κατι σταθερο,θα εμπαινα με χιλια,γιατι ειναι κατι που μου αρεσει.
Θα εξοπλιστεις και καταλληλα,μην φανταστεις τιποτα εξτριμ,μια καλη φωτογραφικη μηχανη κομπακτ,και ενα μηχανημα ανευρευσης παχους μπογιας.Κινητο και λαπτοπ τα εχεις.
Εαν καταφερεις και δικτιωθεις στις μεγαλες αγορες με ανθρωπους δικους σου να ειναι εμπιστοι να κοιταξουν ενα αυτοκινητο,μπορει να λιγοστεψεις και τα ταξιδια.
Επισης εαν εισαι οργανωτικος μπορεις να γλυτωσεις και πολλα εξοδα,και πολλα τρεχαματα.
Παραδειγμα ...εχεις παει να δεις Γερμανια 2-3 αυτοκινητα για παραγγελιες. Επιστρεφωντας μπορεις να γυρισεις με καποιο αυτοκινητο που εχεις αγορασει.Ο πελατης θα πληρωσει τα εξοδα της επιστροφης γιατι θα γλυτωσει το 800-1000 της αυτοκινηταμαξας.
Οι αυτοκινηταμαξες κανουν αλλη τιμη σε καποιους που φερνουν συχνα αυτοκινητα.Εχεις να βγαλεις και απο εκει.
Και απο τον εκτελωνιστη μπορεις να βγαλεις.
Και απο την εκπτωση που θα διαπραγμετευτεις απο τον Γερμανο μαντρα μπορεις να βγαλεις.
Δλδ ενω θα εχεις την αμοιβη σου στα 1000-1500 που ζητανε συνηθως,μπορουν να βγουν και αλλα 300-500 ευρω απο γυρω γυρω.

εντιτ αυτα τα ποσα ειναι για τιποτα κλιο πετρελαια,για αυτοκινητα της σειρας.
Εαν εχεις παραγγελια για κατι καλο και ακριβο ,εκει οπως καταλαβαινεται μεγαλωνει το κερδος.
Για αυτοκινητα των 50-60-80κ ευρω δεν θα βγει μονο 1000-1500ρικο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:Εδιτ
Ντίμβι δήλωσε παραίτηση στην καριώλο ΑΜΕΣΑ.
Ή μάλλον τι παραίτηση, κάντης χουνέρια για απόλυση, να πάρεις το μπαγιόκο και μ' αυτό να φέρεις τα πρώτα 2-3 αμάξια. Όλα έτοιμα ρε πστη μ :s_hang

αυτο μου λεει η γυναικα μου.Παρε τα χρηματα απο το Μητσο και πηγαινε φερε 3 κλιο.
Τα κλιο με τοσο ψαξιμο το εχω σπουδασει.Εξοπλισμοι εκδοσεις,τιμες που παιζουν,πως τα τσεκαρεις,που κοιτας κλπ.
Ξερω πλεον πως ειναι οι αρμοκολλες του εργοστασιου στους θολους,πως ειναι οι ποντες απο το εργοστασιο στα πισω φτερα,πως ειναι το απειραχτο πατωμα μπαγκαζ,απο πιο μηνα του 2017 αλλαξε ο λεβιες απο στρογγυλος σε οβαλ,που ειναι οι σφραγιδες στα τζαμια για να βρισκεις τη χρονια παραγωγης,σε ποιο εργοστασιο εχει φτιαχτει απο τον αριθμο πλαισιου και αλλα πολλα.
Υποθετω οτι ο τριμουρδελος Γερμανος πωλητης που νομιζε οτι ημουν μαντρας,μαλλον το υπεθεσε απο τις φωτο σε συγκεκριμενα σημεια που του ζητησα απο κατω,στα πισω φαναρια με ανοιγμενη την πισω πορτα ,κοντινες απο τα εμπρος φρενα ,πολυ κοντινες απο τον καθε θολο αναρτησης του αυτοκινητου εμπρος κλπ
Σου λεει αυτος ιδιωτης δεν ειναι για να ζηταει τετοια. :lol: