Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#731500 https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... ropologia/

Επανέρχεται το οικιακό πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Μόνο που τώρα θα δίνει 8,7 λεπτά ανα kWh

ενδεικτικά το αρχικό πρόγραμμα έδινε 52 λεπτά και μετα το ριξανε αναλόγως το έτος σύνδεσης...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#731501 0.55 ήταν πριν το 2012 αύγουστο. Και ήταν παντελώς λάθος.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#731840 Νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ χονδρικής τιμής ρεύματος στην Ελλάδα
https://www.in.gr/2021/10/18/economy/oi ... in-ellada/

253,33 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα , 110 στην Πολωνία. Άντε μετά να συναγωνιστεί ένα Ελ. ενεργοβόρο εργοστάσιο το αντίστοιχο Πολωνικό που επιπλέον έχει τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης ( Γερμανία) δίπλα του = φτηνά μεταφορικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#731850 Η Πολωνία αν δεν κάνω λάθος αγόρασε αγόρασε έγκαιρα δικαιώματα ρύπων, και που εμείς δεν κάναμε.
Θα το ψάξω και θα επανέλθω αν βρω κάτι.
Άβαταρ μέλους
By alex
#732015 απο χθες και εγω home enter να ξαναβρω την ηρεμια μου,για 2 χρονια..εχετε επιλεξει να δινετε εσεις μετρησεις καθε μηνα η' το αφησατε οπως παλια ,ενα 3 μηνο εναντι και 1 εκαθαριστικο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732032 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω εγώ τον κόπο να τους στέλνω τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις γίνονται για όλους από τον ΔΕΔΔΗΕ εξάλλου. Μια χαρά έκανες, όπως έχουμε ξαναπεί, οι εναλλακτικοί είναι απλώς αστείοι.
Άβαταρ μέλους
By alex
#732068 ε ναι η μικρη και συντομη περιπετεια μου στον χωρο του ιντερνετ αυτο εδειξε και εκτος απο ενα διαστημα 1 χρονου που εφυγα απο κοσμοτε ,γυρισα και δεν ξαναφευγω.

οποτε σκεφτηκα και καταλαβα οτι απο την στιγμη που αλλαζει η δεη για εμενα που δεν εχω διαθεση να κυνηγαω,αυτο ειναι το σημαντικο για μενα,η δεη θα ειναι σαν την κοσμοτε,θα κινει τα νηματα και θα δινει παντα πιο πολλες επιλογες και σταθεροτητα,να μην πολυασχολουμαι και να αγχωνομαι και με αυτο...ειδα και την διαφημιση σχετικα με τον τροπο εξυπηρετησης και πληρωμων και λογικα φευγει σιγα -σιγα η σαβουρα του παλαιου κατεστημενου..
Άβαταρ μέλους
By melos86
#732220 Ολα ειναι θεμα προοπτικης και επιλογων (κυριως ρισκου!)
Καποιοι κερδισαν αρκετα χρηματα απο τους εναλλακτικους παροχους, ιδιαιτερα κατα την διαρκεια της πανδημιας που η τιμη της κιλοβατωρας ηταν κοντα στο μισο απο την τιμη που εδινε η ΔΕΗ! Και τωρα με την οριακη τιμη εμενα ειναι κατα τι φθηνοτερο απο την ΔΕΗ το ρευμα και επειδη στην δικη μου περιπτωση μιλαμε για επαγγελματικους λογαριασμους και αρα μεγαλους το κερδος δεν ειναι και μικρο (στη δικη μου περιπτωση περιπου 200€ ανα μηνα).

Γενικα θελει αρκετη ερευνα και στην περιπτωση των εναλλακτικων που μπαινει η οριακη τιμη και λιγη τυχη!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732232 Δεν ξέρω για τα επαγγελματικά, για τα οικιακά τιμολόγια, το κέρδος συνήθως ήταν στην φαντασία των πελατών, παρά στην πραγματικότητα. Εννοώ, μπορεί να ήταν πιο φθηνοί οι εναλλακτικοί, αλλά το κέρδος για νορμάλ καταναλώσεις ήταν 20, 30 άντε πολύ βαριά 40€ το χρόνο. Έχω βάλει πολλές φορές links από aggregators που κάνουν σύγκριση, και εύκολα βλέπει κάποιος ποιο είναι το πραγματικό του κέρδος. πχ
https://allazorevma.gr/compare/current
Φυσικά, δεν θέλω να είμαι party pooper και να χαλάσω ένα ωραίο συναίσθημα που έρχεται με ένα τέτοιο placebo, αλλά να που φτάσαμε εκεί που τα αστειάκια δεν έχουν πια πλάκα και οι αυξήσεις πονάνε την τσέπη.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#732238 Εμείς πάντως πήγαμε για σε άλλον για να γλιτώσουμε το κόστος στην αλλαγή ονόματος.
Μαζί με 50€ που έδωσαν έξτρα + τα ψιλά που όντως κερδίζεις πιάσαμε σίγουρα τα 200+€.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#732242 πόσο διαφέρει η τιμή κιλοβατώρας αφού μιλάμε κυρίως για distributors και δεδομένες πηγές παραγωγής ? :hmmm:

κάποιες ελαφρύνσεις / διευκολύνσεις στη πληρωμή ίσως ( αν και η ελπέντισον ήταν κιλερ, καμία σχέση με Nova energy)
να είναι λόγος να μετακινηθείς αλλά θαύματα δεν θα περίμενα.

Με αυτά και μ'αυτά , έκανα τους υπολογισμούς χθες , είδα και τις τιμές διαπραγμάτευσης daily στις MWh και υπολογίζω γύρω στα 0.15 την κιλοβατώρα, προ κοκοψίνια, ελπίζω λίγα :lol:

Πόσο την έχετε εσείς ? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:Εμείς πάντως πήγαμε για σε άλλον για να γλιτώσουμε το κόστος στην αλλαγή ονόματος.
Μαζί με 50€ που έδωσαν έξτρα + τα ψιλά που όντως κερδίζεις πιάσαμε σίγουρα τα 200+€.

Εγώ που έκανα πριν λίγο το τεστ, χρησιμοποιώντας το παραπάνω link, μου έβγαλε 0 (μηδέν) παρόχους φθηνότερους από ΔΕΗ. Έχω το Home Enter θυμίζω.
Άρα, τα 200€ τα βρίσκω το λιγότερο αισιόδοξα.
Τελευταίος εκκαθαριστικός για μένα, μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#732250 Μιλάω για τον πρώτο χρόνο. Τώρα είμαστε στον τρίτο.
Μονο για να αλλάξουμε όνομα η ΔΕΗ ήθελε πάνω από 100€.
Άβαταρ μέλους
By glf
#732253 και γω το δοκίμασα στο Link. Αν βάλεις την τελευταία επιλογή "Θέλετε τα αποτελέσματα της σύγκρισης να λαμβάνουν υπ΄όψιν τον "Συντελεστή Επιβάρυνσης Ρήτρας Οριακής Τιμής Συστήματος/CO2"; εντάξει, μου λέει Βρήκαμε 0 πρόγραμμα που σας συμφέρει !
Αλλά γιατί δε τα δείχνει με τον υπολογισμό να ξέρουμε πόσο .. ακριβότερα βγαίνουν;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#732281 Ο δικός μου λογοριασμός στην Elpedison , πρόγραμμα Electricity home , day fixed ( με πάγιο) . Περίοδος κατανάλωσης 20/8 έως 20/9 .

Κατανάλωση περιόδου σε Kwh 315 .
Πάγιο 5,17ε
Χρέωση Ενέργειας Ημέρας: 0,10300 €/kWh x 315,00 kWh = 32.44 .

Μου δίνει (αν δεν το καταργήσανε , θα φανεί στο 4μηνο) και μια έκπτωση συνέπειας 10-15% και νομίζω βγαίνει μαζί με το πάγιο στα ίδια περίπου με τη ΔΕΗ .