Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#731176 Συμφωνώ κι εγώ ότι το πικάπ δεν έχει κανένα νόημα για τον egobrain, ούτε και θα έχει ποτέ. Και τα CD καλύτερα να τα ξεχάσεις. Με streaming έχεις τη μουσική που θέλεις στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο τρέξιμο, στις διακοπές και όπου αλλού θες.

Επίσης μιας και το budget είναι περιορισμένο, θα πρότεινα αν επιμένεις για separates να κοιτάξεις σε μεταχειρισμένα, μιας και πρακτικά γλιτώνεις το 50% του κόστους (και έχεις και τα ηχεία έτοιμα στρωμένα). Αλλά μάλλον θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα αν περιμένεις high-end ήχο. Επίσης τα κλασικά ηχεία για να παίξουν σωστά θέλουν και σωστή τοποθέτηση στο χώρο (μακριά από τοίχους), οπότε σε ένα φυσιολογικό σαλονί θα υπολειτουργούν.

Κάτι πιο optimal θα ήταν στη λογική που προτείνει ο Anonymous Founder, αν και το design των Marshall δε μου άρεσε ποτέ... Θα πρότεινα με λιιίγο πιο ανεβασμένο budget κάτι σαν ένα ζευγάρι Dynaudio Music 1 εάν θέλεις στερεοφωνικό ήχο:
Εικόνα
Ρυθμίζουν τον ήχο αυτόματα ανάλογα με το που είναι τοποθετημένα. Έχουν και μπαταρία οπότε κουβαλάς ένα και στις διακοπές σου... Το μείον των συγκεκριμένων είναι ότι έχω την εντύπωση πως έχει σταματήσει η παραγωγή τους εδώ και καιρό και ετοιμάζουν νέα γενιά αφού ξεπουλήσουν. Επίσης από streaming services μέσω WiFi παίζουν Spotify Connect (σωτήριο), e-radio και UPnP. Αλλιώς bluetooth που είναι λίγο μανούρα αν σε καλέσει κάποιος στο κινητό πχ.

Όσον αφορά τα streaming services, πιστεύω το Spotify είναι πολύ πιο βολικό από το Tidal στο να βρεις κάτι να ακούσεις, να σου προτείνει αυτόματα playlists κλπ. Σε αυτή τη φάση η ποιότητά του είναι 320kbps mp3, αλλά έχουν ανακοινώσει ότι εντός του 2021 θα ανέβουν σε ποιότητα CD.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
PeterPan έγραψε:egobrain εύχομαι κάθε καλό στη νέα σας ζωή!!! να γεράσετε μαζί!!!

στο θέμα μας: συμφωνώ 100% με τον Anonymous Founder ως προς το concept. Εγώ θα σου συνιστούσα ένα τέτοιο setup που είναι πιο ευέλικτο και δεν κοστίζει τόσο πολύ. Και εγώ ήθελα ένα ηχοσύστημα σαν εσένα, αγόρασα AV receiver Yamaha Avantage και εξοπλίστηκα με Dali ηχεία. Μία τα παιδιά που φοβάμαι μη ρίξουν τα ηχεία κάτω, μια η βαρεμάρα, κατέληξα να έχω το ηχοσύστημα ακόμη στο υπόγειο 2 χρόνια και να ακούω με sonos. Έχω ένα sonos beam για την τηλεόραση και ένα sonos one που συνδιάζονται και μια χαρά ακούω μουσική.

Με spotify/amazon prime/youtube συνδρομή είσαι μια χαρά.

Σκέψου το.

Ευχαριστώ πολύ Πέτρο!

Για το χτίσιμο σε ηχοσύστημα, όπως λέει και ο SIHCTR για separates, δεν είναι ότι βεντούζωσα σ'αυτό το σετάπ ξέρωντας, υπέθεσα πως έτσι πορεύεσαι. Σκαλίζω τώρα το σετάπ με βάση streaming. Γι' αυτήν την πορεία παίρνω ηχεία + streamer (όπως πχ αυτά που λίνκαραν ο τζι και ο HF) + συνδρομη σε υπηρεσία, έτσι? Είναι κάτι άλλο πέρα από καλώδια?

Επίσης για τα σχόλια σχετικά με τον "ποιοτικό ήχο" δεν πιάνω τη δυαδικη λογική καλού-κακού ήχου. Πρέπει να στάξεις 4ψήφιο για να κατουράς από Μύτικα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#731236 @Γιανς

Καλως ηρθες στην μεγαλη οικογενεια της Ιαμα - ha :s_roses

Εικόνα

Ken Ishiwata έγραψε:G-san how did you slaughter me like that? How how how :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#731237 Και επειδή στο Ηρώδειο ήταν σούπερ πριν 2 βδομάδες ,και επειδή βινύλια του δεν είχα κανενα έως τώρα. ....Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
egobrain έγραψε:
PeterPan έγραψε:egobrain εύχομαι κάθε καλό στη νέα σας ζωή!!! να γεράσετε μαζί!!!

στο θέμα μας: συμφωνώ 100% με τον Anonymous Founder ως προς το concept. Εγώ θα σου συνιστούσα ένα τέτοιο setup που είναι πιο ευέλικτο και δεν κοστίζει τόσο πολύ. Και εγώ ήθελα ένα ηχοσύστημα σαν εσένα, αγόρασα AV receiver Yamaha Avantage και εξοπλίστηκα με Dali ηχεία. Μία τα παιδιά που φοβάμαι μη ρίξουν τα ηχεία κάτω, μια η βαρεμάρα, κατέληξα να έχω το ηχοσύστημα ακόμη στο υπόγειο 2 χρόνια και να ακούω με sonos. Έχω ένα sonos beam για την τηλεόραση και ένα sonos one που συνδιάζονται και μια χαρά ακούω μουσική.

Σκέψου το.

Ευχαριστώ πολύ Πέτρο!

Για το χτίσιμο σε ηχοσύστημα, όπως λέει και ο SIHCTR για separates, δεν είναι ότι βεντούζωσα σ'αυτό το σετάπ ξέρωντας, υπέθεσα πως έτσι πορεύεσαι. Σκαλίζω τώρα το σετάπ με βάση streaming. Γι' αυτήν την πορεία παίρνω ηχεία + streamer (όπως πχ αυτά που λίνκαραν ο τζι και ο HF) + συνδρομη σε υπηρεσία, έτσι? Είναι κάτι άλλο πέρα από καλώδια?

Επίσης για τα σχόλια σχετικά με τον "ποιοτικό ήχο" δεν πιάνω τη δυαδικη λογική καλού-κακού ήχου. Πρέπει να στάξεις 4ψήφιο για να κατουράς από Μύτικα? :hmmm:

Ποια καλώδια; :lol:
Αρχικά κάνε δωρεάν εγγραφή σε υπηρεσία streaming να δεις αν σου αρέσει η φάση. Γι'αρχή δεν πληρώνεις τίποτε για ένα μήνα και θ'ακούς από το κινητό σου με τ'ακουστικά σου. Αν σου αρέσει, η επόμενη επιλογή είναι το ηχείο.
Για μένα, προτιμώ να έχω και τον ψηφιακό βοηθό, γιατί θέλω να μπορώ να παίζω ή ν'αλλάζω μουσική φωνητικά. Πχ "Alexa play the Jazz Classics playlist" ή "Alexa next song" ακούγονται κάπως, αλλά πίστεψέ με, σου δίνουν τρομακτική άνεση. Μπορείς να πλένεις πχ πιάτα και ν'αλλάζεις μουσική η τραγούδι.

Με αυτό το setup, αγοράζεις κατόπιν και ένα ηχείο και αν θέλεις στην συνέχεια και δεύτερο για στέρεο ήχο, παίρνεις και τέτοιο. Δεν χρειάζεται να πάρεις Marschall εννοείται, υπάρχουν και άλλες μάρκες. Εγώ πρότεινα αυτό γιατί αυτό θα έπαιρνα εγώ αν μπορούσα και αν είχα ανάγκη για πιο δυνατό ήχο από το Echo dot που έχω.
Από την άλλη, μπορείς γι'αρχή να πάρεις και εσύ ένα Echo dot που είναι πάμφθηνο και αν θέλεις μετά παίρνεις και κάτι καλύτερο.
Αυτή η προσέγγιση είναι η φθηνότερη δυνατή, πιάνει ελάχιστο χώρο και δεν χρειάζεται να επενδύσεις πρακτικά σε τίποτε. Και θεωρώ πως αν το δοκιμάσεις, θα σου αρέσει, προσωπικά δεν το αλλάζω για το οποιοδήποτε hi-end αλλά κλασικό σύστημα. Γιατί ως έχει, απολαμβάνω περισσότερη μουσική, περισσότερη ώρα. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό.

Εννοείται όλο το setup είναι ασύρματο, απλώς το βάζεις σε μια πρίζα και το συνδέεις στο Wi-Fi και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#731244 Απο την αλλη, αν εισαι παραδοσιακος και αν θες αυριο να βαλεις κανενα πικαπ για τα βινυλια, ακους τον g και πας και παιρνεις ηχεια και ενισχυτη. Επανω συνδειεις ειτε το κινητο σου για streaming tidal / spotify, ειτε οτιδηποτε αλλο συγχρονο αλλα και παραδοσιακο.

Θα κοστισει παραπανω αλλα θα παιζει πιο ποιοτικα απο οποιοδηποτε Marshall και σε λογικες εντασεις και μπορεις αν βολευει χωροταξικα να συνδεσεις και την τηλεοραση για κινηματογραφικο ηχο.
Άβαταρ μέλους
By alex
#731247 καποτε μικρος διαβαζα ενα περιοδικο hi-fi και ασχολιομουν λιγο..μετα βαρεθηκα γιατι τοτε δεν υπηρχε και μεγαλη ποικιλια να φερεις αυτο που θες,ουτε ονλαιν..οποτε συμβιβαστηκα με ενα AKAI συνολο.πικαπ,ενισχυτη,κασετοφωνο,ραδιο και ηχεια 3 δρομων με γνησιο ξυλο..
δεν ξερω ποσο καλο ηταν το συνολο αλλα σαν ποιοτητα ηχουν ειναι σουπερ.35 χρονια το εχω..βασικα εσπασα τα ηχεια και τα ξαναγορασα..και περιπου 600 βινυλια..
αυτο που θελω να συμβουεψω,δεν υπαρχει ηχος σαν το βινυλιο..για εμας του παλιους το βινυλιο ειναι και αλλα πραγματα.αλλα εχοντας δοκιμασει ολα τα μεσα αναπραγωγης, ηχο σαν το βινυλιο δεν υπαρχει!

εχω φτιαξει δικο μου χωρο απομονωσης,δωματιο ο οποιος ομως μπορει να ανοιξει για παρτυ.εκει ομως απομονωνομαι απο τα αλλα μελη της οικογενειας,βαζω ενα ποιοτικο ποτηρι μπερμπον το βραδυ,χαλαρωνω και απολαμβανω τον υπεροχο ,καθαρο,κρυσταλλινο ηχο του βινυλιου με ολα τα σκρατσ που μπορει να ακουγονται με την πολυ χρησιμοποιηση,εχουν και αυτα την γοητεια τους μεσα στην διαδικασια..παρτε βινυλια ,κλασσικη αξια!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#731272 Egobrain

Γιατί όχι ένα soundbar με ασύρματο woofer και δυνατότητα streaming και υποστήριξη Alexa κλπ;

Γλιτώνεις τα πολλά καλωδια και σκατολοιδια μέσα στο σπίτι = χαρούμενη σύζυγος

Αναβαθμίζεις και την εμπειρία θέασης.

Εγώ πάντως που έχω 5.1 της Samsung με ασύρματα ηχεία το σκέφτομαι σοβαρά να τα αντικαταστησω με μια τέτοια μπάρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By alex
#731279 επειδη εχω και εγω ενα σονυ 5.1 στην τηλεοραση και καμμια φορα ακουνε μουσικη απο εκει,καμμια σχεση με ηχοσυστημα .αλλα και το sound bar μου ακουγεται καλυτερη επιλογη απο το 5.1 το 5.1 ειναι φτιαγμενο για ηχο κινηματογραφου,μιλαω παντα για τα ετοιμα οικονμικα συνολα,οχι κομματια
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#731315 Είχα πριν 6 χρόνια 5.1 ηχοσύστημα samsung και δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος.

Το Sonos soundbar είναι πολύ καλύτερο.

Egobrain γνώμη μου είναι να το κάνεις όπως σου είπα. Δοκίμασε να ακούσεις τα Sonos, είναι πολύ καλά, δε θα το μετανιώσεις…

Όπως είπε και ο Anonymous Founder, δεν υπάρχουν καλώδια, όλα μέσω wifi.

< >
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimik έγραψε:Egobrain

Γιατί όχι ένα soundbar με ασύρματο woofer και δυνατότητα streaming και υποστήριξη Alexa κλπ;

Γλιτώνεις τα πολλά καλωδια και σκατολοιδια μέσα στο σπίτι = χαρούμενη σύζυγος

Αναβαθμίζεις και την εμπειρία θέασης.

Εγώ πάντως που έχω 5.1 της Samsung με ασύρματα ηχεία το σκέφτομαι σοβαρά να τα αντικαταστησω με μια τέτοια μπάρα.

< >

:s_thumbsup
ποιο soundbar ομως?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#731360 Γράφτηκαν πολλά σωστά. Το θέμα είναι το σου ταιριάζει εσένα ανάλογα με συνήθειες, αυτιά, χώρο, τρόπο ζωής, πόσο ακούς μουσική, πότε, πού κλπ.
Άλλο αν το θέλεις να ακούς μουσική ενώ μαγειρεύεις (το echo είναι τέλειο, το έχω συνδέσει να κρέμεται πάνω από το ψυγείο) ή ενώ εργάζεσαι κλπ και άλλο αν κάθεσαι επί τούτου για να χαρείς μουσική (με ποτάκι ή όχι).
Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις προσπάθησε να ακούσεις ηχεία. Με τη δική σου μουσική, πάρε τα CD σου και πάρε σβάρνα μερικά μαγαζιά. Άκου τα φτηνά άκου και πιο ακριβά (ως 50-80% πάνω από αυτό που αρχικά θέλεις) να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τις διαφορές. Και μετά τα ξαναλέμε.

Πάντως βινύλιο με το καλημέρα το 2021, από το πουθενά δεν παίζει. Ψηφιακή μουσική θα ακούς στο μεγαλύτερο ποσοστό. Το αν σου φτάνει αυτή που έχεις ή χρειάζεσαι συνδρομή είναι άλλη ιστορία.

Για μένα καλές οι μπάρες και τα ασύρματα αλλά τα ενσύρματα στην ίδια κατηγορία τιμής είναι καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
egobrain έγραψε:

Σκέψου το.

Ευχαριστώ πολύ Πέτρο!

Θα μπορούσες να φτάσεις στα 580 ευρώ μπάτζετ ? Αν ναι έχω κάτι στο νου μου

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#731450 κρατάω ό,τι ειπώθηκε, θα τα μηρυκασω και βλεπω στο επόμενο διάστημα πως θα το σετάρω

για τον περιορισμό στους δίσκους, οκ καταλαβαίνω τον μεγαλο περιορισμο οποτε θα τσεκάρω για spotify κλπ

bujinkan, ναι δώσε.
ακούω προς το παρον σύνολα τετοια, και το σετακι του τζι στα 600+ είναι.
και το ζυγιζω στο τελος
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
egobrain έγραψε:κρατάω ό,τι ειπώθηκε, θα τα μηρυκασω και βλεπω στο επόμενο διάστημα πως θα το σετάρω

για τον περιορισμό στους δίσκους, οκ καταλαβαίνω τον μεγαλο περιορισμο οποτε θα τσεκάρω για spotify κλπ

bujinkan, ναι δώσε.
ακούω προς το παρον σύνολα τετοια, και το σετακι του τζι στα 600+ είναι.
και το ζυγιζω στο τελος

Λοιπον παρε να μαθαινεις και ασε τα soundbar και τα bluetooth και τα sonos και ειμαι μονος :metalo:

Χτυπας ενα ζευγος ενεργών ηχείων triangle σου δινω 2 επιλογες παρακατω η μια 500 και η αλλη στα 600
Επιπλεον χτυπας και ενα triangle aio streamer sta 180
Εισαι λοιπον στα 680 η 780 αναλογα ποιο απο τα 2 στε ηχεια
Και παμε και στο ζουμι ..Και τα 2 σετ ηχειων εχουν και εξοδο ειτε για καποια πηγη πχ cd ειτε για πικαπ (Ω ΝΑΙ εχουν και ενσωματωμενο phono
οποτε ξεκινας με αυτα και μετεπειτα οταν και αν γουσταρεις καρφωνεις επανω και ενα πικαπ η cd player η οτι θες

https://www.diapasonhifi.gr/sensa-sn03a ... tml#92=259
https://www.skroutz.gr/s/24692242/Trian ... CE%B1.html
https://www.skroutz.gr/s/17352281/Trian ... om=catspan

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα