Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alex έγραψε: Πρωτον και κυριο ειναι οτι ο εισερχομενος αερας εχει αλλη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης με συνεπεια να επιρρεαζει αυξανοντας την θερμοκρασια της κεφαλης πιστονιου το οποιο ψυχεται απο το λαδι (αρα το λαδι ζεσταινεται περισσοτερο). Δευτερον ολα τα συστηματα ψυξης του κινητηρα εχουν καθυστερηση στην αποβολη θερμοτητας, ενω εσεις βλεπετε ειτε καλοκαιρι ειτε χειμωνας σταθερα την ενδειξη στους 92C το καλοκαιρι ο κινητηρας λειτουργει σε πιο υψηλες θερμοκρασιες αφου στιγμιαια ξεπερναει αυτους τους βαθμους που το οργανο δεν μας δειχνει λογω μειωμενης ευαισθησιας (αν εδειχνε η βελονα θα επειζε ασταματητα). Τριτον τα ψυγεια λαδιου ή ψυχομενες βασεις φιλτρου λαδιου το καλοκαιρι δεν μπορουν να κρατησουν την θερμοκρασια λαδιου χαμηλα.[/u][/b]

δεν ισχυουν.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
alex έγραψε:continue..περι λαδιων..

Το 0-30W,0-40W, 5-30W, 5-40W δεν ειναι καλα λαδια για ελλαδα. Αυτα ειναι για αυτοκινητα που κινουνται μονιμα σε ψυχρα κλιματα με υπο του μηδενος βαθμους.οι εταιρειες που τα προτεινουν ειναι απο κρυα κλιματα βορειες χωρες για κρυα κλιματα....

Πόθεν προκύπτουν αυτά τα θέσφατα;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
alex έγραψε:continue..περι λαδιων..

Το 0-30W,0-40W, 5-30W, 5-40W δεν ειναι καλα λαδια για ελλαδα. Αυτα ειναι για αυτοκινητα που κινουνται μονιμα σε ψυχρα κλιματα με υπο του μηδενος βαθμους.οι εταιρειες που τα προτεινουν ειναι απο κρυα κλιματα βορειες χωρες για κρυα κλιματα

Οι σχιστομάτηδες σε διαψεύδουν...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nascar1
#718679 Δλδ η Toyota που λέει στα υβριδικά 0-16 ή η Φορντ που λέει στο diesel 0-20 έχουν λάθος;;;

Καλή ανάλυση αλλά έχει εφαρμογή στην σύγχρονη εποχή;;

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#719816 Θέλω απλά να αναφέρω ότι η έκφραση "καίει λάδια" μπορεί να σημαίνει μερικά διαφορετικά πράματα που δεν έχουν πάντα σχέση με κυριολεκτική καύση λαδιών. Και δεν σημαίνει πάντα ότι ο κινητήρας έχει φθαρεί και δεν σημαίνει πάντα ότι η χρήση παχύτερου λαδιού θα δώσει τη σωστή λύση.
Πιο σωστό θα ήταν να λέμε ότι παρατηρούμε μείωση στάθμης λαδιών. Από λόγο που δεν ξέρουμε. Και μετά να αρχίσουμε να ψάχνουμε να δούμε που πήγε το λάδι και βέβαια το πιο δύσκολο:
- το γιατί, κάηκε και έγινε εναπόθεση, κάηκε και έφυγε αέρας, κάηκε σαν καύσιμο μαζί με τη βενζίνη στον θάλαμο καύσης (και δεν μιλάω για δίχρονο ούτε για βάνκελ), διαρρέει από φλάντζα, διαρρέει από ψευτοκάπακο κοκ και
- τι φταίει, οι βαλβίδες, τα ελατήρια των κυλίνδρων, υπερθέρμανση, πλούσιο μίγμα που καταστρέφει-αραιώνει το λάδι, κακή χρήση κινητήρα, ακατάλληλα λάδια, φλάντζες, βίδες-τάπες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#730040 Μουσάτος, σκνίπερ, μπαίνουμε εδώ για το Leon;
Αν φύγω από τα λάδια αντιπροσωπείας, τα Castrol Edge Titanium FST Professional 5-30, και πάω σε δικά μου, σκέφτομαι τα εν λόγω Mobil.

https://www.mobil.com/en-ae/passenger-v ... mula-5w-30

Castrol pdf
https://msdspds.castrol.com/bpglis/Fusi ... c62b5w.pdf
Άβαταρ μέλους
By dimik
#730048 Από τα καλύτερα λάδια που έχω χρησιμοποιησει, τα έβαζα φανατικά στο Scirocco, πλέον δεν τα βρίσκω και βάζω Motul τα οποία έβαζα στην μοτοσυκλέτα.

edit: τα Mobil 1 ESP

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#730049 Πολύ ευχαριστημένος ήμουν και να τα γαλλικά, Total και Elf, που τα έβρισκα και πέριξ των 8€ το λίτρο, στίγμα και φθηνότερα.
Τελευταία δεν τα βρίσκω οπότε πάλι Castrol έβαλα. Διαφορές μεγάλες δεν έχω βρει πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#730052 Βλέποντας τα data sheet, το ESP Formula της Mobil είναι σαφώς ανώτερο λάδι σε χαρακτηριστικά από το πολυδιαφημισμένο Castrol που φοράνε οι Βαγγέληδες. Συγκριτικά μάλιστα θα το χαρακτήριζα νεροζούμι το Castrol έναντι του Mobil οπότε έχεις δίκιο μάλλον dimik.

Το λέω γιατί τελειώνουν τα 4 χρόνια της εγγύησης και σκέφτομαι να πάω το αμάξι για σέρβις με δικά μου λάδια.
Έχω μια κατανάλωση ανά 1000χλμ περίπου 100-200ml ανάλογα τη χρήση και την πίεση.

Αρχικά σκέφτομαι να αλλάξω με Mobil. Λέτε παρακάτω να κοιτάξω να πάω σε 5-40 με προδιαγραφές VAG; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#730056 Έλα ρε Μπούσε , τί να τον κάνεις το Μουσάτο αφού εσύ με ένα search στο facebook τα βρίσκεις-ξέρεις όλα.
Το link με τα Mobil που έβαλες είναι από United Arab Emirates και παρουσιάζει τα αμερικάνικα esp με τις αμερικάνικες προδιαγραφές. Είδες πουθενά να λέει VW 504.00 ? όχι .
Άμα είσαι πατριώτης θα βάλεις ελληνικά cyclon.
Εδώ είναι ο οδηγός - σύμβουλος κατάλληλου λιπαντικού.
http://lpc-cyclon.ewp.earlweb.net/el

πατάς κάτω αριστερά εκεί που λέει αυτοκίνητα και συνεχίζεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Λάδια δικά σου πας και στην εγγύηση πάντως. Αρκεί να είναι εντός προδιαγραφών.
+1, τους πήγαινα Mobil από το 2ο service, τα αγόραζα από το gmarket θυμάμαι τότε κανένα 50ρι το 4λιτρο.

Αυτό που είχε μεγαλύτερο το Mobil από τα άλλα ήταν το flash point, γύρω στους 250 βαθμούς αν θυμάμαι καλά.

Καταναλωση λαδιού δεν είχε ποτέ το Scirocco.

Τώρα πάντως στο Golf βάζω 5w-40

< >
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
mousatos έγραψε:...Άμα είσαι πατριώτης θα βάλεις ελληνικά cyclon.
Εδώ είναι ο οδηγός - σύμβουλος κατάλληλου λιπαντικού.
http://lpc-cyclon.ewp.earlweb.net/el

πατάς κάτω αριστερά εκεί που λέει αυτοκίνητα και συνεχίζεις.

Απορρίπτεται , δοκίμασα για το yaris diesel και μου προτείνει 5-40 ...ε όχι!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#730103 Κάνουν και λάθη , έχουν κι αυτό πάντως:
https://www.cyclon-lpc.com/en/portfolio ... a-syn-psa/