Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#7205 Καλά, χαιρετίσματα. Η φίλη είναι Γερμανία. Θα το δώσω στα παιδιά του ΙΤ στη δουλειά να το φτιάξουν να τελειώνουμε.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
popolaros έγραψε:
JasonLouk έγραψε:
popolaros έγραψε:εγω σου ειπα να σκεφτεις , να αναλυσεις τα δεδομενα και μετα να κανεις ποστ. μην τα περιμενεις ολα ετοιμα. ασε τα edit mod για λιγο και σκεψου.

http://www.gsmarena.com/apple_officiall ... s-9596.php
http://www.gsmarena.com/apple_unveils_a ... s-9595.php

Και τι βλέπουμε? Κλασσική Apple. Τα καινούργια είναι χχ% καλύτερα απο τα προηγούμενα μοντέλα.
Κάθε ανακοίνωση της είναι γεμάτη ποσοστά.
Η είδηση ειναι ότι επιτέλους ανέβασαν τις ίντσες σε αποδεκτό μέγεθος.

Η τιμή είναι γελοία.- ΑΛΛΑ αν κάποιος μπορει και τα διαθέσει μπράβο του και θα του πω μεγειά!
Χωρις όμως να θεωρώ ότι έκανε τρομερή αγορά.
Απο την στιγμή όμως που κυκλοφορεί G3 στα μισά λεφτα και π.χ Xiaomi mi3 στα 200ish ευρώ
δεν βλέπω το λόγο να προτιμηθεί ένα. Αυτά ειναι τα δεδομένα μου.

Δέχομαι την πάντα καλή κατασκευή των iphone,τα update ακόμα και στα παλιά αλλά μέχρι εκει.
Έχω αναφέρει και πολλές φορές οτι θέλω να δοκιμάσω το iOS (το λογισμικό καθεαυτό) αρα εντελώς hater δεν με λες.
Η τιμολογιακή της πολιτική ήταν και θα συνεχίσει να είναι over the top.

ΥΓ 1 αν ψήνεσαι τόσο πολύ για το plus να σε βοηθήσω ,αν θέλεις, αγοράζοντας το G2 (αν θυμάμαι καλά) που έχεις. :s_smile
ΥΓ 2 τα περί edit mod,το σκέψου τα αφήνω ασχολίαστα

Όλα φιλικά.

@kostis20

Ναι με 2 χρόνια συμβόλαιο σε αμερικάνικο πάροχο είναι .

κατι πηγες να κανεις αλλα τα σκατωσες στην πορεια. δεν πειραζει. αρκει η προσπαθεια. παμε λοιπον.

ας παρουμε σαν ενδεικτικό παράδειγμα αυτα τα δυο :

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6294

επειδη και τα δυο θεωρουνται high end και επειδη εχουν πλεον 5.5αρες οθονες.

1ο λαθος που εκανες : προσπαθεις να συγκρινεις κινητο το οποιο ΜΟΛΙΣ παει να βγει στην αγορα με ενα αλλο το οποιο βρισκεται ηδη 1-2 μηνες (οτι αυτο σημαινει τιμολογιακα για το 2ο κατα βαση).

δλδ.

Εικόνα

συμφωνα με αυτο η τιμη του G3 (16αρι ε;) στο λανσαρισμα του ηταν περι τα 550 ευρω (το οποιο δεν εινια ακριβως σωστο σαν μετρηση γιατι μιλαμε για απειρους retailers ο οποιος , καθε ενας απο αυτους πουλαει οσο νομιζει αυτος) αρα εν τελει ας το ορισουμε πιστευω καλυτερα στα 600 ευρω.
αν πιστεψουμε το παραπανω screenshot με τις τιμες του iphone 6, μιλαμε για 950 δολαρια δλδ 735 ευρω.
ΑΡΑ εγω θα στο βαλω χοντρικα 150 ευρω πανω απο το G3 (το οποιο ειπαμε οτι ειναι απλα ενα παραδειγμα).

2o λαθος (βασίζεται πανω στο 1ο) : αναφερεις οτι η τιμη ειναι γελοια.

για να δουμε με 150 + ευρω τι παραπανω αγοραζεις σε σχεση με το G3.

καλύτερο frame με διαφορα, σωστα;
καλυτερη οθονη (glass) με διαφορα , σωστα;
καλυτερη οθονη (display) με διαφορα, σωστα; (και μην μου αναφερεις τα Pixel γιατι θα ξερασω)
καλυτερη φωτογραφικη με διαφορα, σωστα;
επεξερταστη ειδικα σχεδιασμενο για το εν λογω λογισμικο συν οτι ειναι και 64 bit.
εφαρμογες πολύ καλύτερα γραμμενες απο android. υπερθερμανσεις / κολληματα και σια, αγνωστες λεξεις;
καλύτερη και μακροχρονια υποστηριξη λογισμικου.

επισης, θα πρεπει να βαλεις στην συναρτηση σου αλλα δυο πραγματα :

- το προιον δεν απευθυνεται στον ελληνα αλλα σε σοβαρες χωρες του εξωτερικου. για παραδειγμα, ο αγγλος θα αγορασει το Iphone με 2 χρονια contract (unlimited calls / txt / data) με 35 - 40 λιρες το μηνα. ΨΙΧΟΥΛΑ.
- το G3 συμφωνα παντα με το παραπανω γραφημα εχασε περι τα 100 ευρω μεσα σε δυο μηνες. ελα και πες μου σε δυο μηνες ποσα χρηματα θα χασει το Iphone ή για να στο θεσω καλύτερα;
του χρονου τετοια μέρα αναλογίσου πόσα χρήματα θα έχει χασει το G3 και ποσα θα εχει χασει το Iphone. ΑΡΑ, αυτα που θα δωσεις τωρα, εν τελη θα τα παρεις πισω.

αυτοκίνητα υπαρχουν και με 9.000 ευρω, υπαρχουν και με 900.000 ευρω. και τα δυο εχουν 4 ροδες και σε πανε απο ενα σημειο Α σε ενα σημειο Β. ο τροπος αλλαζει.

τελος, η apple μπορει και χρεωνει ισως και λιγο παραπανω τα προιοντα της γιατι ΜΠΟΡΕΙ και αυτο λεγεται μαγκια την οποια μαγκια ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μπορουν να το κανουν σε παγκοσμια κλιμακα.

γμτ.. πάλι που έλεγα να μην τα σκάσω για το 6άρι, μπήκα σε πειρασμό.
όπως τα λέει ο ποπολάρος!
ΤΙ ΚΙΝΗΤΑΡΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ!!!! :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#7272 Τελικά παίξαμε λίγο χαλασμένο τηλέφωνο και έτοιμο το σαπάκι. Φοράει 7.1.2 κι απ' ότι είδα θα πάρει μέχρι και 8 τρομάρα του ώστε να σούρνεται μια και καλή. :s_tongue

Image
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#7290 Μου δωσε η θείτσα όλα τα στοιχεία και το έκανα restore.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#7296 Μέχρι να βγει το iOS8 εγώ θα χω κάνει τα λεφτά φουλάρισμα 100αρας Ultimate. Άσε που με LG G3 το τελευταίο τηλέφωνο που ζηλεύω είναι το iPhone. Μόνο που χρειάστηκε να εγκαταστήσω iTunes ήταν αρκετό για να βλαστημίσω. Εννοείται έφαγε ξύλωμα με το που τελείωσε το restore.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
htanso21 έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Εγω λεω οτι θα το παρει :s_cool

Sure...
Και να ξεχαστεί καμία μέρα και να παει στο meeting με το iPhone στο χέρι... :s_rofl

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
kostis20 έγραψε:
Goldmund έγραψε:
kostis20 έγραψε:Με τετοιες τιμές δε με βλέπω να ξαναπαίρνω iphone.Εκτος αν μου το κάνουν δώρο. :inlove:
android ή windows απο εδω και πέρα.Η αλήθεια είναι οτι το android δε μου άρεσε και πολυ απο μια μικρή επαφή που είχα...

...μόνο επίσημες αμερικάνικες τιμές έχω δει μέχρι τώρα και είναι λογικές. Ποιές τιμές λέτε;

840 ευρω στην Ιταλία το 64ρι 6.Το 2014 που έχει γεμίσει η αγορά smartphones τα οποία κάνουν περισσοτερα απο το 6αρι σε πολυ φθηνότερη τιμή..
Tη λογική που τη βλέπεις ακριβώς.?
Εκτός πραγματικότητας πλέον ,ειδικά για την Ελλαδα,αλλα και για μένα.

μα γιατί αναφέρεστε σε τιμές χωρίς σύνδεση όταν κρίνεται ένα προιον τηλεπικοινωνίας; ακόμη και εδώ όμως με συμβόλαιο θα είναι μια χαρά η τιμή του... Όσοι το σκέφτονται τόσο που ενώ θέλουν δεν μπορούν λόγω τιμής και αντιπαραβάλουν άλλα φθινότερα και τα προτάσουν ως δήθεν καλύτερα, ένα έχω να πω... ανοησίες. Κάποιος από πάνω απάντησε απλά και ωραία που προέχει το συγκεκριμένο προιόν και θα κερδίσει μάλλιστα ακόμη περισσότερους αγοραστές σε αυτή την γενιά παρότι είναι πρώτο ήδη παγκοσμίως σε πωλήσεις από το 5... Επίσης κάποιος ανέφερε πολύ εύστοχα ότι οι ψαγμένοι που δήθεν κολλάνε σε ένα ή δυο απλά καλά χαρακτηριστικά του και όχι τέλεια δεν θα αγόραζαν εκ πεποιθήσεως λόγω κολλήματος. Η σταθερότητα του ομολογουμένως τεχνοκρατικά καλύτερου επεξεργαστή αυτή την στιγμή είναι παροιμιώδης και θα φανεί στα εκατομύρια τρελαμένους gamers που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και θα ικανοποιηθούν χωρίς να έχουν παράξενα κολλήματα σε γραφικά και λειτουργία. Τα χρώματα και η φωτογραφική λήψη, με κάτι ελάχιστες εξαιρέσεις είναι υποδειγματικά για ένα κινητό, επίσης όσοι θέλετε να το συγκρίνεται σημείο προς σημέιο, προτείνω, αγοράστε το ή δανιστείτε το για επαρκή χρονική περίοδο και βλέπουμε μετά την θέση σας... συνήθως, και δεν το παίζω πλούσιος ή υπεράνω, ο κυριότερος λόγος που ένα προιόν τόσο upmarket δέχεται έντονη κριτική είναι από έμεσο φθόνο για την μη δυνατότητα απόκτησής του. Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πάθος να μειωθεί ένα τόσο καλό προιόν, επειδή σας χαρίζονται οι σαφώς υποδιέστερες εφαρμογές που όντως πια είναι λιγότερες από τις μισές του Apple; πάλι δηλαδή στο οικονομικό το ρίχνουμε; ξέρω, δεν σκέφτεστε όλοι έτσι, σας γνωρίζω και προσωπικά και μερικοί έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω τεχνογνωσίας και χρήσης αλλά μειώστε λίγο τους τόνους, δεν είναι απαταιώνες οι της Apple, αν όντως δεν έχει ουσιαστική αξία, δεν θα ασχολιόσασταν τόσο... Καλά κάνει ο καθένας σας λοιπόν και επιλέγει αυτό που του αρέσει, δεν είναι όμως ταιριαστό να ξεφτιλίζονται μερικοί από το πάθος τους να μειώσουν την επιλογή των άλλων, εμάς, των ηλιθίων που δεν μπορούμε να προσμετρήσουμε δήθεν αν είναι καλύτερο ή όχι το όποιο προιόν διαλέγουμε κατ'επανάληψη. Ολοκληρώνοντας ακόμη δεν βγήκε, δεν έχει φτάσει σε χέρια, περιμένετε και λίγο, μπορεί στην πράξη να αυτοαναιρεθεί ούτως ή άλλως... ή να σας γυαλίσει και εσάς στους δύσκολους ή αντίθετους, και να σεβαστείτε την επιλογή των υπολοίπων που το πήραμε...

Υ.Γ.: δεν λέω ότι θα το αγοράσω, μια ισορροπία πάω να βρώ εδώ μέσα...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Goldmund έγραψε:
μα γιατί αναφέρεστε σε τιμές χωρίς σύνδεση όταν κρίνεται ένα προιον τηλεπικοινωνίας; ακόμη και εδώ όμως με συμβόλαιο θα είναι μια χαρά η τιμή του...

συνήθως, και δεν το παίζω πλούσιος ή υπεράνω, ο κυριότερος λόγος που ένα προιόν τόσο upmarket δέχεται έντονη κριτική είναι από έμεσο φθόνο για την μη δυνατότητα απόκτησής του.

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πάθος να μειωθεί ένα τόσο καλό προιόν, επειδή σας χαρίζονται οι σαφώς υποδιέστερες εφαρμογές που όντως πια είναι λιγότερες από τις μισές του Apple; πάλι δηλαδή στο οικονομικό το ρίχνουμε;

.

1) αυτός είναι κύριοι ο κλασσικό αγοραστής απλ... δυστυχώς ...

2) κολλητέ, την παίζεις την ελληνική στα δάκτυλα :yahoo:

π.σ. γιατί ως γνωστό οι συσκευές πρέπει να αξιολογούνται με τιμές πακέτων σύνδεσης, ανόμοιων ει δυνατόν, για να έχουμε καλύτερη εικόνα :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
red_monster έγραψε:
Goldmund έγραψε:
μα γιατί αναφέρεστε σε τιμές χωρίς σύνδεση όταν κρίνεται ένα προιον τηλεπικοινωνίας; ακόμη και εδώ όμως με συμβόλαιο θα είναι μια χαρά η τιμή του...

συνήθως, και δεν το παίζω πλούσιος ή υπεράνω, ο κυριότερος λόγος που ένα προιόν τόσο upmarket δέχεται έντονη κριτική είναι από έμεσο φθόνο για την μη δυνατότητα απόκτησής του.

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πάθος να μειωθεί ένα τόσο καλό προιόν, επειδή σας χαρίζονται οι σαφώς υποδιέστερες εφαρμογές που όντως πια είναι λιγότερες από τις μισές του Apple; πάλι δηλαδή στο οικονομικό το ρίχνουμε;

.

1) αυτός είναι κύριοι ο κλασσικό αγοραστής απλ... δυστυχώς ...

2) κολλητέ, την παίζεις την ελληνική στα δάκτυλα :yahoo:

π.σ. γιατί ως γνωστό οι συσκευές πρέπει να αξιολογούνται με τιμές πακέτων σύνδεσης, ανόμοιων ει δυνατόν, για να έχουμε καλύτερη εικόνα :yahoo:

1) ...μα πως καταλήγεις σε αυτό αφού μόνο μια φορά αγόρασα; κλασικός δεν είμαι και δεν κατέθεσα όλα τα επιχειρήματά μου για αυτό οπότε κακώς με κρίνεις έτσι.

2) ..είμαι γραφειο και γράφω με ταχύτητα και δεν προσέχω, με συγχωρείς για την κακή χρήση της γλώσσας...

Υ.Γ.: ...δεν είπα μόνο αυτό, απλά αναφέρθηκα και σε αυτό. Αν όμως θες να κάνεις τον μάγκα με το να μου την λες, πήγαινε αλλού. Εδώ, με μένα, δεν την βγάζεις καθαρή, μαζέψου λοιπόν γιατί γίνεσαι και αγενής.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Goldmund έγραψε:μα γιατί αναφέρεστε σε τιμές χωρίς σύνδεση όταν κρίνεται ένα προιον τηλεπικοινωνίας; ακόμη και εδώ όμως με συμβόλαιο θα είναι μια χαρά η τιμή του... Όσοι το σκέφτονται τόσο που ενώ θέλουν δεν μπορούν λόγω τιμής και αντιπαραβάλουν άλλα φθινότερα και τα προτάσουν ως δήθεν καλύτερα, ένα έχω να πω... ανοησίες. Κάποιος από πάνω απάντησε απλά και ωραία που προέχει το συγκεκριμένο προιόν και θα κερδίσει μάλλιστα ακόμη περισσότερους αγοραστές σε αυτή την γενιά παρότι είναι πρώτο ήδη παγκοσμίως σε πωλήσεις από το 5... Επίσης κάποιος ανέφερε πολύ εύστοχα ότι οι ψαγμένοι που δήθεν κολλάνε σε ένα ή δυο απλά καλά χαρακτηριστικά του και όχι τέλεια δεν θα αγόραζαν εκ πεποιθήσεως λόγω κολλήματος. Η σταθερότητα του ομολογουμένως τεχνοκρατικά καλύτερου επεξεργαστή αυτή την στιγμή είναι παροιμιώδης και θα φανεί στα εκατομύρια τρελαμένους gamers που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και θα ικανοποιηθούν χωρίς να έχουν παράξενα κολλήματα σε γραφικά και λειτουργία. Τα χρώματα και η φωτογραφική λήψη, με κάτι ελάχιστες εξαιρέσεις είναι υποδειγματικά για ένα κινητό, επίσης όσοι θέλετε να το συγκρίνεται σημείο προς σημέιο, προτείνω, αγοράστε το ή δανιστείτε το για επαρκή χρονική περίοδο και βλέπουμε μετά την θέση σας... συνήθως, και δεν το παίζω πλούσιος ή υπεράνω, ο κυριότερος λόγος που ένα προιόν τόσο upmarket δέχεται έντονη κριτική είναι από έμεσο φθόνο για την μη δυνατότητα απόκτησής του. Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πάθος να μειωθεί ένα τόσο καλό προιόν, επειδή σας χαρίζονται οι σαφώς υποδιέστερες εφαρμογές που όντως πια είναι λιγότερες από τις μισές του Apple; πάλι δηλαδή στο οικονομικό το ρίχνουμε; ξέρω, δεν σκέφτεστε όλοι έτσι, σας γνωρίζω και προσωπικά και μερικοί έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω τεχνογνωσίας και χρήσης αλλά μειώστε λίγο τους τόνους, δεν είναι απαταιώνες οι της Apple, αν όντως δεν έχει ουσιαστική αξία, δεν θα ασχολιόσασταν τόσο... Καλά κάνει ο καθένας σας λοιπόν και επιλέγει αυτό που του αρέσει, δεν είναι όμως ταιριαστό να ξεφτιλίζονται μερικοί από το πάθος τους να μειώσουν την επιλογή των άλλων, εμάς, των ηλιθίων που δεν μπορούμε να προσμετρήσουμε δήθεν αν είναι καλύτερο ή όχι το όποιο προιόν διαλέγουμε κατ'επανάληψη. Ολοκληρώνοντας ακόμη δεν βγήκε, δεν έχει φτάσει σε χέρια, περιμένετε και λίγο, μπορεί στην πράξη να αυτοαναιρεθεί ούτως ή άλλως... ή να σας γυαλίσει και εσάς στους δύσκολους ή αντίθετους, και να σεβαστείτε την επιλογή των υπολοίπων που το πήραμε...

Υ.Γ.: δεν λέω ότι θα το αγοράσω, μια ισορροπία πάω να βρώ εδώ μέσα...

Ναι,δε βλάπτει να είσαι και λίγο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.Εκτός απο το φθονο(!!!!) και τις ανοησίες υπάρχει κατι που λέγεται καταναλωτική συνείδηση και αντικειμενικότητα.
Εξέφρασα καποιες απόψεις που αφορούν εμένα ,κατι που το διευκρινισα.Εγραψα πουθενα οτι θα κάνω νέα συνδεση?
Επίσης στο topic της apple με τι θέλεις να ασχοληθούμε?Με το καιρο?

Σιγα να μη κάτσω να σκάσω με to iphone.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Goldmund έγραψε:
1) ...μα πως καταλήγεις σε αυτό αφού μόνο μια φορά αγόρασα; κλασικός δεν είμαι και δεν κατέθεσα όλα τα επιχειρήματά μου για αυτό οπότε κακώς με κρίνεις έτσι.

2) ..είμαι γραφειο και γράφω με ταχύτητα και δεν προσέχω, με συγχωρείς για την κακή χρήση της γλώσσας...

Υ.Γ.: ...δεν είπα μόνο αυτό, απλά αναφέρθηκα και σε αυτό. Αν όμως θες να κάνεις τον μάγκα με το να μου την λες, πήγαινε αλλού. Εδώ, με μένα, δεν την βγάζεις καθαρή, μαζέψου λοιπόν γιατί γίνεσαι και αγενής.

Δράση-Ανάδραση... λες βλακείες, θα εισπράξεις χλευασμό... απλά και ξάστερα...

άσε τις μαγκές και σκέψου τι βλακείες έγραψες...
Άβαταρ μέλους
By ripper
#7502 Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις περί cross app communication.

Γενικότερα περί iphone:
Ναι είναι πολύ σταθερό και γρήγορο και φυσικά ένα πολύ καλό τηλέφωνο.
Όχι δεν έχει καλύτερη κάμερα και οθόνη από τους ανταγωνιστές του, τουναντίον.
Διαφορά στις εφαρμογές με το android πλέον δεν υπάρχει και κατά κανόνα κοστίζουν περισσότερο στο apple store. (κρατάω επιφύλαξη για κάποιες εξειδικευμένες που δεν γνωρίζω).
Ναι είναι υπερτιμημένο λόγω brand name (και καλά κάνει), αλλά μην προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο.
Τέλος την υπέρτατη βλακεία περί ζήλιας μπορούμε να μην την ακούσουμε ξανά εδώ; Κινητό είναι, δεν είναι γιοτ.

Διαλέγει ο καθένας τι του αρέσει και παίρνει.