- 01 Σεπ 2021, 14:07
Βάζω για τελευταία φορά από την μηχανή μου, έτσι για τον αποχαιρετισμό.

. Εδώ ο νέος ιδιοκτήτης την παίρνει μετά από την μεταβίβαση.

Πουλήθηκε χθες, μια παρηγοριά πως ο νέος αγοραστής φαίνεται εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος και χαίρομαι που θα πάει σε καλά χέρια.
Τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα και πάλι καλά που την είχα μόνιμα στον φορτιστή και την έβαζα εμπρός κάποιες φορές. Είχα την επιλογή ή να την πουλήσω, ή να την κλειδώσω σε μια αποθήκη μέχρις να έρθει πάλι η ώρα να βρω χρόνο για βόλτες. Κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα έρθει σύντομα ή και καθόλου...
Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει, γιατί καλώς ή κακώς αυτή η μηχανή είναι συνδεδεμένη σχεδόν αποκλειστικά μόνον με καλές στιγμές. Με έχει πάει σε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά. Δεν έχει πέσει ποτέ, δεν έχω χτυπήσει ποτέ, μου έχει πέσει 2 φορές από το... σταντ!
Μου έβγαλε μία μεγάλη ζημιά (πίρος εμβόλου) που κόστισε πολλά (περίπου 900€), και κάποιες μικρότερες (εγκέφαλος, συμπλέκτης) περίπου 500€, ενώ συντήρηση τελικά δεν πλήρωσα πολλά, γιατί δεν έκανα πολλά χιλιόμετρα. Συνολικά, μαζί κάναμε , την πήρα με περίπου 11300 στο κοντέρ (+12Κ που είχε το προηγούμενο κοντέρ που αλλάχτηκε εντός εγγύησης) και την πούλησα με περίπου 29400, ήμασταν παρέα λοιπόν 18.000 χιλιόμετρα, και για 8 χρόνια.
Τα πρώτα χρόνια έκανα περίπου 5000 χλμ το χρόνο, τα τελευταία είναι που ουσιαστικά έμεινε περίπου... ακίνητη. Τελευταία χρονιά σοβαρής χρήσης ήταν το 2017!
Κάποιοι ίσως πουν πως είναι ένας... περίεργος τρόπος να χαλάς λεφτά, εγώ πάλι θα πω πως δεν συγκρίνεται η αίσθηση που σου δίνει μια μηχανή, ειδικά μια μεγάλη και θα πω πως χρειάζεται ΠΟΛΥ σεβασμό και ΠΟΛΛΗ προσοχή.
Σε καμιά 20αριά χρόνια, όταν θα πάρω σύνταξη, θα κοιτάξω για τον αντικαταστάτη!
Αν επιτρέπονται ακόμη και δεν έχουν απαγορευτεί!
Αν επέλεγα σήμερα, θα ήταν δικύλινδρο, και ίσως χωρίς ηλεκτρονικά. Έτσι, για την αλητεία!
Για να... πνίξω τον καημό μου, θα ψάξω κάτι θαλασσινό (kayak) και κάτι για το βουνό (ηλεκτρικό ΜΤΒ).