Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#729966 Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του , κατά ποσό μεγάλες αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα αφορούν ατομικά η όχι .
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#730002
KiloMeater έγραψε:Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του , κατά ποσό μεγάλες αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα αφορούν ατομικά η όχι .

Αυτό όμως δεν απαντάει στην ερώτηση του Hellenic Tifosi, την οποία μοιράζομαι κι εγώ, «τελικά σε τι (μπορούν να) χρειάζονται τα cryptocurrencies γενικά;»
Νομιζω ότι για κάτι για το οποίο γίνεται τοσο μεγάλος ντόρος θα έπρεπε να είναι σχετικά εύκολο να δοθεί μια απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#730004 η επανασταση εδω ειναι το blockchain, δεν ειναι το bitcoin ως εναλλακτικη στο χρηματιστηριο
δηλαδη οκ αυτο ειναι της μοδας αλλα δεν ειναι η ουσια
η αξια του blockchain? τι να σου πω... ειναι σαν να ρωταγε καποιος τον Tesla ποια ειναι η αξια του ηλεκτρισμου
τα πάντα και τιποτα, εξαρτάται απο τη χρηση.. το potential ομως ειναι απυθμενο

εγω βλεπω τα cryptos ως εργαλειο οχι ως αυτονομες οντοτητες
δες πχ το Helium.. μπορεις να το κανεις trade οπως οτιδηποτε αλλο...ε και;
για διαβασε ομως για ποιο λογο αναπτυχθηκε, να χρησιμοποιηθει ως reward σε οσους αρχισουν να χρησιμοποιουν το LongFi, (People's network) ... θα γινει; θα πιασει αυτο το concept; δεν ξερω.. αλλα ειναι μια ακομα εντυπωσιακη ιδεα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#730005 Μονο που κανεις δεν εδωσε σημασια στο πλοκτσεην μεχρι που κατα ενα μαγικο τροπο αρχισαν να βγαζουν ολοι λεφτουλια (Κλωστηρια Λαναρας +6% σημερα, θυμασαι Γκαρλαντ , οπως τοτε με τα ΑΜΚ μαλλιοκουβαρα στις κατηφορικες με Νικο, Θεμο και τα αλλα τα παιδια).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#730006 Απλά, ο περισσότερος ντόρος γίνεται για το νόμισμα και τις αποδόσεις, το πως θα αλλάξει τον κόσμο σαν νόμισμα, κτλ, παρά για το blockchain

Και (ξαναλέω) εκεί έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Όχι στο Blockchain (τουλάχιστον αν υπάρχουν εκεί ζητήματα, δεν είμαι σε θέση να κρίνω).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#730077 Εεπ το block chain υπάρχει ως τεχνολογία εδώ και είκοσι χρόνια. Και τα 18 από αυτά έπεφτε ΞΎΣΙΜΟ παρολες τις "απύθμενου εύρους δυνατοτητες". Οπότε τί άλλαξε;
Σωστά. Λεφτουλια από τον λεπτό αέρα.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By glf
#730098 Και το helium ΙΟΤ έχει θέματα που δε μου δίνουν σωστά μηνύματα..
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι το πως γίνεται να πληρώνει κόσμο για mining χωρίς να έχει use cases που να πληρώνουν για τη χρήση IOT data στο δίκτυο.

Απλά γίνεται χαμός απο παραγγελίες για τις mining κεραίες με τρελή κονομα.
Και οι κεραίες μιλάνε... μεταξύ τους και μόνο! Στέλνουν στατιστικά μόνο.

Απορώ ποιος βάζει τα λεφτά που μοιράζει αυτή τη στιγμή το δίκτυο του helium.
Βέβαια οι απολαβές και σε αυτό το μοντέλο όλο και θα φθίνουν.

Όσοι δε μπήκαμε ούτε σε αυτό το καράβι θα περιμένουμε να πάρουμε τις κεραίες σε 2-3 χρόνια που θα τις πουλάνε για μεταχειρισμένες στο ebay για μετατροπή σε άλλα δίκτυα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#730104
Anonymous Founder έγραψε:Τα πάντα δεν αλλάζουν όταν μπαίνουν τα λεφτούλια στο κόλπο; Όχι;


Οχι. Το μονο που αλλαξε ειναι οτι εχει δημιουργηθει ενα γιγαντιαιο οικοσυστημα γυρω απο την εξορυξη κρυπτονομισματων. Αυτο και τελος, δεν βλεπω σε ποιον περαιτερω τομεα εχει επεκταθει το πλοκτσεην.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#730113 ΑΝ το δεις με οικονομικούς όρους, είναι άλλο ένα πεδίο για να βγάλουν λεφτά κάποιοι. Υπάρχουν τα νομίσματα, τα ομόλογα, τα ασφάλιστρα ομολόγων, οι μετοχές, τα repos, τα αμοιβαία, τα σύνθετα προϊόντα, τα παράγωγα, κλπ κλπ κλπ. Αλλά το πρόβλημα είναι τα κρυπτονομίσματα που είναι "άχρηστα" ενώ όλα τα προηγούμενα είναι εξαιρετικά... χρήσιμα.
Το blockchain έχει εφαρμογές σε διάφορους τομείς, ειδικότερα σε security εφαρμογές για δίκτυα και άλλα απ΄ όσο γνωρίζω. Βέβαια, όλοι αυτοί την στιγμή ψάχνουν το next big thing σαν το Helium μπας και βγάλουν λεφτά εύκολα και γρήγορα, πράγμα που είναι λογικό: αφού βγάζουν τόσοι, γιατί οχι και μερικοί ακόμη;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#730133 Σαν τεχνολογια πραγματι πολυ χρησιμη. Σιγουρα θα εφαρμοστει σε πολλους διαφορετικους τομεις στο μελλον.

Αλλα σα νομισμα δεν επιασε το στοχο του σε καμια περιπτωση. Το 95% της χρησης του ειναι για επενδυση (ή πιο σωστα τζογαρισμα :s_tongue ) και το 5% αντιστοιχει σε πραγματικες συναλλαγες. Μαλιστα εχω την αισθηση οτι και τα καταστηματα που το δεχονται σαν τροπο πληρωμης, το κανουν επειδη ευελπιστουν οτι θα αυγατισουν οι πληρωμες μεσω κρυπτονομισματων λογω της συνεχους ανοδου της ισοτιμιας.

Κι εφοσον μιλαμε για επενδυση, εφοσον μιλαμε για πραγματικο χρημα που τζογαρουν οι επενδυτες, καποιοι μεγαλοι προσπαθουν να ελεγξουν την αγορα. Δεν ξερω αν θα συμβει σε 1 ή σε 10 χρονια, αλλα το μονο σιγουρο στον κοσμο ειναι ενα:
Οταν θα ειναι στα ψηλοτερα του επιπεδα, αυτοι που πραγματικα ελεγχουν το παιχνιδι θα εχουν βγει ηδη κι ολα τα εκατομμυρια θρυψαλα του πολυτιμου ορυκτου θα βρισκονται στα χερια αφελων HODLers που πιστεψαν στην επαναστατικη ιδεα με την οποια θα πλουτισουν οι πιστοι.
Άβαταρ μέλους
By vengas
#730137 Διαφορα γεγονότα παιζουν ρόλο στην άνοδο/πτωση τιμής, και συνήθως υπάρχει και η αντίστοιχη κίνηση στα social media που δειχνουν κ την πρόθεση του κοσμου να αγορασει/πουλήσει τις επόμενες μέρες
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#730140
vengas έγραψε:Διαφορα γεγονότα παιζουν ρόλο στην άνοδο/πτωση τιμής, και συνήθως υπάρχει και η αντίστοιχη κίνηση στα social media που δειχνουν κ την πρόθεση του κοσμου να αγορασει/πουλήσει τις επόμενες μέρες

Οταν ο Ηλωνας ο Μασκ ομως θελει να αγορασει, δε θα βγαλει τελαλη "απο Δευτερα χωνω τοσα δις στο ΜπιΤιΣι". Θα τα χωσει πρωτα στα χαμηλα κι οταν τα αγορασει θα τιτιβισει "αγορασα τοσα γιατι ειμαι ερωτευμενος με αυτη τη φανταστικη τεχνολογια". Και μετα τρεχουν τα κοτοπουλα κι αγοραζουν σαν τρελοι, δινοντας υπεραξια στην επενδυση του Ηλωνα.

Και φυσικα ΠΡΙΝ ανακοινωσει ο Ηλωνας μετα απο λιγους μηνες οτι "αποφασισα να πουλησω λιγα κομματια" ή οτι "για καποιο διαστημα δε δεχομαστε ΜπιΤιΣι για την αγορα των αυτοκινητων μας" (ειδησεις που θα ριξουν την ισοτιμια) εχει φροντισει να σπρωξει λιγα κομματια εκει στα ψηλα (στα οποια ψηλα βοηθησε το προηγουμενο τιτιβισμα να παει)...